PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Omerta 14.09.2017. 08:31

Odličan glumac, ozbiljno je odglumio u Sopranosima. Neke njegove rečenice sam znao ripitat 10 puta.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8b5e5f32ca.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

tOta 14.09.2017. 10:43

^
Legendarna scena, samo je riječ o filmu.

Ammadeus 14.09.2017. 16:41

Ako nemate ništa protiv, i ovdje bih se malo "prokurvao" obzirom da se na svom YouTube kanalu bavim osvrtima i na filmove i na serije. Pa ako imate vremena, posjetite me, pozdravite i tako to :)

https://www.youtube.com/c/Osvrtnik

Ag008 14.09.2017. 16:55

Razočaran novom sezonom South Parka, opet PC s**nje

Ammadeus 14.09.2017. 17:19

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3102927)
Razočaran novom sezonom South Parka, opet PC s**nje

Njeh, nadao sam se da će odustati od modela gdje se kroz sezonu priča jedna priča. Bolje mi je bilo kad su epizode stajale same za sebe.

xlr 14.09.2017. 18:26

Sad sam saznao da GoT S07 zavrsava sa 7. epizodom. Nisam bas bio u toku ovih par tjedana. Onak, pogledam prosli vikend - nema, ok. Pogledam u nedjelju opet - nema, oooke... sad naletio na Osvrtnikov video pa si mislim whaaat? Sta to je to? Lose :/

Master_Hrc 15.09.2017. 09:23

Počeo gledati trecu sezonu Buj...ovaj Narkosa....:))). weee :)))). Oduševljen :))))...Priča, likovi, salsa, cim cujem uvodnu spicu odmah se narajcam :D :D :D

Manuel Calavera 15.09.2017. 10:42

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3102482)
A i generalno serije imaju u prosjeku dosta veće ocjene od filmova, neovisno koliko loše bile. Meni je čisto ok i pratim redovno.

Istina, niži su kriteriji za serije ili ih jednostavno gleda manje zahtjevna publika nego filmove. Tako recimo šit serija može imati i preko 8 (preko 7 sigurno), a filmovi od 7 i naviše na imdb su vrhunski.

Nego nikad nisam gledao sopranose, kako je to naspram tih narcosa tj. što da gledam prvo?

Pogledao GoT 7 sezonu, serija je dobra, ali sav taj hype wtf, to nije ni blizu najbolje serije ikad

adaksinjo 15.09.2017. 11:01

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3103202)
salsa, cim cujem uvodnu spicu odmah se narajcam :D :D :D

definitivno najbolji soundtrack :beer:

Omerta 15.09.2017. 11:20

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3103237)
Nego nikad nisam gledao sopranose, kako je to naspram tih narcosa tj. što da gledam prvo?

Najprije gledaj sopranose jer oni su završili, dok narkos nije završio..
Što se tiče sopranosa, to je meni najbolja serija ikad, iza nje je breaking bad..
Nisam gledao narkose ali mislim da su sopranosi puno "mirnija" serija, više obiteljska, manje nasilja i slično..

Juice 15.09.2017. 11:24

Sopranosi i Narcosi su nemjerljivi zbog samog nacina funkcioniranja organizacije. Juzna amerika je uvijek bila divlja, talijani su gospoda za njih u ponasanju i odnosu prema rivalima.

Brko 15.09.2017. 11:28

Mala digresija na to je da talijani su imali načelo: "no women and no children" ali i "not allowed for men to love men".
Po Narcosima vidimo da je u oba slučaja quite opposite :D

@mob

mamutarka 15.09.2017. 11:33

Sopranosi su meni n1, bez premca

Ima neki onaj old skul štih, one trenirke koje nose, opcenito cijelo to doba je nenadjebivo meni

Kal-EL 15.09.2017. 12:06

Kako je onaj krimos iz srbije rekao, ako nosis koznu jaknu i patike milicajac smije odmah da te legitimuje :) (tako nekako)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Juice 15.09.2017. 12:13

Citiraj:

Autor Kal-EL (Post 3103290)
Kako je onaj krimos iz srbije rekao, ako nosis koznu jaknu i patike milicajac smije odmah da te legitimuje :) (tako nekako)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Dogodilo se u Čitulji :D

mamutarka 15.09.2017. 12:22

ovo je nenadjebivo, nema dalje

https://z-p3-scontent-vie1-1.xx.fbcd...6b&oe=5A44EE49

syss 15.09.2017. 12:46

koje njuške... brijem da ni casting nisu trebali prolazit, samo su poslali tu sliku i svi dobili uloge :D

Brko 15.09.2017. 12:53

Citiraj:

Autor Juice (Post 3103295)
Dogodilo se u Čitulji :D

Misliš "Vidimo se u čitulji" :)

@mob

Fatal 15.09.2017. 12:54

ufff...sopranosi...nema dalje :)

Juice 15.09.2017. 13:01

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3103319)

@mob

Hjao da, znao sam da je nesto tak haha

adaksinjo 15.09.2017. 13:53

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3103262)
Po Narcosima vidimo da je u oba slučaja quite opposite :D

na prvu mi se cinilo da si napisao DESPASITO :lol2: da je pablo ziv mislim da bi svi sudionici ovog spota bili pokojni :D

Mar 15.09.2017. 16:05

Last Ship....
Ima li smisla gledati? Pogleda sam prvu epizodu di su sjebali one Ruse da je Rambo za njih goli k... :D
Je li nastavak zanimljiv barem?

Trbonja 15.09.2017. 19:12

Citiraj:

Autor syss (Post 3103314)
koje njuške... brijem da ni casting nisu trebali prolazit, samo su poslali tu sliku i svi dobili uloge :D

Ovako nekako. :D

https://media1.britannica.com/eb-med...4-A22C5897.jpg

rossoneri 15.09.2017. 19:46

Citiraj:

Autor syss (Post 3103314)

:lol2: baš to

rossoneri 15.09.2017. 19:50

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3103319)

e ono je meni komedija... zajebi ove današnje holivudske kamilice...

kad ti pogledaš Batu Trlaju kako priča o njegovoj "Letnjoj Bašti", Mihajila Divca u onoj trenirci sa psiho smješkom, i onog "razumeš" lika... pa to je plač teški :D

Rocky Rocastle 15.09.2017. 22:11

Citiraj:

Autor Mar (Post 3103409)
Last Ship....
Ima li smisla gledati? Pogleda sam prvu epizodu di su sjebali one Ruse da je Rambo za njih goli k... :D

Ima takvih nemogućih misija i kasnije, na trenutke možda i previše propagande, ali meni je ta serija ok za jednu ili dvije epizode prije spavanja, tako sam i pogledao sve tri sezone (četvrta je u tijeku).

Što se tiče priče o narko serijama, osobno mi Sopranosi zauzimaju mjesto odmah iza Žice kao najbolja serija, ne samo žanrovski. Nakon toga u žanrovskom pogledu The Shield (velika preporuka; Michael Chiklis i Walton Goggings u vrhunskim ulogama), a tek onda Heisenberg, Pablo i ekipa.

Mr.Ex.President 15.09.2017. 22:29

Citiraj:

Autor Mar (Post 3103409)
Last Ship....

Dosta ljudi sere po tom američkom preseravanju, propagandi, patetici i licemjerju, ali meni je serija sjela skroz ok. Nije to kvalitetna krimi drama gdje ćeš se iz epizode u epizodu razbijat od mozganja i vadit vrhunske dijaloge, uostalom nit se ne predstavlja takvom. Ovo je baš akcija, akcija ala Rambo, akcija ala Komandos, akcija koju ćeš pogledat prid spavanje, navijat za pozitivce, guštat na umiranje negativaca, ako ti je još mornarica napeta samo dodatan plus. Razjebu 50 neprijatelja, potope 2 broda, skinu 3 aviona i onda na kraju dok zastava viori na vjetru kapetan kaže, vraćamo se doma dovršit posao! To je to, to oću, jebe me se za patetiku (op.a. Nisan fan USA, dapače...)

Pogleda u trku tri sezone, četvrtu čekam da se kompletira, moju preporuku imaš, iako ako ti je prva epizoda već previše, nemoj nit nastavljat jer ima svega dalje:chears:

ps. Rhona Mitra isto doprinosi dojmu serije :o

mamutarka 16.09.2017. 23:27

http://www.telegram.hr/kultura/covje...stu-u-meksiku/

Fino

rossoneri 17.09.2017. 00:00

isuse kriste... bolesno...

trouble 17.09.2017. 00:38

To je to,daj mi četvrtu :D

Nixis 17.09.2017. 00:46

Moram preporučiti seriju Power. Producent 50cent, no nebitno.

Kratka radnja, radi se o dilerima u New Yorku. Da, crnci su u glavnim ulogama. Serija po epizodi drži solidne ocjene (oko 9.0 po prosjeku) no iz nekog čudnog razloga iako se emitira na Pickboxu nije poznata našoj javnosti.

Vrijedi i isplati se pogledati, ima predvidivih situacija, ali puno puta sam ostao zabezeknut. Istina, ne smatram se za velikog stručnjaka serija i filmova, ali s obzirom na solidnu količinu pogledanu zadnjih par godina smatram da mogu predvidjeti dosta radnje. Kod Powera to nije takva situacija.

Par loop-holeova ima, ali ništa strašno i što se ne može prežvakati. Soundtrack je bolestan tokom cijele serije, a gluma je poprilično i iznenađujuće dobra.

Pogledajte par epki il prvu sezonu pa vidite sami da li vam se sviđa :)

rossoneri 17.09.2017. 02:30

odgleda Power. Kako ide dalje tako pada kvaliteta. Prva sezona im je nekako najbolja, kasnije se sve više gubi taj "poslovni" štih u seriji koji krasi recimo sopranose ili narcose, i prerasta u neku mlaku dramu na granici trasha. Uglavnom ok za ubit vrime (kao recimo serije Ballers, Suits i Kingdom) i ako nemaš šta gledat al ako imate drugog izbora radije ovo ostavit za kraj.

evo par prijedloga šta je meni bilo kvalitetno:

The Pacific

The Night Of

Westworld

True Detective (prva sezona)

Peaky Blinders (prve 2 sezone)

i ako ima neko da nije gleda top serije tipa Sopranos, Narcos, Breaking Bad, Oz, House of cards... imate šta radit :D

coconut 17.09.2017. 10:11

http://www.telegram.hr/kultura/covje...stu-u-meksiku/

Omerta 17.09.2017. 11:24

Da, a jbg, takve stvari se događaju..
Pa i James Gandolfini (glavna faca u Sopranosima) je imao infarkt na Siciliji ili Corleone, tu negdje.. Sad ti znaj što je istina..

coconut 17.09.2017. 20:09

The Orville - nekakav ispljuvak Star Treka (barem po izgledu) koji bi trebao biti smiješan. Baš i nije. Za sada meeeeh.

The Deuce - malo usporeno za start i bez previše veze sa temom. Dajem mu dodatnu šansu da se popravi.

Master_Hrc 18.09.2017. 09:05

Pogledao Narcos...vrh!!!! :D

Igorr 18.09.2017. 09:11

Citiraj:

Autor coconut (Post 3104111)
The Orville - nekakav ispljuvak Star Treka (barem po izgledu) koji bi trebao biti smiješan. Baš i nije. Za sada meeeeh.

The Deuce - malo usporeno za start i bez previše veze sa temom. Dajem mu dodatnu šansu da se popravi.

Serija je poprilično neozbiljna ali meni čak i odgovara, onako za čileks navečer :)
A i kako nema baš SF serija u izobilju... dodatan faktor da ju pratim.

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3104236)
Pogledao Narcos...vrh!!!! :D

Ja sam isto odgledao zadnju sezonu, stvarno je odlična serija, drže kvalitetu kroz sve sezone.
Tko nije gledao - apsolutna preporuka. Jedna od, meni, najboljih serija.

Krećem na Sopranose, nisam ih nikad gledao a slove za kultnu seriju.
Nabavio blu-ray komplet pa da ispravim tu nepravdu :)

Master_Hrc 18.09.2017. 09:29

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3104238)
....
Ja sam isto odgledao zadnju sezonu, stvarno je odlična serija, drže kvalitetu kroz sve sezone.
Tko nije gledao - apsolutna preporuka. Jedna od, meni, najboljih serija.

....

Upravo to...mislio sam da ce bez Emilia Gaviria serija lagano padati a kad ono međutim :D

E da kaj sam jos pogledao u zadnjih mjesec dana: Zanju sezonu Grimma, tu je vec pad kvalitete zamjetan ali sve u svemu neloše. Sad poceo gledati Američane zadnju sezonu i solidno kao i dosada...nakon toga je na redu Strain i GOT....juhu :goood::D

Mommistake 18.09.2017. 09:48

Narcos, prva sezona.

Meni nije nešto tako kako svi govore. Po meni je preloše prikazana njegova moć. U seriji ispada da je neki lik koji oko sebe ima 4-5 ljudi koji za njega ubijaju, što je istina, donekle. On je objavio rat jednoj državi kao što je Kolumbija, njegova moć je bila daleko iznad svega toga.

Ali super je serija, da ne duljim. Ima puno boljih dokumentaraca, od ove serije, vidjet ću. Ide druga sezona danas.

Master_Hrc 18.09.2017. 09:53

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3104258)
... Ima puno boljih dokumentaraca, vidjet ću. ....

Pobrkao si neke stvari, to nije dokumentarac. Mozda ti zato i nije nesto s obzirom na kriva ocekivanja ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:50.