PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Blue_Fatal1ty 25.04.2011. 23:21

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1898085)
Kaciga obavezno. Ostalo sad kad je toplo nije toliko bitno.

Pretprošli put sam išao samo ja, bicikl, kaciga i naočale. Niš drugo nisam nosio. :)

Sad neznam jel da fullface uzmem il ne i gdje i kakvu...
k vragu i te kupovine dok još neznam niš.. :lol2:

zgmmax 25.04.2011. 23:30

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1898141)
Sad neznam jel da fullface uzmem il ne i gdje i kakvu...
k vragu i te kupovine dok još neznam niš.. :lol2:

U rog-jOmi u vlaskoj sam vido OK AM kacigu za 175kn pa odi tam pogledat

McG 26.04.2011. 00:55

Citiraj:

Autor murina (Post 1898140)
U svakom slučaju, mislim da bi uređaj trebao imati SIM. Jesam bistar? :D

Ne treba SIM karticu, biciklima treba nekaj poput LoJack rješenja, ali jasno svedeno na tu razinu da je svima prihvatljivo i dostupno. Nikakve baze podataka, serveri, registracije serijskih brojeva, upetljanost policije i ko zna kaj sve LoJack ne podrazumijeva. Primopredajnik ili GPS sklop ugrađen u sam bicikl i u slučaju krađe vlasnici lako pomoću smartphone aplikacije ili logiranjem na (za tu svrhu pripremljenu) web-stranicu lociraju bicikl. Tony Stark, njegov "laboratorij" i financije, te par modernih smartphone uređaja za reverse engineering, pokoja rama ili bar profili za isprobavanje i to je to.:D

D-I-A-B-L-O 26.04.2011. 00:56

Ja sam malo hiperaktivan sa tim bicikom zadnjih par dana.
Nakon višemjesečne pauze pred nekih 2 tjedna sam opet krenuo aktivno pedalirat, a zadnjih 5 dana sam nabrao nekih 200km, sve laganini tempom. Sad planiram počet kondicioniranje po ovim brdima oko mene, ima par dobrih kilometarskih uspona sa dobrim nagibima, ali sve po asfaltu, i sad bih si uzeo neke cestovne gume ali neki normalan profil. Imam doma 1.25 slick, ali pretanke su mi, dosta često se drndam po makadamu i strah me sa njima ići, a ove moje 1.95 su mi pak predebele i osjetno me usporavaju i po ravnom i po nizbrdici. Sve si nekak mislim kako ću si uzeti nešto tipa 1.5 slick, tako da ipak ima nešto mesa, da se imam sa čime i po makadamu prevesti.

Ziiky 26.04.2011. 07:21

@ Diablo

Ima ti kenda jedan zanimljiv model guma. Po sredini ima izbocenu punu sredisnju liniju/greben pa samo po njoj gazis na asfaltu. Dok po bokovima ima 3 reda ripni nesto ispod razine centralnog grebena tako da solidno drze i na mekoj podlozi.
1,65 je i solidan su kompromis za onoga tko vecinom gazi po cesti, a rjedje po mekanom.
Vrlo tiha guma.

D-I-A-B-L-O 26.04.2011. 08:51

Znaš li možda gdje ih ima za kupiti ovak iz glave, ja sam još do 1.5. na mobitelu sa intenetom pa mi pola zagrebačkih shopova ne učitava pravilno?
Koje šugavo vrijeme vani, trebao bih do grada i najrađe bih bajkom otišao, a nisam baš siguran da neće bit kiše ovdje u Sk, sad neznam ni sam šta ću. Dok popijem kavu valjda će mi neke stvari bit jasnije :)

BojanZD 26.04.2011. 10:22

Ima li tko preporuku za sjedalo?
Trenutno mi je ni bicu Bontrager Race Lux i tvrdo za popizdit.

Trebao bi neko uže sjedalo al mekše..ne preskupo, nešto tipa Selle Royal Alpine M il tako nešta?

willy 26.04.2011. 10:44

@ diablo

ja ti mogu preporucit maxxis wormdrive link

semi-slick guma sirine 1.9 po asfaltu dost brza u odnosu na ripnjace
a ako se malo ispusti zrak nije za bacit ni po makadamu

Cuky 26.04.2011. 11:53

Decki, eto doslo je vrijeme da si kupim konja :D

Izbor je pao na ova dva modela:

Kona Blast deluxe 2009

Kona Cindercone 2009

Zanima me da li se isplati dat 500 kuna vise za Cindercone? Razlika je jedino u zadnjem mjenjacu SLX>Deore i vilici Dart 3>Dart2 u korist Cindercone.

Btw, ima li koji drugi bike (nov) vrijedan pogledati za te novce (4,5-5k kuna)?

Btw2, max koji mogu izdvojit je 5k kuna, ni lipe preko.

zgmmax 26.04.2011. 11:59

Citiraj:

Autor cuks (Post 1898309)
Decki, eto doslo je vrijeme da si kupim konja :D

Izbor je pao na ova dva modela:

Kona Blast deluxe 2009

Kona Cindercone 2009

Zanima me da li se isplati dat 500 kuna vise za Cindercone? Razlika je jedino u zadnjem mjenjacu SLX>Deore i vilici Dart 3>Dart2 u korist Cindercone.

Btw, ima li koji drugi bike (nov) vrijedan pogledati za te novce (4,5-5k kuna)?

Btw2, max koji mogu izdvojit je 5k kuna, ni lipe preko.

Nisam siguran al mislim da se ne isplati dat 500kn vise za to.

Imas u alanprim-u

http://www.alanprim.hr/images/storie...A-BICIKALA.pdf

NS core 2 model iz 2009g za 4500kn

ili commencal combi disc za 3911kn ali samo u L velicini

i ima onih commencala

Ziiky 26.04.2011. 12:08

Citiraj:

Autor D-I-A-B-L-O (Post 1898217)
Znaš li možda gdje ih ima za kupiti ovak iz glave, ja sam još do 1.5. na mobitelu sa intenetom pa mi pola zagrebačkih shopova ne učitava pravilno?

Ja sam ju kupio u Brodu i znam da ih imaju dosta na lageru. Bila je 67kn/kom.
Ne nalazim ih na netu, a na njima pise Kenda Sport Cruising kao i na vecini modela :goood: tip je 47-559, velicina 1,75
Pohrani.com Pohrani.com
Kad idem cestom ocrtava se samo srednja tanka linija, znaci ispada da vozis na traci 3-4 mm sirine, a bocne ripne mi bez ikakvih problema hvataju i vise bankine pod vrlo ostrim kutem. Makadam i zemljani teren gutaju bez problema. Kod vrlo velikog bocnog nagiba na tvrdjoj zemlji nisam imao proklizavanja mada sam bio uvjeren da nece drzati podlogu. Jedino su slabe na debelom sloj lisca i zilama korjenja ... ali tu malo koja guma moze pomoci.

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 1898258)
Ima li tko preporuku za sjedalo?
Trenutno mi je ni bicu Bontrager Race Lux i tvrdo za popizdit.

Trebao bi neko uže sjedalo al mekše..ne preskupo, nešto tipa Selle Royal Alpine M il tako nešta?

Ja sam guzicu obradovao Bontrager SSR-om, pravo olaksanje.
Srednje tvrdoce sa zadnjim nesto sirim sjedistem dok je kljun prilicno uzak.
Mislim da je bio 100tinjak kuna
Pohrani.com

domy1 26.04.2011. 12:18

Ekipa, gdje kupiti SPD cipele za "normalne" novce?! Bio u hervisu, turbosportu i ništa, intersport ima ne jeftinu od 600kn+ nakamuru i to je to. Da li se isplati otići u maraton, možda još netko ide pa tim bolje. Ciklo sport ima nakamuru, a Sidi ima keindl i to sve znam, ali opet malo previše para. A i ne trebam ja sad nešto profi, ali opet nešto što je dobro i da traje.

Cuky 26.04.2011. 12:21

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1898314)
Nisam siguran al mislim da se ne isplati dat 500kn vise za to.

Imas u alanprim-u

http://www.alanprim.hr/images/storie...A-BICIKALA.pdf

NS core 2 model iz 2009g za 4500kn

ili commencal combi disc za 3911kn ali samo u L velicini

i ima onih commencala

Nisam bas nes zadovoljan spec. od tih bajkova (meh. diskovi, losiji sifteri, itd.). I dalje sam nekako za jednu od ove dvije Kone.

robert7 26.04.2011. 12:37

ziiky,gdje si kupio taj sic, nemogu ga nigdje pronaci?

trebao bih i ja neki sic,isto uzi a dosta meksi, jer me ovaj moj ubija ^^

Nik 26.04.2011. 13:42

Citiraj:

Autor domy1 (Post 1898332)
Ekipa, gdje kupiti SPD cipele za "normalne" novce?! Bio u hervisu, turbosportu i ništa...

Kak nista, u Hervisu u Dubravi MTB Fuji cipke za 350kn (bile 500)...izgledaju kao kopija Specialized Tahoe shuza.

domy1 26.04.2011. 14:22

Neznam kako su mi promakle...
Gledam da su i pedale značajno jeftinije tako da mislim da ću ipak do maratona otići.
Meni bi i sidi indor bio čisto dovoljan.

Ziiky 26.04.2011. 14:48

Citiraj:

Autor robert7 (Post 1898343)
ziiky,gdje si kupio taj sic, nemogu ga nigdje pronaci?

trebao bih i ja neki sic,isto uzi a dosta meksi, jer me ovaj moj ubija ^^

U brodskoj trgovini biciklima Auto-Stop

Interesira me nekakva dobra aplikacija ... sportski tracker sa gps-om za iPhone.
Probao sam Endomondo i djeluje solidno i intuitivno.

Ovako izgleda njegov share nakon uploada

Jel ima sta bolje u ponudi ili da se "zakacim" na njega?

murina 26.04.2011. 15:53

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1897381)
da se javim i ja, jučer sam odvozio svoju prvu utrku, i još k tome XC maraton.

na dnu stranice je karta i visinski profil.
http://xcgrobniklisac.com/utrka/

Evo ovako u kratko. Još uvijek nemam rezultata, a jučer ih nisam dočekao, ali budem stavio.

Kako je izgledalo, ove godine se skupila malo ozbiljnija ekipa, ne znam dal su se svi pomamili za novcima, ili su ovi to malo bolje razglasili, ali ako je suditi po brojevima, bilo je 77 natjecatelja. bilo je i ciklusovaca :)

Prvi dio od 9km se išao kao zagrijavanje, pošto je u isto vrijeme se održavala i rekreativna biciklijada po grobniku. na 9km, posložili nas po kategorijama i označili start. Odmah se kreće sa dugim usponom, doduše po starom asfaltu, pa ide ok. Dolazi se na makadam različite gradacije i valovito gore dolje ide dosta vremena, povremeno makadam pređe u ozbiljnije kamenje, ali samo na kraće udaljenosti. Bilo je i par uspona koje sam prehodao, iako ne sumnjam da je prva grupa to uredno pregazila. Nakon podosta tog gore dolje, dolazi se na makadamsku cestu, gdje sam ganjao 3x8, 3x9 koliko god sam mogao, i tu se fina brzina vrtila, da bi nakraju te jurnjave došao opet dugi asfaltirani uspon. Problem je da je cesta sa stvano malo zavoja i vidi se po pola kilometra i više naprijed, a sve uspon. ubitačno. silazi se s ceste i opet po šumi gore dolje, tu je bilo i lijepe zemljane podloge, i uglavnom malo pitomija šuma. Pred cilj ima zadnji uspon, te kako su mi rekli "kad kreneš nizbrdo, to je to". cilj je na spustu. jedva sam ga dočekao.

po putu me već nakon nekih 20min uhvatila kičma, i to me cijeli put jako držalo, koljena s druge strane mi nisu radila nikakve probleme, što mi je bilo čudno, ali me veselilo. Vec i prije pola utrke, mišići su bili u jako lošem stanju, i umor me brzo hvatao čim bi se digao na noge da malo kicmu odmorim. ipak sam došao bez ikakvog treninga. sve ukupno, utrku sam vozio za 2h i par minuta. + još onih 9km zagrijavanja. kad smo došli u lisac, bilo je nekih 14C, bilo je oblacno i lagano je puhalo. ja sam bio u kratkim bickama i majici, i bilo mi je zima, tako da sam se istegnuo, pojeo fažol i čokoladicu, popio pivicu, i odlučio otpeljati se doma.

do doma imam 28km ceste, srećom, uglavnom ravno i nizbrdo, sa par uspona. sve dok nisam morao uzbrdo, bilo je ok, na svakom usponu sam morao u jako niske brzine, jer bilo kakav pokušaj dizanja na noge ili gaženja je rezultirao u zapuhanosti i grčenju.

ostao živ, došao doma, sve ukupno nekih 70ak km odovoženo. opet se istegnuo, pa stavio compex na kvadriceps. popio magnezij u dva navrata i išao spavat. jutros se probudio, koljena otpadaju, ali srećom mišići bez upala, pa sam još stavio jednu turu compexa na kvadriceps i zadnju ložu, a koljena ledim i pokušavam ne hodat... :)

I, koje mjesto si ulovio?

zgmmax 26.04.2011. 16:14

Citiraj:

Autor murina (Post 1898501)
I, koje mjesto si ulovio?

koliko mi se cini u svojoj kategoriji je bio 14., a ukupno 52.

EDIT:

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 1898452)
Interesira me nekakva dobra aplikacija ... sportski tracker sa gps-om za iPhone.
Probao sam Endomondo i djeluje solidno i intuitivno.
Jel ima sta bolje u ponudi ili da se "zakacim" na njega?

ja koristim

http://www.easytrailsgps.com/

i imas direktan upload tu:

http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1061101

i ovak izgleda to :D

Renesis 26.04.2011. 16:27

jep, u kategoriji 14. od 34. ukupno 52. od 74.

bez treninga, sasvim oke, ja zadovoljan :)

Flayer 26.04.2011. 20:58

Jel sutra netko za đir do Sljemena ako ne bude padalo? Čiling mod prema gore.

Nik 26.04.2011. 21:16

Ja cu sutra gore ali mogu tek nakon posla...znaci poslijepodne, 16h tunel?
Valjda nece padati.

Flayer 26.04.2011. 22:15

Ja sam planirao tipa 12 tunel pa sam do 16-17h doma ako ne i prije. Inače nije no sutra mi je 16h ipak prekasno.

Blue_Fatal1ty 26.04.2011. 22:49

Ja bio danas u inter sportu. Gledam kacige i ne vidim razlike između one od 150 kn i one od 500 kn...

Nik 26.04.2011. 23:01

Za nocno spreman :D

Malo sam se igrao s montazom lampe a rezultat je gore na slici (s ovom kacigom me jos niste vidjeli, ta je cestovna i nocna :D)...sad se jos moram samo odluciti dal mi vise pase lampa na volanu ili na kacigi (mislim da ce na usponu biti na volanu a kod spusta na kacigi)...znat cu odmah nakon probne voznje.
...ima li potencijalnih kandidata za kakvo nocno?

Flayer 26.04.2011. 23:07

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1898797)
Ja bio danas u inter sportu. Gledam kacige i ne vidim razlike između one od 150 kn i one od 500 kn...

Peglica i Mercedes - razlika...meni je kaciga od 75kn spasila glavu više puta...

Blue_Fatal1ty 26.04.2011. 23:26

Citiraj:

Autor Onyx (Post 1898761)
Ja sam planirao tipa 12 tunel pa sam do 16-17h doma ako ne i prije. Inače nije no sutra mi je 16h ipak prekasno.

Ovo i meni odgovara.
Ako ti se da šlepat njubaru koja prvi put ide gore ja sam za! :lol2:

Flayer 26.04.2011. 23:28

Nije problem, i ja se mislim šlepati sutra.

MIK 26.04.2011. 23:30

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1898797)

Nosite Kacige!

Blue_Fatal1ty 27.04.2011. 00:56

Citiraj:

Autor MIK (Post 1898841)

dobar link. Sad otprilike znam na što obratiti pažnju!

Vuco 27.04.2011. 01:16

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1898932)
dobar link. Sad otprilike znam na što obratiti pažnju!

Dok si tražiš takvu kacigu, kupi si u Hervisu kacigu po 69kn koja će ti na Sljemenu spasit glavu ako slučajno padneš. A svi smo pali gore, ponekad te jednostavno iznenade uvjeti na stazi makar pazio 101%.

D-I-A-B-L-O 27.04.2011. 01:46

Ja sam danas nabio skoro 70km cestom, i zajebo se pravo. Naime, nakon jutarnjeg predomišljanja hoću li ili neću ići do grada bajkom, odluka je pala da ipak idem. Plan je bio odletit do grada, obavit to što trebam i gas nazad doma. Na kraju sam iz siska zapalio za petrinju, pa opet natrag za sisak, pa još jednom za petrinju pa sisak, pa tek onda doma. Nisam obukao bicke, a hlače koje sam nosio su očito od nekog grubog materijala i nažuljale su mi dupe užasno. Sad se minimalno 3-4 dana neću moći vozit dok to ne zacijeli jer me baš fino peče :( Ako već planira padat kiša onda nek se ispada dok mi dupe ne ozdravi....

Blue_Fatal1ty 27.04.2011. 11:01

Odemo ja i onyx na sljeme.
Baš gledam radarske slike i bliži se kišica. Dobro da je prolazna samo.

D-I-A-B-L-O 27.04.2011. 12:52

Hmm, neznam kak u ZG-u, ali ovdje kod mene baš nešto i ne prolazi, sa svih strana sivo nebo i pada pomalo ali bez prekida. Bit ćete ko pajceki kad se vratite, jedino ako lišće ne zaštiti zemlju od pretvaranja u blato.

zkljaja 27.04.2011. 13:09

Citiraj:

Autor D-I-A-B-L-O (Post 1898950)
Ja sam danas nabio skoro 70km cestom, i zajebo se pravo. Naime, nakon jutarnjeg predomišljanja hoću li ili neću ići do grada bajkom, odluka je pala da ipak idem. Plan je bio odletit do grada, obavit to što trebam i gas nazad doma. Na kraju sam iz siska zapalio za petrinju, pa opet natrag za sisak, pa još jednom za petrinju pa sisak, pa tek onda doma. Nisam obukao bicke, a hlače koje sam nosio su očito od nekog grubog materijala i nažuljale su mi dupe užasno. Sad se minimalno 3-4 dana neću moći vozit dok to ne zacijeli jer me baš fino peče :( Ako već planira padat kiša onda nek se ispada dok mi dupe ne ozdravi....

Ja i buraz smo jucer zapalili po Vukomerickim goricama, napravili 68km, Nesto manje od 4h smo se vozili :D
Dobro pa smo iskoristili ljepo vrijeme.

marauder16 27.04.2011. 15:31

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1898947)
Dok si tražiš takvu kacigu, kupi si u Hervisu kacigu po 69kn koja će ti na Sljemenu spasit glavu ako slučajno padneš. A svi smo pali gore, ponekad te jednostavno iznenade uvjeti na stazi makar pazio 101%.

nema zajebancije, ako se mislite ovime baviti (sljeme i sl.) kaciga je obavezna!! past cete i padat cete, kupite i nosite kacigu! :hitthewal: :goood:

zgmmax 27.04.2011. 16:19

Evo ja se ponovio danas sa novom lulicom truvativ hussefelt i bas mi je lijepo legla na bajk :D

murina 27.04.2011. 16:30

Mic i ja smo se bili malo čeličit na Grmu. Svladali smo neke malo veće skokove i dropove, a bome so ispeglali i tzv. Drop Smrti (doduše nismo dropali ali je i samo spuštanje atraktivno:D)

Napravili smo i par snimki, kasnije ću podijeliti uspješnije :)

Flayer 27.04.2011. 17:15

Eto Blue i ja ispeglali Lojstek. Malo nas je kišica prala cijelim putem te pri vrhu fino prestala. Pokazao mu 12-cu i čovjek veli da je oduševljen te smo dobili novog membera u grupicu. Opet nas kišica ulovila iznad Svetog Duha i lagano prala do doma.

Teren je vlažan ali blata nema (1%).

P.S. Blue nam iz prve više nije junfer :D :D

murina 27.04.2011. 17:48

Zalegao? :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:37.