PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

razor i2c 27.07.2008. 15:22

upravo pogledo Fast Track No Limits, vrlo dobar film.preporuka za pogledat.Ocjena 8/10.

aski 27.07.2008. 16:56

http://www.imdb.com/title/tt0468569/ :goood:

hammer_of_thor 27.07.2008. 17:31

Ja ne kužim kak je mogao toliku ocjenu dobiti, mislim sa obzirom da se radi o običnom Crapmanu, prožvakanom i ispljunutom 5 puta...

McG 27.07.2008. 17:37

....

morph 27.07.2008. 17:45

Citiraj:

Autor McG (Post 1097809)
Osim toga, kaj se zamaraš s tim ocjenama koje daju na takvim stranicama. Pogledaš film i ako ti je dobar to je to, ako nije, nikom ništ, potrošil si dva i po sata uzalud.:)

Pa bas zato da izbjegnes bacanje vremena uzalud. IMHO S obzirom na odnos izmedju raspolozivog vremena, kolicine dostupnog materijala i kvalitete istoga neki filter je definitivno potreban (barem meni je) :)

McG 27.07.2008. 17:52

....

Baja 001 27.07.2008. 18:02

Citiraj:

Autor McG (Post 1097809)
Makni Heath Ledgera i njegovu odličnu interpretaciju svega kaj Joker predstavlja, makni (više no inače) mračnu i tmurnu atmosferu koja se proteže kroz cijeli film i više od 5.0 ne bi dobil.
Osim toga, kaj se zamaraš s tim ocjenama koje daju na takvim stranicama. Pogledaš film i ako ti je dobar to je to, ako nije, nikom ništ, potrošil si dva i po sata uzalud.:)

Znači netrebam ga gledat ;)

ja volim vidit ocjenu, ali isto tako dat svoju. Po meni ima dosta razvikanih filmova, a čisto sumnjam da su neki napuhani radi filmske kuće i sl :)
Citiraj:

Najbolji primjer za takvo ocjenjivanje je ova tema, di se masa loših filmova ocjenila i preporučila kao yeben film i obavezno pogledati. Profili forumaša koji su davali preporuke za loše filmove variraju od onih mlađih, pa do onih starijih i ozbiljnijih, ali su svi do jednoga dali preporuku za taj i taj njima odličan (a na kraju užasno loš) film.
Kao ja za Hitmana, koji se meni vrhunski svidio :D

Lihto 27.07.2008. 18:42

Citiraj:

Autor Enter Sandman (Post 1097621)
Jedan ok hororac.. The Ruins

već sam jednom reko reću opet,izbjegavat u širokom luku:)

Citiraj:

Autor McG (Post 1097809)
Makni Heath Ledgera i njegovu odličnu interpretaciju svega kaj Joker predstavlja, makni (više no inače) mračnu i tmurnu atmosferu koja se proteže kroz cijeli film i više od 5.0 ne bi dobil.

Heath je to digao sve na novu razinu i baš šteta što je umro jer sam očekivao još dobrih filmova od njega,mislim da zadnjih 10godina nije glumio u filmu koji je bio dosadan,negledljiv.Eto zato mu je ovaj Batman masterpiece:care:

McG 27.07.2008. 18:54

....

DoX_Chabar 27.07.2008. 19:00

Danas Lihto i ja idemo pogledat u kino Batmana pa nabacimo review na film :)
Ne kužim čemu pauza usred filma... Jel tak originalno zamišljeno ili svi kopiraju Cinestar? :D

McG 27.07.2008. 19:08

....

AuX 27.07.2008. 19:08

Citiraj:

Autor syss (Post 1096717)
/\
|
|

čovjek koji je usporedio betmena sa kumom, star warsa sa šindlerovom listom :D :D

ne usporedujem ih ja nego samo kazem da su to meni jako dobri filmovi. to sto sam ih sa imdb-a uzeo nema nikakve veze meni batman nije bolji od njih i gotovo.
kada gledam sveukupan film gledam koliko je radnja zanimljiva, glavne glumce i sporedne, likove koje glume itd. opcenito su ti filmovi meni bolji od batmana..

ShebY 27.07.2008. 19:18

Ako nije bilo, pogledajte "The love guru", men jako smješan film..

BladeRunner 27.07.2008. 19:37

Pogledao Panic Room, neloše.

greenfly 27.07.2008. 19:49

Pogledao Ruins,,meni je OK , ne slažem se sa Lihtom koji kaže da ga treba izbjegavat u širokom luku :)

Pogledao Silent Hill , isto OK film za pogledati

Naravno tko voli takve filmove...

ShebY 27.07.2008. 19:52

Može mali info? U kojem gradu najbližem požegi ima kino? Stvarni bi htje pogledat Batmana u kinu.

Baja 001 27.07.2008. 20:05

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1097903)
Pogledao Panic Room, neloše.

Opet neka klasika, kako se zakomplicira situacija. I vidi vraga oni imaju "atomsko" skolonište a nemaju ljekova za malu :)

Meni OK film, jer se proteže i ljubav tog (za sefove, neznam kako se tove gleda prije nekoliko god) prema njima ali i mržnja prema lopovima i ubojicama.

Ako neko nije pogledao neka pogleda, nema šta za izgubit.
3.8/5

Lucius 27.07.2008. 20:09

Pogledao novog Batmana The Dark knight, predobar film. Stvarno ne pretjeruju ovi kriticari kada govore da je film odlican. Joker je prezakon, zasjenio je sve u filmu, svaka cast Ledgeru, zasluzuje posthumani oscar!

Ph03n1x 27.07.2008. 20:58

Citiraj:

Autor Lucius (Post 1097932)
zasluzuje posthumani oscar!

posthumni ;)

dobar je film slažem se

Fleks 27.07.2008. 21:11

Koja scena kad je joker obuce u minjaka i dize bolnicu u zrak. Ja sam skoro umro od smjeha :D:D

McG 27.07.2008. 21:20

....

Dizel 27.07.2008. 22:03

Meni su ipak prvi i drugi, a posebice drugi Batman Tima Burtona nenadjebivi.

srale7 27.07.2008. 22:13

Upravo pogledao Patologiju..Svidja mi se. Dobra prica, zanimljiva tema, jako solidni glumci..Preporuka 4,3/5

fanATIk 27.07.2008. 23:47

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1097558)
Film: 10000 BC
Opis: Klasičan film junaka koji zbog voljene osobe radi čuda, ali upakirano u pradoba. IMHO dosta neautetičan film kojemu ide u prilog engleski jezik (:eek: 10k BC, englezi :stoopid:) i isto manje razvikana glumačka ekipa.
Ocjena: 2.5/5

Pretpostavljam da su po tvom i Star Warsi trebali bit odglumljeni na nekom izmišljenom jeziku. Zbog autentičnosti.:kafa:

DoX_Chabar 28.07.2008. 00:18

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1097558)
Film: 10000 BC
Opis: Klasičan film junaka koji zbog voljene osobe radi čuda, ali upakirano u pradoba. IMHO dosta neautetičan film kojemu ide u prilog engleski jezik (:eek: 10k BC, englezi :stoopid:) i isto manje razvikana glumačka ekipa.
Ocjena: 2.5/5

Ima i verzija na latinskom ako hoćeš :D

Evo pogledao Batmana, solidan film, Joker me oduševio u svakom pogledu... Stvarno bi trebao dobiti oscara za ovu ulogu... RIP

Lihto 28.07.2008. 00:27

Citiraj:

Autor McG (Post 1097863)
Istina, makar su on i Christian Bale odlični glumci, ipak je Ledger/Joker glavni glumac, tj. taj koji "nosi" cijeli film. Kad sam drugi put gledal film, s vremena na vrijeme sam se osrvnul i pogledal ljude oko sebe, čisto da vidim reakcije i kak sam napisal u postu na prethodnoj stranici - masa njih je gledala film tek-tolko, neki možda nisu ni skužili pol toga, tak da njima ni Ledger ni Bale sa svojom odličnom glumom ništ ne znače.
Pogledali su film radi toga jer je najavljivan kao ljetni hit, radi toga jer budu ga "svi" gledali po do it or die principu ili radi ocjene na IMDBu.:)

Evo došli sad iz kina a šta reći odličan,i Bale je bio super,ali ono što je meni najsmiješnije bilo je Batmanov glas:D Tu sam krepavao,ono teška upala grla,mislim da u Begins nije bio toliko dubok glas:)
Citiraj:

Autor greenfly (Post 1097914)
Pogledao Ruins,,meni je OK , ne slažem se sa Lihtom koji kaže da ga treba izbjegavat u širokom luku :)

Pogledao Silent Hill , isto OK film za pogledati

Naravno tko voli takve filmove...

De mi malo objasni di je tebi ruins ok film

Takvu glupost,dođu na neku piramidu i onda ih jebe cvijeće,cvijeće koje može emitirat glasove ljudi i oni ih slučajno nesmiju dirat jer će im cvijeće ući u bulju,mislim ono totalno bez logike.Treba postavit neku granicu i ne gubit vrijeme na loš film i još bolje znati razliku između dobrog i loše filma;)

Citiraj:

Autor Lucius (Post 1097932)
Pogledao novog Batmana The Dark knight, predobar film. Stvarno ne pretjeruju ovi kriticari kada govore da je film odlican. Joker je prezakon, zasjenio je sve u filmu, svaka cast Ledgeru, zasluzuje posthmani oscar!

U svakom slučaju:),to je najmanje što se može učinit za tako dobrog glumca, neznam kad sam zadnji put gledao tak dobru glumu:)
Citiraj:

Autor Fleks (Post 1097966)
Koja scena kad je joker obuce u minjaka i dize bolnicu u zrak. Ja sam skoro umro od smjeha :D:D

To je bilo predobro,makar nije loš ni trik sa olovkom:D
Citiraj:

Autor McG (Post 1097975)
Hod tek, a mljackanje.:D Navodno se Ledger sam žešće pripremal da čim bolje "skine" lik Jokera, a po raznim člancima vezanim uz film oni koji su glumili s njim govore da takvu transformaciju za jedan lik još nisu vidjeli.
Nije čak ni maril previše da se (poput ostalih) na setu dugo priprema i ponavlja za određene scene, ali kad je stupil u kadar - priuštil im je čisti šou.:)

Da to sam čitao,transormirao se totalno u ulogu da je na kraju trebao psihijatarsko lječenje i te neke tretmane,mislim da je tak nešt bilo,da nije bio svoj za vrijeme a čak i nakon snimanja

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1098015)
Meni su ipak prvi i drugi, a posebice drugi Batman Tima Burtona nenadjebivi.

Ajd da se još osvrnem i na ovom. Nakon ovog Batmana doslovno ovi od Tim Burtona(Mada je u svakom slučaju on za mene car i jedan od boljih redatelja) koda gledam one stare 1960tih.Sve ono kruži pozitivna energija svi ko neki napušeni hipiji i znaš da će bit sretan kraj i da će batman pobjedit,dok u novom batmanu to se uopće nije znalo jer su bili totalno nemoćni.
Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1098106)
Pretpostavljam da su po tvom i Star Warsi trebali bit odglumljeni na nekom izmišljenom jeziku. Zbog autentičnosti.:kafa:

Pa jel nije bilo više jezika osim engleskog u Star Warsu da bude autentično:D
Neki su taj 10 000BC očekivali ko dokumentarac ali on je film i takav film treba bit na engleskom. Ima hrpa dokumentaraca kako praljudi love mamute i nešt brbljaju sebi u bradu:)

Ph03n1x 28.07.2008. 00:46

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1098106)

Ma pustimo sad to :)

Film je LOŠ :D

morph 28.07.2008. 01:52

Citiraj:

Autor McG (Post 1097824)
Istina, ali dosta toga je ocjenjeno zbrda-zdola i ima filmova koji su hvaljeni i dobro ocjenjeni, a na kraju ispadnu razočaranje. Mada ova ocjena za Batmana IMHO nije pretjerana, ali opet nekome ko ne voli takav žanr, ta ocjena ne znači ništ i vodi se za tim da su oni koji su ocjenili film s tak visokom ocjenom pretjerali. Stvar postaje još gora, ako su filmove ocjenjivali oni koji pate na takve stvari i pošto-poto budu dali dobru ocjenu ili ako su filmove ocjenjivali neki kojima je bitno samo da ima puno akcije ili eventulano da je zgodna glumica, dok im je ostalo manje bitno. Najbolji primjer za takvo ocjenjivanje je ova tema, di se masa loših filmova ocjenila i preporučila kao yeben film i obavezno pogledati. Profili forumaša koji su davali preporuke za loše filmove variraju od onih mlađih, pa do onih starijih i ozbiljnijih, ali su svi do jednoga dali preporuku za taj i taj njima odličan (a na kraju užasno loš) film.

Ofkors uzeti u obzir i neke druge elemente i ne drzati se ocjena kao pijan plota nego ih uzeti kao nekakav orijentir. A to se posebno odnosi na nove filmove koji imaju sumnjivo visoke ocjene po izlasku, da bi se iste ipak smanjile nakon nekog vremena.:)

fanATIk 28.07.2008. 07:00

Citiraj:

Autor Ph03n1x (Post 1098150)
Ma pustimo sad to :)

Film je LOŠ :D

Ja ga sad baš i nebi okarakterizirao sa LOŠ, da se pogledat, al da je to film kojeg ćeš zaboravit iste sekunde nakon što ga odgledaš, je. Ono, ima zubate mice, velike sloniće i još pokoju egzotičnu životinjicu u sebi. Solidni efetkti i to je to. Al da nije trebao bit odglumljen na engleskom... Ono, na kojem je trebao bit? Turskom? Poznato je da u americi filmovi s titlovima izvrsno prolaze na kino blagajnama. Zamisli Gospodara prstenova na bugarskom...

Halos 28.07.2008. 11:30

Eo noćas sam pogledao Memento...onaj stari film :) : PREPORUČAM

Al šta je je, meni je to vrhunski film, nesto kao Sin City po srži... :) (specifična radnja)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:00.