PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

buljo 19.07.2008. 22:12

Haha, uto ti sad SPD i lagan bike :p

minotaur 19.07.2008. 22:14

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 1090881)
Danas sam se propisno prosuo u šumi... :) 5 min sam česljao puteljak da uopće vidim za šta sam zapeo jer je bio ničim izazvan "over-the-bars" salto.... korjen maskiran kao grančica, majka priroda ima uvrnut smisao za humor.

Tako mi i treba kad zajebavam bulju ^^

hehehe! korijeni znaju jako zavarat! ;) preko korijena sam pao ohoho puta ^^ :D al opet taj adrenalin dok padas i dok ti zivot u te 2 sec preleti pred ocima... ufff... nema boljeg osjecaja :D

domy1 19.07.2008. 22:38

To mi se desilo jednom, i ne hvala, nebi opet :)
Bilo je pregadno...

CatKiller 19.07.2008. 23:01

Citiraj:

Autor buljo (Post 1090924)
Haha, uto ti sad SPD i lagan bike :p

Da, da sam imao tezi bajk bez SPDa, bio bi dovoljno spor da mi se to ne dogodi ^^

Bajku nista, meni par ogrebotina, sutra nastavljam...

Koji je ono broj GSS-a? :D

MIK 20.07.2008. 14:52

Danas pala vožnja na Sljeme. Prvo vožnjica od jedno 1.20h do žičare pa po Lojsteku do Jasli 58min. Spustio sam se preko kraljičinog zdenca (super za spuštanje- jedino što je zabranjeno za bicikle a ja to "nisam" vidio)
Onda oped malo uspona pa spust od Gornjeg Prekrižja do Ilice. Šteta što više nemam brzinomjer. Spust prema Saloonu je stvarno dobar.

P.S. Zadnji put na Sljemenu sam imao "pad". U pitanju je bio također korjen. Kako sam jače pritisnuo prednjoj kočnici i uz to udario u korjen javio se prejak momenat te je došlo do rotacije. Na svu sreću uspio sam prekoračiti volan te protrčati niz stazu dok je bajk napravio dobar salto.
Tog manevra se ne bi posramio ni Chaky Chane:D

Pravi pad sam imao zbog lišča također na Sljemenu. Staza mokra lišče nabijeno. Uđem u zavoj a prednji kotač otkine gornji sloj lišča u sekundi sam poljubio stazu. Kao po ledu kad ode prednji kotač na stranu. (ako se neko vozio po snijegu i ledu zna o čemu pričam)

Matesonik 20.07.2008. 15:09

Citiraj:

Autor MIK (Post 1091248)
Danas pala vožnja na Sljeme. Prvo vožnjica od jedno 1.20h do žičare pa po Lojsteku do Jasli 58min. Spustio sam se preko kraljičinog zdenca (super za spuštanje- jedino što je zabranjeno za bicikle a ja to "nisam" vidio)
Onda oped malo uspona pa spust od Gornjeg Prekrižja do Ilice. Šteta što više nemam brzinomjer. Spust prema Saloonu je stvarno dobar.

P.S. Zadnji put na Sljemenu sam imao "pad". U pitanju je bio također korjen. Kako sam jače pritisnuo prednjoj kočnici i uz to udario u korjen javio se prejak momenat te je došlo do rotacije. Na svu sreću uspio sam prekoračiti volan te protrčati niz stazu dok je bajk napravio dobar salto.
Tog manevra se ne bi posramio ni Chaky Chane:D

Pravi pad sam imao zbog lišča također na Sljemenu. Staza mokra lišče nabijeno. Uđem u zavoj a prednji kotač otkine gornji sloj lišča u sekundi sam poljubio stazu. Kao po ledu kad ode prednji kotač na stranu. (ako se neko vozio po snijegu i ledu zna o čemu pričam)

Oujea. Obozavam. Kad je po ZG zimus bilo leda po plocnicima ko staklo glatkog, svaki dan biciklom.

LAcy 21.07.2008. 19:03

Ispričavam se što će ovaj post vjerojatno biti off topic.

Većina vas ovdje piše o kvalitetnim ali i skupim biciklima, meni pak treba jeftini za po Zagrebu. Bilo bi dobro da ima blatobrane da ga mogu voziti i kad pada kiša, pack treger (valjda se tako piše :)) a kad bi još imao i brzine...:goood: Po opisu je to neki iz trgovačkih centara i sl. Znam da kvaliteta istih nije visoka no kao što napisah ne treba mi ništa bolje. Ako znate možda neku akciju, imate neki takav bicikl za prodati, znate nekog tko prodaje... bilo bi lijepo da mi javite.

McZantex 21.07.2008. 19:16

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 1091259)
Oujea. Obozavam. Kad je po ZG zimus bilo leda po plocnicima ko staklo glatkog, svaki dan biciklom.

Hehe zakon :goood:
Pao sam sam dvaput, tak je bio led, a neravan. Drugi put sam pao 10 sekundi nakon što sam se digao :)

LAcy blatobrane možeš posebno kupitiu bike shopovima ;)

Reedy 21.07.2008. 21:51

e, ljudi koje su najbolje koičnice za bicikle, koja firma

elvis again 21.07.2008. 22:17

@Reedy:

Formula
Shimano
Avid
Magura
Hayes

Nije slozeno ni po kvaliteti niti po cijeni (ovisi od modela do modela)

MIK 21.07.2008. 22:23

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1092325)
Većina vas ovdje piše o kvalitetnim ali i skupim biciklima, meni pak treba jeftini za po Zagrebu.

Koliko jeftini? Po meni je bolja opcija bolji rabljeni nego ovi ala pevec. Blatobrane lagano staviš.

LAcy 21.07.2008. 22:30

Citiraj:

Autor MIK (Post 1092523)
Koliko jeftini? Po meni je bolja opcija bolji rabljeni nego ovi ala pevec. Blatobrane lagano staviš.

Baš se PM-am sa elvisom. Treba mi nešto što je moguće jeftinije. Svjestan sam da ti iz Peveca ne valjaju no obzirom na moju trenutnu situaciju jednostavno mi ne treba nešto skupo. Da ga mislim voziti godinama i imam gdje držati, svakako bih kupio nešto kvalitetno.
Voziti ću ga samo po gradu, relativno kratke relacije, tek toliko da ne idem pješice.

Reedy 22.07.2008. 00:27

Neki mi lik nudi neki promax ili tak nešt pa me zanima...

flajpan 23.07.2008. 17:16

Preporuka blatobrana

Treba mi neki blatobran (stražnji je dovoljan, je l'?) - jeftin, da se lako montira (postavi i skine po potrebi) i svjetla - prednje i stražnje. I da ne prelazi sve zajedno 200kn - po mogućnosti u istoj trgovini. Molim preporuku i unaprijed zahvaljujem :chears:

domy1 23.07.2008. 18:33

Mislim da ciklo centar ima najbolji izbor, kod njih sam i ja kupovao.
http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=63
Imam ovaj zadnji XXL i savršen je, baš sam se juče vozio po kiši i ništa ne zašprica iza.
A prednji mi je na rami, ali vidim da ga sad nemaju isto je širok i samo na gumu, skine se sve za 5 sekundi.
Svijetlo SIGMA SPORT Ellipsoid Optaflux
http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=167. Odlično je ide 5 baterija unutra, jedini minus, ždere baterije kao blesav.
Tako da ako možeš kupi cubelight, je skuplji, ali se isplati. Ja sam kupio ovaj jeftiniji jer je bio na akciji za 50tak kuna.

De5tr0yer 23.07.2008. 20:26

Danas nakon nocne doso doma i odmah na bajk.

Od zg (malesnica) do gornje bistre do frenda i nazad.

Tam je bilo predobro, niti prevruce niti hladno al kad sam nazad iso sam bio mokar do koze.
Naravno da sam se i ubio s bajka kad se prode tunel na bologni prema zg... meni samo ogrebotine na dlanu i dobrana kvrga na laktu...

Bajku spigo straznju felgu... jesus :(

Reedy 24.07.2008. 23:17

ima li možda teme gdje se stavljaju bicikli (vlastiti) mislim slike vlastitih bicikla??

elvis again 24.07.2008. 23:26

Procitaj cijelu temu od pocetka pa ces naici na par takvih custom slozenih bajkova.

Matesonik 25.07.2008. 03:12

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1092325)
Ispričavam se što će ovaj post vjerojatno biti off topic.

Većina vas ovdje piše o kvalitetnim ali i skupim biciklima, meni pak treba jeftini za po Zagrebu. Bilo bi dobro da ima blatobrane da ga mogu voziti i kad pada kiša, pack treger (valjda se tako piše :)) a kad bi još imao i brzine...:goood: Po opisu je to neki iz trgovačkih centara i sl. Znam da kvaliteta istih nije visoka no kao što napisah ne treba mi ništa bolje. Ako znate možda neku akciju, imate neki takav bicikl za prodati, znate nekog tko prodaje... bilo bi lijepo da mi javite.

Ja bih isao na rabljeni ali ajmo reci kvalitetnije marke, recimo Jumpertrek, Scott itd itd. Sigurno je kvalitetniji od Pevec-bicikla a ne bi smio kostati puno niti biti atraktivan.

Od novih - opet Jumpertrek (Skipper?), jeftini Gianti (1200kn navise) a ako je iz Peveca i sl, probaj naci neki bez amortizera i slicnih gluposti... Ako si dovoljno lud, onda Pony ali onaj pravi, made in yugoslavia a ne ova polutalijanska izdrkotina (rog-peripoli ili kako li se vec zovu), a onda malo ulozis u restauraciju...

Blatobrane i paket-treger lako dokupis kasnije, to mozda najbolje na Hrelicu.

elvis again 26.07.2008. 13:43

Evo novi Lapierre bajkovi. Meni su prekrasni ali i cijene su im "prekrasne"! Mislim da se vrte 25 - 40k kn.

http://www.bikeradar.com/news/articl...ke-range-17662

flajpan 26.07.2008. 17:05

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1094550)
Danas nakon nocne doso doma i odmah na bajk.

Od zg (malesnica) do gornje bistre do frenda i nazad.

Tam je bilo predobro, niti prevruce niti hladno al kad sam nazad iso sam bio mokar do koze.
Naravno da sam se i ubio s bajka kad se prode tunel na bologni prema zg... meni samo ogrebotine na dlanu i dobrana kvrga na laktu...

Bajku spigo straznju felgu... jesus :(

Evo i ja se danas rasuo malo dalje od Umjetničkog paviljona - prelazio sam preko tračnica kako inače prelazim - samo što su danas bile mokre :D i u sekundi nađoh se sastavljen sa asfaltom (samo se čulo: Isuse!). Nije mi ništa, osim što sam poderao hlače na koljenu; bajk je ok.

P.S. Čak mislim da sam brže vozio da bi prešao bez problema.

minotaur 26.07.2008. 17:20

OT: elvis na kakvom si se to biciklu danas vozio? hehehehe mene to nemoj ni pitat jer neznam sam znam da je neki limex :D (focus na servisu :) )

edit: focus doso sa servisa... jucer (petak) u pola 7 navecer sam odvezao bicikl na serivis u ksyrium (kod skacana) i napravio je veliki kompletan servis (sve osim otvaranja pogona) stavio nosac bisagea i sastvaio prednji kocioni sistem i zamjenio pakne na zadnjem... i zvao me da je servis gotov u pola 5 danas (subota) i da mogu doc po njega... servis je 150kn+25kn zracnica+120kn bisage(u ostalim biciklistickim ducanima takav dode preko 200kn)+180kn authorov nosac za bisage (u ostalim ducanima kosta 260kn)=485kn mislim da sam super prosao i da je covjek stvarno ok sa cijenama i stvarno kvalitetno radi! odsad sve sto trebam definitivno prvo idem knjemu :) svakako preporuka! ;)

Costa 26.07.2008. 21:34

Natovario sam Konu:
http://img357.imageshack.us/img357/6...tovarenub7.jpg

Kasno sam se sjetio slikati pa se baš ne vidi dobro. Osim bisaga tu je šator, vreća, prostirka i nekakav luftić. Bočice će biti dvije od litru (na slici je jedna) + jedna od 1.5l na bisagama. Na lijevom rogu se nalazi mali retrovizor koji jako dobro dođe. Uglavnom dobro sam se opremio :)

Sutra ujutro krećem s frendom prema Motovunu, a zatim preko Cresa i Lošinja do Zadra. Dalje ćemo vidjet kaj još posjetiti :beer:

@AMD64: ak si ove bisage kaj ja imam dobil za 125 onda si dobro prošao al authorov nosač ti je i drugdje oko 180kn (185 u CC-u).

Matesonik 26.07.2008. 22:14

Ja sutra idem nekamo planinariti, jedino ne znam jel se ide na Ucku ili Cicariju. Mozda te vidim...

Btw, fina ruta, ocekujem putopis :chears:

elvis again 27.07.2008. 08:54

Citiraj:

Autor AMD64 (Post 1097117)
OT: elvis na kakvom si se to biciklu danas vozio? hehehehe mene to nemoj ni pitat jer neznam sam znam da je neki limex :D (focus na servisu :) )

To je od mog starog caprine, neki city bajk - treking ali vrlo udoban i dobar bicikl.

Amdejac 27.07.2008. 10:18

Sretan put Costa.

minotaur 27.07.2008. 11:59

@costa: malo je drugaciji... budem sliko pa stavim slike navecer... :)

CatKiller 27.07.2008. 13:28

Bon voyage...

Cargo kone rulaju :-)

De5tr0yer 27.07.2008. 14:53

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1097099)
Evo i ja se danas rasuo malo dalje od Umjetničkog paviljona - prelazio sam preko tračnica kako inače prelazim - samo što su danas bile mokre :D i u sekundi nađoh se sastavljen sa asfaltom (samo se čulo: Isuse!). Nije mi ništa, osim što sam poderao hlače na koljenu; bajk je ok.

P.S. Čak mislim da sam brže vozio da bi prešao bez problema.

a da ga jebes. ja proso dost gore. sad nakon tih par dana lakat pregadno zgleda, al ne boli dok ne stisnem na to... sad mazem garamycinom i na oko se vidi da prolazi. ta krema je uber skupa, al u roku 30sec rastopi sav gnoj, predobro... nema lomljenja kraste, nista =)

a bio sam na servisu zamijenit pakne na kocnici zadnjoj jer je stvarno nikak kocio, pa da mi usput felgu izravna.

Sad koci super al naravno da sam tako felgu izjebo da moram 500kn platit za zbice, felgu i slaganje...

Buljo, mi mos ti to napravit za kebab i pifu? :D

rendula 27.07.2008. 15:09

za 500kn kupis novi kotac. i to dobar.

bude 27.07.2008. 18:58

500 kn kosta samo dobra straznja naba!

domy1 27.07.2008. 20:06

Do možda dobra naba za disk, ali one obične su jeftinije, i da za 500kn se nađe pošteni kotač.

rendula 27.07.2008. 20:38

Citiraj:

Autor bude (Post 1097864)
500 kn kosta samo dobra straznja naba!

mislim da mi imamo drukcije kriterije dobroga, ipak ti imas foxa :D
i nisi mi poslao onu pdf knjigu na mail :(

minotaur 27.07.2008. 21:37

@costa: evo ovo je taj bisage za 120kn, prazan je pa nisam nikak mogo namjestit da se vidi kolko je velik (poslije sma se sjtio da sam mogo nekakvu deku unutra nagurat, al kad se napini dokraja ovaj gornji ond aje u visini sica, otraga jos ima dva mala pretinca za sitne stvari (20cm x 10cm) :)
http://www.imagesforme.com/show.php/112898_IMG0841.jpg

danas kad sam ga malo natrpo ne previse 6-7kila nisam vjerovao kak se osjeti u voznji ta tezina koju natovaris otraga :)

Takoder ti zelim sreatn i ugodan put! :)

Crni_007 27.07.2008. 23:00

Kupujem novi bike, pa se trenutno dvoumim izmedu:

1. FUJI Tahoe Limited Edition
http://www.studioimago.hr/rogjoma/osobna.asp?sif=860
ili
2. AUTHOR Dexter
http://www.proteajaska.com/index.php...roizvod&id=602

ili biste preporucili nesto 3. ?

Hvala na savjetima :)

MIK 28.07.2008. 07:40

Citiraj:

Autor Crni_007 (Post 1098066)
Kupujem novi bike, pa se trenutno dvoumim izmedu:

1. FUJI Tahoe Limited Edition
http://www.studioimago.hr/rogjoma/osobna.asp?sif=860
ili
2. AUTHOR Dexter
http://www.proteajaska.com/index.php...roizvod&id=602

ili biste preporucili nesto 3. ?

Hvala na savjetima :)

Flajpan ti ima FUJI-a (pitaj ga za dojmove). Bajk stvarno dobro izgleda a koliko vidim ima i bolju opremu (shifteri: deore, Front derailleur Shimano Deore, Rear derailleur Shimano XT Shadow).

Amdejac 28.07.2008. 10:36

Koja je razlika između prednjeg mjenjača Shimano Acera i Deora i stražnjeg XT Shadow i Deora?

minotaur 28.07.2008. 11:08

deore je bolji od acere, a ovo za zadnji... i xt shadow ti je isto deore... ima negdje na prijasnjim stranicama poredu deore poredan od losijeg prema najboljem pa pogledaj... ;)

elvis again 28.07.2008. 15:25

Citiraj:

Autor AMD (Post 1098259)
Koja je razlika između prednjeg mjenjača Shimano Acera i Deora i stražnjeg XT Shadow i Deora?

Razlika je prvenstveno u cijeni. Zatim je razlika u materijalu od kojeg su komponenten napravljene a posljedicno tome razlika je i u tezini. Narvno da postoje razlike i u samom dizajnu. E sad neki kazu da sa deore grupom pocinje ozbiljnije bavljenje biciklizmom a da je ovo sve ispod (alivio i acera) za rekreativce. No to nije bas skroz tocno. XT shadow je bolji i laksi mjenajc od deorea ali i skuplji isto vrijedi i ako deore uspopređujemo s acerom

Amdejac 28.07.2008. 19:27

Mislim da sam shvatio.
Skuplji mjenjač, lakši materijali, lakši džep.
Jeftiniji mjenjač, teži materijal, teži džep, ali novce ostavim doma pa isto imam lakši džep.

Koliko to ima utjecaja za jednog rekreativca koji će se voziti pretežno asfaltiranim cestama cca 80 km osim u cijeni. Da li je za njega dovoljan Shimano Acera sa Alivio ručicama jer je razlika minimalno 500 kn.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:36.