PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

majk 01.01.2012. 21:23

Stiskao sam krivu tipku :D

Power & + na 10 sec je za recovery
Power & - na 10 sec je za quckboot
Power & + & - je za Fw update

Na kraju sam stavio preko Huaweia 2.3.5 onaj kineski rootani i google appse preko recovery-a. Dok se ne nadje nesto bolje :D

Pravo cudo da je mob prezivio cijelu torturu bez da se pretvorio u drzac za papir :goood:

Vuco 02.01.2012. 01:22

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 2062517)
i ja sam trenutno na kinezu, baterija mi full dugo traje, na cyanogenu mi je trajal dan, dan i pol jedva...

imam neki problem... kad ulazim u recovery, meni mi je plavi, valjda od cyanogenmoda, i kad odabirem stavke, stisnem power da potvrdim, samo se pojavi onaj kružić i stoji, pa onda opet stisnem power i vrati se nazad na meni... ako ponovo odaberem, mob se smrzne i moram vadit bateriju.. moram listat gore dolje i puno put odabrati recimo wipe da prihvati... di je greška?

Svijetlo plavi dolazi sa Benruovim ROM-om (i tek kad ga se instalira i reboota u OS).

Imate 3 recovery-a:
- osnovni tamno plavi koji dođe sa Huawei originalnim ROM-om iz prvog posta
- CW Recovery v4 - naranđasti (volume tipke su za gore dolje, power sa odabir) stavljate sa onim instalabador.bat iz drugog posta
- CW Recovery v5 - svijetlo plavi sa najviše opcija. Volume tipke, te one prve dvije soft tipke s lijeva su za kretanje po izbornicima, return soft tipka (2. s desna) je za izaći iz nekog submenija, a search soft tipka (prva s desna) je za odabir. Dolazi sa Benru ROM-om.

v5 je najjači Recovery, sve bekapira. Kad se naviknene ta kretanje sa soft tipkama, ide dosta brže a i ne troši se volume tipka :D.

BTW, jel se nekome zna na Kinezu dešavati da se OS restarta i da ga traži ukucat PIN ? To se meni zna desit svakih 3-4-5 dana, 99% dok je u džepu i ne delam ništa.

Brijem da nisam dobro pobrisao sve particije prije nego sam stavljao kineza i neš je ostalo kaj ne smije. Jer jedini ja imam problem ući u settings od standardnog SMS-a, restarta mi se ROM tak svakih 4-5 dana i da - svaki restart OS-a mi samo jednom veli da je neki media.apk prestao respondati :D.

Ali ROM je najbolji od svih što je najgore. Brijem da će pasti full wipe i onda nanovo staviti gore opet Kineza.

P.S. Meni je znalo nestati prostora za instalirati aplikacije, a defoltni onaj app2SD (settings-applications-manager applications) mi za veliku većinu aplikacija ne nudi mogućnost spremana za SD karticu. Instalirajte si Link2SD (a vjerojatno će paliti i drugi appovi) i u njemu stavite move to SD (ne trebate raditi dodatnu particiju jer to nije ta funkcija).

Caks 02.01.2012. 12:54

Imam 2 pitanja
1) gubim li prilikom roota ili overloca sve fajlove i aplikacije na sd kartici?
2) stavio sam film na huawei u hd rezoluciji ali steka pa me zanima u kojoj da stavim i jel se moze na kompu promijenit rezolucija (koristim bs player na mobu i kompu)
hvala na odg :)

Fleks 02.01.2012. 13:20

Apsolvirao sam droida, no sada bi nesto jace i malo bolje. Ima li ovaj mobitel uopče konkurenciju do recimo 1500kn? Bez pretplate fkors :)

Vuco 02.01.2012. 13:49

Citiraj:

Autor Huawei (Post 2062979)
Imam 2 pitanja
1) gubim li prilikom roota ili overloca sve fajlove i aplikacije na sd kartici?
2) stavio sam film na huawei u hd rezoluciji ali steka pa me zanima u kojoj da stavim i jel se moze na kompu promijenit rezolucija (koristim bs player na mobu i kompu)
hvala na odg :)

1) Ne gubiš ništa sa SD kartice. Gubiš sve sa mobitela (SMS, aplikacije koje su instalirane, postavke etc.)

2) Što će ti pobogu HD film na mobitelu koji ima 3.5" ekran ? Može se smanjiti reza filmu, ima gro programa (od kojih najčešće većina nije free). Od besplatnih nešto tipa SUPER...

KeiOffice 02.01.2012. 15:18

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2062994)
Apsolvirao sam droida, no sada bi nesto jace i malo bolje. Ima li ovaj mobitel uopče konkurenciju do recimo 1500kn? Bez pretplate fkors :)

Strpi se jos malo dok se ne pojavi Huawei Honor na nasem trzistu po cijenama koje su najavljivane :)

Vuco 02.01.2012. 15:22

Honor sigurno neće biti mobitel do 1500kn bez pretplate :D

To je mob ranga 2500-3000kn.

alengrosevic 02.01.2012. 15:39

koliko vidim honor ce biti 300$ na pretplatu:

"The Huawei Honor handset will be available in Asia in the next quarter of this year and it is expected to cost $300 sans contract."

tu je i jedan review telefona:

http://www.ubergizmo.com/2011/12/huawei-honor-review/

Sve u svemu dosta dobar telefon koji jos ima par musica za rijesiti ali je dobar pocetak za probijanje na trziste. Samo da jos malo cijenu korigiraju i to je to, novi best-buy! :beer:

tadeii 02.01.2012. 16:18

zna li netko neki program da radi na ovom mobtelu, a da mu je funkcija da mob zavibrira kad se uspostavi poziv dolazni ili odlazni... imam callvibrate ali mi ne radi... please help...

nevenx 02.01.2012. 16:51

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 2062517)
imam neki problem... kad ulazim u recovery, meni mi je plavi, valjda od cyanogenmoda, i kad odabirem stavke, stisnem power da potvrdim, samo se pojavi onaj kružić i stoji, pa onda opet stisnem power i vrati se nazad na meni... ako ponovo odaberem, mob se smrzne i moram vadit bateriju.. moram listat gore dolje i puno put odabrati recimo wipe da prihvati... di je greška?

I meni je isto tako valjda neka greška dosta iritantna, onaj naranđasti koji sam imao prije je radio ok, jer se može kak vratit na naranđasti?
edit: vidim pojašnjeno od Vuce.

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2062788)
BTW, jel se nekome zna na Kinezu dešavati da se OS restarta i da ga traži ukucat PIN ? To se meni zna desit svakih 3-4-5 dana, 99% dok je u džepu i ne delam ništa.

Meni se danas restartao i tražil pin, kratko imam kineza pa ću vidjeti kako će to biti učestalo, inaće najfluidnije mi radi taj rom.

sipe 02.01.2012. 16:56

Citiraj:

Autor tadeii (Post 2063153)
zna li netko neki program da radi na ovom mobtelu, a da mu je funkcija da mob zavibrira kad se uspostavi poziv dolazni ili odlazni... imam callvibrate ali mi ne radi... please help...

Cyanogenmod ima to ugrađeno :)

KeiOffice 02.01.2012. 17:07

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2063112)
Honor sigurno neće biti mobitel do 1500kn bez pretplate :D

To je mob ranga 2500-3000kn.

Pa ne znam po kojoj cijeni ce ga nasi lopovi prodavati :D, no cijene koje se spominju vani su tu negdje, malo vise od 1500 kuna no nisu iznad 2000 kuna...

fre@k 02.01.2012. 17:16

Nebi vjerovali no kod nas je ovaj mobitel jeftinij nego vani (bar koliko ja gledam) U8650...gdje god da sam gledao kostao je izmedju 900-1100kn (dok je kod nas 695kn)

ako me netko moze ispraviti savrseno

Vuco 02.01.2012. 17:53

Ma vraga, slično su ga Španjolci i Talijani kupovali po ~80€ ili nešto sitno više, cca oko 100€ ovisno o provideru.

Gledam specse od Honora i nema šanse da taj mob bude kod nas ispod 2500kn.

dragonlady 02.01.2012. 17:59

pozdrav! ponosna sam vlasnica dotičnog huaweia i stvarno sam zadovoljna osim po pitanju jedne stavke. naime, inače mi štima mi i wifi i 3g, no problem nastaje kada odem iz wifi dometa nestaje mi interneta. i znači, aplikacije kojima je internet potreban ne šalju obavijesti. da bi proradilo moram ručno uključivati one dvije strijelice (podatkovnu uslugu). da li bi trebala nešto drugo uključiti u postavkama ili? pliz help

androidfan 02.01.2012. 22:25

čestitam na kupnji :chears:

uključiš i wi-fi i 3G ... dok je wi-fi dostupan ima prednost... kad odeš izvan dometa automatski se uključuje 3G... ali pazi da imaš nekakav podatkovni paket inače je prilično skupo...

tako je kod mene... ako sam u krivu neka me neko ispravi...

KeiOffice 03.01.2012. 01:13

Citiraj:

Autor androidfan (Post 2063469)
čestitam na kupnji :chears:

uključiš i wi-fi i 3G ... dok je wi-fi dostupan ima prednost... kad odeš izvan dometa automatski se uključuje 3G... ali pazi da imaš nekakav podatkovni paket inače je prilično skupo...

tako je kod mene... ako sam u krivu neka me neko ispravi...

Svejedno je da li je ukljucen 3g ili samo 2g, bitno je da pod "postavke>bezicno povezivanje i mreze>mobilne mreze" bude ukljuceno "podatci su omoguceni" i "ukljuciti stalno ukljucenu mob. pod. mrezu"

btw. hrv prijevod je koma :D

kod mene je tako podeseno, i kad ugasim wifi mob automatski dize podatkovnu mrezu i spaja se na net

s tim opcijama ukljucenima, baterija vjerojatno nece trajat duze od dan, dan i pol jer je mob stalno povezan na net...

dragonlady 03.01.2012. 10:37

hvala! evo sada sve štima!
ali ranije su mi sve te opcije bile ukljičene, pa isključene, čak su mi i u tele prodajnom centru pokušali namjestiti postavke al nije išlo. pa su ga poslali na servis (mijenjan je software) i vratio se jučer i kako se nije automatski prebacio panika me uhvatila. :chears:

lowrider 03.01.2012. 11:26

A jel ima kakav apgrejd skroz stock mobitela tj. ne modanog?
Dal recimo se da ubaciti podrška za flash a da radi van Youtube aplikacije?
Ili bilo kakav apgrejd drugih stvari u mobu?

silvio12 03.01.2012. 14:21

jel se ikako može stavit froyo na huaweia?
http://www.youtube.com/watch?v=0_peyjfZ6qs
jel je ovo dobro! kako ovaj čovjek radi nek proba neko

a.war 03.01.2012. 22:15

Evo ljudovi nakon puno pokusaja uspio sam rootat ovaj stock android(sto se dobije kad se uredaj kupi)....sve radi cak ima i one widgete u notification baru,pa ako ocete mogu vam ga stavit ovdje.

Vuco 03.01.2012. 22:28

S čime si ga rootao ? Mislim, odlična vijest. Samo, kako ga misliš staviti kad nemaš Recovery gore ?

I pročitaj što je Tutixu bilo. Kad je napravio wipe u recovery-u, nestali su ti notificationi. Tako da makni svoj acc prije nego stavljaš backup gore. Nemoj raditi wipe u recovery-u.

a.war 03.01.2012. 23:00

Imam recovery 5.0.2.6 samo ima jos jedan mali bug kojeg cu sutra pokusat rijesit(sad mi se neda)...sutra cu ga okacit tu i stavit upute

simivan 03.01.2012. 23:42

vel_mod_v.1.7
http://forum.onliner.by/viewtopic.php?t=3489681&start=0

može se ubaciti naš jezik i logo
nedostaje jedino hispace

tutix 04.01.2012. 02:14

Odlična vijest a.war. Molim te odmah objasni kako si stavio i CWM 5.0.2.6.
Hvala

knocker 04.01.2012. 02:46

a evo ima i honor kupit kod nas samo je cijena nerealna u 3pm, lik trazi 3200 kn dok S2 možeš kupit sad za 2900 :)

http://www.njuskalo.hr/ostali-mobite...-oglas-4207642

Vuco 04.01.2012. 03:44

I mislio sam si da na HTCmaniji ima gro novih postova. Počeli su se pojavljivati mobiteli sa 2.3.5 ROM-ovima kao defolt.

Za 2.3.3 ROM-ove (među njima je i TELE2) mislim da radi ovaj root alat:
Root 2.3.3 ROM-ova (treba se uključiti USB debugging u settingsima i pokrenuti program)

A za nove 2.3.5 ROM-ove koji će doći:
španjolski tutorial ili na engleskom.

Recovery 5.0.2.6 je vjerojatno iz Benruovog topica, cwm-ext.img, koji se stavi preko fastboota.

Ako se u španjolskoj pojavio 2.3.5 ROM, znači da bi se i u HR moglo to ubrzo dogoditi na novim mobitelima od TELE2 (a bilo bi onda pošteno da se i stari mogu update-at).

srkee 04.01.2012. 10:44

Ima li koji custom kernel koji podržava init.d skripte a da radi s originalnim romom?
sve mi radi savršeno nakon čišćenja, jedino bih lupio v6 supercharger gore još

Caks 04.01.2012. 12:14

Ak sam dobro skuzio dolazi update na 2.3.5 na normalni, tvornicki huawei (bez roota itd)

a.war 04.01.2012. 14:42

Evo link http://www.sendspace.com/filegroup/W...iFl%2BnljgaWEg

Recovery se stavlja kao onaj od Zad-a (benruov ne radi pa sam recovery uzeo iz one prve verzije cyanogenmod-a), a sto se tice instaliranja roma na mob samo raspakirajte zip u clockworkmod/backup folder na sd kartici.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:14.