![]() |
Sad sam pogledao u Aidu 64 i brine me ovaj takt., crveno podcrtano
http://img856.imageshack.us/img856/3...turezam.th.jpg I gdje mogu namještati brzinu ventilatora za Gigabyte GTX 560Ti? Aida veli da je na 40% vrtnje? |
Citiraj:
mozes sa MSI Afterburnerom |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ok, ma pitam jel u Biosu mi je mislim da se zove IGPU monitor namješten na defaultu na 64, a mogu izabrat do 1000 i nešto, tj. meni je postavljeno na drugo po redu od najmanjeg mogućeg, pa sam mislio da je zbog toga? |
Taj IGPU nema veze s tom grafickom, a broj koji mozes izabrati je dijeljenje sistemske memorije (RAM) sa IGPUom, ali opet to nema veze s Gigabyte 560 Ti :)
Znaci kada ne koristis 3d aplikaciju takt se smanjuje i koristi 2d profil (manja potrosnja, zagrijavanje). |
Ok, hvala, a kaj da ostavim taj IGPU u BIOSU kak je po defaultu?
|
Hvala syss
Vidim da svi imate u loadu temperaturu oko max 65, no meni po afterburneru ide do 78, i počima zujat ventilator jer ide i na 4000 rpm da ohladi grafu. Postavke hlađenja na grafi su defaultne po afterburneru, i defaultni clock (950/4200). Riječ je o konfi pod "moj komp", dakle MSI 560ti HAWK TF3. Imam midi tower CM 335 jer sam štedio na kućištu (kriza :D) i relativno loš propuh unutra, ali mislim da bi temperature ipak trebale biti par stupnjeva niže ?? Možda bi ugradnja 2 x 120mm venta na bočnu stranicu kućišta pomogla?? |
Citiraj:
Citiraj:
btw prednji (usisni) i straznji (ispusni) vent imas? |
Citiraj:
hawk ti ima na sebi switch performance i silent, mislim ko sli kontakata, pa se poigraj malo s tim, makni skroz bočnu pa vidi temp itd. makni se sa foruma i počni kemijat... GO TIME!!! :) |
Hvala, i mislio sam da je to previše... imam ju tek 2 dana pa nisam još na TI s njom, idem se malo igrat s tim postavkama
|
di si ju kupio? ja sebi planiram uzet istu pa pitam?
|
Citiraj:
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6725 Nemam zasad osim stražnjeg ispušnog koji je došao s kućištem ništa, ali u ponedjeljak kupujem malo propuha :kafa: Stavio sam vent na mod performance i podesio malo u afterburneru tako da ne prelazi 65 %... Temp u loadu sa otvorenim kućištem ne prelazi 69, pa ce to jos koji stupanj dole sa ventilatorima usmjerenim na grafulju. Nije mi jasno zašto ima tako visok napon po defaultu - 1.075, a stabilna je zasad i na 1.025. @ Danko 86 Kupio sam u ADM-u |
Evo SLI score u čmarku 11...
http://www.pohrani.com/t/2a/da/158uzB3G/4-950.jpg Kad su kartice na 1GHz čmark se ruši i pri max voltaži, tu mi je greškom ostala na max. Pitanje, zašto se prva grije više (cca 5-10 stupnjeva) nego druga kartica ? Nakupljena fina prašina (starija kartica), koju sam ocito bezuspjesno usisava i propuhiva... ili ne ? |
Pa ona je u sendviću, a i bliže je procesoru i svemu ostalomeš što se više grije.
De stavi koju sliku setupa da i mi, obični smrtnici vidimo kako to izgleda :) |
Hmm, mozda.
Ma nista posebno, jos jedna graficka dolje umjesto zvucne, zvucna sada nema mjesta :nono: Ako napravim koju sliku, stavit ću. |
NVIDIA preparing revised GTX 560 Ti
op op, jos jedna GTX560ti
Citiraj:
http://vr-zone.com/articles/nvidia-preparing-revised-gtx-560-ti/13805.html Iako bi bolje pristajao naziv 570LE il nest, samo da nije 560 po treci put :) |
To bu super grafa, puno sirove snage a i 320bit, znaci malo vise memorije sto ce definitvno dobro doc za nove igre. Gtx 470 kakva je trebala bit u startu..
|
nvidia je tržište stvarno pokrila u svim segmentima, razlika između 560 ti (pogotovo neke klokane ala gigabyte SOC ili msi hawk-a) i obične 570 je mala, a sad još i ovaj mutant koji po snazi upada u tu razliku 560ti i 570...
|
Razlika je veca nego sto se misli jer nove igre tipa BF3 ponajvise traze cistu sirovu snagu ili kod Nvidije CUDA jezgre. gtx570 je u takvim igrama za klasu jaca i dozvoljava vise rezolucije i postavke. AK se gleda samo COD, Dead Island ili slicne igre sa ne toliko naprednim enginima razlika je dosta mala ili ako se igra u nizim rezolucijama.
|
Pitanje za one koji imaju MSIjeve kartice: kada upalim računalo MSI APS (active phase switching) programčić se sam upali ali nikako da zapamti postavke i svaki put moram ručno stavit na "on" i apply. Probao reinstalirat drivere, afterburner i msi aps i ista stvar. U čemu je problem?
|
da sam ulovio hawk vjerovatno bi izmijenili iskustva :(
|
Twinfrozr 2 nema APS?? sta nije razlika samo u taktovima?
|
nope, nema aps proklet bio dan kad je izašla! :D
koliko uopće ide hawkica max? |
Iskreno nisam se još posebno naklokao jer nisam zadovoljan temperaturama, al testirao sam par dana na default naponu drži 1 ghz / 4300 mhz.
"MSI claims that the R560GTX-Ti Hawk can reach up to 1080MHz on the GPU core by overclocking" Po forumima ljudi idu otprilike do 1100 mhz jezgra i 4500 mhz memorija, naravno uz dovoljno napona i "bolji" primjerak. Na MSI forumu čitam da dosta ljudi ima problem sa temperaturama, a savjetuju im promjenu paste jer je ova original loša i loše postavljena. Pa eto, sljedeći tjedan nabavljam novi cpu cooler i pastu pa bi trebale temperature 5-8 stupnjeva dole. Kad istestiram kako bog zapovijeda javim ti :D |
MX4 je bog i batina za grafe. Kod mene je bio skinuo dobra 3 stupnja u odnosu na Ceramiqe i AS5. Cudi me da su ljudi zale toliko na temp. TF2 je 470 koja je toplija moga drzat ispod 60c na 1.21v u malo hladnijem ambijentu, u hladnom i osjetno manje..
|
pa fino ta grafa ide bogati.
|
Citiraj:
|
ma gledao sam te benčeve sve u nadi da će i moja hawkica doći, ali ovo su prilično loši rezultati.
|
Jako puno tu igra temperatura. 30,40,50mhz vise na friskom zraku ili 100,200 u minusu, sa modovima i puno vise..
Ne znam koliko je max volt. u biosu od TF2 i od Hawk. Mislim da Hawk daje vise i da joj je defaultna v veca... |
ova moja u afterburneru ide do 1.150, ali ne bi je ja vozio na toliko.
mene je oke primjerak zapeo, nemam se kaj žaliti :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:49. |