PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Prestigio mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=239163)

michelkovacic 08.06.2013. 12:19

ne zna nitko kako srediti gps na pap 4055? sve sam živo uključio u opcijama lokacije, instalirao gps status & fix, ali ništa. blinka gps u statusnoj traci, ali ništa ne nalazi. u mobitelu je tvornički JB 4.1.1. verzija 1.0.16

pogi 10.06.2013. 11:17

Citiraj:

Autor michelkovacic (Post 2410518)
ne zna nitko kako srediti gps na pap 4055? sve sam živo uključio u opcijama lokacije, instalirao gps status & fix, ali ništa. blinka gps u statusnoj traci, ali ništa ne nalazi. u mobitelu je tvornički JB 4.1.1. verzija 1.0.16

Mozda ce ti ovo zvucati cudno ali i ja sam imao slican problem, pa probaj slijedece:

1. probaj sa nekim GPS test aplikacijom kojih ima na googlePlayu (npr. GPS Test) ali skini zadnji poklopac kucista. Zaista.... ne salim se :-)

2. isto tako probaj tocku 1. ali sa izvadjenom dodatnom SD karticom (pretpostavljam da je imas).

3. ako proradi, pazljivo vrati poklopac kucista tako da plastika potpuno skljocne.

Eto javi kako je proslo. GPS Test je vrlo jedostavan za koristenje. Samo izadji na otvoren prostor.

bmwmilos 11.06.2013. 08:56

Problem sa SD ima

Pozdrav!

Pomagajte!!

Imam 4300DUO. Probao sam jučer izmjeniti vold.fstab da bi napravio swap sdcard i sdcard2. Nakon što sam izmjenio vold.fstab i spremio,napravio sam reboot i nestala mi je sva sd memorija ( i phone storage i sd kartica ). Kada odem u settings-storage imam samo internal memory. Naravno,nisam instalirao CWM ( ne znam odgovor na pitanje zašto :hitthewal: ) i sada ne mogu jer ne mogu napraviti download na telefon ( nema sd memorije ). Uopće mi ne prepoznaje ni kad ga spojim na komp. SD kartica unutra je od 16 gb i u card readeru radi normalno i svi podaci su tamo. Vratio sam sve izmjene u vold.fstab ali i dalje nemam sd ( sdcard not mounted ). Probao sam napraviti i factory reset,itd,ali ništa. Mob je rootan ( skripta Bin4ry ) i ostao mi je Superuser i nakon reseta. Da li postoji mogućnost da ga flasham direktno sa PCa bez CWMa,ili da instaliram CWM sa PCa. U recovery vidim sdcard ( u biti phone storage ) ali ne mogu nikako kopirati ništa na nju. Probao sam i sa adb push u cache ali mi daje "permission denied".
Kako da sad vratim mob u prvobitno stanje ??

L31 11.06.2013. 09:47

Poz,ima li tko kakvih iskustava s prestigiom 4500?
vidio sam da je trenutno njihov najbolji model,bar tako kazu,pa pitam jel se isplati to uzimat?

L31 11.06.2013. 09:48

I kakva mu je kamera?fluidnost?

acer 11.06.2013. 09:54

Hm ima li tko kakva iskustva?
S obzirom na 33 stranice tesko da ima netko iskustva. :D

Pa sto je tesko malo prolistati temu?

L31 11.06.2013. 09:59

Nije,ali malo sam listao i za ovaj model nisam nasao nista posebno

Vuco 11.06.2013. 10:24

Kako ne ? Ljudi su ti lijepo napisali svoja iskustva.

Tu i na mob.hr recenziji pod komentarima se može naći jako dobra iskustva sa ovim mobitelom i korisne informacije.

L31 11.06.2013. 11:33

Hhhh,potrazit cu onda malo bolje :fala:

ante2 11.06.2013. 16:09

Citiraj:

Autor L31 (Post 2412366)
Poz,ima li tko kakvih iskustava s prestigiom 4500?
vidio sam da je trenutno njihov najbolji model,bar tako kazu,pa pitam jel se isplati to uzimat?

Evo ja cu se malo zrtvovat ali to ne znaci da ne trebas malo prelistat prijasnje postove, dapace.
Ja ima 4500 (prvi model znaci proc na 1 GHz) i generalno sam jako zadovoljan (koristim ga cca od nove godine ako se ne varam), ekran dobar, android tj OS dobar nema stucanja, mozes telefonirat :D, ja koristim mozillu kao osnovni veb preglednik i skroz sam zadovoljan, ako koja stranica stuca upalim krom.
Vrti HD filmove bez problema (MX player), moze cak i preko wlan-a povuc film, spaja se na wlan bez problema bilo doma bilo na poslu bilo u kaficu, meni je velicina samog uređaja ok tj. za moje duge prste, nije pretezak, a ni prelagan tako da ga osjecas u ruci.
Sta se kamere tice tu se necu izjasnjavat jer meni ako kamera nema objektiv od barem 2 kila onda nije kamera, tako da ove smijurije sa okom objetiva od par milimetara ne uzimamam uopce ozbiljno, bile one od ajfona, samsunga ili nekog treceg.
Uglavnom za te novce najbolji aparat na nasem trzisu, mozda, ali samo mozda bi treba pogedat Alcatel One Touch Idol, on je slicnih specifikacija, nisam ga niti u ruci drza pa se necu puno izjasnjavat, jedno sta mi se kod alcatela ne sviđa je to sta se ne moze mijenjat batreija + ne znam koliku garanciju daje alcatel.
Prestigio ti daje dvije godine garancije sta je po meni odlicna stvar a bome i postena.
Eto to je to ukratko vici ako te sta jos ili detaljnije zanima.
:chears:

ps- naravno da baterija nikad nije dovoljno napunjena :D
pps- ja imam instaliran "Nova Launcher" koji ubrzava i dodaje par điđa-miđa izgledu desktopa i opcenito dodaje neke opcije operativnom sistemu, tako da za moj gust sve radi dovoljno brzo.

L31 11.06.2013. 16:44

Proucit cu ja to jos malo, a tebi puno hvala sta si se potrudio i pomogo mi oko izbora :chears:

L31 11.06.2013. 16:46

A kako mu ide ucitavanje nekih vecih aplikacija tj kako radi sa "kompliciranijim" aplikacijama?

ante2 11.06.2013. 17:23

Citiraj:

Autor L31 (Post 2412743)
A kako mu ide ucitavanje nekih vecih aplikacija tj kako radi sa "kompliciranijim" aplikacijama?

Sta je tebi "kompliciranija" aplikacija ???

domy_os 11.06.2013. 20:54

Citiraj:

Autor Brkoni (Post 2409753)
Sto se tice particija, jucer sam malo citao po netu i cini se da si u pravu.
Kad bi stavio 2,5GB, ostalo bi svega 66MB sto bi moglo zbilja praviti probleme. Ostaviti cu ovako ipak je bolje nego 504MB :-)

Kad istestiras svoj flash, biljezim se sa stovanjem :-)
Jasko kaze da ide sa Flash toolom, ali onda je problem jer moras sve ispocetka i CWM i root,...

Nisam te skuzio za pitanje o restoru. Ja sam backup i restore radio sa CWM. Nakon reparticioniranja mi je prosao takav restore, nisam morao stavljati stock kao ti. A mob se nije bootao kao ni tebi.
Prije roota nisam ni radio backup jer imam originalni ROM 1.0.18
Ako ti treba, javi.

Jel' istina da u Austriji i Njemackoj narod stenje pod okupatorskom cizmom, pa i mala djeca moraju govoriti njemacki? :-)
Pozdrav

Ne znam jesi li vidio na XDA, instalirao sam onaj mod, formatirao sve particije, instalirao stock ROM i sad ga ne mogu rootati. :D Ako stavim custom ROM, onda imam root. Veličina particija se vratila na default (504 MB za aplikacije, 1.89 GB za storage), ali kako ne mogu rootati, morao sam vratiti custom ROM da bih opet vratio na 2 GB. Ne znam u čemu je problem, zašto se neće rootati...

Krivo sam se izjasnio, nisam mislio na restore nego na vraćanje stock ROM-a pomoću SP-a. Nisam našao neke normalne upute i potrebne fileove nego sam skupljao s više lokacija pa mi nije još sve bistro. Postoji li uopće verzija 1.0.24 za SP ili ima samo 1.0.18? Što sve treba označiti na onom dole popisu?

Ma ovdje se govori 100 jezika, to je čudo jedno... :D

Brkoni 12.06.2013. 08:24

Evo bas procitah na XDA, ne znam sto ti se desilo.
Jedino sto meni pada na pamet je da vratis sve na original. Ja ti imam sve za v1.0.18, sve origigi od prestigia. Nakon tog flasha napravis upgrade na v1.0.24 (meni je islo uredno preko OTA) i onda root ispocetka. Moralo bi raditi. Stavit cu ti link u PM na XDA.
Ali i dalje ja tebe ne razumijem. Sto ti je SP s kojim radis backup, koji je to program? Sp flash tool?
Full backup je po meni najlakse napraviti sa CWM. Bootas se u CWM i napravis backup. Nema odabira cega, on backupira sve. Jedino kod restore, moraju dva foldera koja on napravi (blobs i backup) biti na SD kartici u folderu clockworkmod. Cijeli backup je kod mene cca 1GB, sve ovisi koliko imas instaliranih programa.

Pozdrav

Omerta 12.06.2013. 12:42

Ne znam jeste li primjetili nešto u vezi default KAMERE. Imam PAP 5000T DUO (no, vjerojatno je to i kod ostalih modela)..

U opcijama od kamere imate "opciju" CONTINUOUS SHOT (40 ili 99 fotki). Nije potrebno ništa uključivati.. Umjesto što jednom okidate fotku, možete samo držati prst na "okidaču" i kamera će, kao na nekom digitalcu, brzo okidati fotke sve dok ne maknete prst sa okidača.

Isprobao sam to na nogometnom igralištu, i sve fotke su oštre i posve "normalne", tako da mi se ovo čini jako dobra stvar u nekim situacijama, naravno..

ante2 12.06.2013. 12:46

Aj bas cu probat rafalno okidanje na hipodromu kad bude preponsko jahanje.

Omerta 12.06.2013. 12:51

A jbg, kud baš ti :D
nisi mjerodavan što se tiče kamera na mobu :D šalim se..

Nego, je moguće (ne kužim se u to) da ovi naši mobiteli imaju pomičnu leću (ili što već), pošto se čuje zujanje (galaxy S2)?

Naime, frendu nekad na S2 zablokira kamera i tada se čuje dosta pištavo zujanje iz kamere, onako kao da fokusira ili što već, ali zvuk je kontinuiran..

L31 12.06.2013. 14:29

Krivo se izrazih,da li ima zastajkivanja kod malo vecih igrica tj.zahtjevnijih?

Omerta 12.06.2013. 14:31

Ma kakvo zastajkivanje, to je stroj od moba (4500).. Uzmi da, nećeš pogriješiti..

L31 13.06.2013. 19:58

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2413475)
Ma kakvo zastajkivanje, to je stroj od moba (4500).. Uzmi da, nećeš pogriješiti..

Sve sam blize toj odluci :)

TikaTaka 13.06.2013. 21:45

Citiraj:

Autor L31 (Post 2414609)
Sve sam blize toj odluci :)

ovo je Kreso sa mob.hr rekao za Alcatel Idol

Ugodno san iznenađen onim što vidim. Ovo je definitivno novi best buy i debelo “šije” Prestiga 4500 za iste pare

Omerta 13.06.2013. 22:28

I ja bi bas volio znat kako se ponasaju ti Alkateli.. Ima kakav dobar rivju?

Miso66 13.06.2013. 23:20

Imas ovdje jedan: http://alcatel.mobil.hr/One_Touch_Idol

ante2 13.06.2013. 23:55

Kolika mu je garancija?
Mislim za Alcatel?

Brkonix 14.06.2013. 12:31

@ TikaTaka

pa ne znam bas....
U recenziji nisu bas nesto nahvalili ekran, baterija se neda mijenjati, nema mogucnost za SD karticu,...
Jedini + je NFC

Omerta 14.06.2013. 12:53

Nema šanse da je to bolje od Prestigia 4500..
Pročitao sam onaj rivju..
Osim toga glavnoga što je Brkonix rekao, recimo da je proc slabiji (2x1GHz)..

domy_os 14.06.2013. 15:11

Citiraj:

Autor Brkoni (Post 2413147)
Evo bas procitah na XDA, ne znam sto ti se desilo.
Jedino sto meni pada na pamet je da vratis sve na original. Ja ti imam sve za v1.0.18, sve origigi od prestigia. Nakon tog flasha napravis upgrade na v1.0.24 (meni je islo uredno preko OTA) i onda root ispocetka. Moralo bi raditi. Stavit cu ti link u PM na XDA.
Ali i dalje ja tebe ne razumijem. Sto ti je SP s kojim radis backup, koji je to program? Sp flash tool?
Full backup je po meni najlakse napraviti sa CWM. Bootas se u CWM i napravis backup. Nema odabira cega, on backupira sve. Jedino kod restore, moraju dva foldera koja on napravi (blobs i backup) biti na SD kartici u folderu clockworkmod. Cijeli backup je kod mene cca 1GB, sve ovisi koliko imas instaliranih programa.

Pozdrav

Ako je to onaj 4500 JB orig.rar paket, onda ga imam i ja, ali upute mi nisu jasne, nedostaju neke aplikacije koje se spominju unutra.

Da, mislim na SP Flash Tool, a što drugo? :D Full backup mogu napraviti tek kada instaliram CWM recovery, ali trebalo bi ići i sa MtkDroidTools, nisam probao.

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2413314)
Ne znam jeste li primjetili nešto u vezi default KAMERE. Imam PAP 5000T DUO (no, vjerojatno je to i kod ostalih modela)..

U opcijama od kamere imate "opciju" CONTINUOUS SHOT (40 ili 99 fotki). Nije potrebno ništa uključivati.. Umjesto što jednom okidate fotku, možete samo držati prst na "okidaču" i kamera će, kao na nekom digitalcu, brzo okidati fotke sve dok ne maknete prst sa okidača.

Isprobao sam to na nogometnom igralištu, i sve fotke su oštre i posve "normalne", tako da mi se ovo čini jako dobra stvar u nekim situacijama, naravno..

To me nekad živcira, a nekad i dobro dođe jer od više slika mogu filtrirati onu s najmanje blura.

L31 15.06.2013. 10:25

nekako me vise privlaci prestigio kojeg svi hvale dok me alcatel bas nije nikad posebno zanimao

L31 15.06.2013. 10:31

Poznajem par ljudi koji imaju neke modele prestigia i nijedan od njih se do sada nije bunio na rad mobitela i sl.

Brkonix 17.06.2013. 09:04

@ domy_os
One su upute bez veze, dobio sam ih zajedno sa svim. Postupak je isti kao i kad ga rootas. Odaberes onaj scatter file i to je to.

domy_os 17.06.2013. 18:23

O tom scatter fileu bi se isto dalo pričati jer taj file NE RADI za 4500T... :D Napisao sam već na XDA o čemu se radi.

Brkonix 18.06.2013. 10:18

@ domy_os

Ja imam ne T verziju, i s tim sam flashao. Nakon toga je moj mob T verzija. Naravno samo tako pise :-) To sam dobio u njihovom servisu gdje su mi rekli da je to orig ver. za T model. Meni je radilo OK (scatter). Dapace, nakon toga se preko OTA upgradao na 1.0.24.
Jesi li rijesio particije?
Ja svoj sad drzim na 2GB, i sve radi OK.

domy_os 19.06.2013. 19:47

Nemam trenutno vremena.

Zna li netko gdje se uključuje/isključuje auto-sync za sve accounte? U postavkama nema tako nešto, može se samo preko dodatnih aplikacija. Također, imam neki bug sa slušalicama. Često se lijeva slabije čuje, a kad su uključene, nekad uopće ne čujem da me netko zove jer ne svira na vanjski zvučnik. Ne vidim nikakve opcije ni za slušalice.

Kruno M 19.06.2013. 21:35

Citiraj:

Autor domy_os (Post 2417839)
Nemam trenutno vremena.

Zna li netko gdje se uključuje/isključuje auto-sync za sve accounte? U postavkama nema tako nešto, može se samo preko dodatnih aplikacija. Također, imam neki bug sa slušalicama. Često se lijeva slabije čuje, a kad su uključene, nekad uopće ne čujem da me netko zove jer ne svira na vanjski zvučnik. Ne vidim nikakve opcije ni za slušalice.

System settings - data usage - options tipka i sve ti je tu

lokis 20.06.2013. 00:06

Mailom sam primio video datoteku a prilikom preuzimanja dobio sam poruku datoteka nije podržana ili tako nešto.
Zna li netko kako prekinuti downnload koji se skida u beskonačnost, pokušavao sam task killerom, vađenjem baterije, obrisao mail na kompu ali u pozadini i dalje kao skida.
Ne da mi se vraćanje na tvorničke postavke, ima li tko kakvu ideju ili apk za slično.

LuxZg 20.06.2013. 12:01

Dajte ak je netko natjerao 4040 da brzo nadje gps siignal, napisite neke brze upute. I mislim na rjesenja koja nisu ocita tipa izadji na otvoreno, upali a-GPS i sl. Dakle sve sto nudi stock rom/setingsi sam probao, a neki uber alatic za to nisam nasao, ili nema pozitivnih pomaka. Rootan, zadnji update, etc. Ponekad me zapravo iznenadi i nadje signal za 15aksec, al najcesce je u rangu 2+ minuta :/ nervirame to vec...

Omerta 20.06.2013. 22:02

Citiraj:

Autor LuxZg (Post 2418157)
Ponekad me zapravo iznenadi i nadje signal za 15aksec, al najcesce je u rangu 2+ minuta :/ nervirame to vec...

Ček, ti očekuješ instant pronalazak signala? Zaboravi to.. Pa nije ovo GPS uređaj već mobitel..
2+ minute je odlično..

Na svim mobitelima koje sam do sad imao: Desire, Galaxy Mini, Desire HD i PAP5000T, nekad nađe odmah, nekad kroz minutu dvije, a rijeđe i po 10-15min..

domy_os 20.06.2013. 23:08

Uz A-GPS ga mora naći u roku 15 s, barem je meni tako. Ako nema A-GPS-a, onda kako kad, nekad 1-2 min, nekad i po pola sata.

acer 24.06.2013. 15:03

Meni se skype poceo rusiti. Ali ako ga deinstaliram i ponovno instaliram i onemogucim video pozive onda radi??
Ali vidim da nisam jedini, imaju ljudi problema i sa drugim markama mobitela da im se na ovaj nacim rusi skype.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:17.