![]() |
Sviđa mi se ova ruta, može u srijedu repriza?
Ja sam danas morao dragu odpratiti na posao pa nisam nikako mogao danas na vožnju, a sutra idem na sud, pa onda mi ostaje srijeda! Kaj velite!? |
Citiraj:
|
ok.
|
k vragu meni ni jedan od ta 2 dana ne pase... tek iza uskrsa cu mozda moc s vama...
|
Kolega the55mic i ja smo otkrili novoizgrađenu FR stazu na Dotrščini, čekam da uploada track :) Staza je divotica :D
|
ja sada jedno 2-3 dana uzimam odmor :D
noge me malo bole, al mislim da cu ici i u petak :gringo: Citiraj:
danasnja voznja mi je bas dobro sjela. jos da nije bilo drva u zavoju bila bi i bolja :D EDIT: skuzio sam da kenda nevegal drzi po blatu i mokrom ko i balerinke po ledu |
Moja Nevegalka je završila u Zadru, nadam se da će na kamenjaru biti sretnija :D
|
Dajte ekipa neke preporuke za pedale. Sad će plaća još malo pa da se to kupi jer imam plastične! :D:D
|
OVE pedale pikiram već neko vrijeme. Iako im je cijena paprena, odlično izgledaju i imaju izmjenjive pinove :)
|
Citiraj:
|
fr_dotka
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gdueblsrfpgvdjaz
evo ekipa, ovo je stazica, kratko ali slatko!!!! ko ima muda, mudonja :D |
Baš kul izgleda :goood:
(imaš u gornjem desnom uglu OSM cycle kartu) Tri puta smo ovo odvozili, pa standardni krug preko vrha u potok. Ja bi u srijedu ponovio |
|
Nema još puno elemenata, uglavnom strmina, sa par naznaka gdje će što biti. Tek je u izradi, ne znamo ko je radi ali čini se da će biti zanimljiva. Nemamo ni fotke jer smo se previše uživili :D
Ima još zainteresiranih za srijedu? |
Ja cu u srijedu na Sljeme (16h, tunel)...pa ak se kome pedalira nek se javi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sat vremena prednosti nema teorije da nadoknadim na usponu. @Vuco Kaj je s onom transverzalom? Subota je obecavajuca :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Je, cijela ta zemlja ti je njihova. Ako si snimio veliku bijelu kucerinu iznad tog vinograda to ti je od Dropulicke.
Jos ti oni imaju zemlje. Onaj dio ispod crkve je isto njihov. Leze na parama :D |
Citiraj:
Ja sam mislio da je taj vinograd od te bijele kuce :chears: Necemo vise :spam: temu :D |
Kad si nabavim bike idem u voznju sa vama. Nebi bilo lose proci taj dio. Dugo nisam bio gore (nekad sam zivio u Remetama).
Trenutno sam u fazi skupljanja love. Nekako mi oko najvise zapinje za ove 2 Kone, cinder cone 2010 i caldera 2009. |
javio se 2 die 4 kao jedan iskusni vozač i znalac :D (moram te malo zafrkavati)
short cage i mid cage se koristi kod DH/FR zato da što više zajedno s zatezačem našpanaju lanac i da lanac što manje udara po rami (ali je malo teže mjenjati brzine ali neznatno teže niti se ne osjeti) kao da se na DH/FR često mjenjaju brzine osim kod starta a long cage se koristi kod XC tipa vožnje jer se lakše mjenjaju brzine (jer se na XC puno puta mjenja brzina) ali više i klapari lanac pa rami i opruge su drugačije nego kod MID i SHORT ali ima veze i s time koliko zuba imaš i s lančanicima kao što je VUCO rekao http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=205890 eto sve piše većina barem :D |
Ok, onda tražim mid cage uz zatezač. Meni lanac troši gumu, skuplja blato, lupa po rami... samo šta mene još ne davi :)
|
e da zaboravio sam napisati da
shimano jedino saint nema uopće pomicanja i klaparanja (svi ostali se miču ko ludi jedino za XT i XTR ne neznam) ali zato Shimano ljepše mijenja i radi a SRAM ne klapari niti jedan ali zato mjenja katastrofa i šifteri ne valjaju sve ima svoji plus i minus kao što većina zna imam samo saint na bajku (osim pogona koji se čeka i nabi) pa ću podržati Shimano koliko mogu :D |
Citiraj:
Ajde prvo probaj pa onda kenjaj po SRAM-u. Shimano ljepše mijenja i radi :roller: Da ti zamjenim bez znanja tvoj Saint za bilo koji drugi mjenjač nebi ni primjetio jer kad je mjenjač dobro naštelan onda radi kao i svaki drugi. Samo želiš opravdati svoje (IMHO) beskorisno bacanje para na Saint. Vozio si samo Saint i misliš da si popio svu pamet svijeta. Ajde se ljepo vrati na Dropbike i tamo klincima hvali svoj presveti Saint. |
cccccc
Ciljam na shadow medium cage, sram neću jer onda moram i shiftere mijenjati. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
@rempejđ: Ako misliš spamat, odi na dbk ili fejs, nemoj mi tu gadit forum. SRAM bih uvijek odabrao prije shimana zbog samo jedne stvari: za mijenjanje brzina potreban je samo jedan prst, palac. |
Ne znam za širinu BB-a, Tomi DSG mi je montirao sve, a njemu vjerujem :D U prvoj brzini je blizu gume, pa ond ljuljanjem grebe po gumi.
Rampage who? :D Jeli ovo isplativo ili mogu negdje naći jeftinije (dostava je 17€) http://www.go1bike.fr/Derailleurs-Re...-vitesses.html Ne pratim ponudu i potražnju, zato tražim pomoć :) Moj se mjenjač opako klima na svim spojevima i mislim da mu je vrijeme. |
Ajde momci, malo lakše sa tim tonom i podjebavanjem. Ako se nekome nešto ne sviđa, sigurno mora imati razlog.
Citiraj:
Samo polugicu koja ti je inače za vraćanje u manji zupčanik stisni palcem u kontra smjeru nego inače (jedino kak i moš gurati palcem). |
Citiraj:
kad oces da ti adapter vratim? @all ici cu na zelenu magistralu kroz nekih sat vremena s crnomerca, pa ako je netko za nek se javi, vratim se tu kroz 45min da vidim dal ima zainteresiranih |
Citiraj:
|
vec je u njoj :D
|
Citiraj:
|
jel citas ti destro sto ja pisem :D
deore shifteri, ova od iza rucica koju vuces prema sebi ide i u drugu stranu, odnosno mozes ju gurnut naprijed palcem i presaltat ce odo pedalirat pozz! |
Hmmm, morat ću vidjet onda kakav je položaj te ručice u odnosu na sram. Zasad sam samo sram preferirao upravo zbog toga, a sad će mi biti svejedno ak je tak. I još bolje, veći izbor :)
|
Citiraj:
|
E hvala na pojašnjenju :)
Svakako nisam znao za to. No mislim da bi trebalo nešto vremena dok se privikneš. Imam sram, ostajem pri njemu dokle god neće trebati mijenjati. A otompotom :D |
Nisam ni ja znao za to ali zbilja radi :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:44. |