PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

coconut 21.06.2024. 10:11

https://net.hr/webcafe/svastara/bmw-...6-eed0edc95451 :goood:

Master_Hrc 21.06.2024. 10:13

@Gogzs
Potpisujem sve receno za hard/soft top i voznju s klimom. Ali taj C70 je stvarno klasa iznad miate. Gust je taj kabrio, sto jest jest. Kad sam vozio miatu i nakon 3 godine kad bih sjeo za volan bih podsvjesno nabacio neki glupav osmjeh koliki mi je bio gust. S tim da sam se vozio svaki dan do Radnicke, sto veca guzva i duzi put, duza voznja i veci gust.:D

GoGzS 21.06.2024. 10:17

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3748497)
Ti živiš moj san :D
Jebeno

Bilo je fakat zakon, krenuo sam nekad 10.6. i stigao u Finsku/Svedsku na midsommer festivities. Malo mi je mozak izgorio jer 10 dana dok sam gore bio, 24/7 pici sunce i nisam znao kad bi trebao biti budan a kad spavat ali savrseno vrijeme za kabrio. 22-23 C i sunce.

Edit: jedne stvari koje sam se sjetio, reci ne crnim koznim sjedalima :D ako ga sparkas negdje na kratko sa spustenim krovo, a sunce je, doslovno ne mozes sjesti u auto koliko se zagriju. Dugo sam trazio i na kraju nasao ovaj sa tkaninom na sjedalima. Isto se ugriju ali se moze sjest na njih bez da se sprzis.

WraGG 21.06.2024. 12:12

@GogzS Hvala! Super review :)

medo 21.06.2024. 13:02

Meni je Miata smiješan mali autek. Ljudi mi u njemu smiješno izgledaju kad se voze po gradu kao da se voze u igrački iz lunaparka :)

Auto se vjerojatno super vozi ali izgleda kao da bi lako podletio pod moderne povišene aute.

Ja ga ne bi, hvala.

bertone 21.06.2024. 13:07

Citiraj:

Autor coconut (Post 3748498)

Nema što, edukativan i poučan članak :D

murina 21.06.2024. 22:20

Automobili

Hard top je od plastike jeli tako? Meni ne dolaze u obzir jer zauzimaju puno prostora
Za CC krovove sam čuo da im pate brtve i lako stradaju ali to su možda bapske priče

Jedan u prolazu sa soft topom
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8d746352bc.jpg

GreenLife 21.06.2024. 23:40

Citiraj:

Autor medo (Post 3748539)
Meni je Miata smiješan mali autek. Ljudi mi u njemu smiješno izgledaju kad se voze po gradu kao da se voze u igrački iz lunaparka :)

Auto se vjerojatno super vozi ali izgleda kao da bi lako podletio pod moderne povišene aute.

Ja ga ne bi, hvala.

Same opinion :)

Meni ta Miata jednostavno izgleda smješno, još kad vidim dva lika malo duža unutra...:D "frendići"

Hamm 22.06.2024. 04:42

Citiraj:

Autor medo (Post 3748539)

Ja ga ne bi, hvala.

Kupio frend miatu i idemo na test ride sljeme ovo ono lagana vožnja ništa divljanje. :D
Na ilici stanemo pored nekog birca dva lika od 100+kg u cabriu i čuješ iz birtije...DOBAR DAN DJEVOJKE i smijanje cijele terase. :D Al ok nasmijali smo se i mi. :D Nemreš ne izgledati ko derpe ako si u cabriu s frendom. :lol2:

GoGzS 22.06.2024. 06:44

Da, sto se toga tice, ja svoj od milja zovem gaybrio :D al uglavnom se sam vozim ili sa boljom polovicom (zenskog roda :D ) pa susjedi misle ako nista drugo, u najmanju ruku sam bi... :D

Router 22.06.2024. 08:12

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3748652)
Kupio frend miatu i idemo na test ride sljeme ovo ono lagana vožnja ništa divljanje. :D
Na ilici stanemo pored nekog birca dva lika od 100+kg u cabriu i čuješ iz birtije...DOBAR DAN DJEVOJKE i smijanje cijele terase. :D Al ok nasmijali smo se i mi. :D Nemreš ne izgledati ko derpe ako si u cabriu s frendom. :lol2:

Nije bilo do auta već vaših zaljubljenih pogleda u daljinu sa sjetom na vremena kada ste otvarali pivu na klupici

murina 22.06.2024. 08:56

To bi me možda mučilo sa 20 godina, a sa 4 banke u guzici me totalno zaboli tuki 🏳️*🌈

Sent from my iPhone using Tapatalk

Colop 22.06.2024. 12:06

Citiraj:

Autor murina (Post 3748633)
Hard top je od plastike jeli tako? Meni ne dolaze u obzir jer zauzimaju puno prostora
Za CC krovove sam čuo da im pate brtve i lako stradaju ali to su možda bapske priče

Jedan u prolazu sa soft topom
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8d746352bc.jpg

Kolegica je imala 308 CC, taj je više vremena bio na servisu nego u pogonu, baš radi krova.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

buljaka 22.06.2024. 12:58

Imao sam 206cc . Krov zaštekao 1000 puta . Pod garancijom 20tak puta radjen. Užas od auta

Poslano sa mog

medo 22.06.2024. 14:48

I jako su nezahvalni kad ih se prodaje. Teško je naći kupca a kad nađeš nitko to ne želi puno platiti.

A ako se prevrneš na krov s cabriom ozljede su prestrašne. Šansa za to je astronomski mala ali ipak…

Slow 22.06.2024. 20:58

Imao sam Z4 2.5SI, crni s kurvinski crvenom kožom iznutra...Nikad prežaljen. Auto je neudobno korito koje izbija bubrege, nepregledan potpuno s dignutim krovom, unaprijed sam se samo 2 puta parkirao i oba puta pogodio branikom zid jer nisam mogao ocijeniti koliko je hauba dugačka, jaja sam ispekao svaki put na sjedalu.
I svaki dan kad bih došao doma s autom nakon posla, prije spavanja bih otišao napraviti još jedan đir po Sljemenu ili samo malo oko kvarta. I nisam skidao osmjeh s lica.

Provozao sam poslije i ponešto M-ova, i Elfera i svi su super, ali ta kombinacija kad si klinac od 25 godina i kupiš si nešto takvo je valjda na razini kao kad narkoman prvi put uzme heroin i pokušava svaki idući put doživjeti prvi šus.

bertone 24.06.2024. 00:06

https://www.youtube.com/watch?v=zRjsHPGE_Wo

Hamm 24.06.2024. 12:26

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3744943)
Cini se da je susjeda nabavila novu igracku za emisiju. :D

IMG-7332 IMG-7333

xlr 24.06.2024. 12:51

Dodje mi da zapalim kolumbo i popijem koreto :)

mamutarka 24.06.2024. 13:25

mene više ovaj đipić ispred zanima

skitnica 24.06.2024. 13:34

Apropos ovih stereotipa o vozačima BMW-a, nedavno vozim iza jednog, MA tablice, petica bez oznaka ali po auspusima i gumama vidi se da je neka zvijer. Čovjek daje žmigavce čak i na mjestima gdje nitko (pa ni ja) u Makarskoj ne daje (izlazak iz kružnog, skretanje na rivu gdje ostaješ na cesti s prednošću prolaska), staje pješacima. Čak staje kako bi ljudi izašli s parkinga. Vozi po rivi 30kmh. Mislio sam da sanjam.

Master_Hrc 24.06.2024. 13:44

Citiraj:

Autor skitnica (Post 3748968)
Apropos ovih stereotipa o vozačima BMW-a, nedavno vozim iza jednog, MA tablice, petica bez oznaka ali po auspusima i gumama vidi se da je neka zvijer. Čovjek daje žmigavce čak i na mjestima gdje nitko (pa ni ja) u Makarskoj ne daje (izlazak iz kružnog, skretanje na rivu gdje ostaješ na cesti s prednošću prolaska), staje pješacima. Čak staje kako bi ljudi izašli s parkinga. Vozi po rivi 30kmh. Mislio sam da sanjam.

pics or it didn't happened :D :D

DoxyTheCroat 24.06.2024. 15:27

Citiraj:

Probna vožnja prije kupnje. Po stilu vožnje očito mu je prvi put za volanom BMW-a
Treba ga popratiti oko blagdana Velike Gospe, taman stigne krunicu do tad objesiti.

Hamm 24.06.2024. 21:59

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3748961)
mene više ovaj đipić ispred zanima

To je njezin jimny ako se ne varam.

Guls 25.06.2024. 08:06

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3749097)
To je njezin jimny ako se ne varam.

Neki dan me ulovila na tehničkom u Sv.Ned. Došla s pinkijem na registraciju i udri po temama... majko mila

Hamm 25.06.2024. 12:38

Ide u sv nedjelju, a tu je u samoboru. Onda znas kakvi idioti rade tu kod mene.

tutix 26.06.2024. 09:49

Ekipa, 225 45 17, Turanza 6 ili nešto drugo? T005 imam trenutno i najbitnije mi je kako se ponaša na kiši.

Planirao kupit set iduću sezonu jer sj DOT 16, al danas izlazim iz dvorišta preblizu i zapnem za metalni držač ograde, razrežem tako lijepo gumu po bočnici da je ispustila za 10 sekundi.

Sent from my Pixel 7 using Tapatalk

coconut 26.06.2024. 10:11

Tko će danas u Kerestinec da vidi Verne aka robotaxi? I AP će doći, daklem to je 'must be there' event.

medo 26.06.2024. 10:12

Citiraj:

Skoro svi vozači BMWa koje znam su normalni vozači kao i svi drugi. Znao sam samo jednog koji je divljao po cesti u službenom BMWu. Taj je bio KAM u bivšem tekekomu.

Usudio bi se reći da su većina BMW vozača normalni ljudi. Prevelik je postotak idiota iako su u manjini pa to stvara lošu sliku pogotovo jer takvi kupuju “benveja” za neodgovornu vožnju.

Guls 26.06.2024. 10:29

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3749176)
Ide u sv nedjelju, a tu je u samoboru. Onda znas kakvi idioti rade tu kod mene.

Ma znam, samo u SvNed idem kod kolege, riješimo čas posla i vozi dalje miško... Nemoj me sjećati uopće na te bolne trenutke tehničkog.

Citiraj:

Autor coconut (Post 3749364)
Tko će danas u Kerestinec da vidi Verne aka robotaxi? I AP će doći, daklem to je 'must be there' event.

Ako budu pitanja za publiku, pitat ćemo čemu rastava brate, prijenos imovine radi bajbukane, zna li se išta? :goood:

Citiraj:

Autor medo (Post 3749365)
Skoro svi vozači BMWa koje znam su normalni vozači kao i svi drugi.

Pa naravno. Mene zaobilaze koliko sam spor. A ja samo čuvam motor od troškova servisa.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39.