![]() |
Jucer sam bas gledal cijene polovnih NSXa i nema ih bas nest, ono kaj ima su stari modeli i skupi su za nevjerovat.
|
Citiraj:
|
Nsx koncept je predstavljan, zaboravio sam kad izlazi.
|
Citiraj:
|
Twingo zadnji pogon, ajnšlag bi triba bit odličan, još da naprave unutrašnjost ozbiljno a ne ka igračku i da lipo naprave old school plivajući francuski ovjes - idealan gradski auto. Ali ne, poznavajući njihov inženjerski um prekidači će opet bit u šarenim bojama, kilometar-sat digitalni itd. itd. :D
|
http://autoklub.jutarnji.hr/foto--po...?artId=1171747
Hahaha pa bome ga je dobro sredio moram priznat... http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/se...o-blata-925702 A evo, rade i fool-proof rotor. Semafori u rotoru ko u Engleskoj. |
jebo ih rotor da ih jebo...
imaju para za usrane fontane a tu da naprave neko čvorište kao tamo kod autobusnog, za to ne postoji lova...bitno da se troši 150mil kn za semafore i ZET |
Citiraj:
@domis... ne shvaćam zašto misliš da je ovo loš potez na rotoru, pa to je takav njub-bait da je to strašno. |
Citiraj:
|
gledam ovo kvazi rjesenje za rotor i ne vjerujem!
umjesto da se ide na konkretan zahvat, nesto poput petlje i vise razina u svakom smjeru i rijesi problem jednom i zauvijek oni idu na nekakva polurjesenja kvazi-strucnjaka, semafore u kruznom toku... al ipak brijem da je to sve ciljano.. sto vise redizajna, vise prilika za oprat lovicu. p.s. sve ove godine nisu bili u stanju produzit niti 100 metri trece trake u smjeru sjevera na horvacansku(zbog koje se u principu i stvaraju guzve!).. je da, de bi onda panduri stajali i nisanili.. ko neka sofisticirana ispusna grana; 3u2u5 jebeno! |
socijalna polurješenja...
mladi, školovani i kvalitetni stručnjaci su zakinuti a stare prdonje peru lovu i rade sranja. :beer: |
Citiraj:
ali dok se ide prati 150 milja krznenih, zašto onda nebi napravili nešt konkretno. nemoraju u toj veličini raditi, ali ima dosta mjesta za nešto slično |
Ovaj je isplatio auto :D
This Maybach 62 Has One Covered Over One Million Miles Since 2004 Naglasak na miljama |
|
Dečki kaj mislite o novoj kii rio za 80k?
Koliko je realna ta potrosnja u koju se oni kunu :D .. znam da nije ta, al da sad nije dvostruka.. Pogotovo ak ima netko tu novu s motorom 1,25 benzinac da mi kaze poblize kako je zadovoljan s njom.. ne trazim neku jurilicu, tako da me komentari vuce se po cesti i to ne zanimaju :D |
Citiraj:
Ne moze biti njuberskiji. Meni izgleda ok. Drzat svoju traku u rotoru. Nikakva prestrojavanja na izlazu i nema frke. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
A kvačilo je, uz kuplung, i spojka :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako te zanima što detaljnije javi se u pm frend radi u kiji pa da prođeš što jeftinije. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kuplung je ploča koja povezuje motor s kotačima. Kad stisneš kuplung, motor radi u prazno (u leru) i ne mičeš se. Kad puštaš kuplung, ploča se približava i motor pokreće kotače (pod pretpostavkom da si u brzini)
http://auto.howstuffworks.com/115-ho...tion-video.htm Sad iskoristi znanje fizike i razmisli što se događa kad držiš kočnicu i gas, a kuplung je spojen. :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Genijalni umovi, što drugo :)
Izgleda jednostavno kad vidiš na videu... |
Pa nije to neki problem za napraviti, moja susjeda, starija žena, kasno položila i počela voziti, prvi auto, mazga 3, spalila lamelu dok je pokušavala auto na rikverc utjerati u garažu :)
|
Citiraj:
mislim, za takve stvari stvarno moraš bit antitalent! |
Razumijem ako si pocetnik vozac i jos k tome nemas pojma sto se nalazi iza pedala i kako to funkcionira.
Al ak si seljo koji se pravi da je vozac i pol u super autu, nemres ne skuzit kaj radis. |
A toj ženskoj to nije bio prvi problem. Jednom došla po mene da joj se strgao ključ u bravi. Reko, jebote ako je to napravila fakat se zajebala... Dođem, pogledam, ključ unutra, cimnem volan lijevo-desno i okrenem ključ bez beda. Ženska u šoku, kako si to napravio? :)
Treći slučaj, ponovno ista garaža, došla po mene da je zaglavila auto dok je ulazila u garažu!?? WTF,opet ja dolazim, kad ono, ženska ima dvorište na L, garaža je pod pravim kutom i malo uvučena uz zid kuće. I sad ona kad dođe, prvo smota desno i ide do ruba dvorišta pa onda natrag, lijevo i na guzu unutra u garažu, ništa teško. Jadnica kod ulaska smotala malo previše lijevo i naslonila prednji kraj auta na zid prije garaže, zavinula retrovizor. Tako je stala, izašla van i došla po pomoć :) A legenda, kad se te žene sjetim, malo smo van grada i svaki put kad naletiš na gužvu na izlazu iz grada od jedno km ili dva, ona je na čelu kolone, ide s posla i vozi se 30 km/h :) |
ma to prijavit odma drotovima da oduzimaju šaru bez a i b :D
|
Citiraj:
Smisao je da proklize, i kocnicom odrzava da ne poleti, nego da stoji eventualno se malo pomice, pogresna procjena s puno konja/momenta i dobijes jako lip smrad lamele :D Citiraj:
|
Citiraj:
legenda:D Citiraj:
|
Citiraj:
ma kamenovat ženu odma! Kosti joj polomit! Šalu na stranu.. A savjetovat možda ženi centar sigurne vožnje? |
Ma koji centar sigurne vožnje kad žena od 5 banki sjedne prvi put u auto. Bilo je još slučajeva, prazni aku, pa neki light show s lampicama, niti se ne sjećam više svega :)
Nakon par godina je naučila i sad vozi bolje. Ustvari, nije toliko ona kriva, nju je samo bilo strah, po meni je veći problem autoškola. Kad mi je mlađa sestra izašla iz škole, nije znala vozit. Tamo vozila dizla, došla doma na slabijeg benzinca, show. Ne koči, ne daje gas dok kreće (naravno, radi dizla), objašnjenje: pa tako je rekao instruktor. Imala jednu prometnu zbog toga i bezbroj blamaža po gradu. Ono tipa, semafor na laganoj uzbrdici, 2 kruga zelenoga su prošla, njoj još auto crkava. Naravno jer pokušava krenuti bez gasa. Osjećaj za kuplung i kočenje motorom uopće nije imala. Morali smo je ponovno učiti voziti. Tako da ako treba nekom kosti polomiti, to su debili od instruktora. |
I meni je sestra tako mislila kad je izasla iz autoskole ali kad sam joj objasnia teoretski sta triba i napravia dva dira s njom - vozi ko sat. Slazem se da ih u autoskoli slabo nauce, pogotovo zene koje niti razumiju previse tematiku niti ih interesira, ali 35 sati je jako kratak period i naravno da s mladim vozacem u pocetku netko treba biti i pomoc mu u prvih par voznji. To sigurno pomaze, pa makar psihicki.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:26. |