![]() |
|
Citiraj:
Imaš vjerojatno neki mali plinski amortizer (manja verzija onoga koji ti drži pokoplac prtljažnika u zraku kad ga otvoriš) koji je popustio. Pogledaj ispod sjedala dal se vidi |
Automobili
Citiraj:
Mislim da nije baš tako. Vozio sam puno Golfova sedm’ca i niti jedan 1.6 TDI nije imao 6 brzina bilo da je Bluemotion, R-Line… možda neke posebne (naručene) verzije ili nešto uvozno. Bluemotion samo znači da ima produljenu 4 i 5 brzinu ako se ne varam kao i kod Pola. Audiji sa 1.6 TDI motorima su imali 6 brzina ali na autoputu je pri onim brzinama bio 100tinjak rpm manje nego Golf VII sa 5 brzina. Samo češće šaltaš ali na debelim Q2 i Q3 je to dobro došlo jer lakše ubrzavaju u gradskim gužvama. Taj motor ima premalo momenta da bi duga krajnja brzina imala smisla. Citiraj:
Moji starci su davno održavali Renault 4 u deželi. Isto iskustvo. Sjedili smo na galeriji i gledali kako nam rade auto. Bijeli ručnik na pokretni stol. Meho skine šaraf s auta, obriše ga krpom i stavi na ručnik. I tako sve dijelove. Mislili smo da sanjamo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Odem tamo u Opel servis, kazem stvar je takva i takva i da sa plocicama ne mogu bas nazad do Zagreba. Subota je bila, sve im dizalice pune i kazu da pricekam cca. 2 sata dok se nesto ne oslobodi. Cuo moj razgovor gazda, ode u radionicu i za 3 minute dodje do mene i kaze da ce odmah preuzeti auto kako bi se mogao normalno vratiti u RH. I jos me sve skupa kostalo puno manje nego u nasem ovlastenom servisu. Respect. A kad ste kod Tomica prica mog sogora koju je ispricao nekoliko puta, pa onda vjerujem da je istina i da ne izmislja. Ima BMW E90 i dok je auto bio nov ode on u servis jer je auto treskao na volanu i balans to nije rijesavao. Navodno su gume bile tvornicki lose i u servisu su ih zamjenili :stoopid: Ali najbolji dio - njegov auto ima sire gume i kotace iza nego naprijed. I kaze kada je dosao preuzeti auto vidi da su likovi stavili zadnje kotace naprijed, a prednje iza. E sad -- da li je istina ili ne, ne mogu tvrditi, ali kako je to ispricao par puta onda nekako vjerujem da ne mulja. Ako su to fakat napravili onda su stvarno veci panjevi. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
U Molydon više ne idem ni pišat otkada su mi na starom autu nalili ulje za kočnice do čepa. Malo tko zna napraviti špur kako treba. Osobno u ZGu idem kod Bračuna ali mi je i Koloper bio OK. |
@De5tr0yer moj tip odmora :D druga slika, 10/10, would drive :D
|
Citiraj:
Za špur jedino bračun Koloper je bio ok dok mu nije otiso genije za špur. |
Citiraj:
Znači slično kao i Bat. Dobro je znati. Thx! |
Citiraj:
|
Naši u firmi su bili 1.6 TDI bluemotion i 6 brzina svi
Kupljeni novi u HR Poslano sa mog |
+
1.6, 6 brzina svi. |
Ja imam sa 5. :D Fali šesta i to je to. :D
Nego, ovo je fina ponuda https://www.toyota.hr/buy-and-offers.../corolla-sedan Nova kola za 20-22k eura. 1.5 benz 125hp, manualac. Mislim da je potrošnja oko 6 litra. Skroz ok. |
To je 3c motor koji moj stari ima u Yariss Cross Hybridu. Nit ima momenta i bučan je. U kombinaciji sa CVT-om je koma.
Da moram birati između 3c i 4c motora, uvijek bi odabrao 4c. |
Citiraj:
A to sa 3c motorima? U tom cijenovnom razredu i veličine auta nema drugog motora u ponudi kod nikog. |
Yes yes, nema bolje za te pare, IMO.....
|
Citiraj:
EDIT: Eh, ipak je malo više od tone. |
Mislim da je ipak u pitanju rucni mjenjač...
EDIT: atmosferac je motor, nema turba. Inace, imao sam Corollu hibrida, doduše u full opremi. Jako zahvalan auto. |
Da, ručni je u Coroli.
Uglavnom, izgleda kao dobra ponuda za novi ... cjenovna "konkurencija" je Dacia i Hyundai Bayon? Oboje s 3-cil turbacima od 100ks. Vidim da hatch verziju nude isključivo kao hibrid za 8k više. |
Da, nije nešto živahan auto ali s manualcem se da razvrtiti. Mislim ima dačija sa 1.0 LPG sa po 300k km tako da vjerujem da je ovo dosta trajno.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Moram pitat, čekaš možda lampicu rezerve da ti javi trebaš li točit gorivo? |
Misliš, vozi dok ne ostane bez goriva i onda trči sa kanisterom do prve benzinske? :D
|
Automobili
Citiraj:
Pa kada ste flotni kupac. Sigurno ih niste pojedinačno naručivali :D Kada se kupuje puno auta odjednom onda se može malo više rastegnuti sa opcijama. Ne kažem da nema ali je rijetkost i IMHO nije neki benefit na tom motoru. Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/novi-auti/ci...oglas-43789293 |
Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/novi-auti/ci...oglas-43789293 Frend s posla uzeo Clia N1 na neke peripetije, možda se može :D |
Citiraj:
Poslano sa mog |
Citiraj:
plus pdv gore... EDIT: imam obrt koji nije u sustavu pdv-a, vec sam se raspitivao pred par godina. kod mene nebi islo :) P.S. vec sam mislio da bi mi možda bilo bolje imat jdoo u sustavu pdv-a, iako ne radim 40k godisnje, samo iz razloga da mogu uzimat sve na R1 |
Tu se mišljenja razilaze - neki bi htjeli da imaju pdv, a drugi ne bi ušli u njega ni za živu glavu. Onima koji kupuju puno materijala za svoj rad (keramičari, krovari,...), jdoo odgovara.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:25. |
|