![]() |
ide još drugih 8 kroz par mjeseci, šta fali?.. prošlo je vrijeme 4gb keksova bar po meni.
i više će mu značit jednog dana pri prodaji keks od 8gb nego tih par fpsova koje bi imao istog trena da je kupio 2x4 plus nepotrebno kompliciranje i mrcvarenje IMC s 4 popunjena slota pa ne daj bože da jednog dana kupi drugog proizvođača pa se ram pokolje |
Ako se misli igrati sa APU dual channel puno znači grafičkim performansama.
No ako će kupiti drugi u skorije vrijeme... |
i sam sam svojevremeno koristio dual channel kad mi je predstavljao nešto.. no pročitao sam šta lik planira i sukladno tome, bolje je da uzme sad keks od 8gb i kasnije za koji mjesec još 8gb
|
Nek si to uzme što prije, ovisno o igri razlika može biti brutalna.
|
Citiraj:
|
Veliki problem mi se vrti u glavi. Uzeti GTX 1070 grafičku sa preko godine garancije ispod 2300 koja je korištena za mining, no navodno mažena i pažena u prozračnom prostoru i underclockana?
|
Ako tvrdi da je underclockana traži da ti kaže koja je revizija BIOS-a te na kojim postavkama je majnao.
Ugl., imaš i ne-majning 1070 sa tom ili čak nižom cijenom sa garom |
To majning/ne-majning je cisto stvar povjerenja, ko da ti mora itko spomenit jel majnala ili je gejmala samo igre na low da se ne oznoji, daj molim te.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
Istina, ne mora ti ništa reći vezano za mining, tako da svaka čast onima koji kažu, ioako im opet ne moraš sve vjerovati na riječ. |
Poz! dali se isplati nadogradnja mog kompa i koji dio bi trebalo nadograditi ili neka ostane tako kako je. Konfiguracija je pod moj komp
|
Citiraj:
Uostalom, majning/ne-majning kartice performanse su iste u igrama te čak i hlađenje isto. Ali ostaje zamor materijala ako je npr 1060 rudarila od kad je kupljena i elektronika može samo crknut makar ona radila na 100% fps-a u odnosu na prvi dan kad je kupljena. Također, nije isto kada neko rudari na 100%+OC mogućnosti grafe ili ako neko undervolta grafu pa radi slabije, manje se grije kartica i elektronika - zato sam rekao da pita za postavke. Barem na koliko mV je undervoltana ili tako nešto. |
Citiraj:
Nadogradnja za što? Gaming? Citiraj:
Bilo je i novih za te novce sa dostavom u hr (eu.evga) tako da bi ja na tvom mjestu držao na oku tu stranicu, em idu blagdani em se rješavaju zalihe te prethodne generacije. Kao i eurposki amazoni |
Citiraj:
A i jako tesko da imas grafe na oglasima jeftino koje nisu majnale u doba ludnice. Ali opet, kakve ima veze sto je majnala? Graficke koje su majnale rade isto kao i one koje su gejmale. Pogotovo kod onih koji znaju sto rade. Pogotovo nvidie, oni koju su majnali drzali su graficke na 70-80 powera dok gemeri sigurni nisu soustali vec ce biti prije da su dizali i clockali...tako da neovisni o tome sto majneri koriste 24h a gemeri 12h. Vazno je gledati gdje i koliko ima garancije, ostalo je manje bitno... |
da Gaming
|
Onda samo neku grafu kupiti. Npr RX 580 8GB ili jacu GTX 1070/Ti...ovisno koliko love imas.
I stavi proc na 4/4.2 ghz... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pci-e 2.0 nije nikakav problem, ne guši on i jače gpu
|
Citiraj:
|
Vrijedi li račun u pdf fileu, kod kuće isprintan, za grafičku kupljenu u web shopu(futura it) za eventualno ostvarivanje garancije u roku?
|
Citiraj:
|
Sto mislite o ovome?
i3 8100 Asrock H370 PRO4 Samsung EVO 970 250GB M.2 GEIL EVO 8GB 2400MHz U principu nije nadogradnja vec prelazak s trece generacije na novije. |
Uzas, u tvom slucaju bacanje para. Preci ces prakticki na isti procesor (isti broj jezgri). Jedino ti se isplati ici na i5, a posto su njemu sad cijene poprilicno visoke ni on se ne isplati. Gledaj Ryzen.
|
Moze onda ryzen preporuka cpu, mbo, mem.
Raspolozivo do 4500kn ukljucujuc s m2 pci diskom. Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk |
čekaj nove ryzene i onda sve mjenjaj
|
1 x Hladnjak Cooler ARCTIC COOLING Freezer 33,
1 x MSI B450 Tomahawk 1 x Memorija GSkill Aegis 16GB (2x8) DDR4 3000MHz 1 x SSD 250.0 GB SAMSUNG 970 Evo NVMe M.2, MZ-V7E250BW, 1 x Procesor AMD Ryzen 5 2600 (6C/12T, 3.9GHz,19MB,65W,AM4) Ukupno: 4.166,00 Kn 1 x Hladnjak Cooler ARCTIC COOLING Freezer 33, 1 x SSD 250.0 GB SAMSUNG 970 Evo NVMe M.2, MZ-V7E250BW, 1 x Intel CPU Desktop Core i5-9600K (3.7GHz, 9MB, 1 x Memorija Adata DDR4 8GB 2666MHz 1 x Gigabyte Z370 HD3, Sck. 1151 CL Ukupno: 4.553,00 Kn |
hvala svima na preporukama.
@FRipper u kojim je trgovinama ovo slozeno? pogotovo me cijena za ryzen zanima |
Moje posljednje pitanje, preći sa GTX 1060 3GB na MSI GTX 1070 Armor OC za 2200kn, ne korišten za mining sa 2 godine garancije?
|
SSD ADATA 256GB SX8200 Pro PCIe M.2 2280
Hladnjak SilentiumPC FERA 3 HE1224 za CPU Procesor AMD Ryzen 5 2600 MSI Main Board Desktop B450 GAMING PLUS Corsair 2X8GB DDR4 3000 C15, COR-CMR16GX4M2C30C15 Sveukupno: 3.949,19kn @Norco Ok cijena, ali neće pomoći ako si još uvijek na FX 6300 ;) |
Nisam, nisam promijenio podatke, sve je novo, Ryzen 5 2600, Fortron 85+ 550W i 16 GB rama. Ugl. Hoće li biti osjetna razlika naspram gtx 1060 u 1080p gamingu?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:51. |