PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Mommistake 18.09.2017. 10:28

Nisam ni rekao da je dokumentarac. Ima puno boljih dokumentaraca od ove igrane serije, to sam mislio.

Očito je da nije dokumentarac :D

Master_Hrc 18.09.2017. 10:31

ispravis se da nisi tako mislio i onda opet ponovis da ima puno boljih dokuementara od ove igrane serije....jelte, epic :D :D :D

Mommistake 18.09.2017. 10:37

Kažem, da ima puno boljih dokumentaraca koji prikazuju njegovu financijsku moć od ove konkretne serije. Znam da je ovo igrana serija, i napomenuto je da su sve sličnosti s pravim osobama slučajne, ali serija ko serija meni nije baš odrađena na očekivanoj razini (pošto je hype tako velik), pošto sam prije samog gledanja znao puno više o Escobaru i njegovoj "vladavini".

Master_Hrc 18.09.2017. 10:38

ok, ok....sve 5 vidim da ti nejde...nije za zamjeriti ipak je ponedjeljak...:D

Juice 18.09.2017. 11:40

Kaj je s Emmyima? Sve je pobro The Handmaid's Tale. Feminizam odnio ovogodišnje emije
http://edition.cnn.com/2017/09/17/en...ist/index.html

Brko 18.09.2017. 12:15

Svake godine, najglasnija "manjina" dobije neku nagradu. Ionako odavno ni emmy, ni grammy, ni oscar nemaju nekog smisla niti ocjenjuju uradak uspješnim.
Naštimano kao i izbor za Miss fotogeničnosti jedne općine u mojoj okolici pred koju godinu, kad je pobjednica bila ona čiji tata zapošljava 4 od 5 članova žirija. A nije da nije bilo zgodnijih cura, čak štoviše, pobjednicu bi eliminirali u kvalifikacijama za prvi krug. Ali eto... štela se za 20 minuta facebook slave, da nebi ovo.

@mob

adaksinjo 18.09.2017. 13:43

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3104282)
Kažem, da ima puno boljih dokumentaraca koji prikazuju njegovu financijsku moć od ove konkretne serije.

zasto ti je toliko bitan prikaz financijske moci? :D po meni dovoljno govori to da je odgovoran za smrt velikog broja policajaca, sudaca, ministara, premijera, da ne govorimo o broju civila i pripadnika svih drugih kartela, para vojski, gerilaca itd.

sjeti se koliko ljudi je dobivalo platu samo da budu tiho, koliko je raznih vila, vozila, oruzja i svega ostaloga prikazano samo u s01.

i zadnje, sve one zakopane hrpe novaca su takoder odredena financijska moc :D

Juice 18.09.2017. 13:51

Možda misli da mu fali iPhone :kafa:

:D:D

adaksinjo 18.09.2017. 13:52

u tom slucaju, PLOMO :D

Ammadeus 18.09.2017. 15:00

Po onome što sam pogledao, Hadmaid's Tale je zasluženo pobrao nagrade.
Ali mislim da su sve nominirane serije vrijedne gledanja.

Mommistake 18.09.2017. 15:33

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3104362)
zasto ti je toliko bitan prikaz financijske moci? :D po meni dovoljno govori to da je odgovoran za smrt velikog broja policajaca, sudaca, ministara, premijera, da ne govorimo o broju civila i pripadnika svih drugih kartela, para vojski, gerilaca itd.

sjeti se koliko ljudi je dobivalo platu samo da budu tiho, koliko je raznih vila, vozila, oruzja i svega ostaloga prikazano samo u s01.

i zadnje, sve one zakopane hrpe novaca su takoder odredena financijska moc :D

Pa baš to i govorim. Ne pričam ovdje samo o financijskoj moći, pričam o samom prikazu njegovog "carstva". Žena je gledala s menom tu seriju, bez ikakvog znanja o njemu i dobila je potpuno krivi dojam.

Kad malo pogledaš, 90% ubojstava koja su prikazana u seriji (osim aviona) su odradili njegovi mangupi (Poison i njemu slični), i fakat dobivaš dojam da je Escobar seljak koji sjedi doma i šalje par idiota da ubijaju za njega. To je točno, ali atentati, auto-bombe, smaknuća, silovanja itd. je radila i masa klinaca koje su pokupili na ulici i dali im lovu. I točno takav je osjećaj dobila i moja žena. Ono što fali seriji je taj osjećaj straha i moći. On je bio strah i trepet u Kolumbiji u to vrijeme, ljudi nisu izlazili na ulice zbog straha, smatra se da je stajao iza 1000 i više ubojstava, imao je prste u svemu, sportu, ekonomiji, politici, policiji i vojsci, čak su i ugledni glazbenici tog vremena dolazili u posjetu jednom Escobaru (i naravno dobili kilu-dvije nagrade) itd. Sama vlada je molila boga da ne objavi rat ponovo. A da ne pričam o bogatstvu...

Njegovi "pristaše" koji su bili s njim u zatvoru su totalno krivo prikazani, masa klinaca kao u YMCA-u. Najgore što su prikazani kao glupani i idioti, a većina ljudi koja je komunicirala direktno s Escobarom su bili baš suprotno od toga.

Ali dobro, zabavno je, što je najvažnije. I dobro je sve prikazano, samo mi fali taj strah. Možda mi glumac nije sjeo, čisto moguće.

Kal-EL 18.09.2017. 18:17

Jos od tropa de elite Moura je Bog :)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Master_Hrc 19.09.2017. 08:43

Citiraj:

Autor Kal-EL (Post 3104493)
Jos od tropa de elite Moura je Bog :)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Kad sam se ulogirao prvi put na miatin forum u predstavljanju sam napisao da skupljam salvete i goblene duška lokina...dobio sam odgovor citiram: hell yeah give this man miata!!! :D:D

S obzirom da ovo nije miatin forum, napisat cu: hell yeah, give this man a beer :no2drug::dobar::amen:

Feyd 20.09.2017. 08:51

Citiraj:

Autor Ammadeus (Post 3104410)
Po onome što sam pogledao, Hadmaid's Tale je zasluženo pobrao nagrade.
Ali mislim da su sve nominirane serije vrijedne gledanja.

Ne znam kakve su druge, ali mi je šokantno™ da je Handmaid's Tale najbolje što postoji.

Fan sam distopije, rekao bih da mi je to najdraži žanr, ako se to može smatrati žanrom, volim Fallout 1 i 2, Jericho, Jeremiah, Mad Maxa, The Man In The High Castle, donekle TWD, pogotovo rane sezone.

THT mi je neuvjerljiv i meh, mislim da je jedini razlog zašto je dobio nagradu PC bullshit.

Također, koliko slow motiona je dovoljno?

Mommistake 22.09.2017. 16:19

Počeo gledati House of Cards, prve 3 epizode, ozbiljnije od onoga što sam do sada gledao, još se gubim s imenima itd.

Ali ajde, dobro je. Nije me još "uhvatilo" pa da odgledam jedno 5 komada odjednom, ali vidjet ću.

LP

Newmie 25.09.2017. 10:31

Citiraj:

Autor rossoneri (Post 3103898)
odgleda Power. Kako ide dalje tako pada kvaliteta. Prva sezona im je nekako najbolja, kasnije se sve više gubi taj "poslovni" štih u seriji koji krasi recimo sopranose ili narcose, i prerasta u neku mlaku dramu na granici trasha. Uglavnom ok za ubit vrime (kao recimo serije Ballers, Suits i Kingdom) i ako nemaš šta gledat al ako imate drugog izbora radije ovo ostavit za kraj.

evo par prijedloga šta je meni bilo kvalitetno:

The Pacific

The Night Of

Westworld

True Detective (prva sezona)

Peaky Blinders (prve 2 sezone)

i ako ima neko da nije gleda top serije tipa Sopranos, Narcos, Breaking Bad, Oz, House of cards... imate šta radit :D

Sve sam to pogledao.
Što da dalje gledam, dajte preporuku! :)

Mommistake 25.09.2017. 10:38

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3106060)
Počeo gledati House of Cards, prve 3 epizode, ozbiljnije od onoga što sam do sada gledao, još se gubim s imenima itd.

Ali ajde, dobro je. Nije me još "uhvatilo" pa da odgledam jedno 5 komada odjednom, ali vidjet ću.

LP

Evo, da quotam sam sebe, završio 7 epizodu, sve bolja i bolje serija.
Povlačim ovo od gore :D

Juice 25.09.2017. 12:29

Citiraj:

Autor Newmie (Post 3106755)
Sve sam to pogledao.
Što da dalje gledam, dajte preporuku! :)

The Night Manager

Newmie 25.09.2017. 12:49

Citiraj:

Autor Juice (Post 3106827)

Nikad čuo, zakon.
Probat ću :)

geronimo_2 25.09.2017. 12:55

odlican je night manager.
ak nemas sta gledat, mozda ti se svidi i bates motel. meni je bio prilicno dobar, osim zadnje sezona koja mi je onak osrednja.

edit: i black sails

Flood 25.09.2017. 14:26

Ray Donovan
The Americans
pogledaj ako nisi

c-shadow 25.09.2017. 17:26

Pogledao neki dan The Legion, sad sam onako... očekivao više, ispalo nekako mlako.
Pogledao prve dvije epizode The Event pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Podsjeća na X-files :)

Princ288 25.09.2017. 17:50

Pogledao vikinge u ovih tjedan dana, gledao na netflixu na kojem su sve sezone po 10 epizoda, poslje citao nesto o seriji i spoilao si drugih 10 epizoda 4 sezone kojabocito ima 20 njih -. -, sve u svemu okej serija, nije me drzala prikovanog, ali ima neke zanimljive likove, i zanima me to povijesno razdoblje pa cu nastaviti gledati dalje

Manuel Calavera 27.09.2017. 19:54

Krenio gledat sopranose, pogledao 6 epizoda. Krene mlako, prve 3 epizode ništa posebno, ne može se navuć odmah, ali krene se laganini zahuktavat 4,5,6 epizoda, shvaća se lagano situacija i kako to funkcionira (iako vjerojatno nisam još ništa vidio).

OK mi je taj laganiji tempo, nema tu nekih velikih dealova, nikakvih obračuna (zasad), uzbuđenja, onako laganini, o svakodnevici njihovim obiteljskim problemima itd.

mamutarka 27.09.2017. 20:20

Ma to je i najbolji dio

Mogo bi ih gledat kak sjede u bada bingu satima

Omerta 27.09.2017. 20:44

I ja..
Onaj tko očekuje od Sopranosa neke velike spektakularne akcije, ne mora ni gledat.. To je mirnija serija, rekao sam već..

Mr.Ex.President 27.09.2017. 22:25

Odgleda Narcos S03, po meni najbolja sezona do sad:)

A glede Sopranosa...nikad nisan shvaća tu fascinaciju "brzinom"... BB je spor, Sopranosi spori, Jericho usporen, The Americans spor, Boardwalk empire spor,... gledajte Fast and Furios jebote :D
Dobre serije su "spore", jer se bave kvalitetnin dijalozima, karakterizacijom likova, detaljima, itd, itd. Ne pametujem, ne držin predavanje, nego eto, samo komentiran. Nek ne snimaju ništa brzo šta se mene tiče, samo nek kvalitetu lupaju:)

Mirkopoter 28.09.2017. 00:15

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 3107854)
gledajte Fast and Furios jebote :D

Ne znam kome se točno obraćaš, ali nitko nije ni rekao da je spor tempo loš :stoopid:

Mario92 29.09.2017. 08:34

Pogledao dvije sezone The Expanse u 3 dana :D

Jebiga, bolest i zakucan u krevetu pa sam odlučio napokon iskoristiti taj Netflix :D I moram priznati da sam pozitivno iznenađen, preporuka za svakog SciFi ljubitelja.

Ziiky 29.09.2017. 08:53

The Orwille
http://imdb.com/title/tt5691552/

Pandan Star Treku sa Sethom MacFarlaneom u ulozi Eda Mercera, kapetana svemirskog broda Orwille.
U svim aspektima podsjeca na Star Trek serijal osim u jednom. Kod Orwille serijala postoji velika doza humora i sarkazma.

Za sada zasluzuje cistu IMdb-ovsku 7micu

Poslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk

Igorr 29.09.2017. 09:06

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3108287)
Pogledao dvije sezone The Expanse u 3 dana :D

Jebiga, bolest i zakucan u krevetu pa sam odlučio napokon iskoristiti taj Netflix :D I moram priznati da sam pozitivno iznenađen, preporuka za svakog SciFi ljubitelja.

Ako ti slučajno nije mrsko čitati i knjige - apsolutna preporuka, cijeli "serijal" je za progutati ;)

Da me ne bi krivo shvatio - serija mi je dobro odrađena ali... ako želiš saznati gro više informacija i još se više uživiti, knjiga je the way to go.
A i ne moraš čekati još dodatnih 5 godina da izađu sve sezone serije :)

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3108297)
The Orwille

Pandan Star Treku sa Sethom MacFarlaneom u ulozi Eda Mercera, kapetana svemirskog broda Orwille.
U svim aspektima podsjeca na Star Trek serijal osim u jednom. Kod Orwille serijala postoji velika doza humora i sarkazma.

Meni je isto ok, laganini za pogledati navečer.
No nemojte očekivati čuda, od mene isto nekih 7-7.5 za sad.

Mario92 29.09.2017. 09:19

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3108304)
Ako ti slučajno nije mrsko čitati i knjige - apsolutna preporuka, cijeli "serijal" je za progutati ;)

Da me ne bi krivo shvatio - serija mi je dobro odrađena ali... ako želiš saznati gro više informacija i još se više uživiti, knjiga je the way to go.
A i ne moraš čekati još dodatnih 5 godina da izađu sve sezone serije :)

Da, skužio sam da je serija napravljena po knjigama, i definitivno me zanima više informacija jer se svijet čini dosta zanimljiv i kompleksan.

Niš, idemo vidjeti jel ima koji epub za Kindle :D

Hvala na infou! :chears:

Igorr 29.09.2017. 09:25

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3108310)
Da, skužio sam da je serija napravljena po knjigama, i definitivno me zanima više informacija jer se svijet čini dosta zanimljiv i kompleksan.

Np ;)

Citiraj:

Imaš PM :D

1v@n 29.09.2017. 09:32

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3108297)
The Orwille

Poslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk

Pogledao napokon prvu epizodu. Pošto sam fan Family Guya, u glavi mi je cijelo vrijeme Brian, kad mu MacFarlane daje svoj prirodni glas :D

Tko je pratio Family Guy, zna za masu poveznica sa SF serijama i filmovima :D
https://s26.postimg.org/mgbugvf2d/fa...ce26_1280w.jpg

adaksinjo 29.09.2017. 09:39

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3107872)
Ne znam kome se točno obraćaš, ali nitko nije ni rekao da je spor tempo loš :stoopid:

masa ljudi ovdje je odustala od The night of, Farga, Stranger things itd. jer je radnja prespora, a serije su med medeni :D

geronimo_2 29.09.2017. 09:39

meni je osobno family guy nekad bio odlican, al zadnje sezone su mi koma. nema vise ideja dobrih ocito.
preso sam na burger boba i puno mi je zabavniji za sad...
american dad isto ispran do bola...

Flood 29.09.2017. 10:24

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3108319)
masa ljudi ovdje je odustala od The night of, Farga, Stranger things itd. jer je radnja prespora, a serije su med medeni :D

Stranger things-umalo sam odustao.Polovicu sezone treba staviti u 1 epizodu.Jedan od najdosadnijih početaka u odnosu na ostatak sezone :D

Juice 29.09.2017. 10:46

Došla druga sezona StartUp.
Prva sezona je bila super, druga nastavila isto dobro. Radnja serije je oko kriptovaluta, droge... Simpa serija, osvježenje

ti.le 29.09.2017. 13:18

Citiraj:

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3108314)
Np ;)

Imaš PM :D

http://i.imgur.com/l9Ke1qRm.jpg

Ovo sam ja procitao, jel ima jos nesto u meduvremenu?

Igorr 29.09.2017. 14:51

Citiraj:

Autor ti.le (Post 3108394)
http://i.imgur.com/l9Ke1qRm.jpg

Ovo sam ja procitao, jel ima jos nesto u meduvremenu?

Hm, The Vital Abyss nisam pročitao, nekako mi je promaklo.
Moram nabaviti, thanks :)

Fali ti još Babylon Ashes i to je onda to za sad, čekamo čini mi se 12. mjesec za sljedeću knjigu.

EDIT: izgleda da je sad nedavno izašla i novela "Strange Dogs".

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:16.