![]() |
A ovo?
|
Citiraj:
:lol2: |
Citiraj:
|
Pogledao sam Avengers u FullHDu, i smanjujem ocjenu na 7/10
|
Za pojedince koji ne razumiju čemu toliko "pljuvanje" po Avataru pogledajte* npr. 12 Angry Men.
Zašto? Pa možda iz razloga što će jednoj osobi sa dovoljnom količinom sive tvari pokazati da film može biti odličan sa nekim osnovnim elementima sedme umjetnosti, a to je redatelj, gluma, scenarij. Bez ikakvog napada na sva čula što je očito jedino što je preostalo zapadnom filmu, ako govorimo o "velikim filmovima", čast izuzecima. Spomenut je Matrix u više postova, kada bi umjesto po meni dobre priče ubacila se neka lala kao u 95% današnjih filmova, ostaje gluma i efekti - koliko bi se taj isti Matrix danas spominjao i cijenio? E da, u gore preporučenom filmu čitava radnja se odvija u jednoj sobi, možda nekima ne pretjerano zanimljivo. :) NHF ali kada se počne pisati remek djelo i Avatar u istoj rečenici, pa gdje onda dođe jedan spomenuti The Usual Suspects sa fe-fe-fenomenalnim Kevin Specy-om, gluma da ti se mozak okrene, nije ni čudo da se svako malo kazalištu vraća. Novo rangiranje za takve, sedmo nebo? *Možda ste i pogledali, čak i više puta, nemojte shvatiti kao "popovanje", čisto možda vam bude lakše za razumjeti razmišljanja kolege Burka, mene i sličnih. |
Ovdje se mješaju kruške i jabuke. Meni je Avatar dobar film. Te sumnjam da je itko ko je izašao iz kina rekao "Jebate koje sranje" kao što sad svi masovno pljuju. Odličan mi je u okviru svog žanra. Akcijski SF. Nema fabulu kao Iskupljenje u Shawshanku ali je dobar po sto drugih stvari. U biti ga je glupo uopće uspoređivati s nekim vrhunskim glumačkim ostvarenjima. Ni Alien te Aliens se ne mogu uspoređivati s 12 Angry Men ali su to svejedno odlični filmovi. Avengersi su mi fantastični ako tražim 2 sata vrhunske akcijske zabave. Isto tako je i s Avatarom. To je akcijski spektatkl, dobro režiran, vrhunskih efekata i kao takvog ga treba ocjenjivati.
|
hahaha "Avatar" , ahaha "dobar film" , ahahaha :D
i Donnie Darko i Hanger gejms i ostali žbrlj proizvodi mogu se sagnut pred nečim ovakvim. E to je film! |
Citiraj:
sve dobro receno... |
ja sam izasao iz kina i rekao "koje sranje od filma" :D
taj film je raden kao teska komercijala, i da zadovolji apetite glupih amera, kojima je Twilight i slicno pojam filma :p |
Pogleda jucer Expendables 2. Film je groooo bolji od jedinice, ima odlicnih two linea, akcija je na nivou, a schwarzenegger is back!
Takodjer se isplatilo pogledati radi chucka norrisa! Hahahaha, koji lik. Za one koji ne znaju, lik je pristao glumiti pod uvjetom da ne bude psovki u filmu. Kakvo osvjezenje ne slusati "fucker ovo, fucker ono". Preporuka! |
Ja bih samo nadodao, što se tiče Avatara i onoga gdje sam napisao da je Remek Djelo. Smatram da jest, kao i drugi filmovi koje ste nabrojali... Remek djelo, na svoj specifičan način.
Ako gledamo u slikarstvu, djelo može biti naslikano kistom, prstom, airbrushem, olovkom, odnosno raznim tehnikama... Tako ja gledam na Avatar. Rekoh ocjena 9/10, ako ću na decimalu 8.6-8.7/10. Ali, čemu daljnje rasprave, svatko ima svoje mišljenje i ne trebamo se pokušavati svidjeti onom drugome. Kao što je jedan kolega rekao prije, svatko od nas si nađe forumaša sa sličnim ukusom, te njegove preporuke i ocjene uzima više u obzir. Za kraj, teško je gledati imdb ocjenu kao adekvatnu uvijek, jer na slučaju Avatara 17.5% je dalo ocjenu od 1-6/10, što eto, neznam po kojem kriteriju takav film zaslužuje manje od 6 u bilo kojem svemiru. Detaljnije: 1 - 3,6% 2 - 1,0% 3 - 1,3% 4 - 1,8% 5 - 3,4% 6 - 6,4% 7 - 12,6% 8 - 18,8% 9 - 20,0% 10 -31,1% http://www.imdb.com/title/tt0499549/ratings |
po ovome bar 16856 ih je reklo "koje sranje od filma" :D
|
Citiraj:
Samo mi se više sere od epiteta o glupim amerima. Ti isti glupi ameri su napravili i Iskupljenje u Shawshanku, Kuma i Pakleni šund btw. I ne znam otkud ti to da im je Twilight pojam filma kad su 90 % publike tinejđerice koje sline za Pattinsonom. |
HD + Fullscreen = :) Za ovo u IMAX-u bi dao bez razmišljanja 200 kn. Bluray izdanje krajem godine, točnije 4. prosinca. U međuvremenu, tko nije gledao - Baraka. |
Ovo izgleda ko Avatar bez specijalnih efekata :D
Izgleda zanimljivo! |
Da, bome izgleda zanimljiv dokumentarac.
|
Citiraj:
Vjerujem da je u to vrijeme pošteno dignuo ljestvicu :D |
Evo vam par odličnih dokumentaraca, usput da se malo osvijestite:
Food, Inc. An Inconvenient Truth Home Može i preporuka sličnih, problemi današnjice, itd.. Thx |
Earthlings je odličan, nije za djecu. :D
|
|
Citiraj:
Poslije napišem još koju preporuku za dokumentarce. |
jep... super je inside job ;)
|
Zeitgeist: Addendum
Preporuka. Nije da bih se priključio Zeitgeist pokretu ali svejedno preporuka. :) Iako, kraj je malo odviše ajmo reć američanski izveden. |
Pogledao:
Something's Gotta Give (2003) - 7/10, odličan Jack Nicholson |
Još uvijek mi nije jasno kak su uspjeli ovo ubacit u Avengerse. :lol2:
http://www.pohrani.com/f/1L/nw/2fzKU...8-25-00h56.png I ostatak. :P http://www.pohrani.com/f/3j/wt/377wJ...8-25-01h34.png http://www.pohrani.com/f/2R/yY/1PueQ...8-25-01h35.png http://www.pohrani.com/f/2P/V2/WX3zc...8-25-01h37.png |
Tko jos nije pogledao, svakako ne propustiti u ponedjeljak u 23 na HRT1. The Counterfeiters
http://www.imdb.com/title/tt0813547/ |
Da, ono sa space invadersima na avengersima dok lik igra na joysticku... ja sam se odvalio.
|
pogledao diktatora i stvarno se pobijo od smijeha... prelud film :)
|
Citiraj:
|
District 9 je odličan film da..
|
Pogledao ponovo:
The Hurt Locker (2008) - 6-7/10 |
Preporuke za
The last king of Scotland, Kramer vs Kramer, As good as it gets, Fried green tomatoes El secreto de sus ojos, Y tu mama tambien Od horora i hororcica nedavno pogledanih izdvojio bi The last house on the left, Dead silence, Ils, Devil, Eden lake. Daleko od spektakla, cisto ok za ubit vrijeme :) Od dokumentaraca Nuit et brouillard - kratki franc. dokumentarac iz 1955 o Aušvicu, sa puno originalnog footage-a. Izvrsno, ali mučno i teško za gledat :( |
Citiraj:
|
Zeitgeist
The Soviet Story Restrepo Armadillo Vrijede li išta ovi dokumentarci? Zanimaju me samo činjenice, nečije teorije baš i ne. Nitko meni neće govorit što da mislim, osim Đele Hadžiselimovića. :D |
Citiraj:
I od mene par preporuka... Detachment Shadow of the Vampire za ovoga bi bilo poželjno prije pogledati Nosferatu, eine Symphonie des Grauens The Man Who Wasn't There Little White Lies I Saw the Devil 3 Idiots Kynodontas - ovaj nije za svakoga :) They Live - za teoretičare zavjere :goood: The White Ribbon Warrior The Hunter The Way The Big Bang Ninja Scroll - najbolja anime akcija koju sam gledao (preporuke za slično) Made in Dagenham Benny & Joon Tyrannosaur The Sunset Limited Café de Flore 13 Assassins The Whistleblower |
The Beyond , 1981. Klasik svog žanra,horror u pravom smislu riječi,svakih par godina ga pogledam i ponovo je dobar. 10/10
|
Pogledao:
The Cold Light of Day (2012) - 5-6/10, niš posebno, ali za ubit vrijeme OK film. Bruce Willis u sporednoj ulozi... |
Meni čudno da netko nije gledao They Live, to je više obavezno štivo nego film :)
Čak je Duke Nukem posudio neke fraze iz filma... |
Citiraj:
A iz one scene kad stavlja naocale se vidi da je film dobar :) Jel ima taj film mozda kakav sequel ? Samo se nadam da nece napraviti remake :no2drug: |
They Live, pogledao nedavno, ali sam ga gledao tamo negdje jos u proslom tiscljecu. uglavnom, film ispred svog vremena, preporuka :care:.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:39. |