![]() |
stuttering na 60fpsa??? Pa to i pitam moze li se onda monitor prebacit na 60Hz da nema stutteringa?
|
Pa može, u control panelu promijeniš iz 75 u 60 Hz. Ako ti grafička može držati konstantnih 60 FPS, upališ VSync i gotovo, riješio si problem tearinga.
|
Moze ,vsync on i monitor 60 hz nema teringa narqvno ako igru mozes gurat na 60 fps/a.
Pa moze se i navrh svega toga priko riva tuner(msi afterburner) ukljucit za odredenu igru lock na neznam 59 fpsa ,pa i pokusat to bez vsynca pa ako ide ide ovisi o igri. Ja sam ima problema tering na starom ekranu 60 hz u BF1 nikqko rjesit dok nisam skuzija enhanced sync za amd grafe ima nv nesto slicno u drajverima? Sad eto nemam problemq ali monitor je spomenuti i freesync je on, 75hz /74 fps/a. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d9d00cd846.jpg Sent from my Redmi 3S using Tapatalk |
Pa ti imas amd grafu, sto ne koristis freesync?
EDIT: Sad vidjeh dole text da koristis, zaboravi :D |
Nemoj se puno mislit ,imas 14 dana za vratit monitor probaj i vrati .Uzi shop svi preporucuju mislim mos kod njih posteni su ili ako su blizu odi do njih probaj.
|
U BiH sam, hvala u svakom slucaju.
|
Kaj vi u BiH nemate takav zakon za kupovinu na daljinu :D ?
|
Neam pojma :), al ima se kupiti u BiH svakako. Skuplji je al bar je lokalno, kod nas je oko 255€
|
Citiraj:
|
Ja sam svog prodao jucer, jednostavno mi je bio prevelik, kao da sam uzeo televiziju i puknuo si je pred nos, sjedio sam od monitora kojih 40-50 cm i nije mi nikako sjelo nakon mjesec dana koristenja, koristio sam ga samo vikendima po par sati. Ako bi ga netko koristio na preporucenoj udaljenosti, definitivno je ludilo.
|
Dobro si javio :) Sad gledam i najveci problem bi mi bio visina monitora, koja se ne moze mijenjati. Obicno monitor drzim da gornja ivica bude u visini ociju, al hajde ovaj neka ide visocije 5cm. Al kako vidim ovaj bi iso 15-20 cm visocije od sadasnjeg 24" sto bi bio veliki problem. Kud monitor nema vesa mounting pa se nista ne moze iskombinovati. Evo gledam ima vesa adapter https://www.amazon.com/Adapter-U287...scsubtag=198baecad09f11e8972986ac4273965d0INT
Gledam ovu sliku i bas fali podesavanje po visini, ja bih ga recimo spustio skroz da donja ivica bude 5cm od stola. https://thumb.ibb.co/gusVAf/u.jpg |
Dmr, jebo ga alija, sto puta smo ti rekli: U2715H i miran si :D Na 27" i 1440P se budeš naviknuo za 2-3 dana. Ja sam isto pizdio i nemam savršen vid ali sad kad gledam doma u svoj i dođem na posao pred 1080P i 1200P Dellove, gade mi se jer imaju mutnjikavu sliku :D
Kako bi rekla Mica Trofrtaljka: Od gledanja nema selameta :) pregrizi i uzmi 27" 1440P :) Sent from Usreo Mobara |
Skup mi sad jbg, duplo skuplji od ovog AOC u BiH :)
|
Eto ti kako sam ja doživio 32 colni IPS od Viewsonica koji je bolji monitor od oba AOCa (i VA i IPS verzije):
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3198986 Ako ove stvari možeš pregrmiti, uzmi ga. Ja nisam mogao, vratio sam ga i nebi sad mjenjao ovog svog Della za nikakvog predatora, aliena, terminatora, guyvera, servozgrozera i slične zajebane živine iz svemira... Sent from Usreo Mobara |
Viewsonic ips bolji od AOC ips / po cemu ?Da znam za ubuduce ako su iste cijene? Za frenda koji se isto premislja(proba je malo na mojem pa kaze da je blizu kupovine).Da ne guglam sad razlike sve :)
edit/ nvm sad sam vidija cijenu tog ViewSonic VX3276-2K-MHD :s Sent from my Redmi 3S using Tapatalk |
Citiraj:
|
Yes. Ma taj 31.5" 1440p format je milina kad imas mjesta. I na poslu sam se prebacio na to i lijepo se mogu izvaliti i i dalje imati 2560x1440 a bez buhica kao na 27". 40-50cm je preblizu za skoro bilo sto, kamoli ovakve mrcine.
Eventualni problem tog AOC-a je fiksno postolje no ja sam visi i meni odgovara default visina. Citiraj:
|
I ja sam visi, 198cm :D, ali mi sto onaj sa daskom za tastaturu koja se izvlaci ispod stola pa mi dodje da je monitor jos vise odignut :)
EDIT: Nego slabo ko pise o kvaliteti slike, ostrini teksta input lagu i slicno. Ima li kakvih dojmova? |
Citiraj:
Vidim da ih više nema ni po shopovima baš (bio je samo u jednom kad sam zadnji puta gledao za nekog) Citiraj:
Ako si tako daleko od monitora slobodno uzmi |
Kako mislis tako daleko? Visok sam 198cm :) a daleko od monitora 95cm, to ok za 32" dijagonalu po tebi?
|
Pa OK je to udaljenost za takav monitor. Većina ljudi je udaljena očima 40-60cm od monitora
|
Ima li taj AOC scaling 1:1? Ako mu pustim 1080p sliku hoce li biti centrirana?
|
Ne znam na što točno misliš, no kod "centriranosti" ti je bitan samo omjer (16:9), dakle imao bi "full screen" i sa 1080p i sa 720p. Naravno na tu dijagonalu i udaljenost bi ti bilo zrnatije od 1440p, ali odmakneš se za gledanje filmova kao od tv-a
|
mislim na poklapanje pixela 1:1, znaci ako mu pustim 1080p ili 1200p da sa strana i gore dole ostanu black bars a da u sredini bude centrirano tih 1920x1200!?
EDIT: Ovo, znam da se moze forsirati kroz drivere grafe ali recimo ako prikljucim neku konzolu sa 1080p ima li monitor opciju 1:1? https://image.ibb.co/hhk45f/scaling.jpg short beach poems |
imam 75hercni uw monitor
nema teringa niti problema, igra radi na 120+ u postavkama grafike sync je na fast, što je nekakav nvidijn odgovor na tearing i dobro to sve radi isto tako u postavkam monitora ima freesync, upalio jesam, ali ne radi dok ne nabavim zasebnu amd karticu samo da pokrene taj sync ugl iz prve ruke, nema tearinga i radi sve lijepo ako se stavi fast sync u nvidia control panelu |
mozes li provjeriti ima li u meniju monitora ovo 1:1 scaling? Hvala!
|
ima, možeš igrati u rezoluciji koju postaviš s dakako crnim rubom , ako too pitaš
iako iskreno probao igrati na 1080 1:1, i na skaliranoj rezi u full scrennn 1080, jel sam ja čorav ili ne meni je slika bolja u skliranom odnosno rastegnutom načinu nego nativno smnjenom |
Je li monitor u meniju ima opciju 1:1, keep aspect ratio, stretch ili si to stimao u driverima grafe?
|
nemam u meniju, ali sve u postavkama grafe odradiš
šta te sekira, igrao bi 1920 skalirana na monitor rezu ili? |
Pa volio bih da ima 1:1 ako prikljucim konzolu na 1080p da se pixeli poklapaju 1:1, jer je monitor velik i 1080p dodje velicina 24" monitora.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:23. |