PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

Janer Nevis 07.07.2014. 08:50

Ako je to uzrokovano xposed-om, onda on prilikom instalacije na SD karticu stavi i paket za deinstalaciju a koji se pokrene iz recoverya. Tako ćeš to riješiti ako je uzrokovano xposed-om.
Ako si slučajno flashao i tu zeznuo, onda može biti da si bootloader prebrisao. Onda ćeš trebati zamoliti nekoga tko ima taj mobitel da skine bootloader i pošalje ti ga.

Slav3n 07.07.2014. 09:27

Nisam fleshao, dogodilo se kad je xposed trazio reboot prilikom instalacije. Imas kakav link za recovery tutorijal?

Janer Nevis 07.07.2014. 09:33

Budući da imaš stock android pretpostavljam da imaš i stock recovery. E sad, ne sjećam se da li stock recovery ima opciju install zip from sdcard, jer nikad nisam koristio stock recovery. Ali pogledaj. U recovery bi se trebalo ulaziti kombinacijom tipki power i volume +. Znači ugasiš mobitel i držiš te dvije tipke skupa dok ne uđe u recovery.
Ako nema te opcije onda ćeš morati flashati neki custom recovery koji ima tu opciju.

bg_4_l 07.07.2014. 09:34

Citiraj:

Autor Janer Nevis (Post 2626504)
Budući da imaš stock android pretpostavljam da imaš i stock recovery. E sad, ne sjećam se da li stock recovery ima opciju install zip from sdcard, jer nikad nisam koristio stock recovery. Ali pogledaj. U recovery bi se trebalo ulaziti kombinacijom tipki power i volume +. Znači ugasiš mobitel i držiš te dvije tipke skupa dok ne uđe u recovery.
Ako nema te opcije onda ćeš morati flashati neki custom recovery koji ima tu opciju.

Ali ono što sigurno može iz stock recoverya je factory reset koji bi isto trebao otkloniti problem. Probaj ili power button+volume up držati pri paljenjum ili power button + volume down, ili power button +volume up+volume down. Ono što jedno od toga je sigurno za ulazak u recovery a drugo za bootloader. Stock recovery ti ima nekakvog onesvještenog zelenog Androida, a bootloader su samo linije teksta u boji među kojima je i linija Stock recovery ili go to recovery ili reboot to recovery. Znači imaš 2 načina da dođeš do tamo, ili direkno u recovery ili iz bootloadera.

Janer Nevis 07.07.2014. 09:38

Da, ako je xposed uzrok problema, onda će factory reset riješiti stvar. Jedino se tu onda mora napomenuti da će se izgubiti podaci, pa ako ima nešto važno onda ne bi trebao koristiti tu opciju. Ali ako podaci nisu važni onda mu je to najjednostavniji postupak.

Slav3n 07.07.2014. 09:56

Jbg, ne ulazi u recovery :/

bg_4_l 07.07.2014. 09:59

Citiraj:

Autor Slav3n (Post 2626523)
Jbg, ne ulazi u recovery :/

Pa dobro šta se desi, odma ode u bootloop? Izvadi bateriju na 10ak sekundi, od početka drži tu kombinaciju tipki i pusti nakon 5-10 sekundi.

GreenM 07.07.2014. 10:11

ljudi pomagajte. flashao sam neki dan svoj lenovo a830 [mtk6589] sa zadnjim sluzbenim romom pomocu flash toolsa, stavio cwm i rootao ga.
kako su mi smetale lenovo aplikacije brisao sam nemilosrdno, i obisao neku vazno zbog koje više nije mogao fukncionirati android
tako samo odlucio ponoviti postupak i ponovno flashati rom, ali ovaj put se javio neki error koji sam zanemario, i pokusao opet, no tad nisam oznacio DA DL ALL...i sad samo problemi...pokušavam flashati bilo što, ali stalno neki error.
ima li mi spasa?
http://upload.slike.com/slike/2014/0...39px-brick.jpg

Slav3n 07.07.2014. 10:12

Power + volume up mob ovo http://imgur.com/ZfnuTvi, ostale kombinacije se niš ne dogodi.

Janer Nevis 07.07.2014. 11:07

Citiraj:

Autor GreenM (Post 2626539)

Na ruskom forumu je jedan taj error 3060 riješio tako što je kabel prebacio na stražnji USB. Znači, prvo je koristio prednje usb ulaze i javljalo mu je taj error; valjda slabi napon. Onda je prebacio na stražnji usb utor (na matičnoj ploči) i onda mu je radilo.

Citiraj:

Autor Slav3n (Post 2626540)
Power + volume up mob ovo http://imgur.com/ZfnuTvi, ostale kombinacije se niš ne dogodi.

Nekako mi se čini da tvoja situacija nije nastala samo zbog instalacije xposed modula. Mislim da ti ne prostaje ništa drugo nego reflash.

Ag008 07.07.2014. 11:09

@GreenM, za početak skini noviju verziju SP falsh toolsa jer je tvoja stara.
http://www.mediafire.com/download/ai...01%29.rar.html

GreenM 07.07.2014. 11:13

hvala, ali evo mobitel je spasen, flashnuo sam mu samo cwm i uspio uci u njega. vec sam mislio da je sve izgubljeno...taj sp flash tool je uzasan alat, jedan dan radi, drugi dan vec ne

constantine1 07.07.2014. 11:41

Citiraj:

Autor matija.gubec (Post 2625335)
Zasto mu nitko ne rece za Jiayu G4?

BTW samo zelim demantirati da je ekran na F1 pukao zbog lose izvedbe, pukao je jer je dobio ili iznimno jak udarac ili je bio jako stisnut. Kad kazem jako, onda mislim stvarno jako.

Moje preporuke idu za Coolpad F1, stvarno super mobitel, malo preko budzeta, ali super bang for buck, sto smatram kao poantu kineza opcenito. Nema nikakvu izrazenu manu u svakodnevnoj upotrebi.

-Jiayu G4 upravo ga gledam i čini mi se ok mobać, ali u tom cjenovnom razredu možda bolje neki od navedenih, s time da je jako lijepi dizajn.

Citiraj:

Autor GreenM (Post 2625344)
spomenuo sam ovaj mobitel ranije, mislim da je u klasi do 120$ najbolji izbor - xiaocai x9+
premda to uzmi sa rezervom jer kolko znam nitko ga od nas osobno nema

gledao sam ga i čini mi se poprilično dobar za te novce, ali htio bi nešto provjereno (nešto što je netko ovdje kupio/imao/vidio).

nakon cijelog vikenda mozganja što izabrati i najbitnije koliko love mogu istovariti, odlučio sam da probam prodati svoj bb storm2, i nadam se da ću uspjeti dobiti oko 400-injak kuna za njeg, pa se time vračam na ono što sam i htio tipa; Coolpad F1, Dakele Small Cola, s time da laganu prednost dajem HUAWEI Honor 3C.
vidio sam da HUAWEI ima ovlaštenih servisera kod nas pa si mislim kako bi to bila najpametnija kupnja.
ukoliko dođe do kvara i slanja moba u kinu, dali je istina da se mora špediciji platiti privremeni izvoz oko 500kn, ili to funkcionira drugačije?
a gledao sam i po top listama koje sam našao na telekinezi u tom cjenovnom razredu HUAWEI Honor 3C mete konkurenciju.
ne znam koliko je to pouzdano, ali sigurno da ima neke isine u tome.:fiju:
sada planiram kupovinu, ono što me zanima je na šta treba paziti, odnosno vidio sam na nekim stranicama da kupci u komentarima daju naputke preko broja naruđbe o onome što žele da im bude instalirano, pa i razne prijetnje da će ih blatiti na kojekakvim stranicaam ako mob bude oštećen, bez nekih programa, jezika ili tko zna što!!!???
malo ne uljeva povjerenje kod kupnje ali vjerujem vama na forumu.

i na kraju krajeve, dali je to plug & play ili moram rootat, koješta instalirat i ostale bakarače da bi mob mogao koristiti, jer je za mene to znanstvena fantastika :bonker:

GoodLooker 07.07.2014. 12:00

HUAWEI Honor 3C je dobar uređaj, ima ga kompa i jako je zadovoljan. Igrao sam se s njim jedno pola sata pa nemam baš full iskustvo iz prve ruke.
Jedna od boljih kamera na < $200 odronima.
Ovo sa slanjem na popravak ili RMA je istina, mogu potvrditi iz prve ruke (slanje Newmana N2 na popravak). Potrebno je napraviti izvoznu špediciju ili jednostavno poslati natrag i platiti još jednom pdv pri povratku.

Slav3n 07.07.2014. 12:08

Citiraj:

Autor Janer Nevis (Post 2626588)
Nekako mi se čini da tvoja situacija nije nastala samo zbog instalacije xposed modula. Mislim da ti ne prostaje ništa drugo nego reflash.

Nisam stigao instalirati ni jedan modul jer je ovak ostalo prilikom instalacije xposeda kad sam prihvatio reboot.

gazda73 07.07.2014. 12:19

http://www.tportal.hr/gadgeterija/te...=facebookshare

Evo i portali su počeli pisati o kinezima.

prileee 07.07.2014. 15:11

Stigao coolpad f1, dok ga upogonim i dok splasne nerdgasm proc ce par dana ili tjedan i onda cu nabacit par rijeci. :chears:

puding22 07.07.2014. 15:27

I ima li itko ideju zašto umi s1 mogu flashati na stock rom ali ga ne mogu upaliti. Ne daje znakove zivota. Pokušao sam s drugom baterijom i ništa. Ne može se upaliti. Da je riknio valjda se nebi mogao ni flashati ili????

prileee 07.07.2014. 15:32

Da nije ekran krepa?

razorinc 07.07.2014. 15:35

Slaven xposed neradi na svim romovima, posljedica tome je bootloop... e sad ili ces stavit novi rom preko custom recoverya ili ces ga flashat sa pc. Ajd za pocetak povezi uredaj s pc putem usb kabla i istovremeno pritisni power+vol up. Tak cemo vidjet jel imas custom recovery. Nemoj brinut mob nije izgubljen

Dakok 07.07.2014. 16:04

Čitam o iskustvu lika s nabavkom na Pandawillu, pa da podijelim ovdje i vlastito iskustvo
s istom trgovinom i Paypalom:

Poruka je od prije mjesec dana

Citiraj:

mmk67:
Dragi prijatelji dobio sam jutros razocaravajuce pismo.Moj spor sa pandawill paypal je presudio
u korist pande.Znači samo njihov broj za pračenje koji su dali presudio u njihovu korist i zatvoren
je claim.Ja sam stvarno razočaran sa paypalom jer sam mislio da je kupovanje preko njih 100$
sigurno izgleda da nije. I paypal mi predlaze da se dogovorim sa pandawill a kako kad sam več
2 puta im pisao a oni mi samo jednom ogovorili i poslali samo broj za pračenje i ništa više. Šta mi
vi predlažete da uradim.lp

Ovo dolje je moje iskustvo s kraja prošle godine (isto Pandawill):
(Pandawill je poslao paket, ali je zapeo na odlaznoj pošti i nije se nikad pojavio)

Citiraj:

Paypal:
The seller has provided valid tracking information on the above case. As a
result, your appeal can not be granted at this time.

We encourage you to contact your seller for resolution.

We value your business and regret that you have had this experience.

Thank you for your cooperation.

Sincerely,
Nathan
Protection Services
Tako da uzmete u obzir "sigurnost" koju pruža Paypal i razmislite o aliexpresu kao
boljoj alternativi kod kupovine kineskih mobitela

Brko 07.07.2014. 16:06

Kad sam vikao da je taj Pandawill odron i da su to cura i dečko koji iz svog stana šalju robu i da su obični prekupci i šverceri, smijali ste mi se. ;)

GoodLooker 07.07.2014. 16:10

Ne kužim, pa zašto PayPal ne bi presudio u korist Pande?
Ne vidim u čemu je točno problem, možda malo više detalja o sporu?

pokra89 07.07.2014. 16:11

Znam da je nedavno bilo govora o tome, pa bih molio da mi pomognete. Danas su mi, nakon 50 dana, s everbuyinga stigle slušalice BIDENUO G500. Trazio sam ne preskupe, a da imaju i mikrofon i tipke za saltanje muzike. Međutim, kako sam se i bojao, nekompatibilbe su s neom n003, zvuk je prigusen i normalan je tek kad uprem tipku za spustanje/dizanje slušalice. Postoji li nacin ili neki dio koji bi mogao ovo učinit upotrebljivim ili da ih bacam

prileee 07.07.2014. 16:13

A zasto bi? Dali su tracking a paket nije stigao (nema tracking updatea poslije slanja ako sam dobro dakoka skuzio). Otvoris claim i od paypala ga dobijes u guzu s ovakvom presudom, a kao zastita paypala je tu...

razorinc 07.07.2014. 16:23

Tako sam ja izgubio spor s bangodom i njihovim puknutim displayom. Isto je paypal presudio u njihovu korist...

the_ghost 07.07.2014. 16:39

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2626801)
Tako da uzmete u obzir "sigurnost" koju pruža Paypal i razmislite o aliexpresu kao boljoj alternativi kod kupovine kineskih mobitela

Daj malo vise detalja, ja nista ne kuzim kaj se tu dogodilo.

puding22 07.07.2014. 16:41

Citiraj:

Autor prileee (Post 2626762)
Da nije ekran krepa?

Evo pokusavam upaliti sa ukopcanim slusalicama al nista. valjda bi bilo nekakvog zvuka. :( Može li biti do roma?

prileee 07.07.2014. 16:59

Citiraj:

Autor prileee (Post 2626742)
Stigao coolpad f1, dok ga upogonim i dok splasne nerdgasm proc ce par dana ili tjedan i onda cu nabacit par rijeci. :chears:

Uz coolpad sam dobio i san disk se karticu od 4 gige. Nije puno ali čovjeka veseli. Makar za prebaciti na stari mob a 16 iz njega u ovaj...

nvn 07.07.2014. 17:06

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2626801)
Tako da uzmete u obzir "sigurnost" koju pruža Paypal i razmislite o aliexpresu kao
boljoj alternativi kod kupovine kineskih mobitela

prije tocno godinu dana sam imao borbu s Etotalkom i Paypalom, dosao mi je Lenovo P770 s neispravnim ekranom, titrala je slika.
Kada sam prijavio problem Etotalk je odugovlacio, 100 puta mi odgovarao da opisem problem, slao genericke mailove i gluposti.
Posto sam vidio da to ne vodi nikamo otvorim case na paypalu, posaljem mobitel s tracking brojem, dode mobitel u kinu i NIKAD se ne updatea status na pracenju da je Etotalk dobio mobitel..
Meni je Etotalk potvrdio da su dobili mobitel mailom, ali da ne vide ikakav problem :D
Paypal mi zatvorio case jer kao tracking broj nije validan, poludio sam tu. Etotalk nije zelio potvrditi paypalu da su dobili mobitel, na pola mailova mi nisu ni odgovorili i na kraju se uopce nisu javljali (i tom trenutku sam bio i bez mobitela i bez zastite paypala).
Slao sam 10ak puta mail na paypal sa screen shotevima maila od etotalka, cak sam iz nemoci otvorio i facebook account da im tamo na wall lijepim poruke da gdje je moj mobitel :D
Na kraju sam uspio isposlovat od paypala da mi isplate nekakav iznos(mislim da sam na kraju izgubio 200kn cca)..ali to je bilo ono bilo mucenje od oko 3,4 mjeseca :D

Etotalk se pokazao kao katastrofalan seller kada je reklamacija u pitanju, a paypal se uopce nije iskazao u proucavanju slucaja, 100 puta sam im slao mail sa detaljima, razliciti ljudi su preuzimali case itd..

Dakok 07.07.2014. 17:33

Ovo u vezi Paypala je jednostavno.
Naručiš mobitel.
Dobiješ TN i vidiš da je paket zaprimljen u Singapuru.
I to je sve. Paket tu nestane i tracking ne pokazuje napredak.
Digneš dispute i kasnije claim na Paypalu.
Pandawill odgovori Paypalu da su poslali i pošalje TN kao dokaz.
Nakon isteka roka, Paypal mi se javi da je slučaj zaključen jer je trgovac poslao dokaz da je poslao paket (???????????)
Nakon toga mi je Pndawill napravio refund, a uskoro sam dobio i poziv od pošte da potpišem
izjavu kako nisam primio paket od Pandawilla.

To je to u kratkim crtama. Planirao sam dignut frku Paypalu u stilu da posvetim mjesec dana života u online proklinjanju svega živog i mrtvog ocu im i majci lupeškoj ali me
ugasio PW refund.

Zbog toga su mi sada na top listi 3-4 trgovca s aliexpressa i još par trgovina s paypalom
(ali ne zbog paypala, nego zbog relativne pouzdanosti samog trgovca)

Dakok 07.07.2014. 17:48

Mislim da ne smeta ako nisu spojeni postovi jer je zanimljiva stvar.

Izašla je recenzija za Coolpad 7320, pa bacite oko (ili leću):
Coolpad F1 recenzija

Video recenzija

(8-jezgreni za oko 137 USD)

Danndy 07.07.2014. 17:52

Totalno offtopic, ali samo sam se zbog ovoga registrirao :-). ovo što se gore spominje za PayPal, iz više desetaka primjera vlastitih mogu potvrditi da nije točno . ja i kao seller i kao prodavač sam bio u tim situacijama. Vezano za mene kao prodavača, imao sam tracking, koji je pokazivao da je paket stigao u Baku, ali nije pisalo dostavljen, jer njihov domaći tracking to ne piše...PayPal presudio u korist kupca...komentar- tracking mora pokazivati da je stvar dostavljena i potpisana. Više puta sam to okusio, tako da moj savjet je svakako žalit se paypalu preko help centra, jer osoba koja je vodila case je budala.
Čisto da bude nešto na temu, jel neko možda naručio i dobio NEO M1? Ili ako znate neku recenziju, ali baš neke privatne osobe.

Dakok 07.07.2014. 18:01

Citiraj:

Autor Danndy (Post 2626859)
Totalno offtopic, ali samo sam se zbog ovoga registrirao :-). ovo što se gore spominje za PayPal, iz više desetaka primjera vlastitih mogu potvrditi da nije točno .

Iz vlastitih primjera možeš samo potvrditi da nisi imao takvo iskustvo.
Iz vlastitog primjera mogu potvrditi da je sasvim, vrlo i neupitno točno.

Našao sam gorespomenuti Coolpad za samo 132.5 USD :D
Seller mi izgleda OK na prvi pogled

chief_wolfinjo 07.07.2014. 18:26

ne želim pametovati ali paypal katkad nije uopće sigurnost kod kupovine....
prije je vaša banka sigurnost... barem u mojem slučaju. ponavljam, ako vas paypal zahebe onda pokrenite chargeback :goood:

partwish 07.07.2014. 18:38

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2626878)
ne želim pametovati ali paypal katkad nije uopće sigurnost kod kupovine....
prije je vaša banka sigurnost... barem u mojem slučaju. ponavljam, ako vas paypal zahebe onda pokrenite chargeback :goood:

Da, paypal nije 100% siguran i oni to ofrlje rade. I ja imam takvo iskustvo, ali nije da imaš puno alternative.

brus55 07.07.2014. 18:40

Lg l90

Pozdrav svima!
Postoji li još neka internet trgovina (osim mobicity-ja) koja u ponudi ima LG L90 a da je po približnoj cijeni kao i na mobicity-ju?

Slav3n 07.07.2014. 18:47

Citiraj:

Autor razorinc (Post 2626764)
Slaven xposed neradi na svim romovima, posljedica tome je bootloop... e sad ili ces stavit novi rom preko custom recoverya ili ces ga flashat sa pc. Ajd za pocetak povezi uredaj s pc putem usb kabla i istovremeno pritisni power+vol up. Tak cemo vidjet jel imas custom recovery. Nemoj brinut mob nije izgubljen

Kad to stisnem, pojavi se boot loop. Neznam kaj da radim da ga komp prepozna? Instalirao sam 10ak drajvera, ali komp ga ne očitava, samo se počne puniti kad ga spojim.

partwish 07.07.2014. 18:49

Citiraj:

Autor brus55 (Post 2626885)
Pozdrav svima!
Postoji li još neka internet trgovina (osim mobicity-ja) koja u ponudi ima LG L90 a da je po približnoj cijeni kao i na mobicity-ju?

Maksimalno si fulao temu.

GoodLooker 07.07.2014. 18:58

Gle vraga, G4S dobio službeni KitKat ROM:
http://www.needrom.com/mobile/4-4-official-g4s-kitkat/

http://bbs.ejiayu.com/thread-1206301-1-1.html

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:38.