![]() |
Jel ti sjela dobro u slot?
|
Citiraj:
|
Hm, jesi probao izbaciti ovu GTX760 i samo 780-tke nagurat unutra? Tu su ti usrani "digitalni duhovi" i ono, zna se dogodit da nakon jednog restarta sve proradi normalno :)
|
Citiraj:
|
Hmm, bas me zaj.. neda mi mirno ici spavat :). Ubacim 3 komada i onda me windowsi zezaju sa "Code 12: This device cannot find enough free resources that it can use".
Nije mi se dalo brisat i kemijat po nekim quazi uputmaa i hajde idem izvadit jednu da vidim hoce radit dvije dobro, i RADE dobro i kloka se fino (preko 1200). E sad kloka se doslovno sliderom iz ASUS GPU Tweak aplikacije i sve super divno krasno ali nemogu nikako naklokat OBJE, Taj njihov GPU tweka vidi samo jendu (parodija) a za drugu samo pise GPU2 a ne koji je model tako da settingsi uopce ne budu primjenjeni na drugu :(. Znaci pitanje ima li neki pametniji/bolji software za clock iz windowsa. Netrebam nista brutlano/detlajno (neplaniram dizat voltazi u slicno nego 100-150 Mhz mi dosta) ali default OC je nekih 1019Mhz a ja ga digo na 12xx ali bi htio podic SVE a ne samo jednu :). Thx |
Jesi probao evga precision ?
|
Citiraj:
Neznam samo ko im dizajnira te aplikacije, neznas koja je ruznija od koje i zauzima vise/ogroman dio ekrana, sve su neke "borbeni" skinovi za djecurliju :). Ali prezivit cu, samo neka radi. Sto se tice temp, ova gornja koja sa dprikazuje sliku na monitorima iz nekog razloga odma ide na 50-55C (premda je GPU usage u samom radu windowsa nekih 2-5%) a donja je na 37-38 u idle neradi bas nista. U renderu gornja ide od nekih 76-77 a donja je dosta hladnija (ispod 70) u istim uvjetima - to je na 1228 MHz (1150 namjesteno + neki automatski boost). To je sve na ventovima do nekih 60% vrtnje. |
GPU Tweak je drek. Znam jer imam ASUS kartice i prvo sam njega koristio. Onda sam stavio MSI Afterburner i stvari su već bolje, ali i sam tražim neki malo elegantniji skin.
Što se tiče temperature 760, mislim da je to normalno kada imaš priključeno više monitora. Probaj samo sa jednim, pa javi temperature. I konačno, mislim da ti sendvič od 3 780-tke sa STRIX hladnjacima (ili općenito bilo kojim aftermarket sa radijalnim ventovima) neće funkcionirati dobro jer je razmak između poleđine donje kartice i ventova na gornjoj jednostavno premali, a toplina se disipira na sve strane po kućištu. Po meni, imaš tri opcije: 1. maknuti srednju karticu; 2. složiti vodeno hlađenje; 3. (najgluplja) otvoriti bočnu stranicu i staviti sobni ventilator da puše po njima, pa vidjeti kakve su temperature. Imaš možda opciju vratiti kartice pa uzeti neke sa referentnim hladnjacima, bar gornje dvije, ali to prepuštam tebi.:) |
Jesi uspio upogoniti i 4. ?
|
ja sam oduvijek korisitio nvidia inspector i odličan je.
|
Citiraj:
Citiraj:
Danas nastavak muke/testiranja da rjesim bar 3*STRIX :). |
Koliko se sjećam, slot 4 nije x16, jel tako?
Da li ti to koči karticu? I sa slotom razmaka, uz zatvorenu bočnu stranicu kućišta, kakva je situacija s temperaturama? |
Citiraj:
Gledam ovu sliku i slotovi su 16 i 8x http://www.asus.com/websites/global/.../Z9PE-D8WS.jpg A text iz manuala me malo zbunjuje do mjere da nisam siguran jel moze radit 1,4,7 ili nemoze :) (ali jednom je upalilo (imo sam sve tri u windowsima ali je jedna bila PCI problematicna tj. usklicnik u windowsima) pa me to jos vise zbunjuje i navodi da kartica zeza a ne windowsi. Manual kaze ovako za slotove: https://www.dropbox.com/s/2sfhn9t5l4...nual_PCI_E.jpg |
Evo update sa temperaturama kad su dvije u systemu (slot 1 i slot 7).
Slozio sam MSI afterburn profil da su obje overclockane na 1215 MHz i RAM je na 6500. Temp u renderu: GPU1 : 67-68 C (ova prikazuje i sliku na tri monitora) GPU2 ; 62 C (ov aje u slotu 7) Sobna temp 24-25C Ventovi na grafama su na 48% (slozio sam krivulju od 30-100 po temperaturma ai stavio na full speed da bude na 81C) Nisam probao viditi kolka je razlika na stock brzini koja je oko 950-1000 u boostu. Znaci za sad odlicno (ima 17 minuta kako sma pokrenuo 30minutni render u Octanu), samo da jos upogonim trecu u 4tom slotu to bi bilo idelano (ako nece u 4-om ici ce u 5-om valjda :)). EDIT: Zavrsio pola satni stress test bez promjene, donja nije isla preko 62 a gornja stalno 67-68 (a t aje i u idleu 6-7 stupnjeva toplija). |
Zatvorena bočna stranica?
|
A nekakvo kemijanje sa onim pcie ekstenderima. da ih razdvojis, ak imas mjesta u kucistu. pa da ih sve 4 nekak iskoristiš...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
AHA, proradilo u 1, 4, 7 slotovima :)
https://www.dropbox.com/s/58168jnwcn...2018.31.42.png Naranvo sad su temp znatno porasle zbog malog razmaka (ali ipak 1 slot razmaka im daje da disu) Temp su sad ovakve u renderu: GPU 0 : 780 GTX - 78 C (gornja i kriste ju windowsi slot 1) GPU 1 : 780 GTX - 73 C (srednja slot 4) GPU 2 : 780 GTX - 67 C (donja slot 7) Idme sad vidit jel mogu roknut jos jedan 14cm vent negdje da puse po njima jos iz blizeg :) |
Ovo je bolje nego što sam očekivao. :)
Da li je ta količina topline uzrokovala povećanje temperature ona dva proca? |
Citiraj:
mogo bi jos i njih pokrenut u drugoj instanci LightWavea i jos malo zakuhat to sve ali trenutno razmisljam da stavim kuciste negdje pored stola jer ovo je ispod stola a ventovi od procesora izvlace zrak gore a gore ima jedva 2cm prostora sad (ovo je vislje cca 5cm od 800D) tako da kad izvadim kuciste van stola unutarnja temp u kucistu se jos smaji za par stupnjeva. A i zadnja stranica na stolu isto ne pomaze premda ima 3cm rupu u gornjoj zoni za topli zrak ali ovaj 14cm vent u 900D je 5-6cm od zadnje stranice stola (duboko je kuciste) :). Uglavnom ima jos malo prostor aza bolji smjestaj kucista ako zatreba premda nemogu rec da me ne "svrbi" da ubacim i 4tu grafu i odem na vodenicu za sve zajedno :). |
Tebe treba zatući, držiš 900D ispod stola... :D
To se stavlja na stol da svako malo pogled padne na njega i izmami smiješak na lice. :) Mislim, osobno mi 900D nije napet sa estetske strane, ali je super kvalitetno kućište i ne bi se bunio da mi je na stolu. |
Citiraj:
Premda razmisljao sam i o ovom "kucistu" - OpenRigs :). Sto se tice kucsita moram ti priznat da je 800D kvalitetnije slozen od 900D. 900D ima par mana/gresaka u dizajnu koje nebi ocekivao na toj cjeni. Dalako od toga da nevalja ali opet moglo se to i kvalitetniej slozit i pametnije (trayevi za HDD su blagi kriminal od savitljive palstike, uvrnit graficke sa onim usr..m kutnim sarafcigeorm je pakao, doslovno trebas 15-20 minuta za uvrnut 3 grafe jer nemos korisitit normalni sarafciger :() |
Lega, ja mislim da si ti zreo za jedan custom DIY projektić, tipa kućište u stolu, isprojektiraš si kutijetinu koja glumi kućište, staviš otvore za ventove kako te volja i gdje te volja, malo mrežice za maskiranje, piramidalne spužve za utišavanje, i gotovo.
Ova gotova rješenja nisu sretna za ekstremne konfe, kao tvoja, i kada god bude izmjena (a biti će ih, takav ti je posao, vidim:)), opet novi problemi, pristup komponentama, kabliranje, protoci...ovako to riješiš jednom za svagda (barem većinu sr@nja koja te čekaju). :chears: |
Lewis
Znatiželjno pitanje? Za što ti treba toliko GPU snage? Gledam ovu svoju od 2 gb, jede malu djecu.Ali ovo tvoje..! :) Postoji li igra ili program koji može iskoristi sve to? |
Mislim da ti već Lewisov potpis daje naslutiti za što mu treba toliko GPU snage, a i pročitaj par njegovih postova na ovoj temi.;)
|
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=uRdSxZtUpFk http://www.youtube.com/watch?v=mhqf1n2xq80 U biti trenutno cekam da vidim kolko ce kostati licence za network nodove jer trenutno je limit 12 GPUa po kompu a ako licence nebudu vise od 100-150$ za rendernode onda bi mozda bilo najjednostavnije ubacit jos po 2-3 grafe u render slaveove, uzet dvije mrezen licence i upalit network render, samo to me onda kosta jos 2 nova napajanja i ko zna 'ocu moc drzat nodove jedan na drugome ko sada :). |
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Evo sta tri Sove "skuhaju" za 91 sec :). https://www.dropbox.com/s/tupjrg85bw...2020.57.00.png |
Citiraj:
|
Citiraj:
Recimo ovaj link ima rendere modela koji sam radio prosle godine (SantaFe) https://www.hyundaiusa.com/santa-fe/interior.aspx Znaci model/geometrija interijera je moje "djelo" a rendere je radila agencija iz USA. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:21. |