PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74385)

zippo 09.04.2010. 16:14

Citiraj:

Autor blava (Post 1616894)
ili ima mod koji ce mi to omoguciti...ali opet bojim se da igra ne crasha zbog complete moda 2009 i ovoga...?

pogledaj ovo

http://stalker.filefront.com/file/YE...OD_YASMM;77600

ali obicno takvi modovi ne idu zajedno. Complete je velik i dosta mjenja igru i vjerojatno bi imao problema.
Da bi mogao sam nesto promjeniti trebas pretraziti .ltx fileove. Ja sam to trazio u LURK-u i nisam nasao. Tamo je ogranicenje na 35 kg

pavosss 10.04.2010. 11:33

fraction wars u clear sky-u

:wtf2:jedno pitanje..upao sam u fraction wars...oću sa freedomima posmicat duty gamad...i na ulazu u garbage iz dark valeya pobijem duty outpost..i kaže mi da zadržim poziciju i čekam pomoć..koja nikak da stigne..i nikak..
i pobijem okolo skoro sve dutyjevce koji se opet nadomjeste..a pomoći niotkud..već mi dosadno čekat...vtf?inače clear sky je vanilla sa 1.10 patchem...ajde neko..hvala..

max111 10.04.2010. 11:34

Citiraj:

Autor zippo (Post 1608415)
CS nam je ostao nekako u drugom planu pa da ga malo podignem
CS Complete mod
http://www.moddb.com/mods/clear-sky-...r-sky-complete

ima li freeplay u tom modu kao što ima SoC complete?
na njihovoj stranici ne piše o tome.

Brko 10.04.2010. 13:41

Citiraj:

Autor pavosss (Post 1617651)
:wtf2:jedno pitanje..upao sam u fraction wars...oću sa freedomima posmicat duty gamad...i na ulazu u garbage iz dark valeya pobijem duty outpost..i kaže mi da zadržim poziciju i čekam pomoć..koja nikak da stigne..i nikak..
i pobijem okolo skoro sve dutyjevce koji se opet nadomjeste..a pomoći niotkud..već mi dosadno čekat...vtf?inače clear sky je vanilla sa 1.10 patchem...ajde neko..hvala..

neće ti niko doć u pomoć. vjerojatno je da su zapeli iza nekog kamena ili kuće i drže puške na gotovs. tako su i mene loneri zejebavali u moćvarama.

Citiraj:

Autor max111 (Post 1617652)
ima li freeplay u tom modu kao što ima SoC complete?
na njihovoj stranici ne piše o tome.

ne znam jel ima, ali po priči, nebi baš imalo smisla. u SoC-u ipak je Strelok ostao na nogama i živ, dok Scarova sudbina je nepoznata. (vrlo vjerojatno je postao Charon, vođa Monolitha u Pripyatu u Socu)

max111 10.04.2010. 13:49

Strelok je meni poginuo u CoP u zadnjoj misiji kada se treba probiti do mjesta evakuacije helikopterima iz Pripyata ili sam ja krivo nešto vidio.

Brko 10.04.2010. 21:29

Citiraj:

Autor max111 (Post 1617799)
Strelok je meni poginuo u CoP u zadnjoj misiji kada se treba probiti do mjesta evakuacije helikopterima iz Pripyata ili sam ja krivo nešto vidio.

Kriva tema majstore.

max111 11.04.2010. 11:29

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1618162)
Kriva tema majstore.

Ti si krivo shvatio jer kakve veze ima Strelok sa freeplayem u CS kada ima poseban mod zato sam pitao da li je stavljen i u complete mod.

Brko 11.04.2010. 12:12

možda jesam, ali kakve veze ima to što ti je Strelok poginuo u Call of Pripyat na kraju prilikom evakuacije??? to je skoro 2 godine nakon Clear Sky-a????

max111 11.04.2010. 21:37

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1618468)
možda jesam, ali kakve veze ima to što ti je Strelok poginuo u Call of Pripyat na kraju prilikom evakuacije??? to je skoro 2 godine nakon Clear Sky-a????

Tebi je bitna Scarova sudbina za freeplay u CS što izgleda nije tako jer mod postoji i zašto to toliko "kvari" priču pa to je igra i freeplay je dobra stvar za produženje zabave.
Samo mi reci zašto je Strelok bitan za freeplay u SoC?
Dobro ako ostane živ a tvoj glavni zadatak je da ga ubiješ ali igra je završila i freeplay je dodan naknadno. Jedino ako je mod takav da možeš riješiti stvar.

Brko 12.04.2010. 09:01

Sorry, ja tebe ništa ne razumijem. na koju foru Strelok MORA biti mrtav??? Strelok nebi trebao biti mrtav ni u jednom dijelu, ako pogledaš main storyline, jer se uglavnom sve vrti oko njega.

Ako ciljaš na CS, nije ti misija UBIT Streloka, nego mu disable-at Psy-Protection Device na kraju na CNNP, kako zona nebi opet "podivljala". nakon što si mu uspio to sje8at, CNNP je emitirala opaki blowout. Lebedev i njegov Clear Sky strike team su vrlo vjerojatno kupili farmu, Strelok je bio brainwashed by C-Cons, a Scar... vjerojatno je i on bio unutra i gledao one stroboskopske slike i postao Charon (vožd Monolitovaca u Pripyatu, u SoC-u).

po ovome svemu, ne vidim svrhe igranja free-play moda u Clear Sky-u. čini mi se bezveze. Sa SoC-om je druga priča, jer Strelok ne umire na kraju, nakon sto raspali po C-Consovima. BTW, freeplaya tamo nema ukoliko ti WishGranter ispuni želju ili se odlučiš pomoći C-Consovima.

max111 12.04.2010. 17:50

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1619108)

Ako ciljaš na CS, nije ti misija UBIT Streloka, nego mu disable-at Psy-Protection Device na kraju na CNNP,

Ne mislio sam na SoC.
Uglavnom stavio sam complete mod za CS i preporuka za isprobati, igra puno bolje izgleda.

Jerry Drake 13.04.2010. 08:15

Citiraj:

Autor max111 (Post 1619484)
Ne mislio sam na SoC.
Uglavnom stavio sam complete mod za CS i preporuka za isprobati, igra puno bolje izgleda.

Aj, ti završi više taj SoC pa ćeš znati zašto je Strelok bitan za free play i cijelu priču općenito :)

CS free play stavrno ne bi imao smisla.

Brko 21.04.2010. 13:11

Jel complete mod za Clear Sky, popravio onu glupost da moraš potrošit cijeli magazin metaka iz kalaša da bi ubio običnog čovjeka? znate, onaj glitch kad on kaže "au" i onako se malo nakrene, a ti i dalje mašinaš po njemu, a meci proilaze kroz njega :D

jel ko oprobao?

pyzdek 22.04.2010. 11:57

Jesam ja,malo se popravilo rekao bih,al i dalje od duplonke prvo imaju žgaravicu pa tek onda odlete.cca 4 patrone im treba.kasnije s opremom svi padaju uglavnom ravnomjerno.Ali je sam mod lijep,onako,više je "u boji" slika nego prije.

Brko 22.04.2010. 13:18

dakle, nisu baš nešto to najbolje riješili :(

weaponx 30.12.2010. 22:32

Probao sam danas zadnji Complete mod i mogu reći da je odličan, nisam naišao ni na jedan bug. Lijepo je sve izbalansirano i ne treba kao u nekim modovima ispucati spremnik metaka da se netko ili nešto ubije, čak je i ono krvarenje svedeno na minimum i osim ako niste jako ozljeđeni zavoji nisu ni potrebni. SPOILER: Raspi*dilo me je kad su mi banditi uzeli pare i opremu dvaput tamo negdje poslije kordona.

Brko 30.12.2010. 22:42

Citiraj:

Autor weaponx (Post 1813438)
Probao sam danas zadnji Complete mod i mogu reći da je odličan, nisam naišao ni na jedan bug. Lijepo je sve izbalansirano i ne treba kao u nekim modovima ispucati spremnik metaka da se netko ili nešto ubije, čak je i ono krvarenje svedeno na minimum i osim ako niste jako ozljeđeni zavoji nisu ni potrebni. SPOILER: Raspi*dilo me je kad su mi banditi uzeli pare i opremu dvaput tamo negdje poslije kordona.

Nadam se da si svoje stvari našao, nisu daleko otišli sa time. Inače, to nakon Cordona se zove Garbage.

BTW, stvari su u sanduku kod onih

razbacanih blokova, nedaleko od ceste, tj. na pol puta od ceste do one građevine gdje su te upucali i sve ti ukrali.

weaponx 30.12.2010. 22:51

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1813447)
Nadam se da si svoje stvari našao, nisu daleko otišli sa time. Inače, to nakon Cordona se zove Garbage.

BTW, stvari su u sanduku kod onih

razbacanih blokova, nedaleko od ceste, tj. na pol puta od ceste do one građevine gdje su te upucali i sve ti ukrali.

Tu sam stao, nije mi se više dalo. Hvala na informaciji, ja bih samo protutnjio dalje bez svojih stvari.

Brko 30.12.2010. 23:03

Citiraj:

Autor weaponx (Post 1813458)
Tu sam stao, nije mi se više dalo. Hvala na informaciji, ja bih samo protutnjio dalje bez svojih stvari.

Ja prvi put jesam i tada sam zamrzio ovu igru. I pripazi se još na jednom mjestu kraj Red Forest gdje operiraju Mercovi ;)

weaponx 01.01.2011. 20:24

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1813465)
Ja prvi put jesam i tada sam zamrzio ovu igru. I pripazi se još na jednom mjestu kraj Red Forest gdje operiraju Mercovi ;)

Sad sam u osvetničkom pohodu i iskaljujem se na svim banditima na koje naletim. Danas sam otkrio da vojska u Cordonu drži odličnu samoposlugu, šteta je što nemaju neka kolica da mogu ponijeti sve artikle odjednom. :) Bio bi fora neki mod za aute da mogu prevoziti puno stvari.

EDIT: Trenutno sam u Yantaru i trebam ići u tvornicu po PDA za onog profesora, kad dođem blizu pojavljuju se smetnje/polu-halucinacije, ima li tko kakav savjet u vezi toga? I imam 160000 rubalja, neki savjet kako to pametno potrošit?

Brko 01.01.2011. 22:29

Hehe, i ja sam u toj samoposluzi nekoliko puta dolazio i odlazio preprodavati stvari Sidorovichu :) treba kakav Tamić nabavit :D
Što se Yantara tiče, moraš sa ekipom Stalkera onesposobit te "smetnje" tako da ih sa safe distance braniš od nadolazećih zombija. ako to ne napraviš, nema dalje u Red Forest za Strelokom.

weaponx 01.01.2011. 22:36

Branio sam bunker od zombija sa još nekim Stalkerima i sad je samo još jedan ostao živ, povremeno se javljaju jače smetnje sa potresima. Jel trebam više valova zombija ubit ili nešto radim krivo?

Brko 02.01.2011. 02:39

Sad budeš se pomučio. to traje cca 10-15 minuta.

Brko 07.01.2011. 12:16

Upravo sam završio Clear Sky sa Complete modom. Ne kužim jel ovo neki bug ili nešto, ali nakon završetka igre, kao da sam upao u neki Free Play mod po i oko CNPP.

http://slike.hr/slike-male/c/cnppfree2_1a6f2.jpg http://slike.hr/slike-male/c/cnppfree1_6c64c.jpg http://slike.hr/slike-male/c/cnppfree4_fbf97.jpg http://slike.hr/slike-male/c/cnppfree3_907cf.jpg

prve dvije pokazuju predivno sunčano vrijeme, taman za piknik na zelenoj travi, ček imam i frenda, preživjelog membera Clear Sky, a druge dvije neodoljivo podsjećaju na SoC jer se baš tuda i ide do završnog teleporta ;)

JoZ@ 07.01.2011. 13:11

to se i meni dogodilo

Brko 07.01.2011. 13:36

Nema baš nekog smisla, jer Clear Sky nije baš završio tako da možeš imati Free Play. Ipak završiš unutar elektrane na laganom brainwashingu...

weaponx 07.01.2011. 14:35

I ja sam kod elektrane, još se mučim sa onim teleportovima i monolithom. Od ulaska u Limansk sve mi djeluje previše skriptirano i linearno.

EDIT: Evo prešao i također imam free play. Kraj mi ništa nije jasan, može netko objasnit pod okriljem spoilera.

Brko 07.01.2011. 19:04

Citiraj:

Autor weaponx (Post 1818909)
I ja sam kod elektrane, još se mučim sa onim teleportovima i monolithom. Od ulaska u Limansk sve mi djeluje previše skriptirano i linearno.

EDIT: Evo prešao i također imam free play. Kraj mi ništa nije jasan, može netko objasnit pod okriljem spoilera.

Evo :D

Scar je ganjao Streloka i disableao mu je Psy emmision blocker. nakon toga, emisija malo žešća je zveknula iz reaktora i sve koji su bili tamo zahvatila.
Onaj cutscene koji si vidio je prvo je pogled iz Scarovog kuta, preko puta njega sjedi Strelok i još neki stalker. Kasnije se kut kamere mjenja i pokazuje da je ono Strelok iliti Marked One zbog tetovaže na ruci (u SoC-u) Svi su završili na brain washingu. Svi osim Streloka su završili kao Monolith-ovci (najvjerojatnije), Scar je (navodno) postao Charon, jedan od leadera Monolithovaca u SoC-u kad uđeš u CNPP, a Strelok je postao ono što si doznao kroz igru kad si/ako si igrao i završio Shadow of Chernobyl.

A ako malo bolje pogledaš, Lebedev, koji je vođa Clear Sky-a, njegov glas i njegova projekcija iliti hologram (doduše malo manje jasna) ti je kad u igri Shadow of Chernobyl, dođeš do C-Consa, kad ti na kraju igre objašnjava tko si i što si. Ako to nisi odigrao, ne možeš imati kompletnu sliku toga ;)

A što se Limanska tiče, on je namjerno napravljen tako, kao Corridor-like. Nije baš da se uklapa u igru, ali mu nisu htjeli davati preveliki značaj.

weaponx 07.01.2011. 19:16

A tako. Znaći

Strelok i Marked one su ista osoba. Zar nije Marked one poginuo na kraju SoC i kako se onda Strelok pojavljuje u CoP?

Brko 07.01.2011. 20:22

Citiraj:

Autor weaponx (Post 1819144)
A tako. Znaći

Strelok i Marked one su ista osoba. Zar nije Marked one poginuo na kraju SoC i kako se onda Strelok pojavljuje u CoP?

Fulao si ceo fudbal :D

Strelok je Marked One, ali se on u SoC priči ne sjeća nikoga i ničega i ne zna ni tko je on. Kao što rekoh, moraš završiti Shadow of Chernobyl da bi znao kako je Strelok saznao zašto je bio Marked One i zašto mu je zadatak bio da nađe i ubije Streloka tj. sebe. Ako odeš wish granteru, nećeš saznati. SoC ima 7 završetaka, samo je jedan pravi kako u biti priča i ide. To je već tema za drugi topic ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57.