PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Need for Speed SHIFT (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136635)

DeadMan+ 04.10.2009. 23:40

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1447735)
Da, to sam i sam skužio u međuvremenu, jer sam u biti shvatio da to lijevo-desno bacanje je posljedica otpora, tj. bugovitog otpora. Stavit to na 0 nema nikakvog smisla, rađe se borit s volanom, nego ga držat na 0. Meni je recimo pomoglo šta sam sa 10 (da, volin feedback jako;)) spustio na 5. Nije idealno, al ajde... Pravac mi je još ok, lako ga ukrotim, više me živcira bacanje i proklizavanje po krivinama i totalno loša simulacija jačih auta i RWDa, al ok, sve u svemu prezadovoljan san s obzirom na zadnjih par nastavaka koje je s volanom bilo gore vozit nego s tipkovnicom...

to isto sam i ja napravio :beer:

Gabre 05.10.2009. 10:48

ovo se ne dogadja samo u Shiftu...

Logitech volani i njihovi driveri i igre nisu uskladjeni kako spada, nekad radi savršeno, nekad uvijeak baca.. u profileru smanjiti force feedback, u igri staviti steering dead zone na nekih 2-3%.. što se tim dobije, dobiješ da volan ima lufta 2-3%, i onda ga igra ne trza lijevo desno, vec ima luft tu. probajte. Još malo se osjeti, ali je daleko bolje.

Neo-ST 05.10.2009. 10:53

Znam za to, no s dead zonom mi volan više nije direktan, a to mi ne paše...

Pupo 05.10.2009. 12:16

Danas malo išo rastegnut Bugattija na Nürburgringu i mijenjam pogled, i sad stavim na onaj iza auta i ostanem razočaran. Naime, pri otpuštanju gasa kad počne vatru bacat na auspuh, vatra suklja i iz odbojnika, tj. kao da ima 3 auspuha na sredini a ne samo jedan. Ista stvar je sa lambom. Velika šteta i nadam se da će to ispraviti.

Jel netko probao voziti drift sa works Silvia-om? Ja nemogu krenit da se neokrene a kamol vozit :D

Ati freak 05.10.2009. 13:37

Evo opet neki "mod" :D

klik

Neo-ST 05.10.2009. 15:53

Jel ga tko probao? Valja šta?

Gabre 05.10.2009. 16:52

pa ovo sad izgleda i zvuči ko GTR2 ?
izgleda da je lik nekako pokupio iz GTR2 dijelove i ubacio ovdje.. confige...

mislav_os 05.10.2009. 18:16

Pomoc ekipa molim vas!

Naime,Shift igram volanom(posudio frend,neki "FOCUS" za cca 200kn,al posluzi svrsi),ugl ja sam sve lijepo bio nastimao ovo-ono te nasao na netu postavke za volan,i ja ih tako namjestio te mi je tad super bilo igrati volanom. Jucer ja upalim igru,pocnem igrat,a ono igra ne reagira na "malo" micanje volanom,nego tek kad ga zakrenem za 90° onda reagira tako da okrene volan u igri max moguce(kao kad npr igrate preko tipk i stisnete tipku lijevo/desno). Udjem u postavke i vidim da su ostale iste,i sada mi nije jasno,koji je problem?? Probao sam par puta izaci i uci u igru,ali nista :S.

Evo vam SS mojih postavki:
http://img203.imageshack.us/img203/6...8083499.th.jpg

Sto da promijenim da mi bude kao prije,znaci cim malo zakrenem volanom da se i volan u igri malo zakrene(kao na videu sto je Ati freak postavio 3 posta iznad)??

Unaprijed hvala! :)

tech 05.10.2009. 18:55

probaj steering deadzone malo povecati i smanji steering sensitivity...

mislav_os 05.10.2009. 18:58

Thanks,probam navecer kasnije pa javim jel upalilo ;)

EDIT: Ok Wolverine,onda cu tak nest iskombinirati

Wolverine 05.10.2009. 18:58

Citiraj:

Autor tech (Post 1448292)
probaj steering deadzone malo povecati i smanji steering sensitivity...

Na protiv....prema opisanom on treba povećat osjetljivost (sensitivity)
Povećanjem deadzone-a također će samo povećat mrtvi hod volana tak da to ne bi preporučio

Mr.Ex.President 05.10.2009. 19:09

Svak ima svoje postavke, ali po meni, ako ćemo se referirat prema RL, odnosno stvarnim autima, dead zone ne bi trebao bit na volanu opće, dakle 0%. A nešto slično bi trebalo bit i s gasom. Dok je za kumlug (ko ga ima) te kočnicu poželjno da imaju "lufta" (praznog hoda, jel). Iako, pošto ovo nije realna simulacija, možda je bolje i to stavit 0% jer se uglavnon koči naglo i svom snagom, bez doziranja, pa je možda0% zahvalnija postavka. Sensitivitiy-je držim uglavnom na oko 50-ak %, tako mi je nekako najbolje vozit...

Šta se pitanja konkretno tiče, nek obavezno "feedback" poveća, ne znam kako netko može igrat s 0?:stoopid: Tad se osjećam kao da vrtim volan koji nije uopće spojen na osovinu...Njišem ga lijevo desno ka debil...Ako nekome ne odgovara 10 ili 8, nek bar stavi 2, 3.

Inače, oni Body kitovi poružnjuju auto da je to čudo...Ne mogu to čudo imat makar se tjuning opcije solidno podešavaju i ok simuliraju na satazi. Al brate s onim mi svako auto djeluje kao teški seljo tjuning:D Ne znam, strši onako karbonski kao kakvo strano tijelo koje je zavareno bez ikakvog osjećaja za ljepotom:lol2:

tech 05.10.2009. 19:21

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1448296)
Na protiv....prema opisanom on treba povećat osjetljivost (sensitivity)
Povećanjem deadzone-a također će samo povećat mrtvi hod volana tak da to ne bi preporučio

Ma zamjenih te dvije stvarcice, još sam krmeljav.Tnx na ispravku...

mislav_os 05.10.2009. 23:08

Znaci da povecam taj sensitivity i feedback?? Ne znam ni cemu sluzi taj feedback,a nisam ga dirao...Oke,probati cu tako

EDIT: stavio sens na 80% i feed na 10 i opet isto :(

??

Neo-ST 06.10.2009. 01:37

probaj sa clear calibration utility, tako se taj programčić zove za Logitechove proizvode, ne znam da li ima za tvoj, uglavnom nešto da ti očisti calibration data...

mislav_os 06.10.2009. 17:42

Skinuo sam takav jedan utility,no nazalost ni on nije pomogao :(.

Moze li mi netko(tko igra volanom i "normalno" mu je),ako nije problem,poslati SS svojih postavki??

Mr.Ex.President 06.10.2009. 18:50

Evo ti tri posta kad već ne želiš čitat unatrag;)
Iako sumnjam da je tvoj problem u postavkama, pogledaj rađe šta je s driverima, nabavi najnovije, probaj i reinstalirat igru možda da rezultat. Nema smisla da jedan dan radi ok sa nekim postavkama, dok drugi dan ne radi s tim istim postavkama

Citiraj:

Autor DeadMan+ (Post 1446266)

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1446282)
ja koristim ovo (unutra su ti uputstva kako šta namjestiti):
http://www.mediafire.com/download.php?zwdmjnr2u22

Citiraj:

Autor Gile (Post 1446392)
Kak sam si ja namjestio i tak mi najbolje odgovara na volanu Formula Force Ex :

Stering Dead Zone : 0%
Accelerator Dead Zone : 0%
Brake Dead Zone : 0%
Clutch Dead Zone : 0%
Steering Sensitivity : 90%
Acceleration Sensitivity : 100%
Braking Sensitivity : 100%
Clutch Sensitivity : 100%
Speed Stering Sensitivity : 70%
Force Feedback : 7
Turning Lock : 100%
Inverse Shifting : Off
Camera Y Axis : Normal

S tim postavkam je meni nekako najrealnije, no nemora znaciti da ce nekom drugom biti dobre.

danc00 07.10.2009. 00:00

Uzeo sam danas u Linksu valjda zadni " TRUSTMASTER Ferrari GT experience" i vozio do sad nekih 20min SHIFT, al postavke nisam diral ko vi profiči jer se još ne kužim u to ni ne neznam šta je za šta pošto nikad nisam imal volan.

Sad mi je sve na def osim kaj sam stavil na ručno šaltanje, pa me zanima koje bi još bilo dobro opcije podesit i kako da se dobi pravi ugođaj, al mislim samo pod tim dijelom ne ovo komplicirano...još nisam pro :) ako ikad budem?!

Al nakon prvih 20etak min igranja znam da više ne koristim tipk za aute i ubiti sad se vidi kolko si ograničen sa tipkovnicom bilo za ugođaj bilo za mogučnosti koje ti volan pruža pa si po tome daleko brži/bolji...a i nije bila neka cifra strašna volana 380kn a odličan je.
Ne žalim ni kune....predo dobro je vozit s volanom i pedalama!

zkljaja 07.10.2009. 10:00

Dali je itko imao iskustvo da mu po nekoja stazi auto skace ko idiot? Vozim Nurburgring sa porscheom gt2 full tuning i brate auto skakuce da nemogu vozit! Otisao sam u tuning, povisio auto, omekanio amortizere, smanjio downforce i nista ne pomaze! Dok M3 e92 full tuning ide predivno i samo na 2-3 zavoja poskakuje ako se ide prebrzo....

Ati freak 07.10.2009. 11:45

Mod bez blooma :D :chears:

mislav_os 07.10.2009. 12:12

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1449151)
Evo ti tri posta kad već ne želiš čitat unatrag;)
Iako sumnjam da je tvoj problem u postavkama, pogledaj rađe šta je s driverima, nabavi najnovije, probaj i reinstalirat igru možda da rezultat. Nema smisla da jedan dan radi ok sa nekim postavkama, dok drugi dan ne radi s tim istim postavkama

Sve sam napravio. Probao staviti postavke iz ta 3 prilozena(s time da se igra zbrejka s G25 modom(naravno,jer ga nemam :kafa:)),probao reinstalirat drivere za volan...nije pomoglo. I sad sam reinstalirao igru,sto takodjer nije pomoglo :S.

Winse necu rusiti sigurno zbog tog smeca. Eto,ako se netko bude sjetio necega sto bi moglo rjesiti moj problem(par postova iznad opisan),neka napise...Ja cu pratiti temu ;)

EDIT: I da,hvala vam decki na pomoci :) (eto,kad imam volan "s pijace") :D

Neo-ST 07.10.2009. 15:15

Probaj volan ubosti u neki drugi USB utor.

tech 07.10.2009. 15:30

@mislav probaj volan "ubiti" u device manageru, reinstalirat drajvere te rekalibrirati ga...

mislav_os 07.10.2009. 17:25

@Neo-ST & tech

hvala decki...no ne vrijedi,pokusao i to sada...A driveri koji se dobiju uz njega su samo driveri.jer nemaju svoj program pa da ga mogu rekalibrirati :S

A sad igram bez drivera,jer je totalka ista stvar,nema razlike :S

Ma mislim da mi tu nema pomoci,jer je to najjeftiniji volan koji moze bit(Hvala Bogu,nisam ja bacio pare na njeg,neg frend).

Skuzio sam jos jednu caku,da mi volan (u autu) kada stojim npr,ide za nekih cca 6-7° u lijevo...sad ne znam jel to svima il samo meni :D??

Gabre 07.10.2009. 22:54

odi napravi špur na autu :)

Gjurovski 07.10.2009. 22:56

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1450361)
odi napravi špur na autu :)

Si slozio ti konacno taj Shift?
Kavurina kaka sutra?

tech 07.10.2009. 22:58

pa kalibriraj ga u winblowz utilitiju, control panel>game controllers>tvoj volan>advanced>i pronađi "Calibrate"...
Kod mene to dela neovisno bili drajveri instalirani ili ne...

mislav_os 08.10.2009. 11:46

Kalibracija pomogla...Nije bio dobro nastiman :)

Hvala na pomoci! I sry sto sam bio naporan :D.

dario_cile 08.10.2009. 19:46

iskreno nisam imao velika ocekivanja..tako da igrica i nije tako losa...jbg ...jedino sto me ztasno nervira ono loodanje po 15sek..... :s

IcyTexx 08.10.2009. 20:48

Citiraj:

Autor dario_cile (Post 1451154)
iskreno nisam imao velika ocekivanja..tako da igrica i nije tako losa...jbg ...jedino sto me ztasno nervira ono loodanje po 15sek..... :s

Mislis ono kad pokazuje auto prije utrke?
To je užas.

Gabre 08.10.2009. 20:53

idem staviti ovaj reality mod, a i skidam demo od RaceOn, koji bi mogao biti jako zanimljiv, iako je to još jedna u nizu Simbinovih naslova da iskoriste što mogu iskoristiti od enginea... zanimljivo je što uključuje američke "muscle" aute, camaro, challenger... :)

dario_cile 08.10.2009. 21:03

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1451216)
Mislis ono kad pokazuje auto prije utrke?
To je užas.

ee bas na taj shit mislim....sve u svemu bolji je od UNDERCOVERA koji je bio tesko sran*e :rtfm:

Mr.Ex.President 08.10.2009. 21:54

Inače šta veći "tier" to mi je igra sve mrža:fiju:

Tier 1 auti idu ok, malo previše proklizavanja bokom po zavojima, al ono, upravljivi skoro kao i u RL. Tier 2 auti, ajde uz malo tjuninga idu ok, kod tier 3 auta već počinje borba s volanom, jer neovisno o postavkama auto pleše lijevo, desno, zanosi iz čista mira, ubi bože šta izvodin s ovim jadnim volanom da bi ga održa na cesti, al ajde nađe se i tu solidan primjerak (Nissan GT-R35 recimo). Al tier 4 auti...totalna šteta, neupravljivo skroz, neman uopće volje završit igru...
Ove normalne staze su još i ok, em ih znam napamet, em su trkačke, široke, da se tuda vozit, al ove američke/japanske cestice, po lukama, pristaništima, gradovima ili ono smeće u preriji koje ide uzbrdo nizbrdo sa svim zavojima pod 90/180/270 stupnjeva....katastrofa po defaultu, katastrofa kad se tjunira, katastrofa svakako:D

Keyser Söze 08.10.2009. 22:09

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1451271)
...Tier 1 auti idu ok, malo previše proklizavanja bokom po zavojima, al ono, upravljivi skoro kao i u RL.

sta vozis u rl?

Mr.Ex.President 08.10.2009. 22:13

Citiraj:

Autor Keyser Söze (Post 1451289)
sta vozis u rl?

A bitno je zbog radi čega?:)

Keyser Söze 08.10.2009. 22:16

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1451294)
A bitno je zbog radi čega?:)

samo me zanimalo jer si nekoliko str prije napisao da vozis u rl jedan auto iz igre...nhf...:chears:

Mr.Ex.President 08.10.2009. 22:19

Citiraj:

Autor Keyser Söze (Post 1451299)
samo me zanimalo jer si nekoliko str prije napisao da vozis u rl jedan auto iz igre...nhf...:chears:

Ma malo san se zaletija u usporedbi pa san mislija da mi slijedi jezikova juha:D Puknen ti na PM i vako san off;)

Ati freak 09.10.2009. 11:55

Još jedan mod i prikaz vožnje s njim :) :chears:

mislav_os 09.10.2009. 13:48

Stavio sam taj realmod 2 i uopce mi se ne svidja:D. Naravno,kreten nisam backupirao stare fajlove("ma ne treba,ovo je super..") pa sad ne mogu vratiti na staro(osim da reinstaliram igru). Pa bih zamolio ako vam nije problem da mi posaljete fajlove:
BOOTPERSISTENT.bff
PHYSICBOOTFLOW.bff
PHYSICSMEN.bff

na mail: cacic.mislav@gmail.com ili da uploadate na rapidshare ili sl(jako malo zauzimaju).

Fajlovi se nalaze u folderu Pakfiles kada udjete u folder igre ;)

TheBEaST 09.10.2009. 14:08

Sad sam negdje na 30+ driver levelu, vozim na gamepad, spobaval sam deadzones, sensitivity, itd. i konačno namjestio upravljanje kakvo treba biti, za razliku od onih default sranja...ali javili se problemi, iako sam i prije lagano skužio da nešto smrdi, pogtovo sa works automobilima.

Jednostavno auti postanu relativno spori. Recimo vozim trku i jedva, jedva pobjedim naknap i stalno mi netko za leđima. I tako jednom pobjedil, ali nisam skupil sve zvjezdice i lupim restart utrke dok mi se vrtio replay odvožene utrke. I eto čist druga priča...ostavio protivnike za jedno 30 sekundi (medium al, experienced)...i tako svaki put treba napraviti da works auto radi kako treba, odnosno da se ne ponaša ko stock auto i po brzini, i po ubrzanju i upravljivosti.
No sad mi se to javilo i sa običnim autima. Na Nordschliefe se boril ko lud i odupiral napadima, a onda tam na ravnici se mogu je*** jer auto ide max 250km/h....sranje. I nist ne pomaže.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:45.