![]() |
Citiraj:
2.0 radi ok |
Citiraj:
Tako da necu ni pokusavati vise sa tim raznim tunerima... |
CTR i je ako se ne želiš zezat u biosu ili da zaobiđeš fine tunning
|
Citiraj:
Mogu ga nasvirati na 4.8 all core ali voltazu treba osjetno podici i automatski temperature osjetno skacu, a fps se nista osjetno ne mjenja pa sam radije odabrao hladniju soluciju... |
Clock Tuner for Ryzen 2.1 by 1usmus
1 privitaka
Citiraj:
Vidim da je dostupan na Patreonu od 1usmus-a od 16.02, tj.jučer... ali je još uvijek u "early access" statusu, tj. za download je moguć ako se regaš kao patron i to se plaća nemalih 15$ +PDV mjesečno! https://www.youtube.com/watch?v=4YDF...annel=EZPCTECH Privitak 23455 |
Citiraj:
|
Pogledajte si malo kako CTR a kako PBO funkcionira. 5050mHz nije relano i ne drži vam. CTR je bi bio kao fine tuning PBO a ne suprotno. Selekcija najboljih coreova, underclock gdje se može i koliko se može da se spuste temperature i sl.
|
Citiraj:
|
Laze te HW Info kao politicar kod ispalte poticaja https://m.youtube.com/watch?v=PvrTsOcIZOY
Sent from my SM-N910C using Tapatalk |
https://valid.x86.fr/9t2yzd
Evo ovako ostaje i ne ulazim vise u bios osim ako bas moram... Sve druge opcije ili mi podizu temperaturu ili baca slabije rezultate po benchmarcima... |
meni je 3dmark napravio graf i piše 5050 uglavnom
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
AMD is investigating USB problems with 500 series chipsets
Ekipa, imate li problema? Navodno pogađa sve chipsete i sve Zen procesore. Ja recimo nikad nikakvih problema, a pospajano mi ih je masu iza. Čak mi se recimo na staroj ploči (Asrock Z77 Pro4) to dešavalo sa WD vanjskim HDDom od 4tb, stalno se odspajao, recimo svakih 3-4min ako je spojen na USB 3.0, ali na 2.0 je uredno radio. On, i hpra drugih stickova, externih HDD-ova (sve 2.5'') i periferije mi uredno radi na X370/Zen2. Navodno veliki potrošači ala VR stvaraju probelme, ali vidim da ekipa prijavljuje i gamepade, tastature USB stickove... |
Imam spojene dvije razer tipkovnice, svaka po 2 usb prikljucka, 2 misa, punjac za misa i na ekstenderu sa eksternim napajanjem jos volan i pedale za sim racing. Ugl svi portovi na ploci su popunjeni + 1 na front panelu + skoro cijeli ekstender od 8 portova i nisam primjetio nikakve probleme, sve radi.
|
Ovo je vezano samo uz 500 seriju čipseta i to samo u slučajevima kad se koristi PCI-E 4.0 hardver, bilo GPU ili NVMe SSD, ali i onda je pitanje da li se uspije simulirati USB "problematika".:)
|
Ma ispast ce da je nieche big koji se dogada samo nekim korisnicima, svaki drugi utorak u mjesecu ako su blizu podzemnih voda...
Prenapuhani problem koji je tesko reproducirati. |
Meni na b350 ploči Asus Pime B350 Plus to događa sa stickovima i diskovima spojenima na USB 3.0 utore kućišta. Nisam imao prilike testirati s drugom pločom ili kućištem radi li se o problemu internog konektora na ploči ili o problemu na kućištu... Mislim da imam garanciju još mjesec-dva, ali ne mogu si priuštiti da sam bez računala tjedan ili više, koliko bi najmanje trajalo slanje na servis i dijagnostika.
|
na mojoj x570 dark hero sa spojenim 2 nvma samsung 980 pcie 4.0 diska, 3090 4.0, svom periferijom i sranjima nisam nikad osjetio da ne valja nešto
|
B450M Mortar - USB 2.0 port koji tradicionalno koristim za tipkovnicu i miš počeo je zajebavati sa zadnjim beta BIOS updejtom.
Kad sam prebacio tipkovnicu na USB 3.0 radi najnormalnije dalje. Sumnjam da je u pitanju neki bug sa beta BIOS-om pa nisam još uzeo vile i krenuo prema MSI-ju :D |
asus b450m-k
Isto problemi na usb 3.0, ne radi usb wifi koji na 2.0 uredno radi, stalno nešto prekidala. i vanjski diskovi malo rade pa ne rade.. Ja sam to pripisao lošoj metalnoj pločici i kontaktima. Zanimljivo. |
Meni na viii hero neko kratko vrijeme windows nije pronalazio externe hdd-ove uključene u usb 3 port, restart windowsa je to rješavao, i u zadnje vrijeme više nemam tih problema pa pretpostavljam da je neki windows update radio probleme.
|
Citiraj:
https://www.reddit.com/r/Amd/comment...s_on_b550x570/ Vjerovatno nisu bas svi USB problemi vezani uz ovo nego i biose ali ovo gore je vec neko vrijeme. |
evo srecom s mojim sustavom nikakvih problema s USB uredjajima bilo koje vrste, s tim da su mi skoro svi portovi u upotrebi svakodnevno
. |
Evo sad sam prikljucio eksterni hdd u usb 3.0 port i windows mi nije nista prepoznao, napravio restart windowsa i pojavio mi se disk my computer. Obavio i short test sa sluzbenim alatom i piše da je sve uredu.
|
Vidim sad da ima 5900x za 670e, nisam pametan šta da radim.
|
|
Citiraj:
Al dobro, i ovo je nekakav pomak, samo da nastavi u tom smjeru... |
Ne mora biti znak nekog trenda tj. i prije je znao biti ispod 2500kn tu i tamo
|
Stigao kakav fix za probleme s usb-om?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:51. |