![]() |
|
Citiraj:
drugi put u 5 godina se pokvarila pumpa za adblue. :fiju: |
Citiraj:
Štediš na gorivu da bi platio aditiv i aditiv za aditiv i onda kasnije pumpu za taj adtiv :D Ili sve pogasit i počupat pa imat Euro2 ekvivalent koji ne želiš u garaži upalit da se ne pogušiš od smrada :D Dizel ruls :D |
Vozim isto euro6 tj. a3 2015 2.0 tdi bez adblua i dok vidim da auto vrsi ciscenje pdfa malo se provozam na vecim okretajima da odradi svoje ali zivim u de i pitanje je vremena do kad ce bolesni zelenasi to trpjeti xD
|
Provjeri u uputama kako voziti kad radi regeneraciju DPF-a. Obično nema potrebe ići u visoke okretaje, kod mene (1.6 TDI) je 4. brzina, najmanje 70 km/h i voziti 20 minuta.
|
Citiraj:
Tako sam i ja brze bolje kupio Euro6 kad su uveli one zabrane po Stuttgartu, a evo sad gledam po gradu se vozi brdo starih dizela i nitko ih ne dira. Ako ih blicne ili ih uhvate pogresno parkirane, plate kaznu i za tu EU6 zabranu, ali nitko nista ne kontrolira. A ja samo radi tog smeca od zakona nisam kupio meni najljepsi X5 i auto koji sam uvijek zelio - E70. Mislim da ce u roku max par godina plasirati pricu da se kvalitet zraka u Stuttgartu popravio i da skidaju zabranu, ili je barem ublazuju na neki nacin. |
Bangkok?
Meni je lokalni javni prijevoz bio genijalan. Za svaki sloj društva imaš opciju. Od pickupa, preko ko to tamo peva busa do modernog klimatiziranog |
Da, BKK i kasnije Koh Samui.
Javni prijevoz u BKK je genijalan, tj mreža metroa i skytraina, ukomponirano s brodovima na rijeci - dođeš di trebaš poprilično brzo bez neke strke. A fora je i sustav naplate. Haha baš to, ''ko to tamo peva bus'' rulz. Ili pick up složen za prijevoz. Vozili se tako kroz šumu do ziplinea, predobro. ![]() |
Ostao mi je tam metro u sjećanju :)
Vani 39, vlaga valjda 90% Stigne prevoz, uđem unutra, a nutra valjda 18, instant sam se smrzo.. I vožnja Tuk-Tukom, lik se vozio jedno 50-60 kroz onu gužvu, ne znam kak nismo poginuli par puta |
Citiraj:
I drito to, mokar, znojan uletiš u metro na klimu i 18-20°C pa van na 38°C pa onda u neku trgovinu opet na 18°C. Ne znam kak tam ekipa ne krepa od tih razlika. Vožnja tuk tukom ili taksijem je vrh adrenalina. Bez žmigavaca, bez pojasa, ekipa samo juri. :D I to nisu više oni stari spori dvotaktni tuk tukovi, timater ovo nabrijano ide ko blesavo :D Htio rentat auto pa reko ne hvala :D Na kraju rentao scooter i prvi dan sam valjda više gledao iza sebe i pored sebe nego di idem. Kasnije se opustiš i go with the flow i to bez kacige :D |
Nadam se da imaš Chiang Mai u planu puta. Osvježenje, u svakom pogledu. Dalo bi se živjeti tamo
|
Citiraj:
Ma kad je krenuo okrsaj ukr-rus sve je palo u vodu ovdje, i covid i eu4-5 zabrane. Da sam znao sta ce biti nebi nikad prodao e46 320d sa euro4 kojeg sam imao prije a3. I kod mene ekipa i dalje voza razne euro4 dizele i no one gives a fuck.... |
Citiraj:
|
Ne znam, ja u Caddy svako malo moram tocit tu pisalinu.
U glavnom, sranje i zivcira. :D |
Citiraj:
adblue točim između 10-11k km, sa aditivom, misli da je aditiv cca 30eur, i traje ti sigurno za 5-6 točenja u kanister. kanister 10l uzimam u tokiću, i uvijek gledam da nije istekao rok trajanja. Ne bi točio na benzinskim i ne bi kupovao kanistere koji stoje na suncu.. za sada nemam problema, a budući je Peugeot opako zeznuo stvar sa adblue sustavom, i da se pojave problemi, ugasio bi ga, cca 180e je gašenje. u suprotnom novi tank oko 1000eur, a isti ponovno može crknuti nakon godine dana.. |
To je to, ajmo kupit dizel jer manje troši al ga nećemo održavat i popravljat jer je skupo :D
|
Koji bi sad bio tehnoloski najnapredniji auto, od normalnih novih auta, sustavi sigurnosti, pomoc u voznji, parkiranju, pametna led rasvjeta i sl.? Ono rang vw koncern, toyota, kia, hyundai, mazda itd, ne ovi luksuzni, al moze i u posebnu kategoriju i luksuzni.
Ovako sta sam ja vidio cini mi se da vw dobro šije toyotu sa tim featurima, npr golf 6 je imao automatsko parkiranje a moja korola 10 godina novija nije niti imala tu opciju, golf 7 ima led matrix svitla, korola, samo u najskupljem paketu obicna led svjetla. Cisto me zanima perspektiva ljudi koji više prate od mene. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Matrix like svijetla mislim ili drugi odozgo ili najveći paket opreme. Citiraj:
|
Citiraj:
A sad zeni gledam jarisa koji isto nema ništa, osim kao uzmes hibrida style il GR, al cak ni on nema "led matrix" koliko sam skuzio, a bas nekkao nebi hibrida :lol2: EDIT gledam corola Executive ima samo "Automatsko isključivanje glavnih svjetala" dakle nije led matrix nego samo gasi pali |
Nego, nova rasvjeta u podvožnjaku Savske, jel još nekome "smeta"? Nekako mi čudno blješti ili što već...
|
ma meni je uvijek taj podvožnjak usran, ljeti kad prži sunce uđem unutra i 3 sekunde sam slijep i nadam se da netko ne stoji na sva 4 :D :D
sad je to moderno bijelo, ja više volim žućkasto al šta ćeš |
Prva magla ce pokazati koliko je dobra :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Eh da je samo ta rasvjeta, ima je pun k u gradu, referiram se na ova jumbo plakate. Meni smetaju u noći kad prolaziš a tamo zabliješti bijela pozadina. Čuo sad da kod nas neki rasvjetari diktiraju koliko treba biti osvijetljeno (naravno više nego kaj treba). |
Nebi smilo, imaju novi zakoni tako da se nesmi bas vise bahatit sa rasvjetom, ovde se bave tom temom:
https://www.facebook.com/ekorasvjeta |
Citiraj:
Znam Štromara pa otuda i informacije. |
Citiraj:
Led matrix je VW naziv za ono što je kod toyote AHS. Yaris je u klasi pola, fabije, nekak sumnjam da oni imaju led matrix. Doduše AHS postoji u yarisu u slučaju hibrida. Zašto ne toyotin hibrid? Corola Executive ima AHS odnosno "led matrix". |
Automobili
Citiraj:
Prije korone si dao 25k€ za niš-posebno opremljenog Golfa sedm’cu 1.6 TDI i još je park pilot crtao auto u horizontali umjesto u normalnoj orijentaciji. Iskriviš si vrat dok parkiraš za te novce. Citiraj:
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:23. |
|