![]() |
jos uvjek nisam uspio nac s cim napravit clean erase na corsairu nova series v32gb2
radi se o Indilinx Barefoot controleru probao sam secure erase al neradi s ovim controlerom probao parted magic al on mi izbacuje ovu poruku "this routine can only run for disks supporting the security mode feature set" vec sam lud googlao danima al nis pametnog nenalazima |
jel postoji kakvo rjesenja za moj problem
|
Da li bi osjetio razliku između ~450MB/s SATA3 SSD-a upiknutog u SATA2 ili SATA3 matičnu?
Ne zanimaju me bennchmarci, već običan rad - PS, Office, surfanje, podizanje Windowsa... i najvažnije loadanje nivoa u Red Orchestri. |
@sinke... baci oko ovamo, moglo bi pomoci, takoder, ovo je za ocz diskove, ali isti kontroler, ne moze skoditi pokusat ako hdderase ne radi
@srdan... ne bi trebao vidjeti bitnu razliku kod bilo cega i samo radi toga mjenjat plocu nema smisla. Gledaj da uzmes disk sa sinkronom ili toggle memorijom kako ona ne bi bila bottleneck kod citanja i to je to. |
Citiraj:
Sanitary Erase Be warned: This will erase all your data on the drive! DO NOT ATTEMPT TO USE THIS ON A NON-OCZ DRIVE, OR A FIRST (1st) GENERATION DRIVE, OR A DRIVE THAT IS NOT INDILINX BASED. THIS IS FOR SECOND (2nd) GENERATION INDILINX BASED DRIVES ONLY! (Do not use Sanitary Erase on OCZ Solid Core, or Apex. It's ok to use it on Solid 2.) Ovo me malo plasi |
pa jesi probao sa hdderase-om prvo? Potencijalno linkanom starijom verzijom kao sto su oni morali za svoj x25 g1 disk.
sto se prvog solida i apexa tice, oni su na jmicronovim kontrolerima, te su zbog toga izuzeti. Inace, vidio sam pred koji dan netko prodaje 2x 80gb x25 diska po 450kn, vjerojatno g2. Zasto ne prodas svoj i nadodas malo novaca za jedan od tih diskova? Veci kapacitet i veca pouzdanost, te konzistentnije performanse tokom zivota uredaja bez dodatnog drljenja po njima za malo extra novaca po meni zvuci kao prilicno dobar deal. |
uspio sam sa sanitary eraseom, a kolko bi mogo trazit za svoj ssd
|
pa rekao bi da bi 250kn morao dobiti minimalno, posto inteli x25v (40gb) idu za 250-300 brze nego kokice.
No kako si sad sredio disk, vidi da li ti uopce treba veci kapacitet. |
Nabavio Kingstone V300 60gb i ovo su mi rezultati:
http://www.pohrani.com/f/1V/6P/4lvQY8Eu/v300.jpg E sad s obzirom na to da imam sata2 odnosno 1156 ploču jesu ovo normalni rezultati?? I dal trebam stavit sa IDE na AHCI?? Ako da kako to funkcionira, jer sam probao prebaciti u biosu ali kod loadanja windowsa su se isti srušili, i morao sam vratiti na IDE. |
U google napisi "windows 7 ahci fix" jedan od prvih linkova bi ti trebao biti na microsoftovu stranicu i taj fix instaliraj te nakon toga u biosu prebaci u ahci mod.
|
Hvala darky sad je ko avion :D
Inače evo novih rezultata na ahci-u: http://www.pohrani.com/f/1J/Wl/18owGiQW/v300-ahci.jpg |
Citiraj:
postavi testiranje na zero fill 0x00 |
|
Opet ja s problemom, prvi put kad sam stavljao windowse na ssd bio je u ahci modu i pri insatalciji su ga winsi normalno prepoznali, pri drugoj instalciji winsa vise ga nisu vidjeli u ahci modu, prebacio u biosu na ide i normalno instalirao winse, al sad kad hocu naknadno prebacit na ahci nece, napravio sve ono sto treba u registru al opet baca bsod kod podizanja windowsa
|
@sinke.. par pitanje prvo:
1. sto si tocno napravio u registryu sve? 2. koje drivere koristis za diskovni kontroler, ms ili amd? (najlakse provjerit sa as-ssd) 3. kad si zadnji put bios update napravio? odnosno koju verziju imas? |
Kolika je razlika između Sata 2 SSD-a i Sata 3? Je li baš primjetna u svakodnevnom radu ili je to cca isto?
|
@hedgehog... zavisi sta ti je svakodnevni rad, ali ako nije prenosenje enormnih datoteka, onda je razlika zanemariva.
|
Citiraj:
|
Pozdrav,
ima netko iskustva ili mišljenje o : Kingston HyperX 3K 120gb? Imam u svom računalu OCZ Vertex 4, u drugom ADATA, ali stari mi razmišlja da uzme ovaj pa me zanima mišljenja, koliko vidim dosta je dobar... |
Citiraj:
|
Frend kupuje novi SSD do max. 1500 kuna, cca 200-240 GB pa me zanima što mislite o Corsair SSD 240GB Force GS
Code:
http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=COR-CSSD-F240GBGS-BK |
sandforce disk (sa svim svojim prednostima i nedostacima) uparen sa toggle memorijom. kingston v300 je jeftinija alternativa, u principu jednakih performansi. Max citanje i pisanje je malo ograniceno firmwareom ocito, vjerojatno kako ne bi konkurirao hyperx braci, ali to je prakticki nemoguce za vidjeti irl.
Takoder, dobra opcija za laksu upotrebu je i samsung 840 250gb, jeftin i izrazito dobar u citanju. Pisanje je vise nego adekvatno. Pitanje je dugotrajnosti flasha obzirom da je to tek prva generacija TLC-a, ali s druge strane bi kontroler morao bit izrazito pouzdan. Dodatno, ima 10GB vise prostora od SF diskova, sto je solidno. EDIT: vec dugo nisam stigao pogledat XS forum za torturu SSD-a, decki su profurali jednog 840 120gb, krepao je na respektabilnih 450TiB. Mnogo vise od ocekivanog za TLC! Pa.. da su moje pare, ja bi na to isao, to je vise nego prosjecnom korisniku treba. |
Ekipa, što bi mi preporučili od ssd-a u klasi do 600kn za upotrebu u laptopu?
Totalna sam njubara po tom pitanju, gledam ima tu OCZ-a u igri, A-data, Samsunga, i Corsaira, a pošto je tema poprilično narasla, da sad ne listam 30 i kusur stranica, što bi bio best buy u tom cjenovnom rangu, i koji od proizvođača daje najdužu garanciju, ako se uopće koji i ističe sa dužom garancijom.... Hvala unaprijed :) |
Ovo ako je sve u redu s dobavljivosti..
|
http://www.centro.hr/detalji_proizvo...-2-5-sata.aspx
valja li ovo ičemu? :D Ploča mi podržava samo SATA2, tako da se oko toga ne brinem..ali (pre)niska cijena u odnosu na druge sličnog kapaciteta me brine.. |
Isto je bilo oko nove godine, i nisu imali ni jednog na lageru ali baš vidi vraga ovih za 200kn više imaju ko kenje
|
upravo kontaktirao lika, kaže da ima još jedan komad na lageru pa sa si ga uzeo :)
sutra popodne idem po njega :) |
Citiraj:
|
Pravo da ti kažem, nisam ni pitao, a na kraju sam morao odustati i od ovoga, morao sam preusmjerit novac na drugu stranu :/
|
Pozdrav.
Jel ima tko iskustva sa ovim Intelovim ssd-ovima. Frend mi uzeo nedavno Intel 520 i pun je hvale. Ja sam skupio nekih 1200-1300kn pa bih uzeo ssd i razmišljam o tome disku, uzeo bih u linksu ovih dana. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:30. |