PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

nathan.fake 21.10.2014. 15:43

Citiraj:

Autor Poggiali (Post 2679968)
Stigla mi danas 930.. mob je savrseno spojen, nigdi nista ne zijeva, morao bi protrest ko idiot da bi mrvicu cuo tipkice na kucistu, ali normalno je da se cuju malo jer su i one i obruc od metala...

nego sljedeci je problem, dok sam koristio nokia suite na symbianu stalno mi je nudilo da napravim sync sa lumiom, sad kad sam ustekao lumiu, sad toga vise nema i ne prepoznaje mi telefon, bez obzira sto ja odabrao u lumiji... onda sam skinuo i onaj neki zune, nije ni to pomoglo i dalje ne vidi telefon...
da li postoji neka sansa da ucitam bekapirane podatke sa e6 na 930? bar telefonske brojeve

tnx

imas na 930 aplikaciju Prijenos mojih podataka (Transfer my data)... s njom mozes kopirat (preko BT-a) cijeli imenik i SMS-ove sa E6 na 930 ;)
alternativno, imas sistemsku aplikaciju za E6, SkyDrive... ona ti backupa slike i kontakte za prebacit na Lumiu... ne znam kak radi, nikad je nisam koristio...
mozes i eksportirat kontakte iz E6 ili Nokia Suite-a u .csv pa importirat na MS racun koji koristis na 930 :chears:

sto se tice spajanja WP8 telefona na PC... ne treba ti nikaki dodatni SW... Nokia Suite je za starije Nokie (S30, S40 i Symbian), Zune je za WP7.. samo spojis i tel se pojavi u My Computer.. ostalo je copy/paste kao sa USB sticka ;)

iako postoji aplikacija Windows Phone app for desktop za WinXP i 7 i/ili Windows Phone za Win8.. no od tih aplikacija nemas bas koristi...

isvaljek 21.10.2014. 15:55

Da li je onda moguće nekak Ativ-S sa ebaya updateat OTA na WP8.1, nije developer's WP gore? Kolko sam skužio problem je u CSC kodu u mom slučaju (Vip).

akoj 21.10.2014. 17:47

Moguće je. Pogledaj ovaj post.

Prezime 21.10.2014. 19:12

@isvaljek

Kolko sam skuzio ti si svoj mob kupio preko ebaya, pa OTA update uopce nema veze sa VIP-om ni sa njihovom CSC (Consumer Software Customization) verzijom, jer tvoj sigurno nema VIP brandirani firmware.

Poggiali 21.10.2014. 19:34

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2679980)
imas na 930 aplikaciju Prijenos mojih podataka (Transfer my data)... s njom mozes kopirat (preko BT-a) cijeli imenik i SMS-ove sa E6 na 930 ;)
alternativno, imas sistemsku aplikaciju za E6, SkyDrive... ona ti backupa slike i kontakte za prebacit na Lumiu... ne znam kak radi, nikad je nisam koristio...
mozes i eksportirat kontakte iz E6 ili Nokia Suite-a u .csv pa importirat na MS racun koji koristis na 930 :chears:

sto se tice spajanja WP8 telefona na PC... ne treba ti nikaki dodatni SW... Nokia Suite je za starije Nokie (S30, S40 i Symbian), Zune je za WP7.. samo spojis i tel se pojavi u My Computer.. ostalo je copy/paste kao sa USB sticka ;)

iako postoji aplikacija Windows Phone app for desktop za WinXP i 7 i/ili Windows Phone za Win8.. no od tih aplikacija nemas bas koristi...

Hvala ti na opseznijem odgovoru, radi se sa da sam ja e6 ostavio nokiji i tako dobio 930.. jedino sto je ostalo je backup na laptopu u .nbu formatu :/

nathan.fake 21.10.2014. 20:31

Citiraj:

Autor Poggiali (Post 2680087)
Hvala ti na opseznijem odgovoru, radi se sa da sam ja e6 ostavio nokiji i tako dobio 930.. jedino sto je ostalo je backup na laptopu u .nbu formatu :/

ako si koristio Nokia Sync (a vjerovatno jesi, cim si logiran u Nokia Suite) onda odi na https://exportcontacts.ovi.com pa probaj odande izvuc kontakte :chears:

alternativno... posudi od nekog E6 pa napravi restore, to ce radit 100%, pitanje oces nac "dobrovoljaca"... mozda moze N8 ili C7...

edit:
a jel ti pokazuje kontakte u Nokia Suite-u?! cim ga otvoris... ako da, odes na File pa Export contacts...

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2680129)
Ako treba ja mu posaljem E71 drugi tjedan :chears:

ne znam oce radit :/ E71 je S60 3rd Edition FP1, a E6 je S^3... imam ja N8, al opet ne znam oce radit.. mozda mora bas E6, ne sjecam se kak restore funkcionira :(

gin.tonic 21.10.2014. 20:40

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2680121)
ako si koristio Nokia Sync (a vjerovatno jesi, cim si logiran u Nokia Suite) onda odi na https://exportcontacts.ovi.com pa probaj odande izvuc kontakte :chears:

alternativno... posudi od nekog E6 pa napravi restore, to ce radit 100%, pitanje oces nac "dobrovoljaca"... mozda moze N8 ili C7...

edit:
a jel ti pokazuje kontakte u Nokia Suite-u?! cim ga otvoris... ako da, odes na File pa Export contacts...

Ako treba ja mu posaljem E71 drugi tjedan :chears:

Don Kihoty 21.10.2014. 21:00

Malo nevezano za Nokia Sync, ali vezano za Nokijine uređaje.

U slijedećoj generaciji će se sada potvrđeno zvati Microsoft Lumia.

Logo od Windowsa + Lumia, te Microsoft Surface za tablete :)

http://nokiamob.me/wp-content/upload...Lumia-logo.png

Iskreno, meni se sviđa. :)

Poggiali 21.10.2014. 21:08

Decki fala na pomoci, ovak, suite ne zeli log in, preko neta se ulogiram, preko programa neda...

probal sam taj export, samo sad ne znam kaj da radim sa tim, samo kopiram u lumiu ili preko neke aplikacije moram ?

flajpan 21.10.2014. 21:32

Idi na https://people.live.com/ i tamo uvezi kontakte.

Poggiali 21.10.2014. 21:40

a joj, jel moram jedan pojedan uvozit, jer mi neda da sve oznacim ? :(

flajpan 21.10.2014. 21:45

Izvezi u jedan file .vcf ili neki drugi, ili sinkroniziraj s outlookom. Ili u gmail pa onda uvezi - imaš više mogućnosti.

rodriguez 22.10.2014. 00:35

Dragi lastane,
Dali sam ja glup ili sta?
Brat ima lumiu 630 i adobe reader za citanje pdf knjiga, zelimo prebaciti knjigu sa njegovog mobitela na moj tablet.
Koji je jebeno najlaksi moguci nacin? Adobe trazi nekakvu registraciju ako zelimo exportirat jebeni pdf dokumenat, bluetooth zajebava pa sam veoma zivcan, one drive uopce ne nalazi tu knjigu....
Unaprijed zahvalan, vas Perica.

Don Kihoty 22.10.2014. 06:17

Dragi Perica,

priključite Vaš mobitel na PC, te kada Vam se prikaže
Vaš mobilni uređaj, otvorite ga.

Naći ćete u rootu par mapa, a jedna se zove DOCUMENTS.

Stavite Vaše PDF-ove sa PlayGirl časopisima u dotični,
te će Vaš Adobe reader pronaći svu navedenu literaturu.

Također savjetujem Microsoft alat za čitanje PDF-ova:
PDF Reader

http://cdn.marketplaceimages.windows...=ws_icon_large http://chart.apis.google.com/chart?c...9-b6a43477e837

Sretno sa istraživanjem seksualnosti Perice.

Tvoj Lastan

PS - Nisi glup, ali priznaj si da ne pričamo o telefonu tvog brata
nego tvog dečka. Sa-pu. :D

rodriguez 22.10.2014. 10:24

Vidiš, zato će jebeni Android biti UVIJEK ispred WP.
Radi se o tome da je tablet LG G Pad, a Lumia 630 ne može jednostavnim načinom poslati mrtvi PDF od 1mb na Android tablet.Kakva priključenja na komp radi jednog filea, još mi Adobe traži javnu registraciju nekakvu ako hoću prebaciti file? Kakvi bakrači, zgadio mi se sinoć WP.

gin.tonic 22.10.2014. 10:32

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2680344)
Vidiš, zato će jebeni Android biti UVIJEK ispred WP.
Radi se o tome da je tablet LG G Pad, a Lumia 630 ne može jednostavnim načinom poslati mrtvi PDF od 1mb na Android tablet.Kakva priključenja na komp radi jednog filea, još mi Adobe traži javnu registraciju nekakvu ako hoću prebaciti file? Kakvi bakrači, zgadio mi se sinoć WP.

Samo znaš cendrati na ovoj temi...

rodriguez 22.10.2014. 10:35

Ne cendram, nego me razbjesnilo kako jednostavna operacija može biti komplicirana na WP.

Kada krenu bolje kamere sa OIS na Android telefonima, predviđam još manju prodaju WP-a, osobno sam htio probati sa WP ali od sinoć mi se z-g-a-d-i-o.

Mario92 22.10.2014. 10:36

Adobe Reader je smeće jer sprema PDF u svoje Storage pa PDF dokumenti nisu dostupni ostlim aplikacijama, čak niti useru.

Po meni veliki fail, da ne govorim u WPu i nemogućnosti skidanja nepodržanih formata.

I normalno da će ljudi cendrati kad neka mogućnost koja se uzima zdravo za gotovo kod ostalih platformi ne radi na WPu.

S druge, strane, ako takva (relativno mala) nelogičnost uspije zgaditi ostatak OS-a također imam upitnike iznad glave jer prema tome bi mi se svaka platforma treba zgaditi :)

1v@n 22.10.2014. 10:45

Nije mi jasno zašto uzimati 3rd party aplikaciju ispred one koju je napravio isti onaj koji je napravio i OS.

Kad 3rd party ne radi kako se očekuje, OS je kriv? :lol2:

rodriguez 22.10.2014. 10:45

Sorry Mario al ovo stvarno je nelogično, nemoj me jebat da u ovoliko verzija WP-a nisu mogli napraviti jednostavno "shareanje" iz same aplikacije kao Android.

Pa radi se najobičnijem pdf od 1mb??

Uzmi sličan primjer ako postoji na Androidu?

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2680356)
Nije mi jasno zašto uzimati 3rd party aplikaciju ispred one koju je napravio isti onaj koji je napravio i OS.

Kad 3rd party ne radi kako se očekuje, OS je kriv? :lol2:

A koja je originalna aplikacija na lumiji 630, ja ne znam jer nemam ja taj mobitel.

gin.tonic 22.10.2014. 10:46

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2680350)
Ne cendram, nego me razbjesnilo kako jednostavna operacija može biti komplicirana na WP.

Kada krenu bolje kamere sa OIS na Android telefonima, predviđam još manju prodaju WP-a, osobno sam htio probati sa WP ali od sinoć mi se z-g-a-d-i-o.

Cendraš.

WP8 nikad nije imao funkcionalnost Androida i upitno je kako se bude razvijao s WP10.

rodriguez 22.10.2014. 10:49

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2680358)
Cendraš.

WP8 nikad nije imao funkcionalnost Androida i upitno je kako se bude razvijao s WP10.

Istina, u pravu si, ovo što ja spominjem je stvarno vrlo zahtjevna operacija i mislim da WP to još ne treba ubacivati u svoje iduće naraštaje softvera, jer kao što sam rekao, to je vrlo zahtjevna operacija i samo mali promil ljudi na svijetu treba tu zahtjevnu operaciju.

daxxx88 22.10.2014. 10:53

skinite si OneReader, bolji je

1v@n 22.10.2014. 11:00

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2680357)
Sorry Mario al ovo stvarno je nelogično, nemoj me jebat da u ovoliko verzija WP-a nisu mogli napraviti jednostavno "shareanje" iz same aplikacije kao Android.

Pa radi se najobičnijem pdf od 1mb??

Uzmi sličan primjer ako postoji na Androidu?

A koja je originalna aplikacija na lumiji 630, ja ne znam jer nemam ja taj mobitel.

Pa dao ti ju je gore. Microsoftov PDF Reader. Tko bi se sjetio otić u store i upisati PDF...
Ima shareanje iz same aplikacije na mail i to je ono što ti treba. Adobe ima neku svoju politiku i traži logiranje s Adobe ID. Što ti je tu WP kriv, ne znam.

Ako nije kao Android, ne valja, a ako je kao Android, onda opet ne valja jer je kopija :D

rodriguez 22.10.2014. 11:07

Ma da Adobe se urotio protiv WP-a, gle koliko opcija na Adobe readeru na Androidu za shareanje.
Samo 20 opcija.
http://www.pohrani.com/f/1y/HY/5GxJ9...-10-22-11-.png
http://www.pohrani.com/f/1E/Rd/3Wbme...-10-22-11-.png

1v@n 22.10.2014. 11:38

Opet te pitam, tko je developer Adobe Reader aplikacije za WP? Njemu se žali.

rodriguez 22.10.2014. 11:58

Pojma nemam.

1v@n 22.10.2014. 12:31

Adobe Systems Incorporated i fino piše što je sve moguće s aplikacijom, samo treba nekad i baciti oko na detalje.

http://www.windowsphone.com/hr-hr/st...92?signin=true

Hamm 22.10.2014. 22:34

Koristi li netko od vas neki linux kao OS na računalu na kojeg bi recimo eventualno htjeli spojiti WP uređaj? :) Mountanje istog jednostavno ne radi kak spada. :(

Nekad se mounta, nekad ne, neka puca error, brljavljenje po 69-libmtp.rules nije rezultiralo ničim osim da sada mogu mountati telefon ALI dolazi do smrzavanja kod kopiranja podataka na telefon.

Probao sam s gMPT i qilx.

S druge strane nexus 7 se mounta u 0,3 sekunde. :)

tux-scooby 22.10.2014. 22:41

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2680771)
Koristi li netko od vas neki linux kao OS na računalu na kojeg bi recimo eventualno htjeli spojiti WP uređaj? :) Mountanje istog jednostavno ne radi kak spada. :(

Nekad se mounta, nekad ne, neka puca error, brljavljenje po 69-libmtp.rules nije rezultiralo ničim osim da sada mogu mountati telefon ALI dolazi do smrzavanja kod kopiranja podataka na telefon.

Probao sam s gMPT i qilx.

S druge strane nexus 7 se mounta u 0,3 sekunde. :)

Radio sam sa 7.8 i svaki put isto kao i ovo sto si ti gore opisao. Fedora, Suse, Manjaro, Mint...svuda isto...digao ruke nakon par dana testiranja na mali metar nacina...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23.