![]() |
Želim ženi kupit za jubilarnu godišnjicu S20FE (ona voli samsunge :D). Verzija sa snapdragonom je 4tkn a Eynos oko 3600kn (4G oba). S tim da se po oglasnicima nađe i za 3tkn novi eyxnos (obično od produljene pretplate). E sad. Znam da je mob dobar za te pare ali neki se žale na bateriju. Neki recenzenti kažu da snapdragon verziji ostane 13% dok je exynos verzija mrtva. Koja su vaša iksustva sa Exynos verzijom? Jel bi izdržao cijeli dan uz poneku fotku, instagram, face, watsapp, možda 2h youtubea i web? Ne igra igre.
|
Izdrži, samo stavit ekran na 60hz i osvjetljenje na pola.. Meni tak drži dan do dan i pol.. Stalno je uključena sinkronizacija, povezivanja sa pametnim satom itd, jedino gps nemam upaljen..
|
Izdrži cijeli dan bez problema normalne upotrebe. i nemoj stavljati na 60mhz lol.
|
Haha da 60Hz...Ma uzeo sam na kraju ovaj sa snapdragonom jer imam traume od exynosa još tamo dok sam imao S9. Baš treba iz principa ne kupovati samsunge sa tim exynosima.
Hvala svima. |
|
Citiraj:
|
Eto, stigao mi i taj S20FE G780G (snapdragon 4G verzija). Kao kupio ženi a ona meni zbunjeno "Pa dobit ću ip12 od firme" a ima privatni ip11 tako da sam ga "teška srca" ja uzeo. Nakon onog kineskog smeća od F3 ovo je preporod. Taj mob nema ozbiljne mane. Odličan OS bez nekih bugova (pogotovo sada nakon silnih nadogradnji), top kamera (isti senzor kao na S20 samo ima i 3x optičku telefoto), super proc (nije 888 ali nije ni puno sporiji niti se to kuži izvan benchmarka), mema, ekran, zvučnici, baterija navodno dura trećinu duže nego Exynos verzija (a koja već izdura dan). Uzeo sam i punjač 25Wni jer se s mobom dobije ona žalost od 15W koja je punila još S7......potrebno je kupiti i TypeC adapter jer nema 3.5mm za sluške...
|
Nabavi BT sluške i nemaš potrebe za 3.5mm adapterom
|
Pitanje za nekog tko koristi lens shield ili tempered glass zaštitu na stražnjoj kameri. Jesu vam slike mutne kad se slika u tamnijoj prostoriji sa blicom. Znači stavio sam novo staklo za kameru, tj. ta zaštita iza za kameru i svaka slika koja se slika sa automatskim postavkama sa blicem bude mutna. Jel moguće da nešto nije u redu sa samom kamerom. Prije nego što ću staviti to staklo, slikao sam par slika u mraku, odnosno u tamnijem prostoru sve svu bile ok.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ista stvar se cesto dogodi kada koristis prozirni case za mob - flash svjetlo "udje" u case i "obasja" se oko kamere i kamera pokupi to svjetlo pa dobijes glow po slikama. |
Dojmovi o S20FE 4G (Snapdragon verzija) nakon 2 dana i usporedba sa "flagship killerom od Xiaomija.
Performanse: mob leti (pogotovo kad se ugase animacije koje se pak mogu ugasiti u opcijama unutar postavki ONE UIa, ne treba ići u devs options). Dakle Poco F3 ima čak nešto jači proc ali ga je softver kočio dosta u odnosu na ovaj i to sa pogašenim animacijama isto. Baš sam se iznenadio da je takva razlika. Iako, prosječan korisnik neće na prvu skužiti. Vjerojatno. Ekran: Ovako kvalitetom slike na razini Poca F3, isto samsungov superamoled 120HZ, ali...iako je kinez rejtan na max 1300 nita - S20FE na 75% svijetli kao Kinez na 100%. Toliko o tome. Plus što mi je F3 sam po sebi mijenjao toplinu boja ponekad iako je automatika bila pogašena (vjerojatno opet do sranja od MIUIa) Baterija: tu su negdje, oba izdrže dan i još ostane nekih 20ak % uz solidno korištenje (sve po malo i dosta youtubea, ništa igre). Punjenje kod S20FE nešto malo sporije (uz 25W punjač koji se mora naknadno kupiti). Kod F3 je 33W i dolazi u paketu. Bugovi/grijanje: Niti jedan se nije grijao (oba snapdragoni). Kod igrica kad sam testirao nešto malo ali ništa osjetno i da bi bilo problem. F3 ima sranje od OSa a onda i bugove a najiritantniji je ponekad paljenje ekrana usred razgovora (na Mi9 mi se zatamnjivao ekran na 15% nakon razgovora a auto brightneess na off). S20FE ništa od toga, sve radi top. Kamera: tu sam se malo razočarao sa S20FE. Ili još nisam dovoljno fotkao, nemam pojma. Kamera na F3 je poznata da je osrednja (ista ona koju trpaju u note 10 koji košta 1200kn). S20FE ima bolju kameru ali ja sam očekivao flagship level jer je ista kao na S20 seriji. No to nije nebo zemlja razlika. Gcam malo diže fotke ali ne puno. Selfiji su puno detaljniji na gcam jer se očito kod samsung kamere neko sranje od filtera ipak pali bez obzira na postavke pa su selfiji bezveze. Video S20FE snima fenomenalno, sve bolje, od stabilizacije pa na dalje. Dimenzije/praktičnost/dizajn/izrada: oba su mi moba ok dizajnom, ništa genijalno ali niti gadno, solidno. Oba su relativno tanki, nisu jako teški (ispod 200g), veliki jesu ali ja sam se naviknuo davno. To ima i svoje prednosti (Youtube, Netflix i sl.). S20FE nema dojam plastičnjaka (radi plastične pozadine) a osim toga ide u kvalitetnu maskicu. Nije mi to neki faktor. Gorilla Glass 3 (na ekranu S20FE) je otporinije na ogrebotine od Gorille Glass 5 i 6 ali slabije podnosi udarce. Ali ja bi rađe da je tako jer kad padne mob na nešto jako tvrdo onda je u većini slučajeva to baj baj ekran ovako ili onako. |
Odakle je kupljen i koliko para? Ja sam kupio jednog sa njuškala prije cca mjesec dana ženi a sve mi se čini da ću i sebi. No nisam više vidio ni jednog sa Snapdragonom pa će potrajati. Dobar je mobitel no ne bi ja za njega dao puno više od 3k kn.
Ona je sa kamerom zadovoljna, no prije njega je imala LG G6. |
Citiraj:
|
Zasigurno odličan mobitel, al za tu klasu mobitela i cijenu su mogli staviti noviji gg4.
Citiraj:
|
Da ima logike to što kažeš, stavi se tempered glass i dobro, ono zaštiti ekran dobro bez obzira koje staklo je u pitanju.
Ima li netko ideju zasto mi se S21 ne updatea?
Zadnji security level pise da je April 2021, kad god stisnem manual update, kaze da sam up to date, a zadnja verzija mi je UC8. Na sammobile vidim da za Vip i Tcom ima nova verzija iz 8. mjeseca, ali na sammobile nema Tele2. u cem bi mogao biti problem? ne radi ni preko wifija ni preko 4g. e da, ne znam jel bitno, mob je kupljen na produljenje ugovora u HT, ali se koristi na Telemach mreži. Probao sam spojiti i preko najnovije verzije Smart Switcha na kompu, po nekim uputama online, isto kaže UpToDate UC8(EUX). Mislio sam u recovery modu obrisati cache, isto kako kazu na netu, ali nece uci u recovery. Pise negdje da poneki S21 radi tako probleme i da ga treba bootati sa ukljucenim USB slusalicama, ali nemam te slusalice. EDIT: uspio uc u recovery i obrisati cache... (drzao sam ga spojenog na komp umjesto slusalica). Uglavnom, i dalje pise da sam up to date. EDIT2: probao prebaciti na drugu mrežu, ubacio sam Tomato karticu u drugi SIM slot, svejedno nula bodova (ni OTA ni SmartSwitch). |
Sto ti pise pod "about phone - software info - service provider sw"? Trebalo bi pisati tri puta regija, npr: DHR/DHR/DHR
|
Pise EUX/EUX,EUX/EEX
Sent from my SM-G991B using Tapatalk |
Flashaj njemački DBT firmware(sve će ti biti isto)
Oni dobivaju prvi update ako se ne varam |
Ma mogu ja flashat sta god, zanima me kako da rijesim da sve radi OTA, kao i da S10 koji sam imao prije.
Citam da su mnogi zaglavili na EUX regiji, kako i zasto, boga pitaj. Ljudi iz It, Uk itd... Problem je sto su na krivom CSC-u i ne rade im osnovne stvari kao Samung Pay za koju moras imati odgovarajuci CSC. Manjak updejtova je isto jedan od problema EUX regije. To je kao neka objedinjena europska regija.
I ja sam na Note 9 bio prisiljen cackati po Odinu u nadi da cu uspjeti nekako promjeniti CSC na nebrandirani kanadski XAC. Na kraju nista nije pomoglo dok nisam nasao kod koji otvara izbornik za promjenu CSC-a: *#243203855# (promjena CSC-a radi factory reset!). Vec par godina se regija ne mijenja, cak i nakon factory reseta. Mislim da kod ne radi na Exynos modelima pa probajte skinuti neki drugi phone app (Google Phone npr). Na S10 si sigurno bio na nekoj "normalnijoj" regiji tipa DHR ili sl. pa nisi ni razmisljao o tome :) |
Meni na S20FE (4G snapdragon) uvezen iz Austrije danas došao već 3.1.1. update
|
E super, hvala.
Jel može Smart Switch napraviti kompletan backup, da ne moram nakon reseta srkat par GB s neta nego da se povuče s komp backupa preko kabela? Sent from my SM-G991B using Tapatalk |
Moze, backupira ti appove da ih ne moras skidati. Ali nije savrsen, ne sprema podatke appova. Neke appove iz nekog razloga mi nikada nije restorao pa napravi popis appova za slucaj da ti nesto ne prodje. Pamtim Gboard kao jednu od tih appova.
Uredno restora call log i poruke, ali za te bitnije stvari uvijek sam radio drugi backup, bilo preko Samsung clouda ili dediciranim appom. |
A koji app preporucas? Jel ima nesto da Ce prebaciti i loginove u aplikacije i WiFi password e, itd? Da doslovno nastavim koristit "novi" mob ko da sam na starom?
Citiraj:
|
Citiraj:
Vecina samsunga danas ne dozvoljava promjenu samo csca. Flashani csc u mobu vise nisu multicsc pa nema druge regije na koju se mozes prebaciti. Mozes flashati kompletan FW najbolje SEE csc (south east europe) i cekas update. Jos bolje da nema previše updateova, samo stvaraju probleme ako nisu bas jako bitni koji ispravljaju bugove.
Treba jos paziti na određene telefone od određenih operatera, najvise vodafone ukljucujuci a1. Znaju imat malo drukcije particije pa ti fleshanjem drugog fwa izbaci gresku, pa moras ili vracat isti fw ili reparticionirati memoriju sto nikako nije preporucivo da ne ubijes mob . |
Citiraj:
Nijedna metoda mi nije dovoljno dobra da "nastavim koristiti mob kao da se nista nije dogodilo". Uvijek sljedecih tjedan-dva podesavam sitnice koje skuzim da nisu prebacene u restoreu - 95% toga su neke postavke moba, personalizacija prikaza notifikacija i sl. Zivim za dan kad cu reci "to je to, ta backup metoda radi bez greske i radi sve od navedenog". Mozda je kod novijih modela samsunga bolje iskustvo, moje se temelji na S7 i Note9 modelu u zadnjih ~4 godine. Edit: Eh da, nekad davno dok sam rootao mobove, Titanium backup je radio upravo to - sejvao mi je sve (od postavki moba do wifi passworda) i vratio bi sve kako je bilo na svoje mjesto. Zadnji put koristio prije ~5 godina. Otkad sam odustao od rootanja, nisam nasao nista sto radi iole slican posao. |
Citiraj:
|
Promjena CSC-a preko imei koda ne funkcionira... Bar ne ono nesto *#272*imei ili tak nesto.
Jesi probao mozda skinuti google phone app pa s njim otvoriti onaj moj kod gore? Ako nista drugo, makar da znam(o) kako ove nove generacije samsunga disu.
|
Connection problem or invalid MMI code.
Na inače vrhunskim fotkama nebo mi je ispadalo jako zasićeno plavo. Isključio auto hdr ali nije bilo puno bolje. I onda nađem post na jednom forumu da treba ugasiti scene optimizer. Nakon toga boja neba spot on. Ne kužim zašto je to sranje uključeno po defaultu...
|
Vecina jos uvijek svrsava na boostane fotke, jbga :) To obavezno ugasiti, ali auto hdr je cist fajn za ostaviti upaljenim, vise pomogne kad treba nego sto odmogne.
|
Pozdrav Samsungovci,
nakon 3 Xiaomija (Redmi 4, Mi 8 i Mi 9T) prešao na Samsung S21+. I kako to biva, nakon što nisam imao nikakvim problema sa MIUI, na Samsungu problemi već s prvim većim updateom. Danas sam updateo telefon, i problemi su sljedeći (i poprilični): - telefon se ne može "lockati". Na tipku ne reagira, a imam i original Samsung masku, preklopnu koja ga zaključa kad ju preklopim... nope ni to se ne dogodi. Jednostavno lock ne radi - ako i probam stisnuti lock, cijeli telefon se freeza i touchscreen ne responda Ima li kakav "jednostavan" (pod time mislim instalirati softver na komp, spojiti USB i odraditi) način za "system restore" odnosno vratiti telefon u stanje prije updatea (koje je bilo skroz OK). |
Imao je tu frend s posla IDENTIČAN problem.
Jedan restart pomogao. :D Ali nisam siguran kako je to odradio? Hard reset putem tipki mislim da je radio. Vjerojatno si to već napravio, ali eto, da ti kažem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:34. |