![]() |
jedino ti imas problema sa razumijevanjem napisanog. daljnja rasprava je uzaludna.
mozda ako napisem krupnije, VANJSKE DIMENZIJE telefona rastu, ne pricam o ekranima, ili da budem precizniji, visina uredjaja raste, ili ostaje ista kao prosli model, samo je ekran jos duzi i jos nedostupniji nego je bio prije. Ja na S8+ ne mogu hebeno dohvatiti nikako jednom rukom notification bar, hebe mi se ako ce mobitel biti 99% ekran naprijed ako ga ne mogu koristiti u nekim osnovnim funkcijama s jednom rukom. taj uski aspect ratio je retardacija ravna notchu. da jos nacrtam o cemu pisem? |
Možeš ti crtat do preksutra i ne čitat što ja tebi pišem.
Lijepo sam ti stavio linkove. To što ti imaš malu ruku ili hoćeš od mobitela koji je istih 13-15cm visine kao i prije 1-2-3-4-5 godine (DAKLE PONOVIT ĆU JOŠ JEDNOM, PRIČAM O IOLE RECENTIJIM MOBITELIMA SA 5 I VIŠE INČA DIJAGONALOM), ali sa VEĆIM ekranom u toj dužini tj visini, dohvatiti od vrha do dna JEDNIM prstom, to je samo tvoj problem. Logično je da je lakše dohvatiti vrh ekrana na mobitelu od 14cm ako je vrh ekrana na 12cm visine, to tebi očito odgovara, no isto tako je očito da većini svijeta zbog kojih i jesu mobiteli sa minimalnim bezelima in to ne odgovara. So, da sumiram, mobiteli su približno ISTIH dimenzija (visina) već preko nekoliko godina, samo se mijenja visina, tj dijagonala displaya, što očito ne odgovara vama maloprstićima :D Ili je nekim čudom 6p izišao poslije pixela2, pošto je tvoja teorija da mobiteli kontinuirano rastu? :D Dakle, crtaj sebi, možeš i u google search, nexus 6p vs pixel2xl :P |
Citiraj:
Mrzis drukciji omjer, ne smetaju ti veliki bezeli, ali ti smetaju sto su vanjske dimenzije velike. Pomalo konfliktno misljenje no ovo je sve vec dosta off topic... |
u pravu ste. mobitel od 16cm duzine je mali mob. sve 5.
Meni se zapravo pricinja da su to tave. Morat cu doktoru da mi pregleda oci i ekstenda prste jedno 3 cm jer ocito moja licka sapa nije dovoljna. |
Ne pricinja ti se, samo ti fali malo razumijevanja da je tava samo ako kupis tavu ;)
Pogle npr moj prijelaz na taj zli novi omjer i nepotrebne male bezele: https://i.imgur.com/vhQkFTd.png Osim sto je Nexus apsolutna tacna u ruci u usporedbi, primjeti kada bi potpuno poravnao donje rubove uredjaja, da bi prstom jos i lakse dohvatio notification nego na Nexusu, zahvaljujuci manjim bezelima. Visina naravno nije 16cm, sto je ionako najmanje bitna dimenzija za osjecaj u ruci. |
Imam i ja doma s8 i podatak od 5.8" ekrana je čisti gimmick. Možda doista ta zaobljena ploha je te dimenzije, al iskoristiva površina je manja. U usporedbi s mi5 kojeg isto trenutno imam, ekran je jednako širok, samo je duži, a još ima i onscreen tipke tako da se u startu može dodat tih centimetar bezelu.
|
Iskoristiva povrsina je manja od cega? Normalno da pravokutnici drukcijih omjera a jednake dijagonale imaju drukcije povrsine. Ako odbijas nav bar, onda jos jedan razlog vise za 18:9 i da bezel bude sto manji.
|
Citiraj:
http://www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-s9/specs/ "*Screen measured diagonally as a full rectangle without accounting for the rounded corners." |
Radi li Google na midrange Pixelu?
https://twitter.com/rquandt/status/1002864782846906368 |
Dali itko ima iskustva za zamjenom baterije na nexusu 6p. Zanima me dali se isplati mjenjati bateriju pa da mob ostavim jos neko vrijeme. Najveci mi je problem u zimi kada je niska temp. onda mi se iznenada gasi i kada je pun, sada preko ljeta je ok gasi se ispod 15 posto
|
Da ne pisem u nokia temu:
Frend sad ima moj bivsi 6p i neki dan slao na servis za promjenu baterije (gasio mu se na 10-30% redovito, star ravno 2 godine). Ne zali se, valjda mu je bolje nego prije. Meni osobno trenutni S7 ima bolju autonomiju nego 6p - oba su bili kupljeni novi, a razlika u kapacitetu je pozamasna. |
Ako je ovo istina, Pixel 3 XL baš neće proizvesti nekakav vau efekat - SD845 i 4Gb rama
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/9250560 |
Citiraj:
A ne znam zakaj sad trpaju 4gb, mogu komotno 6gb rama stavit.. Ne prate trendove, stave 4gb rama, al zato prate trendove dok treba gluposti stavljat, famozni zub iliti notch, sve me strah da opet ne stave mono zvuk u videu kao na prijašnjim modelima Pixela. |
Lemme correct you, nitko jos nije stavio >toliki< notch. Dakle, prvi su barem u necemu :D
|
Citiraj:
|
P3XL unboxing
https://www.reddit.com/r/Android/com...aked_unboxing/ |
Lol i ne pokaže mob vrati mi 2 minute mog života za ovo
|
Coconut je rss feed bot foruma, ne ljuti se na njega.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
wat kad sam imao nexus 4 bio je to odličan mob svo vrijeme, kak su sad uspjeli ovo izvest |
Aj aj izgleda da je Markić dobio jačeg sponzora od guugla.
Do prije mjesec dana je bilo, zašto je Pixel moj daily mob. Davno mi je prestao biti relevantan, puno priče, ništa ne kaže. |
receznija se radi 10ak dana možda, naravno da tad nije vidio to nego tek nakon pola godine korištenja, tako sam ja skužio
|
Citiraj:
znaci, on je u par navrata kad je neki drugi uredjaj testirao napomenuo da mu je pixel i iphonex i dalje daily mobitel. Dugo vremena je to napominjao. I sad odjednom je oneplus zakon. Sto me ne cudi jer je vec u par navrata dijelio okolo oneplus uredjaje, imao giveaways od 100komada, itd itd |
Pa covjek je valjda NAKON izlaska oneplusa 6 (prije par mjeseci) vidio da pixel ne valja. Do tad je pixel meo podove... Nista neobicno
|
da. naravno.
a pixel je imao/ima vise problema nego puno drugih mobitela. pa mu je bio "omiljen" a ima probleme sa ekranom, zutilo, mono audiovideo, trzavi low framerate video pri slabijem svjetlu, preboostani hdr, neprirodne boje, itd itd... ja vam velim da je to sve placeno, a vi kako hocete. |
Ja tog tipa iskreno ne dozivljavam, a ni meni pixel ne bi bio top3 da moram slagati listu. Ne znam sto je on vidio u njemu osim kamere i os-a
|
to da ima spage po googleu, da ga youtube placa masno,
da je imao i interview sa Sundar Pichaiem, i tako.... a ubrzo izlazi novi pixel pa da nabrije ekipu na upgrade :D politika braco, politika :D |
imao je intervju i sa craigom federighijem
|
Citiraj:
:goood: kako velim, uvijek se hvali kako ima dva daily tepefona, pixela i iphone X :D Ali ako novi pixel stvarno ima onaj onako ogroman notch, pa nema sanse da to uzmem ako ne bude nacina da se napravi crna pozadina na tom dijelu. |
Evo još jednog clickbaita za P3XL. Ovaj puta sa malo više detalja uz vezi samog uređaja.
https://www.phonearena.com/news/Goog...play_id107669# |
Odvratno izgleda
Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
Koma je ovaj novi XL3, veliki ekran a baterija ista, o čem misle uopće ovi u Guglu, a o zubu da ne pričam:wtf:
Ne kužim politiku s 4gb rama, imam osjećaj ko da im je Epl bio muza.. Taman dok izadju na jesen novi pixeli, past će cijena XL2 pa onda u nabavku.. Eventualno ovaj Pixel 3 bi mogel bit ok, 5.4" ekran i nek bar stave pristojnu batku.. |
Tava sa ogromnom nočinom. Užas. Jedna kamera.
Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
I dvojka je ružna, ali sam se kroz par dana navikao i jednostavno više ne doživljavam izgled. Mobitel je topčina, na androidu P leti, kamera paf. Nimalo, ali baš nimalo ne žalim kaj nisam uzeo XL jer bi mi bio jednostavno prevelik.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ko je tebe vukao za jezik?
Nemaš pametnijeg posla nego ići tražiti moje postove i quotati? A sam ne znaš ništa smislenih napisati. Nemoj vise. Hvala. Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
|
Citiraj:
|
Kažu Rusi da će P3XL koštati 750$, a 'mali' P3 650$.
https://www.gsmarena.com/pixel_3_xl_...news-32905.php |
Zna li se kad dolaze ti uređaji?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:46. |