![]() |
Citiraj:
Sad ne znam što mogu od Linksa očekivati i da li da naručim bez datuma.. :kafa: Uvijek sam se opekao s tim prednarudžbama. |
E dajte mi link na brzinu od te furije, na poslu sam pa da ne browsam. Jel se to može u dućan po to ili samo webshop?
|
Evo ti link ali moras biti brz jer se prodaju ko kruh:ja uzeo zadnju na lageru prije par dana i jucer u 18 i 30 bila je u austriji po trackingu sto znaci da je u petak a mozda i danas kod mene.Sad vidim da je dostupna tek od 25.7 pa ak mislis uzimat napravi preorder.
https://www.caseking.de/sapphire-rad...-gcsp-133.html Grafa ti je sa shipingom 372 eura ako platis paypalom. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Ja se već ponadao da će biti rata cijenama između endivije i AMD-a pa da nam bude kao za vrijeme Radeona HD 3, 4 i 5000 serija, kad si mogao top model radeona HD 4870 kupit za 1850kn, a ono cijene veće nego ikad. :nono: |
Pa bit će rata. Jedna će biti 2400 a jedna 2500 :D
Čuj sad smeta što je "midrange" a kad se do "jučer" slabija gtx 970 prodavala za veće pare bila je OK :D Znači cca gtx 980 perfomanse za 2500kn (to je još malo overrated, 249$ vani kod nas mora biti cca 2300-2400kn). |
Citiraj:
ali ako želiš nevidiju za slične performanse onda 2500+ Kn :D |
Citiraj:
Sad je još gore, nude mi 3 kartice od kojih je svaka preskupa. Eventualno će spustiti cijenu GTX 1060, pa se možda pikne. Kartica stvarno idealno izgleda, samo da je jeftinija. Zadrt sam, pa Radeon ne dolazi u obzir. Rađe ću se patit sa 2GB VRAM-a još neko vrijeme. |
Novi Titan X datum izlaska
Najavljen je datum izlaska za novu Titan X graficku karticu:
http://www.theverge.com/circuitbreak...-gpu-announced Tehnicki podaci: http://www.geforce.com/hardware/10se...prclt=kOAwlj6g Asus je vec najavija monitor 144Hz,4k,idealna kombinacija sa novon Titan X karticon. |
Citiraj:
Možda moja matemetika ne valja, al ja sam izračunao da ne može 4k na 144hz uz dp 1,3/1,4 (120Hz može)... uglavnom jedva čekam da izađe 120 Hz 4k s minimalnim input lagom...al mislim da će trebat bar još godina dana |
Citiraj:
(možda i manje s obzirom na to da se vjerovatno neće OCati dobro) |
Citiraj:
http://hexus.net/tech/news/monitors/...sh-rate-works/ |
Nego, zar vi stvarno u igrama vidite toliku razliku u rezoluciji?
OK, da se bavim obradom foto/video materijala, onda bi si naravno uzeo neki opaki i7 i 27''+ monitor sa sto vecom rezom, ali za igre...IMHO bzvz, nista sto AA nece dobro zamaskirat :) Jedino sto bi stvarno volio je neki monitor sa tonom Hz, ali...i da je IPS :( |
Citiraj:
Neću se sad referirat na standard, jer nema smisla, nego na wiki https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort DP 1,3 koji je naveden na linku kojeg si kvotao nema dovoljno propusnosti za 144Hz pri 4k rezoluciji. Za to treba 35.83 Gigabita/s za prikaz 24 bita po pikselu (8, 8, 8). 1.4 uvodi kompresiju s kojom se kao može, tak da s navedenom slikom smrdi (1.3 je na slici). Ono što želim je 10, 10, 10 za piksel i 120Hz što bi kao trebao DP1,4 . Kaj si ja želim, jedan ogromni HDR televizor (cca 50") na kojem ću paralelno uz monitor, vrtit neke sheme. Mislim da će to bit moguće 2018. i čekam to ko budala treći kredit... A gaming monitor si želim za squad (10 bita, 120Hz), jer mi nije dovoljno 1440p na 27", kod ciljanja se vide pikseli :D A 120+ Hz je brutalno za rad, ko je probao zna....čak i desktop, odmornije oči, čisto micanje pojntera je fluidnije, surfanje....razlika je ogromna Spreman sam dat 1000-1500€ za takav monitor...al mislim da nebu s tim karakteristikama za tu lovu prije 2020 :( |
Citiraj:
4k gaming= 4k monitor + 2x1080. Daaaaleko smo od 4k. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nisam ja hajpao 50% brža za 999$ ha ha
25% brža od 1080 (koja je 10-15% brža od TitanX/980ti) za 1200$. i sad se tu spminju "4k 144Hz" monitori a ovo nemože pokrenuti ni 60Hz kako treba za 1200$ :goood: |
Pa ne sjećam se da je itko na ovom forumu hajpao. Opet ponavljamo, da je i mogu napravit 50% brže, neće ju napravit 50% bržom. A kupcima Titana cijena nije toliko bitna imo. Pogotovo jer AMD nema ništa u najavi što približno može parirat Titanu.
|
ja samo kažem što se "očekivalo" a što se dobilo. +25% performansi iznad 1080 za 1200$....e to sam ja očekivao pa možeš zamisliti kojim sve imenima sam nazivan :goood: od raznolikog mnoštva :) ( ima i par sličnih tulipana ovdje)
(ja sam predvidio +25% za 1199$ :D ) |
Jesam vam reko da će biti preko 1000$, također i da 12gb ne može biti hbm2 nego da mora biti ddr5x ili ako se radi od hbm2 da mora biti 8gb
BTW otkud identično ime kao prethodna titan? |
Nije identično ime,nema GTX ova nova,samo NV Titan X :goood:
|
lol
|
|
baaah.. To je previse. U njemackoj je bilo par komada ali sada opet nisu dostupne. 280E=2075kn. (Msi, Asus, Palit, Zotac, Kfa, Gainw, Evga, znaci svi modeli)
Tak nek nasi zajeb. ove cijene. S tim da ce cijene sigurno pasti kroz mjesec dana bar 10-20 eura. |
Asus GTX 1060.... .... ...
|
Sad ispravi me ako sam u krivu, ali toplina će se svakako prenijeti i na ostale heatpipe-ove?
|
Danas bio u Links OS i snimio na polici Palit/Gainward gtx 1060...znači, stigla :)
Btw, zahvaljujem Manuelu na dobrome savjetu da se ipak strpim i pričekam Gainward Phoenix GTX 1070...prebrutalna kartica:) GPU poteže 2100MHz, mema ide iznad taktova GLH (iako je vulgaris), i to kod 100%-tnog opterećenja u Firestrike-u...u manje zahtjevnim igrama, ide to i koji megaherc više (gdje GPU nije "zakucan") :) A kada samo pomislim da sam se zamalo zaletio na onu prvu seriju 480-ica....ufff...:sweating: :beer: |
:chears:
Da, jedan na hcl kaže da je uzeo gtx 1060 palit |
Citiraj:
Hmm. Pa bolje bi bilo da si uzeo 1080. |
Ne bi.
I točka :D |
Zašto? Pa puno jača od 1070.
|
Citiraj:
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Ma i ova mi je previše :D
Ali kontao sam da sada, dok su prve serije i dok se ne probire silikon baš previše, da mogu ubosti nadprosječnu grafu, ako imam sreće, ofc...Ova moja out of the box ide točno na GS taktove, iako je obična verzija, znači brljave i oni kao i amd sa 480-icama i pseudo4GB memorijom :D A pitanje je što bi kasnije bilo, kada se stigne malo uvesti reda. 1080 je bila skuplja za cca 40%, a nije baš toliko bolja... |
Ma gil te prca jer si usporedio ref. 480 sa palit 1070. Normalno da je bolja :D
|
Ocas 1080 i opet isto. Ili čekaš 1080ti koje samo što nisu. Slaba je 1070, mislim jača je od 480 ali ipak slabija od 1080. Ma naravno MC, mislim uspoređivati 480 i 1070, halo.
|
Aaa jbte, daj i meni malo toga što ti uzimaš, baš bi mi leglo
Jbeš grafe :D |
Citiraj:
Citiraj:
I ja ovu svoju stavljam u komp danas ko suho zlato, osjećam se kao snobovsko đubre što imam karticu te vrijednosti u kompu, i onda kad vidim ovakve komentare :D Izvrstan performans :D |
Citiraj:
Također odnos uloženo/dobiveno je debelo na strani 1070. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:46. |