PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219758)

dean225 23.05.2012. 12:46

Traži bateriju od chichiteca.. Crvena je i ista je za EVO, senzaciju/4G i kapaciteta je 1930mAh..

Kiwi 23.05.2012. 13:44

Jel ima što veće? ovo baš i nije neki pomak u odnosu na sadašnje...

LAcy 23.05.2012. 14:08

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2168876)
Traži bateriju od chichiteca.. Crvena je i ista je za EVO, senzaciju/4G i kapaciteta je 1930mAh..

Jesi li probao ili netko te zamjenske baterije? Uvijek napišu da imaju kao veći kapacitet :)

Sn4k3 23.05.2012. 14:43

Cini mi se da je Dizel prodava jednu ili dvi (nisam siguran), koliko se sicam kaze da nisu nista spektakulano - naravno, izdrze nesto vise od tvornicke u skladu i s nesto vecim kapacitetom.

coconut 23.05.2012. 15:20

Izašli su datumi ICS upgradea za HTC-ove
http://www.htc.com/www/help/android4...d=android4blog

spawn 23.05.2012. 16:33

Probao sam stock ICS na sensationu i stvarno radi dobro. Steta sto mi htc opcenito ima tako los zvuk,jer stvarno dobro radi na ICS-u,a i novi sense mi se jako svidja.

LorD ClockaN 23.05.2012. 21:01

haha, vidim da ne koristis moj rom na DHDu jer ti croppa sliku u portrait modu :)

hammer_of_thor 23.05.2012. 21:14

Da, al je tvoj kernel :D

Ma dugo je već stajao MIUI na DHDu kojeg nisam mjenjao, a taj crop clike mi nije smetao pa ga nisam mjenjao :)

Nego, imaš li ti kakvog info-a oko unlocka bootloadera HOX-a? Govorka se da je Paul blizu no tko zna što zapravo znači "blizu"

Garancija na hardver bi teoretski morala vrijediti ako unlockaš i preko HTCDev-a, no siguran sam da si vidio onaj thread na XDA gdje je stavljen transcript podužeg razgovora sa HTC supportom, a tamo piše da ništa ne priznaju, tj, HTC support agent daje odgovore da garancija ne vrijedi (makar ruku na srce u odgovorima ne zvuči baš uvjerljiv kao niti da potpuno shvača što ga se pita).

Tamo ima vrlo zanimljivih pitanja koje mu je postavio onaj lik sa XDA.

LorD ClockaN 23.05.2012. 21:36

ja sam ga otkljucao preko htcdev i gotovo...

otkljucan bootloader ce doci prije ili kasnije.. nemam baš slobodnog vremena, pa niti ne znam najnovije vijesti u vezi HOXa

Mikeyy 23.05.2012. 22:04

Kakva dobra navigacija je dostupna za HTC One X?
Koristio sam iGO koji me služio savršeno, ali nemogu naći verziju za rezoluciju 720x1280.
Da li postoji iGO MyWay za tu rezoluciju ili neka druga dobra navigacija za istu rezoluciju?

jurbAs 23.05.2012. 22:06

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2169331)
Koristio sam iGO koji me služio savršeno, ali nemogu naći verziju za rezoluciju 720x1280.
Da li postoji iGO MyWay za tu rezoluciju ili neka druga dobra navigacija za istu rezoluciju?

pricekaj doci ce sigurno ja sam nasao na xda dev. stranici mod za evo 3d tj za njegovu rezoluciju

LorD ClockaN 23.05.2012. 22:21

promjeni u configu od igoa za vecu rezu.

ja nisam probao, ali mislim da bi moglo raditi.. tako se rijesavao problem za druge reze uvijek

sinisa1989 23.05.2012. 22:48

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2169113)
Probao sam stock ICS na sensationu i stvarno radi dobro. Steta sto mi htc opcenito ima tako los zvuk,jer stvarno dobro radi na ICS-u,a i novi sense mi se jako svidja.

+1, ja sam se toplo nadao barem malom boost-u zvuka, ali kifla.

Mikeyy 23.05.2012. 22:51

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 2169358)
promjeni u configu od igoa za vecu rezu.

ja nisam probao, ali mislim da bi moglo raditi.. tako se rijesavao problem za druge reze uvijek

Našao sam neki skin, ali ne radi, reza je još uvijek malo preko pola ekrana i zvuk se raspada, tj. kada priča ništa ga skoro ne razumijem.

Juice 23.05.2012. 22:57

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2169382)
+1, ja sam se toplo nadao barem malom boost-u zvuka, ali kifla.

Flashajte xloud i riješili ste problem(treba root za flashanje normalno)

Kiwi 24.05.2012. 10:00

Koju bih od ovih baterija mogao uzeti za SENSATION?

http://www.ebay.com/itm/2500MAH-Batt...item3376947c0e

http://www.ebay.com/itm/New-Gold-245...item3cc5bb6548

http://www.ebay.com/itm/GOLD-2430MAH...item2ebcfa4345

http://www.ebay.com/itm/New-2500mAh-...item3a74d9d902

http://www.ebay.com/itm/2430MAH-HIGH...item1e6cdfcce7

http://www.ebay.com/itm/2300mAh-High...item45fd4c92df

http://www.ebay.com/itm/GOLD-2430MAH...item1c2075a76b

sinisa1989 24.05.2012. 17:16

Citiraj:

Autor Juice (Post 2169389)
Flashajte xloud i riješili ste problem(treba root za flashanje normalno)

Razmišljam o tome. Ako si probao iz prve ruke, kolko je poboljšanje u odnosu na stock volume?

s.u.l.e.l.u.s 24.05.2012. 18:45

Dali je netko od vlasnika one x-a primjetio,kada se jače pretisne ekran pri rubovima nekakve crne fleke koje se pojave prilikom otpuštanja??Na sredini ekrana toga nema.
Čitao sam za krckanje plastike kod pretiskanja ali toga nema kod mene,a ovo nisam nigdje pročitao da neko ima taj problem,ili je to normalno.probao sam uslikat,ali se ne vidi ništa na slici.

Juice 24.05.2012. 19:35

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2169929)
Razmišljam o tome. Ako si probao iz prve ruke, kolko je poboljšanje u odnosu na stock volume?

Probao na Evu gdje je ista situacija tvornički, zvuk je jako tih. Flashanjem xlouda situacija je mnogo bolja, recimo zvono mi je sada uvijek na 1-2, max 3 u jako glasnim okolinama, dok je na prije bila uvijek do kraja, na najglasnijem.
Također odlično poboljšanje i prilikom slušanja glazbe na zvučniku.

xlr 24.05.2012. 19:57

Citiraj:

Autor s.u.l.e.l.u.s (Post 2169981)
Dali je netko od vlasnika one x-a primjetio,kada se jače pretisne ekran pri rubovima nekakve crne fleke koje se pojave prilikom otpuštanja??Na sredini ekrana toga nema.
Čitao sam za krckanje plastike kod pretiskanja ali toga nema kod mene,a ovo nisam nigdje pročitao da neko ima taj problem,ili je to normalno.probao sam uslikat,ali se ne vidi ništa na slici.

To je flex issue, možda i normalna stvar kod One X. Net je pun komentara pod tim terminom pa proguglaj. Osobno ne vidim zašto bi to nekome smetalo pri normalnom korištenju.

s.u.l.e.l.u.s 25.05.2012. 00:40

Citiraj:

Autor xlr (Post 2170015)
To je flex issue, možda i normalna stvar kod One X. Net je pun komentara pod tim terminom pa proguglaj. Osobno ne vidim zašto bi to nekome smetalo pri normalnom korištenju.

u normalnom radu ne smeta,nego sam to zamjetio sinoć kada sam išao poslušat dal mi zvecka plastika;pa sam se zčudio kada sam vidio da mi ostaju te fleke;išao sam tu provjerit šta je,pa da im ga odmah vratim u t-centar na zamjenu....al malo frustrirajuće je kad netko da jednu cijelu prosječnu plaću za telefon i onda se te stvari dešavaju

hammer_of_thor 25.05.2012. 00:56

Ja sam odmah prvi dan provjerio one poznate "boljke" mobitela - prelijevanje boja pri jačem pritisku, screen flicker, žute fleke na ekranu, tiho pucketanje pri jačem stiskanju donjeg dijela mobitela i ništa nisam našao. Sve 5 :)

No već je ustanovljeno da se to javlja kod prvih batcheva i da su u kasnijim modelima gotovo skroz nestali.

BTW, baterija evo 28 sati unplugged - 55% :)

3G uključen stalno, push maila i ostalog, brightness na nekih 75%, imao jedno 25 minuta poziva i 10ak poruka, nešto sitno surfanja i Marketa, par minuta snimanja videa i stalno netko na poslu "joj de da vidim!!!" :)
Ženska populacija je posebno oduševljena :)

Dojmovi su još... freaking awesome :)

Ekranu se ne mogu načuditi, kao ni svi što su ga uzeli u ruke, fantastično nešto.

D.O.M.I. 25.05.2012. 01:08

Može li se xloud stavit i na moj Desire s MIUI XJ romom gore ? Također bi bilo dobrodošlo poboljšanje zvuka :)

srale7 25.05.2012. 02:15

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2170227)

3G uključen stalno, push maila i ostalog, brightness na nekih 75%, imao jedno 25 minuta poziva i 10ak poruka, nešto sitno surfanja i Marketa, par minuta snimanja videa i stalno netko na poslu "joj de da vidim!!!" :)
Ženska populacija je posebno oduševljena :)

Po ovom sto si napisao moze se zakljuciti da je baterija čisto ok ;)

Zasto brightness nemas na "auto"?

hammer_of_thor 25.05.2012. 06:20

Ma tek je drugo punjenje pa nije baš za uzeti sa sigurnošću koliko će trajati.
Dok prođe 10ak punjenja pa čemo vidjeti :)

Što se tiće brightnessa - ne volim auto-postavku, često bude dosta tamna, ovako ja sebi nariktam da mi pravo lijepo svijetli. :)

Tihomir111 25.05.2012. 08:22

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2169331)

Navigon europe sa blackmart alpha.

sinisa1989 25.05.2012. 10:08

Citiraj:

Autor Juice (Post 2170001)
Probao na Evu gdje je ista situacija tvornički, zvuk je jako tih. Flashanjem xlouda situacija je mnogo bolja, recimo zvono mi je sada uvijek na 1-2, max 3 u jako glasnim okolinama, dok je na prije bila uvijek do kraja, na najglasnijem.
Također odlično poboljšanje i prilikom slušanja glazbe na zvučniku.

Pretpostavljam da time nije narušena kvaliteta zvuka? Jer postoje neki appovi koji donekle pojačaju zvuk, ali je odvratne kvalitete.
Xloud je 'upakiran' u ROM ili se može staviti na bilo koji ROM?

s.u.l.e.l.u.s 25.05.2012. 10:45

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2170227)

Kod mene je baterija cca 15h(od jutra do naveče),Uz konstantno čačkanje,wifi cijelo vrijeme on,3g isključen,cca 30ak poziva,i plus ono kako fora,daj da vidim.....
Sa ekranom sam oduševljen,aparat također,evo jedna random slika(default opcije,nije hdr)
http://www.pohrani.com/t/2i/W2/1MTumDhV/imag0014.jpg
još mi se ruk zatresla malo pa je sllika ispala dof.
Večeras ću isprobati kameru u dosta velikoj buci,pod plavim led svijetlom sa puno strobova i sl. pa uploadam i to...
za sada samo sve pozitivno,i preporuka svakome ko ga misli uzeti;nekako mi je i drago da sam se riješio iphona(još sam se u dućanu premišljao dali uzeti 4s ili one,i za sada vidim da nism falio)

xlr 25.05.2012. 11:46

Sulelus i hammer: koliko vam je ekran bio aktivan u tih 15+h koristenja? U satima, ne postocima.

Juice 25.05.2012. 12:25

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2170333)
Pretpostavljam da time nije narušena kvaliteta zvuka? Jer postoje neki appovi koji donekle pojačaju zvuk, ali je odvratne kvalitete.
Xloud je 'upakiran' u ROM ili se može staviti na bilo koji ROM?

Nije narušena kvaliteta zvuka; možda se kad je na najglasnije na zvučniku malo osjeti kod glazbe, ali nikad ne slušam tak glasno tako nemam problema.
Ubačeno je u većini romova, samo ne znam kakva je sad situacija kako je došao ICS na sensation, jel portan xloud. Provjeri po Sensation dijelu na xda(i ROM dijelu, i dijelu za aplikacije i teme za Sens).

s.u.l.e.l.u.s 25.05.2012. 12:40

Citiraj:

Autor xlr (Post 2170424)
Sulelus i hammer: koliko vam je ekran bio aktivan u tih 15+h koristenja? U satima, ne postocima.

cca 12h meni,na auto brightness.Dali ima koji app da mi točno mjeri,pa postam točno u vremenu kolko ispadne?

raliSHA 25.05.2012. 12:50

Nego, neznam točno gdje da pitam pa ću ovdje...razmišljam si kupiti neku veću microSD karticu za moj evo...pa me zanima ako imate kakve prijedloge, razlišljao sam o 16 ili 32 Gb class 10 karticama pa me zanima imate li kakav prijedlog i preporuku...ima li kakvih problema s radom (sjećam se da neki mobiteli nisu dobro reagirali na class 10 kartice), te ono najbitnije, koji je postupak mijenjanja kartice....formatirati je na kompu (i u kojem formatu) ili je mob formatira? Je li dovoljno samo c/p sve sa stare na novu ili je potrebno nanovo instalirati aplikacije koje dio podataka stavljaju na karticu? Ili je čak moguće nekako image prebacit na novu?

sinisa1989 25.05.2012. 12:55

Citiraj:

Autor Juice (Post 2170448)
Nije narušena kvaliteta zvuka; možda se kad je na najglasnije na zvučniku malo osjeti kod glazbe, ali nikad ne slušam tak glasno tako nemam problema.
Ubačeno je u većini romova, samo ne znam kakva je sad situacija kako je došao ICS na sensation, jel portan xloud. Provjeri po Sensation dijelu na xda(i ROM dijelu, i dijelu za aplikacije i teme za Sens).

Ovako nešto?

hammer_of_thor 25.05.2012. 12:55

Citiraj:

Autor s.u.l.e.l.u.s (Post 2170367)
Kod mene je baterija cca 15h(od jutra do naveče),Uz konstantno čačkanje,wifi cijelo vrijeme on,3g isključen,cca 30ak poziva,i plus ono kako fora,daj da vidim.....
Sa ekranom sam oduševljen,aparat također,evo jedna random slika(default opcije,nije hdr)
http://www.pohrani.com/t/2i/W2/1MTumDhV/imag0014.jpg
još mi se ruk zatresla malo pa je sllika ispala dof.
Večeras ću isprobati kameru u dosta velikoj buci,pod plavim led svijetlom sa puno strobova i sl. pa uploadam i to...

Makro ti je super ispao :)
Ja se još nisam pozabavio fotografijama (osim onim instantnim "brzo izvadi i uslikaj), ali i detaljnija zabava sa boljim fotografiranjem će doći na red :)

Citiraj:

Autor xlr (Post 2170424)

3h50min :)

Citiraj:

Autor s.u.l.e.l.u.s (Post 2170456)
cca 12h meni,na auto brightness.Dali ima koji app da mi točno mjeri,pa postam točno u vremenu kolko ispadne?

Ne treba ti app, to možeš vidjeti pod settings - power - battery use - tap na screen i tamo ti piše.
(koristim engleski menu jer sam navikao na njega a i hrvatski menu na Androidu mi je odvratan i ništa se ne snalazim :D )

Makar nisam siguran dali to broji od zadnjeg punjenja do 100% ili od zadnjeg paljenja mobitela.

xlr 25.05.2012. 12:57

Citiraj:

Autor s.u.l.e.l.u.s (Post 2170456)

12h? Jesam li nešto propustio? :)
Odi u battery statistics graf, tamo su ti izlistani svi procesi potrošači, graf potrošnje baterije itd itd. Klikni na stavku display i vidjeti ćeš koliko je ekran bio uključen. Na tih 12h korištenja moba ekran će biti upaljen (lupam) oko 2-3h. To me zanima :)

edit: tnx hammer, nije loš rezultat. Broji od zadnjeg punjenja do 95-100% (na AOSP-u ne treba biti do 100 ako se dobro sjećam), tada se resetira battstats.bin.

Juice 25.05.2012. 13:17

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2170471)
Ovako nešto?

Da

s.u.l.e.l.u.s 25.05.2012. 13:36

Citiraj:

Autor xlr (Post 2170475)
12h? Jesam li nešto propustio? :)
Odi u battery statistics graf, tamo su ti izlistani svi procesi potrošači, graf potrošnje baterije itd itd. Klikni na stavku display i vidjeti ćeš koliko je ekran bio uključen. Na tih 12h korištenja moba ekran će biti upaljen (lupam) oko 2-3h. To me zanima :)

edit: tnx hammer, nije loš rezultat. Broji od zadnjeg punjenja do 95-100% (na AOSP-u ne treba biti do 100 ako se dobro sjećam), tada se resetira battstats.bin.

noćas kada mi bat bude pri kraju pogledam točno,jer mi sada ovdje piše od zadnjeg punjenja:fiju:

marko_zg 25.05.2012. 15:57

Citiraj:

Autor raliSHA (Post 2170464)
Nego, neznam točno gdje da pitam pa ću ovdje...razmišljam si kupiti neku veću microSD karticu za moj evo...pa me zanima ako imate kakve prijedloge, razlišljao sam o 16 ili 32 Gb class 10 karticama pa me zanima imate li kakav prijedlog i preporuku...ima li kakvih problema s radom (sjećam se da neki mobiteli nisu dobro reagirali na class 10 kartice), te ono najbitnije, koji je postupak mijenjanja kartice....formatirati je na kompu (i u kojem formatu) ili je mob formatira? Je li dovoljno samo c/p sve sa stare na novu ili je potrebno nanovo instalirati aplikacije koje dio podataka stavljaju na karticu? Ili je čak moguće nekako image prebacit na novu?

Ja koristim 16Gb class 10 na svom sensationu i nikakvih problema ne pravi kartica tako da niti tebi na evo-u nece praviti probleme. Ma da mislim da bi i class 6 jednako dobro radila posao ali je kopiranje na nju dosta sporije.

A za vas koji koristite auto brightness probajte staviti na manual. Navodno manje struje trosi ekran kada nije na auto. Tako barem tvrdi dosta njih na xda a ja nisam probao jer ga uvijek drzim na manual od prvog dana a isto je tako i sa dhd-om bilo.

sinisa1989 25.05.2012. 16:19

Citiraj:

Autor marko_zg (Post 2170637)
A za vas koji koristite auto brightness probajte staviti na manual. Navodno manje struje trosi ekran kada nije na auto. Tako barem tvrdi dosta njih na xda a ja nisam probao jer ga uvijek drzim na manual od prvog dana a isto je tako i sa dhd-om bilo.

Da, to sam i ja pročitao. Navodno da sam proces određivanja koliko je svjetlosti potrebno potroši više baterije nego dok je manualno postavljeno.

raliSHA 25.05.2012. 16:26

Hvala na infu, imaš li možda komentara i na ostatak? :)
Također, gledao sam, kod nas ima ovih transcend i kingston 16gb class 10 već za ispod 100 kn al nekako imam više povjerenja u ovako nešto: http://www.centro.hr/detalji_proizvo...A9181A155.aspx gdje je i brzina navedena a ne krije ju se ko zmija noge :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:21.