PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 2. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=261630)

crijevo 04.11.2015. 17:47

Dvoumim se između Meizu M2 mini i Cubota X16. Kolko vidim i kolko se razumijem, hardverski su gotovo identična, razlika ide u korist cubota koji ima FULL HD ekran. Teško mi se odlučiti, koji je od njih bolje uzeti i po čemu?

partwish 04.11.2015. 17:50

Citiraj:

Autor crijevo (Post 2849045)
Dvoumim se između Meizu M2 mini i Cubota X16. Kolko vidim i kolko se razumijem, hardverski su gotovo identična, razlika ide u korist cubota koji ima FULL HD ekran. Teško mi se odlučiti, koji je od njih bolje uzeti i po čemu?

Hmmm, Meizu je ipak brand, a Cubot... to je po meni ipak klasa ispod.

frulex 04.11.2015. 18:32

Meizu svakako...

Dakok 04.11.2015. 18:50

Nađi kinesku stranicu kubota i forum pa vidi utiske :)

bg_4_l 04.11.2015. 18:51

Citiraj:

Autor Roo (Post 2849024)
Pozdrav svi, evo kupio sam Lenovo K3 Note i odlično radi tj. radio je. Nakon par dana korištenja počele su se pojavljivati nekakve reklame. Pa je onda krenuo sam instalirati neke aplikacije. Ispostavilo se da imam nekakav Trojan virus instaliran u sistemsku aplikaciju koju ne mogu pobrisati. Izluđuju me aplikacije i reklame, imate li kakvih savjeta što napraviti? Nakon kontakta s Sellerom, rekao mi je da napravim Flash uređaja. Blage veze ne znam kako se to radi.. Pomagajte :)))))

Pozdrav i tebi. Evo ukratko uputa, nije jako komplicirano.

Skineš ROM(ilitiga operativni sustav) odavde ROM. Nakon toga skineš flashtool(alat kojim instaliraš dotični operativni sustav na svoj uređaj), ovdje FLASHTOOL.

Instrukcije za Flashtool(otvori spoiler):

Usage Instructions:

Unzip both FlashTool and ROM.
Install Lenovo drivers.
Run Flash_tool.exe (right click the file, choose "Run as Administrator")
For scatter loading file, choose the MT6752_Android_scatter.txt in ROM (found in target_bin folder). Wait for files to be added.
In the dropdown menu below scatter loading file, make sure "Download Only" is selected.
choose Options-> Option-> Connection -> USB -> High Speed
choose Options-> Option -> Download -> DA DL All with Checksum (make sure it's ticked)
Turn off your phone completely
Press the download button
Connect your phone into the computer via USB cable.
The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
And green circles display
Finish!

To bi trebalo biti to. Ako negdje zapne, javi se pa će ti netko pomoći. Uživaj! :chears:

boris121 04.11.2015. 19:03

jiayu g3c

Nakon godinu i par mjeseci jiayu g3c,ne baca sliku na display(sam od sebe).Toliko od mene

Ag008 04.11.2015. 21:48

Meni dolazi Cubot X16, neću se morati toliko opterećivati romovima i slično kao što se mora za Meizu.
Cijena je dosta povoljna (4G/2gb/5.1/fullhd, tanak...), mobitel se čini ok i svi koji su ga do sada dobili su i više nego zadovoljni.

picajzlaaa 04.11.2015. 22:12

Citiraj:

Autor Tomtam (Post 2849041)
Da mogu napraviti vecu razliku u cijeni za vise istih modela iako ona naravno nije realna jer je memorija za cijenu uredjaja jednostavno besplatna. Po uzoru na iphone.

Da, kao što sam napisao, preglupa spika ali jasno mi je zašto to rade :D

darmarH 04.11.2015. 22:25

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2849140)
Meni dolazi Cubot X16, neću se morati toliko opterećivati romovima i slično kao što se mora za Meizu.
Cijena je dosta povoljna (4G/2gb/5.1/fullhd, tanak...), mobitel se čini ok i svi koji su ga do sada dobili su i više nego zadovoljni.

Tko se opterećuje? Sestrična je uzela sa aliexpressa i prezadovoljna je, samo je ubacila karticu i peglaj.. ;)
Nikakvih dorada nije bilo, a oni koji dobe mob sa kineskim a ne international romom pa idu flešat to je druga (malo jeftinija) priča..

warlock25 05.11.2015. 09:21

stigao redni note 2

stavio EU 5.10.22 Weekly ROM.

imate li VI LTE na tom mobu.meni daje najviše h+

mrva_zg 05.11.2015. 10:23

^^
moraš imat upaljen kod providera LTE ako nemaš ne bup ni imo :D

meni radi bez greške lte na VIPu

Gladstone 05.11.2015. 10:44

društvo,

može pomoć.. dvoumim se između meizu metal i Letv 1s...

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_260831.html

Jel ovaj Letv ipak brend ili odron??:fala:

de.fang 05.11.2015. 10:59

Citiraj:

Autor Gladstone (Post 2849262)
društvo,

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_260831.html

Jel ovaj Letv ipak brend ili odron??:fala:

oba su dobri

rodriguez 05.11.2015. 11:15

Citiraj:

Autor crijevo (Post 2849045)

Meizu M2 Mini, imam jednog, rootao ga vrlo jednostavno, stavio adaway, greenify, izbrisao par kineskih aplikacija, i mobitel leti.

Kamera duplo bolja od Motorole Moto G 1stgen.

Preporuka Meizu je BRAND. TMdsuker

Mrcina 05.11.2015. 11:21

Citiraj:

Autor Gladstone (Post 2849262)
društvo,

Sa giztopa uzmeš. Meizu i Letv $220 preorder, a piše da imaju Oneplus X za $250 in stock.
Više ljudi je uzelo u ovih par tjedana od njih i sve ok, nema pdva, platiš samo kolko piše.

opx je 5" amoled i pretpostavljam da će imat jaču podršku od prva dva. Inače mi se Letv čini izgledom klasu ili dvije iznad, a i ima gigu rama više od meizua. Naravno, tu je i xiaomi mi4c...

crijevo 05.11.2015. 13:29

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2849279)
Meizu M2 Mini, imam jednog, rootao ga vrlo jednostavno, stavio adaway, greenify, izbrisao par kineskih aplikacija, i mobitel leti.

Kamera duplo bolja od Motorole Moto G 1stgen.

Preporuka Meizu je BRAND. TMdsuker

Hvala svima na preporukama, uzet ću meizu onda.

Znači, ako naručim kinesku verziju roma, napravim postupak opisan u postu na linku dolje i to je to?
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6931

Drugo pitanje vezano uz aliexpress.
Odabrao bih dostavu DHL-om da mi brže stigne i izbjegnem pdv. Pitanje je jel trebam tražiti oglase di izričito napominju da je to moguće (link 1) ili se odabirom DHL-a na bilo kojem oglasu izbjegne plaćanje pdva npr ovdje?

RF923 05.11.2015. 13:35

Stigao Mi4c naručen preko giztopa za 9 dana od slanja, DPD kurirskom službom bez carine,pdva i ostalih davanja. Došao je sa nekom lijevom verzijom MIUI-a, bez kineskih aplikacija(vjerojatno su oni očistili) sa playstorom i hrv. jezikom. Išao sam odmah inst. global dev. verziju, ali kako na njoj nema gappsa, kako ni hrv. jezika odlučio sam inst. libra rom(kodni naziv za mi4c) sa xiaomi.eu. Instalacija je jednostavna, brza (najviše se čeka da se skine tih cca 700mb roma), dolazi sa hrv. jezikom, bez kin.aplikacija i sa gappsima. Ako nekog još nešto zanima neka slobodno pita.

RF923 05.11.2015. 13:44

Citiraj:

Autor crijevo (Post 2849348)

Odabrao bih dostavu DHL-om da mi brže stigne i izbjegnem pdv. Pitanje je jel trebam tražiti oglase di izričito napominju da je to moguće (link 1) ili se odabirom DHL-a na bilo kojem oglasu izbjegne plaćanje pdva npr ovdje?

Moraš odabrat tamo di to navode, ovaj drugi isto šalje dhl-om, ali ako ode na carinu dođe puno skuplje.
Imaš ga 11.11 na ovoj njihovoj akciji. Čak i ako ti ne prođe carinu dođe nešto jeftnije,a ima šanse da i ne ode, ali naravno trebalo bi mu duže da dođe.

jurica_m 05.11.2015. 17:43

Pozdrav. Gdje kupiti Oneplus One najjeftinije? (64gb verziju)

coconut 05.11.2015. 17:56

Tamo gdje ti nude povrat pdv-a kojeg ćeš platiti našoj carini.

jurica_m 05.11.2015. 18:10

Citiraj:

Autor coconut (Post 2849459)
Tamo gdje ti nude povrat pdv-a kojeg ćeš platiti našoj carini.

coconut, hvala na iscrpnom odgovoru. Čovječe, mislio sam ima li neki link s trgovinom zato sam i postavio pitanje.:lol2:

ćubi 05.11.2015. 18:54

Giztop 380$, po iskustvima s ovog i jednog drugo foruma nema dodatnog pdv-a, 10ak dana putuje

bous 05.11.2015. 18:57

Pozdrav svima,
treba mi vasa pomoc.Mogu kupiti hard brickan Oneplus one 64GB za cca 80eura,da li je to dobra kupovina ili je to preriskantno?
Zapravo,kolika je mogucnost da je mobitel neupotrebljiv?
Hvala!

Brko 05.11.2015. 20:44

100%tna je mogućnost da je mob ubiven.

Tomtam 05.11.2015. 20:45

Citiraj:

Autor picajzlaaa (Post 2849144)
Da, kao što sam napisao, preglupa spika ali jasno mi je zašto to rade :D

Hehe, sorry odvratno sam površno čitao. :chears:

Nakon par dana korištenja mi4c sa libra romom, nisam imao niti jedan jedini problem, glitch, zastajkivanje, smrzavanje, sporost i slicno. Mobitel mi je sjeo super po svakom pogledu, ali najviše po dizajnu. Na poslu sam u trenerci i stoji mi u džepu, do sada su mi kod sjedanja na strunjaču, stolicu ili pod mobiteli redovito ispadali, ovaj ne, valjda zbog obilika i veličine. Baterija mi je sad (21:00) na 75%. Skinuo sam ga s punjača oko 7:30. Nisam puno čačkao, stalno je na netu, isključenog gps-a i lte-a, tako da nisam bas mjerodavan, ali meni se cini da uz taki usage mogu ući u pola 3. dana nakon punjenja.

rodriguez 05.11.2015. 21:30

Citiraj:

Autor crijevo (Post 2849348)
Hvala svima na preporukama, uzet ću meizu onda.

Znači, ako naručim kinesku verziju roma, napravim postupak opisan u postu na linku dolje i to je to?
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6931

Aliexpress chigon technology, odabereš DHL,sveukupno cca 150$, i čekaš 7 dana.

Bez carine, PDVa itd.

Inače jel ovo fake ili?
http://www.gsmarena.com/meizu_pro_5_...news-14850.php

bous 05.11.2015. 23:17

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2849516)
100%tna je mogućnost da je mob ubiven.

Ja sam isto sumnjicav,iako prodavac tvrdi da mu se zbrickao prilikom nadogradnje i od tad ga nije dirao.Jos je rekao da ga je nosio na servis i da su mu trazili 55eura,al da bi ga radje prodao u ovom stanju jer ima drugi mob koji koristi.
Btw cijene su u eurima jer se radi o Austrijskom trzistu.

RF923 06.11.2015. 01:10

Citiraj:

Autor bous (Post 2849601)
Ja sam isto sumnjicav,iako prodavac tvrdi da mu se zbrickao prilikom nadogradnje i od tad ga nije dirao.Jos je rekao da ga je nosio na servis i da su mu trazili 55eura,al da bi ga radje prodao u ovom stanju jer ima drugi mob koji koristi.
Btw cijene su u eurima jer se radi o Austrijskom trzistu.

Priče za malu djecu, baš nije htio dati 55€ za popravak i onda bi ga mogao prodati za 200€ više bez problema. Ili je jako glup ili te želi prevarit, a vjerojatno ovo drugo.

coconut 06.11.2015. 06:16

Pojavio se Meizu Pro 5 Mini. Specifikacije su prilično impresivne za cijenu od 360€. Navodno bi se mogao pojaviti i 4/64Gb model (ovaj je 3/32).
http://phoneradar.com/meizu-pro-5-mini-listing/

Roo 06.11.2015. 14:42

Citiraj:

Autor bg_4_l (Post 2849075)
Pozdrav i tebi. Evo ukratko uputa, nije jako komplicirano.

Skineš ROM(ilitiga operativni sustav) odavde ROM. Nakon toga skineš flashtool(alat kojim instaliraš dotični operativni sustav na svoj uređaj), ovdje FLASHTOOL.

Instrukcije za Flashtool(otvori spoiler):

Usage Instructions:

Unzip both FlashTool and ROM.
Install Lenovo drivers.
Run Flash_tool.exe (right click the file, choose "Run as Administrator")
For scatter loading file, choose the MT6752_Android_scatter.txt in ROM (found in target_bin folder). Wait for files to be added.
In the dropdown menu below scatter loading file, make sure "Download Only" is selected.
choose Options-> Option-> Connection -> USB -> High Speed
choose Options-> Option -> Download -> DA DL All with Checksum (make sure it's ticked)
Turn off your phone completely
Press the download button
Connect your phone into the computer via USB cable.
The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
And green circles display
Finish!

To bi trebalo biti to. Ako negdje zapne, javi se pa će ti netko pomoći. Uživaj! :chears:

Hvala... nadam se da ću uspjeti :)))

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:39.