PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

coconut 08.04.2024. 10:46

Prilično je loš izbor takvih malih auta. Imaš Twinga, Fiat 500 i 600. Corsa, 208 i C3 su klasu veći.

Alister 08.04.2024. 10:53

Zima je 100-120km kako je kolega rekao, a kojih 300-400 ima Twingo? Možda ako uzmeš veću bateriju, ako je ima, to ne znam.
Seka možda ima tešku nogicu, i ugašen ECO mode, pa da bude prva na semaforima :)

Master_Hrc 08.04.2024. 11:16

Rento sam kar (:D) na 9 dana i trebao sam dobiti seata leona karavana, ali ga nisu imali i dali su mi upgrejd za djabe, mercedesa karavana 220 cd starog godinu dana. Uf, uf iako nisam bas ljubitelj njemackog trojstva bome sam jos pod dojmom. Prvi put sam vozio automatika, trebalo mi je jedno 15 minuta da krenem sa njim, hahahah. Ali stvarno mi je auto vrh. Znaci na tempomatu 130 km/h, 1500 okretaja i potrosnja 4.1 l. :D. Kad sam stigo u Rvacku sam ga digo na 150 km/h (naravno, lol) i onda je bilo 1700 okretaja / 5.1 l potrosnja. Uglavnom prosao sam 1800 km, trosi kao upaljac.....:D. Sljedeci auto mi je sigurno automatik, iako sam fan lexusa (ako pricamo o premiumu) ne bih imao nista protiv i ovakve mecke....:D :D

strgani 08.04.2024. 11:29

Citiraj:

Autor strgani (Post 3736476)
Zveknuo sam tipa prošli tjedan na križanju Selska/Zagorska, išao sam sa sjevera na jug, a on s juga na zapad skretao (lijevi skretač) i oduzeo mi prednost.
Svi smo zdravi, nismo ozlijeđeni, nisu se airbagovi upalili,ja sam u voznom stanju, sad iščekivanje isplate njegovog osiguranja, bio sam poslikao.

Mislite li da je bolje pričekati isplatu pa odlučiti popravljati ili ne, ili da odmah popravljam?

S obzirom da grandeura kod nas nema, ali ih ima po poljskoj, zna li tko kakvu dobru stranicu aka poljsko njuškalo da po poljskoj potražim dijelove?

Nove dijelove da naručujem, 2000e će me ispast samo dijelovi...

lowrider 08.04.2024. 11:36

Allegro ti je odličan, sam velika većina tamo ne šalje van Poljske.
Jedino ak imaš nekoga da ti pokupi tamo

Wolverine 08.04.2024. 11:48

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3737298)
Ima netko iskustva s Twingom električnim?

Gledam ženi da uzmemo nešto za po gradu

Radije bi ubo Yarisa hibrida nego elektricni Twingo.

Lewis 08.04.2024. 11:53

Citiraj:

Autor Ladytron25 (Post 3737106)
https://imgur.com/a/Uc7t7VV
Ovo je japanska guza :)
Imala sam priliku sjesti u Lexus ISF 250 :)
London je začuđujuće pun Lexusa, ali SUV verzija

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3737114)
Neki dan vidio LC 500 crni.
Prekrasan stroj uživo

Citiraj:

Autor Visage (Post 3737132)
Ne postoji ljepsi interijer od LC500, o kojoj god da se trenutno klasi vozila radi. Konceptna sloboda poteza dizajnera, vecina vozila se razvodni do proizvodnje do neprepoznatljivosti, njegov interije i u stvarnosti ostaje isti. Samo da je rucnog.

Neki lik iz ZG Holdinga ga vozi

Kad smo vec kod Lexusa ja sam "slozio" jednog LC500 u djelovima prosle godine :)

strgani 08.04.2024. 11:56

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3737330)
Allegro ti je odličan, sam velika većina tamo ne šalje van Poljske.
Jedino ak imaš nekoga da ti pokupi tamo

Nema na allegru far za grandeura, sad sam pregledao..nije mi problem da mi kolega tamo pokupi jer radi tamo, samo moram nać...

coconut 08.04.2024. 12:44

@wolv
Yaris nije na Fondovskoj listi vozila pa nema poticaja za njega.
https://vozimoeko.fzoeu.hr/vozila.as...zvodjac=TOYOTA

Jutros dok sma bio na kavi, uz kafić je prošao bijeli LC naših pločica, ali nijsam zapamtio odakle. U pitanju je bila nekakva egzotika, VT ili nešto slično.

Mommistake 08.04.2024. 13:09

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3737322)
Rento sam kar (:D) na 9 dana i trebao sam dobiti seata leona karavana, ali ga nisu imali i dali su mi upgrejd za djabe, mercedesa karavana 220 cd starog godinu dana. Uf, uf iako nisam bas ljubitelj njemackog trojstva bome sam jos pod dojmom. Prvi put sam vozio automatika, trebalo mi je jedno 15 minuta da krenem sa njim, hahahah. Ali stvarno mi je auto vrh. Znaci na tempomatu 130 km/h, 1500 okretaja i potrosnja 4.1 l. :D. Kad sam stigo u Rvacku sam ga digo na 150 km/h (naravno, lol) i onda je bilo 1700 okretaja / 5.1 l potrosnja. Uglavnom prosao sam 1800 km, trosi kao upaljac.....:D. Sljedeci auto mi je sigurno automatik, iako sam fan lexusa (ako pricamo o premiumu) ne bih imao nista protiv i ovakve mecke....:D :D

Koji je to mercedes cd?

C klasa, dizel?

Master_Hrc 08.04.2024. 13:11

yes C klasa, C200 d. Krivo sam napisao u postu. Morao sam baciti oko na slike da vidim :D

Mommistake 08.04.2024. 13:13

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3737350)
yes C klasa, C200 d. Krivo sam napisao u postu. Morao sam baciti oko na slike da vidim :D

Da, da, super je to autek.

Ja sam ga gledao dugo, pobjegao mi jedan kada sam htio kupiti, na kraju odustao samo zbog jedne stvari.

Taj auto nema ništa mjesta odostraga, šteta.

Vozne karekteristike, dizajn, sve po mom "šusu".

buljaka 08.04.2024. 13:15

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3737298)
Ima netko iskustva s Twingom električnim?

Gledam ženi da uzmemo nešto za po gradu, imam osjećaj da mi se ovaj moj Škodilak dizel baš uništava u gradu, svaki put kad dođe doma s posla, a ima nekih 4km do posla, pogotovo zimi, da auto umire.

Njena prosječna potrošnja je 15-20l/100km (uzme prosjek tih 4km zadnjih).

Ona to kresne, gas doma i u garažu, auto ne stigne ni zraka uzeti niti se zagrijati.

E sad, sestra vozi službeni HP-ov Twingo, kaže da zimi nije prošla ni 80km s punom baterijom? Sestra se vozi u Novom Zagrebu između 10-tak poštanskih ureda na dnevnoj bazi, ako joj se zadesi da slučajno vanredno mora u Dubravu ili negdje van Novog Zagreba, uvijek je knap s baterijom na kraju dana.

Moguće da od deklariranih 300-400, ustvari realno po gradu zimi ispadne manje od 100km?

Imam Twingo 2022 godište , zimi 160 km napravim a ljeti 240 . Napravio sam već 22 000 i na dan imam cca 10 do 15 obilazaka po uredima ili strankama .

Nisam nikad bio ispod 140 km zimi

Poslano sa mog

Master_Hrc 08.04.2024. 13:41

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3737351)
Da, da, super je to autek.

Ja sam ga gledao dugo, pobjegao mi jedan kada sam htio kupiti, na kraju odustao samo zbog jedne stvari.

Taj auto nema ništa mjesta odostraga, šteta.

Vozne karekteristike, dizajn, sve po mom "šusu".

Je, u pravu si. Malo je skuceno iza, imao sam dvije sjedalice i na kraju sam opet morao dosta cisiti vozacev i suvozacev sic od nogu. Iako mu je gepek cisto solidan....ali ima rabljenih po cisto solidnoj cijeni:
https://www.willhaben.at/iad/gebrauc...-aut-755233907

Mommistake 08.04.2024. 13:46

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3737357)
Je, u pravu si. Malo je skuceno iza, imao sam dvije sjedalice i na kraju sam opet morao dosta cisiti vozacev i suvozacev sic od nogu. Iako mu je gepek cisto solidan....ali ima rabljenih po cisto solidnoj cijeni:
https://www.willhaben.at/iad/gebrauc...-aut-755233907

Evo, susjed kupio prošli tjedan u KC benzinca takvoga za 39k, novog, čovjek dobio na nagradnoj igri, nije imao love za tankati. Auto ima 80km. Limuzina, nije karavan, takva plava boja. Dodatne felge i ljetne gume. Auto doslovno nov.

Visage 08.04.2024. 14:17

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3737332)
Kad smo vec kod Lexusa ja sam "slozio" jednog LC500 u djelovima prosle godine :)

WORLD-CLASS LEXUS LC 500 FACTORY IN JAPAN

Dule 08.04.2024. 17:12

Citiraj:

Autor Juice (Post 3736691)

Jel netko zna gdje je ova kamera na obilaznici kod odvajanja za A3 (broj 2 sa slike), jel to ovdje:

https://www.google.com/maps/@45.7908...8192?entry=ttu

Prolazim tu svaki dan i gledam di je kamera, ne vidim ništa...

coconut 08.04.2024. 17:41

Dobre felge ima onaj crni kabrio sa smeđom unutrašnjošću.

delavi 08.04.2024. 18:22

Jel postignut neki dogovor o start stop sistemu? Jedni kažu akumulator se brže troši pa i motor. Drugi kažu da moderni hibridi imaju sve bolje pa onda i izdržjivije da se podnese takav sustav. koji gasi pali puno puta. Činjenica je da su uštede goriva minimalne, pogotovo za nas koji ne vozimo više od 12t km godišnje pa čak i ako je stalno grad. Ja to gasim jer mi ide na živce i ne vidim stvarni benefit a nekako se nadam da će mi sve trajati duže.

coconut 08.04.2024. 18:51

I ja to gasim čim uđem u auto.

medo 08.04.2024. 18:54

Automobili

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3737232)
Uključiš auto hold i ne moraš biti na kočnici. Samo kad se zaustaviš, stisneš još jednom malo jače kočnicu i stoji dok ponovno ne dodaš gas.

Da, tako je bilo i prije. To je ono čemu se nisam nadao jer ako ga ne staviš u N(eutral) guliš lamelu na kuplungu dok auto stoji na kočnici u (D)riveu.

Citiraj:

Autor delavi (Post 3737397)
Jel postignut neki dogovor o start stop sistemu? Jedni kažu akumulator se brže troši pa i motor. Drugi kažu da moderni hibridi imaju sve bolje pa onda i izdržjivije da se podnese takav sustav. koji gasi pali puno puta.

Imaš hibride koji imaju elektromotor umjesto alternatora pa on tehnički nikada ne pali auto na klasičan način nego “na guranje” nakon što elektromotor već pokrene auto s mjesta.

Klasičan start-stop u ne-hibridima gasim.

1v@n 08.04.2024. 18:56

Citiraj:

Jel postignut neki dogovor o start stop sistemu? Jedni kažu akumulator se brže troši pa i motor. Drugi kažu da moderni hibridi imaju sve bolje pa onda i izdržjivije da se podnese takav sustav. koji gasi pali puno puta. Činjenica je da su uštede goriva minimalne, pogotovo za nas koji ne vozimo više od 12t km godišnje pa čak i ako je stalno grad. Ja to gasim jer mi ide na živce i ne vidim stvarni benefit a nekako se nadam da će mi sve trajati duže.

Na benzincu sam ga gasio čim sam ušao u auto, srećom je tipka bila odmah pored tipke za paljenje pa mi je trebalo kratko da uđe u rutinu.

Na hibridu to ne mogu ugasiti, uvijek kreće na struju, bez obzira u kojem načinu rada ga vozim, ali je i prijelaz na motor bez ikakvog trzaja ili vibracije....tako da mi ni ne smeta.

buljo 08.04.2024. 19:01

Citiraj:

Drugi kažu da moderni hibridi imaju sve bolje pa onda i izdržjivije da se podnese takav sustav. koji gasi pali puno puta.

Ne znam kak imaju drugi ali nadam se da nemaju alternator na hibridu, znam da pežo ima neki hibridni alternator.
Moderni hibrid, odnosno (jedini) pravi hibrid je toyotin, a taj nema alternator :D

radi.neradi 08.04.2024. 19:50

kako u dacia navigaciju (medianav) ubaciti custom lokacije interesnih tocaka to jest kamera za brzinu? godina 2023. mozda se moze nekako kad se radi update karata? hvala

Mommistake 08.04.2024. 20:45

Citiraj:

Autor radi.neradi (Post 3737406)
kako u dacia navigaciju (medianav) ubaciti custom lokacije interesnih tocaka to jest kamera za brzinu? godina 2023. mozda se moze nekako kad se radi update karata? hvala

Nikako.

Koristi Waze.

Hamm 09.04.2024. 07:12

Ima možda netko iskustva sa ovima sjenilima sa withcara? https://www.withcar.hr/sjenila-za-sk...an?oblika=1563

Komplet je 130 ojra. Nije malo pa pitam. :) Ne bi išao na folije zbog astigmatizma + zimi bi skidao sjenila.

p.s ne pitam nužno za škodilaka nego generalno isksutvo, kvaliteta itd..vjerujem da je to sve isti proizvođač ali za različite modele automobila. Thx.

DoxyTheCroat 09.04.2024. 07:30

Oj.
Preporuka Rent-a-karina, Zg prema istoku?

Rezervirao sam u Oryxu, platio, ali vidim (nisam nikad rentao auto pa mi je novitet), da moram ostaviti polog putem kartice kod preuzimanja od 1.200 eura, što mi šiša mjesečni limit sa onim što sam do sada potrošio, a na ostalim karticama (imam i tjedni limit na "štednim" računima da ne prekardašim) nemogu rezervirati više od 700 eura tjedno bez obzira na stanje računa.

Tako da ću otkazati tu rezervaciju (valjda budu vratili novce), pa me zanima jel ima rent a car koji ne traži pologe bez obzira što je već plaćeno unaprijed, a da nisu opsceno skupi.

Colop 09.04.2024. 08:10

Citiraj:

Autor DoxyTheCroat (Post 3737452)
Oj.
Preporuka Rent-a-karina, Zg prema istoku?

Rezervirao sam u Oryxu, platio, ali vidim (nisam nikad rentao auto pa mi je novitet), da moram ostaviti polog putem kartice kod preuzimanja od 1.200 eura, što mi šiša mjesečni limit sa onim što sam do sada potrošio.

Tako da ću otkazati tu rezervaciju (valjda budu vratili novce), pa me zanima jel ima rent a car koji ne traži pologe bez obzira što je već plaćeno unaprijed, a da nisu opsceno skupi.

Ne postoji takav rent a car. Iznimno mozes smanjiti cijenu depozita uzimanjem CDRW osiguranja (full kasko).

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

Alister 09.04.2024. 08:15

Citiraj:

Autor Dule (Post 3737385)
Jel netko zna gdje je ova kamera na obilaznici kod odvajanja za A3 (broj 2 sa slike), jel to ovdje:

https://www.google.com/maps/@45.7908...8192?entry=ttu

Prolazim tu svaki dan i gledam di je kamera, ne vidim ništa...

Taman gore desno pored table ti je i snima dolazak na most od Kosnice

DoxyTheCroat 09.04.2024. 08:26

Vidim da ima i sixt.hr nekakav rent.
Skužio sam da ako platim maksimalan "kasko", tj. duplu cijenu najma, nemoram davati 1200 eura pologa.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:22.