PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Uveden Pizza zakon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26582)

syss 03.10.2014. 09:04

Citiraj:

Autor Chuby (Post 2670898)
Mislim da je pizza stone zapravo samotna ploca a ne granitna.
U svakom slucaju 100 kunica nece biti dovoljno.
Samotnih ploca se znalo nac u malom hoby ducancicu u Heinzlovoj pored pet shopa.

A u Maslini sam bio prije par mjeseci i pizza je bila pristojna. Nikakvo cudo ali neocekivano solidno

ono što sam ja vidio te čuo je granit/mramor... više-manje sam 100% da je to granitna ploča u pitanju.

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2670899)
Ocekivane lazi i dezinformacije od Sise, poslovicno, reklo bi se.

Dakle, i dalje nitko nema *konkretan* proizvod sa cijenom?

vidjet ćemo se mi još negdje na pijankama, a onda ima da te pocjetim na ovu klevetu te laž :D

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2670957)
Usput, nikakve granitne i šamotne ploče ne pomažu pri pečenju dobre pizze ako pećnica ne postiže bar 300 C.
Sve ostalo je kuhanje pizze, s pločom ili bez nje.

alkar panoramix usridu ;)

Chuby 03.10.2014. 14:10

Sto se ploce tice trebalo bi odabrati materijal s najvecim toplinskim kapacitietom.
Ploca pomaze, u kojoj mjeri to ovisi o pecnici. Samo sto onda trebas i lopatu za ugurat pizzu u pecnicu. Ili improviziras :D

Vidim da ovaj shop nudi ali je malcice skupo

MAGARAC 03.10.2014. 14:23

Otisla moj picerija u k.. Samnjili su picu na premalu i jako su smanjili sastojke. Domenico. Treci put sam dobio takvu picu.

syss 03.10.2014. 14:25

Citiraj:

Autor Chuby (Post 2671161)
Sto se ploce tice trebalo bi odabrati materijal s najvecim toplinskim kapacitietom.
Ploca pomaze, u kojoj mjeri to ovisi o pecnici. Samo sto onda trebas i lopatu za ugurat pizzu u pecnicu. Ili improviziras :D

Vidim da ovaj shop nudi ali je malcice skupo

malo???

500kn za kamen :D

Chuby 05.10.2014. 01:50

Vidio sam i znatno vecih iznosa prije godinu i pol. Rekorder je bio oko 1200 kn.

mighty 05.10.2014. 17:31

ne vidim što se čudite toliko oko cijene... kamen kao sirovina je skup, a njegova obrada još skuplja...

panoramix 06.10.2014. 11:33

Kod kamenara sam platil granitnu poliranu ploču od cola za roštilj 50x35 cca. 100 kn.

syss 06.10.2014. 11:34

eto zato se čudimo :D

panoramix 06.10.2014. 16:46

Može se naći i komada ploče nepravilnog oblika za neku roštilj-improvizaciju.
Niš ne smeta ako se na šniclima otisne ( u negativu )

.. čivao
..u miru :D:D ili
...jednji
...zdrav :D:D

Milentije 06.10.2014. 18:03

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2672570)
Može se naći i komada ploče nepravilnog oblika za neku roštilj-improvizaciju.
Niš ne smeta ako se na šniclima otisne ( u negativu )

.. čivao
..u miru :D:D ili
...jednji
...zdrav :D:D

:roller::roller:

syss 06.10.2014. 18:31

UNTI FIČRA! :D :D :D

Roberto 06.10.2014. 19:50

Jao, jučer i danas ubojstvo u pizzi.

Domaće tijesto s jogurtom (radio prvi put takvo).
Gore ljuti paradajz sos, premium tost šunka, hamburger, domaći špek i kulen, šampinjoni i gauda sir.

Jednu ispeko klasičnu (u papiru za pečenje za krušna peć efekt), dvije calzone u plehu. Jedna calzone je bila s tunom, lukom, paprikom i sirom.

Super ispalo sve, a oduševili me šampinjoni koje sam predobro ubo u nekom malom pajzlu od konzuma u španskom, fakat friški i prefini.

Slika nemam, prebzo otišlo :D
Uz to domaći grah na šalatu s bučinim uljem.

Sad za desert rokam po čokoladi :D

syss 06.10.2014. 20:02

apropo šunke... danas radio šoping i veli draga nemoj mi uzet slučajno šunku za pizzu, reko ja tu šunku ne uzimam ni kada radim pizzu jer je stvarno ispod svih kriterija.

inače stavljam prvo šunku i to u listićima/komadima pa tek onda paradajz kako se ne bi dj tiesto razyebalo od previše vode i onda dalje kud i koji mili moji.

daj malo pojasni ovo u papiru... stvarno bolje ispadne ili...?

grah šalatu podržavam kao i svaki obliki salate uz bilo koje jelo :D

Roberto 06.10.2014. 20:38

Fora s papirom je jeftina varijanta imitacije krusne peci, ono bez kamena :D

Nema hladnog lima, toplina brzo prodje kroz papir i pizza se odmah ravnomjerno pece sa svih strana.

Uglavnom razvaljas tijesto na onaj masni papir za pecenje, slozis sve ostalo ko i inace i s papirom bubnes na resetku u pecnicu zagrijanu do ibera. Doslovce se peklo 4 minute i bilo peceno taman :)

Zajeb je malo na tom papiru ubacit pizzu u pecnicu i jos malo veci zajeb izvadit. Treba stavit vise papira sa strane oko pizze, dic ga na rubovima i tak ubacit i izvadit. Moja je bila velka pa je bilo sjebano ali sam uspio.

Tijesto je fakat bilo drugacijeg okusa, drugacije peceno, i jako fino. No, nije mi to must, fino mi je i kad je u plehu pecem. Vise se igram i isprobavam :D

Grah uvijek pase :D

syss 07.10.2014. 08:30

ma malo veća špahtla u bauhausu i bog te veseli za stavljanje i vađenje :D

Halos 08.10.2014. 10:31

Bio u Rijeci, googlam di pojest pizzu, netko spominje pizza-cut kao dobri su...odem tamo i požalim.

Majketimile.

Odsad idem samo tamo gdje LIČNO znam da je dobra pizza i bmk.
(kasno sam se sjetio koristit tražilicu u ovoj temi, sad vidim više preporuka za neke druge pizzerije :p :D )

1v@n 08.10.2014. 10:49

Citiraj:

Autor Halos (Post 2673311)
Bio u Rijeci, googlam di pojest pizzu, netko spominje pizza-cut kao dobri su...odem tamo i požalim.

Majketimile.

(kasno sam se sjetio koristit tražilicu u ovoj temi, sad vidim više preporuka za neke druge pizzerije :p :D )

U Rijeci samo u Gvardijanu jedem pizzu. Zasad zadovoljan i ne tražim dalje :)

Chuby 08.10.2014. 15:00

Citiraj:

Autor uploader (Post 2670906)
Pa da li ovdje ima netko iz Velike Gorice? Prosao sam jako puno mjesta u lijepoj nasoj i probao puno pizza, ali najbolja pizza meni osobno je iz male pizzerije Gavran u Velikoj Gorici!
Pizzerija ima tradiciju preko 25 godina i nista nisu mijenjali dan danas! Pizza je iz elektricne peci i neka vas to ne odbije...toplo preporucam svima koji ste iz Zagreba, a volite jesti pizzu...volio bih da netko ode i proba te napise svoje dojmove!
evo i adresa:

https://www.google.de/maps/place/Piz...8cc985ec21d422

Bio prekjucer :D
Umlatio pizzu Gavran. Po mojoj ocjeni jako dobra pizza u kategoriji "domace" pizze. Malcice masnija i jace pecena, takoder malo ali stvarno malo deblje tijesto. Sastojci pristojni i konobarica (starija teta) biker friendly :D. Meni dosta. Pizza dolazi u samo jednoj velicini koja je po meni taman. Ne ubijes se ko stoka a ne ostanes gladan.

Savrsenu klopu pokvarila je samo teta iz obliznje praonice rublja koja se parkirala preko mog prijevoznog sredstva :(. Tako da naknadnu mucninu ne pripisujem klopi.

mighty 08.10.2014. 15:42

samo što polirana ploča rezana na mjeru i ono gore s linka nisu 2 ista proizvoda...

trouble 08.10.2014. 15:52

Citiraj:

Autor Halos (Post 2673311)

Majketimile.

Roko Opatija....ostalo je srednja žalost.

bg_4_l 08.10.2014. 17:02

Citiraj:

Autor Chuby (Post 2673436)
Bio prekjucer :D
Umlatio pizzu Gavran. Po mojoj ocjeni jako dobra pizza u kategoriji "domace" pizze. Malcice masnija i jace pecena, takoder malo ali stvarno malo deblje tijesto. Sastojci pristojni i konobarica (starija teta) biker friendly :D. Meni dosta. Pizza dolazi u samo jednoj velicini koja je po meni taman. Ne ubijes se ko stoka a ne ostanes gladan.

Savrsenu klopu pokvarila je samo teta iz obliznje praonice rublja koja se parkirala preko mog prijevoznog sredstva :(. Tako da naknadnu mucninu ne pripisujem klopi.

Jednom tjedno se tamo pojede pizza kao gablec na poslu i pizza je dobra u kategoriji ovih kvartovskih, ali ima puno boljih u Hrvatskoj. Što se Gorice tiče vrh definitivno, ali nije i da imaju neki predobar izbor. Minus za njih ide na to što često previše posole i prepeku tijesto. Sastojci isto nisu vrhunski, bolji od kvartovskih prosjeka, ali lošije od svake malo bolje pizzerije u Zagrebu. Sigurno bi se sjetio 10ak boljih pizzerija u Zagrebu, a da ne govorimo o ostalim gradovima.

Chuby 08.10.2014. 19:26

Ja kao pravi pizzo-ubojica moram probat pizzu u svakoj vukojebini u kojoj se nadem :D. A nade me se posvuda u moto sezoni. Preko zime jedem na provjerenim mjestima u ZG-u, ali to nije zabavno :D

Halos 08.10.2014. 23:55

Citiraj:

Autor trouble (Post 2673471)
Roko Opatija....ostalo je srednja žalost.

Hebemti, bio u Opatiji...a otišao u Ri na pizzu.

Što se Gavrana u VG tiče, pizza je uredu, nije loša ali nije da je nekakav vrh. Bio više puta, sjedio nasuprot ministra Šukera :D :CoolRamb:
Edit: beliDe nSlo

Mommistake 09.10.2014. 13:35

Nitko nikad nije spomenuo restač Santa Maria u Varaždinu. Interijer 11/10, hrana 12/10, osoblje 5/10.

Pice su im ok, ima najveći izbor hrane koji sam ikad vidio, preko 450 vrsta hrane, od gableca, meksičkog, tajlantskog, mesnog, vegeterijaskog, talijanskog itd.

Ja tamo idem na ručkove/večere već 5-6 godina, i nema šta nema.

Pice su po meni vrlo dobre (ne i odlične), ali što ih čini odličnim je izbor. 80 vrsti pica :D

Cijene su onako, prihvatljivo srednje. Cura i ja uvijek potamanimo za oko 100kn (s tim da ona ima 55kg). Ja većinom neko meso s prilogom i salatom ili neku veliku picu + pivkana/radler, ona neko meksičko ili talijansko uz neku vodu i salatu, i to sve skupa ispada nekih 100-120kn.
Npr.
66 - divlja
sv. lungić, bukovače, senf, taco umak, mozzarella.

Netko s područja Varaždina ne vjerujem da nije čuo za taj restač, znači definitivno najjači restač na tom području, u subotu naći mjesto bez rezervacija je gotovo impossibru!!!

Moje preporuke su: sve vrste tjestenina, lazanje "santa maria", sve pice (meni osobno divlja, taco, bosanska, santa maria...) svi specijaliteti itd. :D

Link: http://www.santamaria.hr/hr/santa-maria.html

A i bogami najbolji web i najbolji jelovnik imaju koji sam ja do sad doživio. Jelovnik ima jedno 30-40 stranica, i svako jelo ima slikicu. :D

Po meni jedina zamjerka je osoblje. Dosta grešaka, neljubazni nekako prema nama "klincima" koji dođe s curom ostaviti 100kn. Kada vide obitelj od 6-7 članova više niti jedan stol nije rezervirani kad znaju da če sad ih opelješiti za 500-600kn minimalno...

blava 09.10.2014. 13:50

Di najbolje u zg pojesti komad pizze ?
Ono da bude posten komad i da ne stede na svemu...

Chuby 09.10.2014. 18:22

Ako se poanta ubit u pizzi..... Pri Vujci. Naruci veliku i zelim ti puno srece :D

Upozorenje: nema parkinga, moras se zavuc u neku ulicicu.

trouble 09.10.2014. 19:04

Sve 5 al kad mi počnu pršut s šunkom,kulenom i vratinom kombinirat najrađe bi im uzeo dozvolu majke mi :D

MAGARAC 09.10.2014. 19:13

Slazem se a i opcenito sam protivnik svake termicke obrade prsuta, osim ak je bezveze a onda me nije briga.

trouble 09.10.2014. 19:15

Ma poanta toga je da nabacaju toga u opis(a i gore) samo zato da debili kupe na šemu: vidi kaj ova ima gore Bog te J.!

Pršut u pizzama se jede s mozzarelom i boisljkom da neutralizira slanoću(i da,pršut ide na kraj pečene pizze).

Vratina i kulen idu skupa u varijantama slavonske al nikako sa običnom šunkom ili pršutom...nikako.

Jednom sam pojeo u dvojci 5 vrsti sira sa pršutom....nisam dve noći spaval kolko je to slano bilo :D

Juice 09.10.2014. 19:17

Citiraj:

Autor trouble (Post 2674143)
Jednom sam pojeo u dvojci 5 vrsti sira sa pršutom....nisam dve noći spaval kolko je to slano bilo :D

Ovo je hrabro :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:44.