![]() |
Samo imaj na umu da Turbo ne podiže uvijek na max vrijednost, ovisno o broju opterećenjih jezgri ;)
Link |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Na kompu iz potpisa promijenio bih matičnu i ram. Razmišljao sam o Asrock 880G Pro3 i 2x4 GB na 1600 Mhz.Oveclockirao bi samo na stock voltaži. Jeli bi imao problema zbog 4+1 fazne regualcije?
@ShanTech-jednog dana će ta matična biti u ženinom kompu pa mi treba onboard grafika |
Sve bude ok sa 880G pro3. Sad se to s brojem faza razvikalo i prešlo u dezinformiranje, kao 4+1 niš ne valja i svi bi morali imati nešto bolje. Ima dosta dobrih matičnih sa 4+1 regulacijom (link) i problem je nastao kad su ljudi počeli stavljati procesore s velikim TDP-om na matične koje nisu za to namijenjene. Phenom 840, tj. Athlon :), nije neki posebni potrošač tak da ne brini.
|
Neče biti problema, evo ja vozim x6 1055 na asrock 760gm-gs3 koja ima 3 faznu regulaciju i super radi.
|
Zašto ne Gigabyte GA-970A-UD3? razlika u cijeni je mizerna ako uopće postoji.
|
Ovo što se tiče FR nije nikakvo dezinformiranje. Phenom 840 može na 880G Pro3, ali ko što reče Mihael, za manje novca ide GA-970A-UD3, jer najniža cijena za 880G Pro3 na nabavi od 680,76 kn netočna, nego je prava cijena 732 kn. Da i je cijena 680 kn za 880G Pro3, opet bi se isplatilo dati 25 kn više za GA-970A-UD3.
|
Samo jedno brzinsko pitanje, dakle vidio sam negdje na forumu problem sa ASrock M3A770DE i visinom rama koje nemožeš staviti jer stock cooler dolazi previše blizu prostoru za RAM.
Jel ima itko ikakvo iskustvo sa time? jel bi G.Skill ripjaws x išle unutra? |
Da li se isplati prelazak na ovu ploču s Gigabytea kojeg trenutno posjedujem? Možda bolje uzeti neku drugu do 800kn?
http://www.links.hr/?naziv=maticna-p...kl=050.303.605 U međuvremenu sam kupio SSD koji mi sad ne radi punom brzinom, možda će u budućnosti pasti i Crossfire pa razmišljam. :stoopid: |
Ne jer ploča isto ima lošu regulaciju.
Gledaj isto od gigabyte-a 970 ili 990 GIGABYTE GA-970A-UD3 GIGABYTE GA-990XA-UD3 S tim da ti je prva na popustu ako češ baš u linksu kupovat. I obje su vrhunske ploče :chears: |
Ako razmišljaš o CrossFireu onda uzmi 990XA-UD3 jer je na 970A drugi PCe slot x4.
|
Ako je do crossfirea onda 990xa-ud3
a ako je do ssd-a, taj disk ti ne iskorištava ni sata 2, vjeruj mi jer imam istu seriju na sata 3, slobodno baci pogled na testove u temi za diskove |
Meni na Sata2 daje max brzinu koju slot daje tako da ne znam o čemu pričaš. Zašto ne bi radio većom brzinom? Nije da nisam vidio dosta reviewa gdje je brzina kao deklarirana. :stoopid:
Hvala za prijedloge za ploče, razmotrit ću još malo:chears: |
Citiraj:
radi se o Force 3 serijo Corsairovih diskova? Pokreni CrystalMark. Evo na sata 3 sa friško instaliranom windowsima, sada mi je write oko 85, pa sad vidi jel se isplati zbog toga prelaziti na sata 3 http://www.pohrani.com/t/1a/jh/3raxglTb/capture.jpg |
Citiraj:
Razliku između sata2/sata3 šta se tiče SSD ćeš "osjetit" samo u kakvom grafu i na novčaniku, tako da ja na tvom mjestu ne bi kupovao novu ploču, nego bi držao tu isto dok ne odlučiš jednom prijeć na CF ili dok dotičnu vrijeme ne pregazi... |
A vidjet ćemo, ionak nisam imao namjeru radit crossfire u skorije vrijeme, kroz godinu dana možda. U svakom slučaju hvala za savjet. :)
|
Trea mi ploča da mogu probat otključat sempronovu uspavanu jezgru. Netreba imat hdmi,usb 3.0, sata3 itd. Trea imat core unlocker,acc,occ,ili kako se već kod koje ploče zove,ddr2 i am3 socket. Ima netko preporuku ? Ili ako netko ima za prodat,jer ja nemogu u tržnicu (pp).
|
Citiraj:
|
Da li se u mom slučaju isplati prelazak na noviju matičnu a samim time i na ddr3?
Ako da, može neki prijedlog. Procesor za prvu ruku ne bih mijenjao. |
Od prelaska na DDR3 nećeš dobit ništa. Dakle ne, ne isplati se. Nema neke svrhe ni u zamjeni ploče, idu na tvoju svi procesori do 140W, osim Faildozera.
Znači dao bi novce, a praktično ne bi dobio ništ. :D |
@Enter Sandman
ASRock 870 Extreme3 je trenutno najjeftinija ploča koja ima USB 3.0 i SATA 3, ako ti to treba , ali ona nije baš zgodna za buduće nadogradnje zbog fazne regulacije koju ima (4+1 - kao i ova koju sad imaš). Na tu ploču ja ne bi stavljao procesore od 125 i više vata. Slijedeća je naravno Gigabyte GA-970A-UD3, koja ima 8+2 FR i na nju se u budućnosti mogu bez bojazni staviti i klokati procesori s većim TDP-om. Bulldozer je ustvari Faildozer, to znaš. :D Memoriju možeš staviti koju hoćeš, 4 ili 8GB, svejedno je koji brand, samo da nema visoke hladnjake. Može i Mushkin, ja ih stavljam u zadnje vrijeme i nemam nikakvih problema. DDR2 koji imaš možeš prodati i kupiti si 4GB nove DDR3 memorije. Također vidim da imaš 32-bitni OS... |
Da, memoriju može prodat i kupit si DDR3 za istu cijenu. Ali da bi dobio bolju ploču mora nadoplatit 400-500kn.
Po meni je to previše novaca za upgrade koji donosi ravno 0 FPS-ova. :) Naravno, može se uzet neka budget ploča, ali to je prelazak s magarca na magarca i svaka nadoplata, osim simbolične, je previše. |
Hvala na brzim odgovorima. Ovo za Faildozer, znam :D
Pa znam da ne bi dobio ništa revolucionarno, ali sam mislio da je bolje možda sada nadograditi mbo, pa se kasnije zamarati sa procesorom. (ionako ddr4 neće tako brzo :)) Znači po nekoj logici jedino se isplati uzeti ovu skuplju varijantu na duže staze, 2g+, Gigabyte GA-970A-UD3. Moram priznati da sam malo u nedoumici :lol2:, a sviđa mi se ova ud3 :D |
Ako ne misliš mjenjat procesor ostani na ovoj ploči, a kad odlučiš na to onda mjenjaj komplet.
Sad dat 400 kuna za ploču? Zašto? Da u njoj čući taj 620, nema smisla, samo češ popušit na cijeni i svemu. |
Postavlja se pitanje...dal ti treba USB 3.0 i SATA 3? Gledaj i polovne ploče, možda uloviš neku.
|
kartica sa usb3 ima za kupit pa se pikne u stroj, a SATA3 se ne isplati, jer u redovnom radu će malo tko primjetit razliku u brzini na SSD-u.
|
Najjeftiniji USB 3.0 kontroler košta ~100kn. SATA 3 ima smisla ako ima SATA 3 SSD.
|
Citiraj:
Probo ssd na sata2 i sata3 i ja osobno nisam neku razliku primjetio. Možda imam malo čudan pogled, ali mišljenja su ko i šupak, svako ga ima i različita su. Ja osobno ne bi dao tih 400kn za tu razliku jer ju u svakodnevnom radu neče primjetit ni iskoristit. |
Pa dobro, trenutno mi ne treba ni usb 3 ni sata 3.
Eventualno kasnije kad se opet zamijene neke komponente :). Dobro nije da me lova svrbi, ako se ne isplati pojedinačno onda čekam bolje proceve pa će ići sve zajedno. (iako sam u jednom trenutku pomislio preći na intel, ali letimičan pogled na cjenik me vratio brzo na zemlju :D) Thx svima edit: mislim da je V+100 sata2 |
Citiraj:
|
-Ekipa trebala bi mi pomoc sta se tice maticne ploce do sad sam godinu dana imao Asrockovu 880G Extreme 3 koju sam uzeo isto tako na preporuku iz ovog theda i sad bi trenutacnu maticnu prodao i uzeo nesta malo novije.Znaci opet trazim nesto ko i ovu sta sam imao da nije preskupa(ova je bila 770kn) a da nudi najbolji omjer ulozeno dobiveno :)
Hvala! (trenutni procesor mi je Phenom II X3 720 Be) |
Gigabyte 970A-UD3 ili 990XA-UD3. Prva nudi najbolji omjer uloženo/dobiveno, am3+ i 8+2 regulaciju napona.
|
@Arsenal-fan
880G Extreme3 je odlična ploča. S novom matičnom ne budeš dobio ništa novo, osim eventualne podrške za SLI. Dal ti to treba? Ako imaš viška novca koji želiš investirati u nadogradnju kompa, napiši u predviđenoj temi od kojih komponenata ti se sastoji komp, s kolko novca raspolažeš, za što se koristi komp i dobit ćeš prijedlog/e. :) |
Citiraj:
|
Ako nisi, napraviti clear cmos. Nadam se da nisi stavio bios od krive ploče. Trebao si napraviti update biosa preko windowsa (najjednostavnije i najbrže). Dal je ploča pod garancijom? Ako je - reklamacija. Ako nije, tebi treba netko s programatorom, da programira čip od bios-a. Čip je upiknut u podnožje, zaokružio sam ga na ovoj slici. Uostalom, osoba koja ima programatora i bavi se time, trebala bi sama znati locirati bios čip, ako ne zna - bježi. :D
|
Citiraj:
|
Matična sa brzim BIOS boot-om
Pozdrav,
koju matičnu odabrati za AM3, da podržava fast boot ili kako se već to zove. Dakle današnji BIOS, barem većina matičnih ploča starijih a i novih, ima vrijeme dizanja BIOS-a 10-15 sekundi (prepoznavanja i detekcije hardvera). Pošto se OS diže sa SSD diska za isto/slično vrijeme (nekad i manje), šteta je ne ubrzati cijeli susvat bržim BIOS-om. Znam da postoje neke ploče sa BIOS-om što se dižu za 1-3 sekunde. Ali pritom ne mislim na te što se dodatno instalira aplikacija u opertivanom sustavu, koji prilikom shutdowna ruši sustav i nanov ga diže i sprema ga u memoriju te čeka klik pa da odma boot-a, instant boot ili kako god se zvalo. Eto nadam se dam jasniji i ne mislim na taj sustav, mislim da ga ima Asrock. Hvala na prijedlozima što uzeti od ploče sa brzim iliti bržim BIOS-om. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:47. |