PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Edigital.hr / Extreme Digital (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244023)

Ag008 28.04.2014. 20:17

Inače proizvođač računala/matične izda listu podržanih memorija.
Probaj i updateati BIOS.
Često te liste nisu kompletne, nisu navedeni svi proizvođači i modeli ali pokušaj provjeriti ram na nekom drugom računalu prije nego što reklamiraš jer postoji mogućnost da je ram ispravan

ACMilan 29.04.2014. 17:03

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2586676)
Narucio sam ddr memoriju 1ghz@333mhz za prastarog acera. nakon 3 dana cekanja di uopce nisam znao sto je s ramom javili u petak da je preuzerto i da ce doc danas. doslo spakirano ko da je zadnji krele pakirao, omotano najlonom i u nekoj kutiji. Najbolje te stize jer ram ne radi :D u lapu je plocica od 256 koja uredno radi a kad stavim ovu csx samo cujem dva beepa i blank screen. Mislim, cudno mi je opet da su mi isli podvalit, ali cut ce me sutra

Ja sam u siječnju kupio kod njih dvije pločice rama po 2 gb marke csx.
LinK: http://www.edigital.hr/DDR3_memorija...hz-p33012.html
Preuzeo sam rame osobno u poslovnici, i također nisu imali nikakvu ambalažu. Prodavač mi je rekao da ih stavim u kutiju od grafičke jer sam kupovao još neke komponente.
Ti rami kod njih nemaju baš nikakvu ambalžu, nikakav najlon niti paprir, kao da si ih na cesti našao tako ih dobiješ. Jedna pločica je bila ispravna, a druga nije radila samo bi se prikazao prazan ekran. A sa ovom drugom pločicom bi uspio uci u windowse ali bi se zamrznuli u roku jedne minute.
To su stvarno loši rami, kupi si neke druge rame svakako. Sad ocekuj servis od minimum 45 dana pa čeć dobiti nove takve iste rame u zamjenu (koji možda opet neće raditi)...Hahahahaa

Don Kihoty 01.05.2014. 19:55

Nije da ne dođu u ničemu, nego su to builder grade memorije koje dolaze u kutiji po 100 komada.

Inače, memorija je sasvim OK. Na 50 komada CSX-a, jedna ne radi, i to 2GB DDR2 800MHz.

tintin 14.05.2014. 10:52

Planiram kupiti disk kod njih sa dostavom na kućnu adresu pa me interesira ako je neko kupovao disk dal to oni ok zapakiraju da nebi kasnije bilo nismo znali ?

FRipper 14.05.2014. 11:04

Nemreš naci ništa pametno u ovih 33 stranice da ti odgovori na pitanje? :)

Mislim da ce oni to ok zapakirati, i da ne bu problema sa dostavom...jedino bi problem mogao biti prilikom reklamacije ako ju budeš imao

Ono, zar je taj disk toliko jeftiniji nego u nekom drugom našem Hrvatskom dučanu pa da se baš isplati uzimati u ED? Garancija je ista kao i kod ostalih ili? Jer ED ima na neke stvari srezanu garanciju i zato je jeftinije...

ako more, reci o kojem disku se točno radi?

tintin 14.05.2014. 11:30

WD Red 1TB
ili
WD Red 2TB

D1viry 14.05.2014. 11:37

@tintin
Zbog 2,5 kn ćeš se zaje**vati sa ED?
NHF, ali to nije normalno.

tintin 14.05.2014. 11:41

+ dostava je razlika cca 40kn...(par piva :chears:)

Šalu na stranu, zar je ED toliko problematičan?

PURSUIT 14.05.2014. 11:44

Disk

Citiraj:

Autor tintin (Post 2594982)

Onda uzmi ovaj

tintin 14.05.2014. 11:48

Ostajem kod REDa ali ako treba izbjegavam ED.

D1viry 14.05.2014. 11:53

Citiraj:

Autor tintin (Post 2594982)

Pa ne kupuješ disk svaki tjedan. Par piva manje i čist račun :D.
Uostalom, u diskontu je gara 36 mjeseci.

Fatal 15.05.2014. 13:00

Citiraj:

Autor ACMilan (Post 2587171)
Ja sam u siječnju kupio kod njih dvije pločice rama po 2 gb marke csx.
LinK: http://www.edigital.hr/DDR3_memorija...hz-p33012.html
Preuzeo sam rame osobno u poslovnici, i također nisu imali nikakvu ambalažu. Prodavač mi je rekao da ih stavim u kutiju od grafičke jer sam kupovao još neke komponente.
Ti rami kod njih nemaju baš nikakvu ambalžu, nikakav najlon niti paprir, kao da si ih na cesti našao tako ih dobiješ. Jedna pločica je bila ispravna, a druga nije radila samo bi se prikazao prazan ekran. A sa ovom drugom pločicom bi uspio uci u windowse ali bi se zamrznuli u roku jedne minute.
To su stvarno loši rami, kupi si neke druge rame svakako. Sad ocekuj servis od minimum 45 dana pa čeć dobiti nove takve iste rame u zamjenu (koji možda opet neće raditi)...Hahahahaa

lol, cini se da idu stvari u tom smijeru. evo vec 10 dana nakon sto su zaprimili ram, niko se iz servisa ne javlja, zovem maloprije kaze lik da je ram u budimpesti na servisu :D:D, i da ce se javit kad saznaju nesto. Kako god zavrsi ova prica, jedno je sigurno, nikome ih necu preporucit i nikad vise kod njih necu nista kupit. Neprofesionalni su i trapavi, a ja sam debil, umjesto da ssam narucio brand name rame preko ebaya

partwish 15.05.2014. 13:50

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2595844)
lol, cini se da idu stvari u tom smijeru. evo vec 10 dana nakon sto su zaprimili ram, niko se iz servisa ne javlja, zovem maloprije kaze lik da je ram u budimpesti na servisu :D:D, i da ce se javit kad saznaju nesto. Kako god zavrsi ova prica, jedno je sigurno, nikome ih necu preporucit i nikad vise kod njih necu nista kupit. Neprofesionalni su i trapavi, a ja sam debil, umjesto da ssam narucio brand name rame preko ebaya

Neće ti se uopće javljati. Meni se niti jednom u 40+ dana nisu javili, samo su odgovarali na moje pozive i mailove i uglavnom je odgovor bio kao i ovaj tebi. Čak i kada su neke komponente stigle sa servisa, nisu se oni javili nego sam ja to saznao nakon što sam ih nazvao. Nikad ništa ne znaju i svaki puta će ti reći, stvari sa servisa dolaze četvrtkom, probaj nazvati u četvrtak poslijepodne.

nino 15.05.2014. 14:09

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2595844)
...evo vec 10 dana nakon sto su zaprimili ram, niko se iz servisa ne javlja, zovem maloprije kaze lik da je ram u budimpesti na servisu :D:D, i da ce se javit kad saznaju nesto. ...

Ma koliko vi ili mi mislili da se to rjesava express, ipak to nije tako. Sigurno ram nije drugi dan zavrsio u servisu. Moguce da je danas stigao tek na servis, pa dok prodje servisnu proceduru i vrati se nazad, to je po meni minimalno 25 dana.

Da se razumijemo, ne branim ex.digital, samo zelim napomenuti da je ovo sve u nekakvom normalnom roku. :)

Crni_007 15.05.2014. 14:20

Citiraj:

Autor tintin (Post 2594921)
Planiram kupiti disk kod njih sa dostavom na kućnu adresu pa me interesira ako je neko kupovao disk dal to oni ok zapakiraju da nebi kasnije bilo nismo znali ?

Pakiranje im je "vrhunsko", kao da si naručio burek i pecivo,a ne hardware - paket ti dode u najobicnijoj vrecici, bar je meni tak bilo.

FRipper 15.05.2014. 14:31

Tintin

Izbjegni, ponajviše jer ed na te diskove daje 12mj garu, svuda dalje je 24/36mj ;-)

tintin 15.05.2014. 14:44

Primljeno na znanje, tnx.

Pupo 15.05.2014. 16:30

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2595920)
Tintin

Izbjegni, ponajviše jer ed na te diskove daje 12mj garu, svuda dalje je 24/36mj ;-)

Odakle ti to? Ja sam dobio dvije godine na seagte uredno.

webstartm 15.05.2014. 19:46

evo moje iskustvo iz edigitala
16.4 narucen lc cc 95 cpu kuler i pwm 12 cm artic cooling vent
24.4 stize narudba na kucnu adresu,zapakirano u obicnu ED vrecicu,bez zastite,kuler u blister pakiranju(originalno) i vent u origigi kutiji
otvaram, spajam, cpu kuler cudno izgleda al aj, pwm vent radi odlicno
kuler nakon bezbroj skidanja/stavljanja njega, i paste, los otisak,
temperature pod prime 95 nakon 30 sec idu preko 70 (vent na 100%) dok je stock kuler drza na 65 lol:)
nista,saljem isti dan edigitali mail,opis problema i slike
cudno: http://prntscr.com/3jhbll , http://prntscr.com/3jhb6o

25.4 dobivam odg da je potrebno vent poslati nazad,oni placaju postarinu, posto je bia petak popodne oko 15:30 ,overseas dolazi tek u pon
28.4 otpremljen vent overseasom
tek 05.05.2014 (nakon bezbroj mailova) javljaju da je vent stigao,i da je odobrena zamjena ili povrat novca, ugl ja prihvatim zamjenu (njihova postarina)
nakon par mailova 7.5 javljaju da cekaju vent,nema ga na skladistu,ceka se dostava u poslovnicu
14.5 javljaju da ce overseas poslat vent,dolazi danas, stavljen,testiran, prime ne prelazi 54C (nakon pola h), vent na 50%
tako da sve radi,kuler je dosa punooo bolje zapakiran,u kutiju,unutra neke zguzvane kese/folije ,i u sredini blister pakiranje

Inace potrebna je poprilicna sila da se ovako savine ka na slikama,proba sam ga ispraviti rukama i slicno,nema sanse

eto jedno iskustvo, ok je ispalo, bolje bi bilo da su samo malo vise azurniji u odg na mailove i izvjescivanje opcenito

FRipper 15.05.2014. 20:28

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2595987)
Odakle ti to? Ja sam dobio dvije godine na seagte uredno.

sve što kod njih nema istaknuto jamstvo je 12mj.

jel na tvoj bilo istaknuto na webu 24 ili ?

Ag008 15.05.2014. 20:40

Ako oni nisu slučajno uvoznik/distributer može ostati u kutiji/bundleu jamstvo na kojem piše npr 24mj u MR servisu

FRipper 15.05.2014. 22:24

ED uzima robu od MRServisa tj MSAN-a? ne bi baš rekao... koliko znam oni ne uzimaju od nikoga u HR robu već sve iz mađarske... tako da mrservis nema nikakve veze sa računalnim dijelovima kupljenih kod njih

nino 15.05.2014. 22:38

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2596220)
ED uzima robu od MRServisa tj MSAN-a? ne bi baš rekao... koliko znam oni ne uzimaju od nikoga u HR robu već sve iz mađarske... tako da mrservis nema nikakve veze sa računalnim dijelovima kupljenih kod njih

MR Servis je ovlašteni servis za određene brandove, stoga nije vazno gdje kupis, racun, garu i pravac tamo.

partwish 15.05.2014. 23:34

Citiraj:

Autor nino (Post 2596238)
MR Servis je ovlašteni servis za određene brandove, stoga nije vazno gdje kupis, racun, garu i pravac tamo.

Ali oni ne moraju prihvatiti jamstvo ED. Isto je i sa EU jamstvom na mobitele, neki prihvačaju, neki ne.

Pupo 16.05.2014. 06:32

Zasto onda na njihovim stranicama pise da se određene stvari reklamirajubu edigitalu?

@friper

Nesjećam se vise weba, al znam da mi na jamstvenom pise 24mjeseca.

snorky_vk 16.05.2014. 07:28

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2596220)

Moja maticna je iz msana... kupio u ed ,reklamirao ju odmah, za 10 dana stigla nova s naljepnicom od msana. Reklamirana je bila uvoz od ed...to je bilo prije godinu dana

FRipper 16.05.2014. 09:26

Tvoj druga matična je iz msana, prva je bila ED i onda si ju reklamirao i dobio brzo drugu koja je očito kupljena u msanu i sada imaš msanovu koju da mozes reklamirati u mrservisu ali onu prvu nisi mogao 100%.

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2596319)
Zasto onda na njihovim stranicama pise da se određene stvari reklamirajubu edigitalu?

@friper

Nesjećam se vise weba, al znam da mi na jamstvenom pise 24mjeseca.

Sve što je uvoz ED se reklamira u ED

da, većina stvari koje ne pišu tj sve koje ne piše na webu jamstvo je 12mj gara...

jedino ako su nešto promjenili, ali svakako prije kupnje treba provjeriti s njima

Citiraj:

Autor partwish (Post 2596283)
Ali oni ne moraju prihvatiti jamstvo ED. Isto je i sa EU jamstvom na mobitele, neki prihvačaju, neki ne.

niti neće prihvatiti ako oni to nisu uvezli..pričam o računalnim dijelovima...za laptope možda i primaju ako su se dogovorili isto kao i za mobitele neke, koji su kupljeni u ED mogu se nositi u servis Agram jer je to dogovoreno već

Dijelovi se ne popravljaju te tako mrservis ne uzima ničije već samo ono što je msan uvezao tj di je račun od trgovine koja je i kupila taj dio od msana. A ED ne kupuje od njih, možda kao kod snorkyevog slučaja da nemaju problema uzmu ali to je ono jako jako mali postotak ako ne i jedini slučaj.

Citiraj:

Autor nino (Post 2596238)

istina, ali ponavljam, ako si ti prodao nekome Asus ploču, mr servis je nebude sigurno zaprimio ;) Al opet, ako si prodao HP lap, onda će možda i primiti

PURSUIT 16.05.2014. 09:31

ed

Kolega FRipper, nećemo sada generalizirati oko garancije.
Ja sam kod njih uzeo dosta stvari i nije uopće pisalo kolika je garancija na određenu komponentu.Postavio sam upit oko garancije i uvijek je odgovor bio više od 12 mjeseci.Tako da nećemo generalizirati

FRipper 16.05.2014. 09:50

Pa ja samo kažem kako je, uzeo sam tamo dva diska koja nisu bila istaknuta jamstva i oba su 12mj... velim samo, obavezno provjeriti s njima, po mogučnosti preko maila jer preko telefona je rekla kazala

što je točno loše u tome da se bude oprezniji?

branuschi 16.05.2014. 10:13

Ja sam uzeo u njih Samsung HDD i dobio jamstvo 36mj.

Što se tiče gar. na mobitele i laptope uredno prolazi iz EU kod bilo kojeg
našeg ovlaštenog servisa:

npr. za sony u agramu XZ 2xputa prvi put su mudrovali ,ali nakon kontakta Sony Mobile uredno zamjenjena matična
nokia u MESC-u slao L520 bez ikakvih problema
Lenovo u Zel-cos (ovo sam čak ostvario jamstvo po S/N broju jer sam račun zagubio)

ovo je sve iz prve ruke i 100% provjereno tako da nelupetam napamet...

de sign 16.05.2014. 11:45

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2584127)
Ne razumijem ovaj thread. Citam,citam i ne razumijem. Kupujete u ducanu koji vam je smrtni neprijatelj,nadate se da nece biti reklamacija,a ako se desi onda dodjete na forum pljuvat ducan. Zelite na silu promijeniti ponasanje trgovca prema vama jer vam odgovaraju cijene. U neku ruku mi je i drago sto valjaju vas koji kukate u ovoj temi a i dalje kupujete tamo. Navukli ste se kao skolarac na sisatu plavusu.
Svi razumijemo da je lova tj. manjak iste problem naseg drustva. Ali nas pobogu postedite kukanja kad vas zavaljaju ili natezu. A ostalima koji jos nisu kupili tamo,kad kupite tamo ako nesto ne valja s reklamacijom, slobodno se pridruzite u zajednickom kukanju i kolektivnim tuzbama.

Nisam izdržao da ne odgovorim.
Problem ovog društva je curenje ogromne količine novca zbog lošeg i neodgovornog poslovanja (često kriminalnog) države i dobrog dijela poduzetnika. Zato je ekonomija stalno u kurcu i nema se para.
A još veći je problem što se kod nas već po defaultu podrazumijevaju neodgovornost, krađe i svakojake prevare kao legalno/regularno poslovanje i umjesto da svi mi u ime vlastitog dostojanstva i bolje budućnosti prisilimo sve te subjekte da se sa poštovanjem odnose prema nama od kojih žive oni i njihova obitelj, mi ih štitimo praveći budale od onih rijetkih koji posegnu za jedinom efikasnom metodom (opali po džepu) koja redovitom primjenom može bitno promijeniti stare navike.
Jedini krivci za postojanje takvih tvrtki su kupci jer im dopuštaju po tvojoj metodi da se tako ponašaju. Ako mogu uštedit na budalama zašto bi se zamarali kvalitetom usluge? Oni računaju na to da ovdje ljudi nakon kite u dupetu pale cigaretu.
Treba ih stiskati i svaka čast onima koji grizu sudskim putem da kao djeca krenu učit povezivat uzroke i posljedice.

FRipper 16.05.2014. 13:14

1tb red u ed ima ipak 36mj gare.

Eto ipak vrijedi pitati ;-)

wooden 16.05.2014. 15:33

Sad naletio na ovo pa vrijedi spomenuti: Samsung Evo 120GB = 569 kn.
+
Besplatna dostava.

gerund 16.05.2014. 21:17

naručio, 5 dana kasnije poslali mail da je stiglo, podigao&platio.

gesaugen 21.05.2014. 14:46

Citiraj:

Autor wooden (Post 2596657)
Sad naletio na ovo pa vrijedi spomenuti: Samsung Evo 120GB = 569 kn.
+
Besplatna dostava.

isti sam naručio kad je bio za 570 prije par mjeseci no bez besplatne dostave. platio i uredno podigao u poslovnici. nemam pritužbi

Brain32 22.05.2014. 09:51

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2584127)
Ne razumijem ovaj thread. Citam,citam i ne razumijem. Kupujete u ducanu koji vam je smrtni neprijatelj,nadate se da nece biti reklamacija,a ako se desi onda dodjete na forum pljuvat ducan. Zelite na silu promijeniti ponasanje trgovca prema vama jer vam odgovaraju cijene. U neku ruku mi je i drago sto valjaju vas koji kukate u ovoj temi a i dalje kupujete tamo. Navukli ste se kao skolarac na sisatu plavusu.
Svi razumijemo da je lova tj. manjak iste problem naseg drustva. Ali nas pobogu postedite kukanja kad vas zavaljaju ili natezu. A ostalima koji jos nisu kupili tamo,kad kupite tamo ako nesto ne valja s reklamacijom, slobodno se pridruzite u zajednickom kukanju i kolektivnim tuzbama.

Iskreno, meni je suludo da normalna redovna usluga košta i po 20-25% više, suludo potpuno...

Bubba 22.05.2014. 10:43

Citiraj:

Autor Brain32 (Post 2599722)
Iskreno, meni je suludo da normalna redovna usluga košta i po 20-25% više, suludo potpuno...

Ako ti je suludo, otvori filo Normalan ducan d.o.o., uposli 5-6 ljudi (prodaja/servis/nabava/administracija...), placaj sva davanja, placaj najam, placaj rezije, osiguraj marketing i ponudi cijenu kao i ovi likovi i nemas brige.

partwish 22.05.2014. 11:19

Nažalost ovi su svu lovu stukli u marketing dok su zaposlenici i servis teška banana.

pimp 23.05.2014. 20:44

jel tko zna br telefona ili moba di mogu dobiti nekog iz ove trgovine? kad zovem onaj 01 8000 222 rade budalu od mene, kaže za razgovor s agentom pritisnite 0, pritisnem 0 i onda mi iritantan ženski glas govori lokaciju i radno vrijeme trgovine... iako kažu da za informacije o radnom vremenu i lokaciji trgovine pritisnem 1... sad nezz jesam ja retardiran ili me rade budalom

listerstorm 23.05.2014. 22:53

Citiraj:

Autor Brain32 (Post 2599722)

Tvrtka je to sa pol milijuna temeljnog kapitala (nekima je to, nažalost, poslužilo za ocjenu o ozbiljnosti), moguće je da idu sa dampinškim cijenama/razinom usluge ne bi li omeli konkurenciju. :D

Temeljni kapital ljetos je povećan sa 20 somova na pol milijuna, doduše ne u šuški nego u "pravima", iako svaki portir koji je radio u HFP-u, pa u agenciji za upravljanje državnom imovinom, pa u državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, zna da je u HR svaki unos u temeljni kapital, osim šuške, potencijalno prodavanje magle (kojem pridonose ovlašteni sudski procjenitelji).

No, ironiju na stranu, vjerojatno imaju računicu preko matične tvrtke al treba vidjet financijsko izvješće za 2013. koje će (ako već nije) bit objavljeno kod FINE (u pojednostavljenom obliku dostupno svakom hrvatu uz registraciju).

IMO ovo je uzmi pare i bježi strategija al ajd...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:33.