![]() |
U ovom slučaku definitivno amd i ploču za njega sa nvidinim čipsetom
|
Ako ideš na integriranu grafičku onda definitivno amd i definitivno NE Nvidia chipset, nego AMD 780G
|
Citiraj:
|
Citiraj:
uzmi si amda. jer ce biti bolji za ovo sta si naveo. |
Ako vi tako kažete onda će tako najvjerojatnije i biti!
|
a kao za sve o Intel nebi valjao
izbor je jednostavan... ako želi overklokirat neka uzme Intel (bilo Celeron bilo Pentium E) ako ga želi držat na def neka uzme AMD X2 |
A kao AMD se nemre klokat... ;)
Ja bi rekao da si uzme jeftiniju kombinaciju, ma koja to bila... |
..bome i Celeronko odrastao:D..tko bi rekao nakon onih jadova sa 0kb keša..300mhz..šta ga je moj 233mmx poderao..uh,to je bilo veselje..a tek 75mhzx3.5,4..to je već išlo u nebo:D..
|
Citiraj:
Citiraj:
Pa valjao bi Intel, al onda mu treba i posebna grafička i onda dolazimo do toga da ga Intel izađe duplo više |
Po pitanju integriranih grafa, Intel je malo 'zaspao' u odnosu na AMD tako da je AMD nešto bolji i stalno razvijaju nove čipsete sa integrirkama. Da ne govorimo da dosta ploča dolazi da DVI ili HDMI.
|
Citiraj:
|
Postoje integruše i "integruše", 780G je trenutno vrh vrhova sa grafikom klase HD2400/3400.
|
ma kužim kaj je segregator htio reči no izjavio je to na način kao da ne postoji ploča za intela sa integriranom grafičkom :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
molio bi da mi se podcrta i bolda di je covjek spomenuo da bi overclockao... covjek trazi komp na kojem ce surfati, gledati filmove i pustat muziku dakle, amd je bolji izbor. da nebi netko pomislio da sam privrzen amdu, intel mi je puno drazi i radje bi ga sebi uzeo al logicki gledano u ovoj situaciji amd daje vise . |
E4500 ili X2 5200+?
Bok ljudi, imam pitanje za vas. Bi li mi bilo bolje uzet AMD Athlon 64 x2 5200+ ili Intel Core 2 Duo E4500 za neki overclock.... Koji je od njih zapravo isplativiji, a cijenom su približni??? (AMD= 2.6GHz, Intel= 2.2Ghz)
|
PA ako pogledaš malo na forumu vidiš da je trenutno core 2 puno bolja solucija
|
a idu tu negdje, u takvoj situaciji ja bi radije isao na procesor s otkljucanim mnoziteljem - dakle BE.
osim ako ne planiras ganjati superpi, tu ti je c2d ipak bolji :D |
ovisi što preferiraš..ali trenutno je bolji intel...odnosno taj proc koji si naveo u postu..
|
E2200 vs. PentiumD 930
Pozdrav!
Razmišljam o promjeni proca pa me zanima isplati li mi se sadašnji PentiumD 930 zamijeniti sa E2200? Da li bi se dobit u prefomansama bas osjetila? Komp služi pretežno za multimediju i gaming... |
Svakako da da... ako nista isplatilo bi ti se kroz racun za struju :) Nije Presler los proc, ali je jednostavno zastarjele arhitekture. Recimo da ga mozes utopiti za ~250kn ako ima garancije, pa ti je trosak jos toliko. Nije strasno...
|
isplativo ti je definitivno jer ćeš dobiti pa ne tako ogromnu razliku u perfomansama ali sigurno jako bolju i osjetnu.
|
C2d ti na stock ide jako daleko a sa dobim hlađenjem ide u nebesa...naravno ako ostale komponente mu to dopuste :D
|
Ma lijepo sam ti reko odi na intela vjeruj mi neces pozaliti ni sekunde,sam ga uzmi a komponente poput rama te nece kociz zbok velkog multyja
uzmi ga i uzivaj |
ja ti preporucam 4500.ima jako velik ocerclock potencijal i 11* mnozitelj.ja osobno imam 4300 i bez problema postizem 100%clock proca sa 9* mnoziteljem.
|
pošto si rekao da je za clockanje, definitivno intel :chears:
|
neću nikome pametovati ali vjerovatno i sma znaš trebaš dobar cooler....o preporukama neću jer neznam koliko...to neka ti iskusniji useri odgovore koji je najbolji cooler za uloženo/dobiveno
|
Nemaš se što misliti, INTEL
|
Svakako da se isplati uzeti. Bolje preformanse, bolji clock...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:40. |