PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

2 die 4 18.04.2011. 20:52

Sviđa mi se ova ruta, može u srijedu repriza?
Ja sam danas morao dragu odpratiti na posao pa nisam nikako mogao danas na vožnju, a sutra idem na sud, pa onda mi ostaje srijeda!
Kaj velite!?

De5tr0yer 18.04.2011. 21:02

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1894291)
Sviđa mi se ova ruta, može u srijedu repriza?
Ja sam danas morao dragu odpratiti na posao pa nisam nikako mogao danas na vožnju, a sutra idem na sud, pa onda mi ostaje srijeda!
Kaj velite!?

Joj kolega, srijeda nikako što se mene tiče. Mogu u petak, i sigurno idem u petak na vrh, pa kamo ću ovisi o ekipi :)

2 die 4 18.04.2011. 21:17

ok.

Blue_Fatal1ty 18.04.2011. 21:28

k vragu meni ni jedan od ta 2 dana ne pase... tek iza uskrsa cu mozda moc s vama...

murina 18.04.2011. 21:39

Kolega the55mic i ja smo otkrili novoizgrađenu FR stazu na Dotrščini, čekam da uploada track :) Staza je divotica :D

zgmmax 18.04.2011. 21:39

ja sada jedno 2-3 dana uzimam odmor :D

noge me malo bole, al mislim da cu ici i u petak :gringo:

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1894324)
k vragu meni ni jedan od ta 2 dana ne pase... tek iza uskrsa cu mozda moc s vama...

bolje da nejdes, da vidis di me je destro danas odpeljo :D zajebavam se.

danasnja voznja mi je bas dobro sjela. jos da nije bilo drva u zavoju bila bi i bolja :D

EDIT:

skuzio sam da kenda nevegal drzi po blatu i mokrom ko i balerinke po ledu

murina 18.04.2011. 22:05

Moja Nevegalka je završila u Zadru, nadam se da će na kamenjaru biti sretnija :D

Blue_Fatal1ty 18.04.2011. 22:22

Dajte ekipa neke preporuke za pedale. Sad će plaća još malo pa da se to kupi jer imam plastične! :D:D

De5tr0yer 18.04.2011. 22:26

OVE pedale pikiram već neko vrijeme. Iako im je cijena paprena, odlično izgledaju i imaju izmjenjive pinove :)

Blue_Fatal1ty 18.04.2011. 22:38

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1894361)
OVE pedale pikiram već neko vrijeme. Iako im je cijena paprena, odlično izgledaju i imaju izmjenjive pinove :)

Kad bi netko htio kupit onu moju nokiu x2 šta je na tržnici mogao bi piknut takve :D

the55mic 18.04.2011. 23:36

fr_dotka

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gdueblsrfpgvdjaz
evo ekipa, ovo je stazica, kratko ali slatko!!!!
ko ima muda, mudonja :D

murina 19.04.2011. 00:01

Baš kul izgleda :goood:
(imaš u gornjem desnom uglu OSM cycle kartu)

Tri puta smo ovo odvozili, pa standardni krug preko vrha u potok.
Ja bi u srijedu ponovio

De5tr0yer 19.04.2011. 00:11

max, mislim da imam novi wallpaper :)

Kakva je to FR staza, što ima na stazi, fotke? :D

murina 19.04.2011. 00:19

Nema još puno elemenata, uglavnom strmina, sa par naznaka gdje će što biti. Tek je u izradi, ne znamo ko je radi ali čini se da će biti zanimljiva. Nemamo ni fotke jer smo se previše uživili :D

Ima još zainteresiranih za srijedu?

Nik 19.04.2011. 00:39

Ja cu u srijedu na Sljeme (16h, tunel)...pa ak se kome pedalira nek se javi.

2 die 4 19.04.2011. 01:24

Citiraj:

Autor Nik (Post 1894440)
Ja cu u srijedu na Sljeme (16h, tunel)...pa ak se kome pedalira nek se javi.

Nik, može meni paše, ali da te nebi usporavao, ja ću krenuti 1h ranije pa me taman do izvora prestigneš :D

Nik 19.04.2011. 09:13

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 1894449)
Nik, može meni paše, ali da te nebi usporavao, ja ću krenuti 1h ranije pa me taman do izvora prestigneš :D

Onda se vidimo u Lugarnici.
Sat vremena prednosti nema teorije da nadoknadim na usponu.

@Vuco

Kaj je s onom transverzalom?
Subota je obecavajuca :D

zgmmax 19.04.2011. 09:30

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1894432)
max, mislim da imam novi wallpaper :)

meni je isto ta slika na walllu :D

Citiraj:

Autor Nik (Post 1894485)
@Vuco

Kaj je s onom transverzalom?
Subota je obecavajuca :D

Destro i ja smo jucer prosli jedinicom tamo kod ponikva i na nekim mjestima smo morali paziti di stajemo jer propadnes u blato do koljena koliko ga ima ;)

Cuky 19.04.2011. 10:02

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1894243)
Evo jedne slikice okinute u remetama

http://www.pohrani.com/f/2S/8A/3PZzOZLg/img0221.jpg

Lijepo izgleda taj vinograd od popova :D

zgmmax 19.04.2011. 10:04

Citiraj:

Autor cuks (Post 1894515)
Lijepo izgleda taj vinograd od popova :D

Kaj je to vinograd od popova? Onada imaju veliki vingrad :D

Cuky 19.04.2011. 10:11

Je, cijela ta zemlja ti je njihova. Ako si snimio veliku bijelu kucerinu iznad tog vinograda to ti je od Dropulicke.

Jos ti oni imaju zemlje. Onaj dio ispod crkve je isto njihov. Leze na parama :D

zgmmax 19.04.2011. 11:20

Citiraj:

Autor cuks (Post 1894522)
Je, cijela ta zemlja ti je njihova. Ako si snimio veliku bijelu kucerinu iznad tog vinograda to ti je od Dropulicke.

Jos ti oni imaju zemlje. Onaj dio ispod crkve je isto njihov. Leze na parama :D

Ne znam kak ne bi snimio taj bijeli dvorac :D

Ja sam mislio da je taj vinograd od te bijele kuce :chears:

Necemo vise :spam: temu :D

Cuky 19.04.2011. 11:31

Kad si nabavim bike idem u voznju sa vama. Nebi bilo lose proci taj dio. Dugo nisam bio gore (nekad sam zivio u Remetama).

Trenutno sam u fazi skupljanja love. Nekako mi oko najvise zapinje za ove 2 Kone, cinder cone 2010 i caldera 2009.

rampage 19.04.2011. 12:13

javio se 2 die 4 kao jedan iskusni vozač i znalac :D (moram te malo zafrkavati)

short cage i mid cage se koristi kod DH/FR zato da što više zajedno s zatezačem našpanaju lanac i da lanac što manje udara po rami (ali je malo teže mjenjati brzine ali neznatno teže niti se ne osjeti) kao da se na DH/FR često mjenjaju brzine osim kod starta

a long cage se koristi kod XC tipa vožnje jer se lakše mjenjaju brzine (jer se na XC puno puta mjenja brzina) ali više i klapari lanac pa rami i opruge su drugačije nego kod MID i SHORT

ali ima veze i s time koliko zuba imaš i s lančanicima kao što je VUCO rekao

http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=205890

eto sve piše većina barem :D

murina 19.04.2011. 12:29

Ok, onda tražim mid cage uz zatezač. Meni lanac troši gumu, skuplja blato, lupa po rami... samo šta mene još ne davi :)

rampage 19.04.2011. 12:41

e da zaboravio sam napisati da
shimano jedino saint nema uopće pomicanja i klaparanja (svi ostali se miču ko ludi jedino za XT i XTR ne neznam)
ali zato Shimano ljepše mijenja i radi

a SRAM ne klapari niti jedan
ali zato mjenja katastrofa i šifteri ne valjaju

sve ima svoji plus i minus

kao što većina zna imam samo saint na bajku (osim pogona koji se čeka i nabi) pa ću podržati Shimano koliko mogu :D

Speedbreaker 19.04.2011. 13:03

Citiraj:

Autor rampage (Post 1894600)
shimano jedino saint nema uopće pomicanja i klaparanja (svi ostali se miču ko ludi jedino za XT i XTR ne neznam)

kao što većina zna imam samo saint na bajku (osim pogona koji se čeka i nabi) pa ću podržati Shimano koliko mogu :D

:care: Koji si ti car.
Ajde prvo probaj pa onda kenjaj po SRAM-u.
Shimano ljepše mijenja i radi :roller:
Da ti zamjenim bez znanja tvoj Saint za bilo koji drugi mjenjač nebi ni primjetio jer kad je mjenjač dobro naštelan onda radi kao i svaki drugi.
Samo želiš opravdati svoje (IMHO) beskorisno bacanje para na Saint.
Vozio si samo Saint i misliš da si popio svu pamet svijeta.
Ajde se ljepo vrati na Dropbike i tamo klincima hvali svoj presveti Saint.

murina 19.04.2011. 13:13

cccccc

Ciljam na shadow medium cage, sram neću jer onda moram i shiftere mijenjati.

De5tr0yer 19.04.2011. 13:14

Citiraj:

Autor murina (Post 1894590)
Ok, onda tražim mid cage uz zatezač. Meni lanac troši gumu, skuplja blato, lupa po rami... samo šta mene još ne davi :)

Jesi ti siguran da imaš pravu širinu BBa? Naime, moguće je da ti treba 118mm osovina a da imaš npr 115. Tada je moguće da lanac dolazi preblizu kotaču.

Citiraj:

Autor rampage (Post 1894600)

Ja stvarno ne znam da ti imaš saint na bajku, dapače, nikad te vidio nisam.

Citiraj:

Autor Speedbreaker (Post 1894616)
:care: Koji si ti car.
Ajde prvo probaj pa onda kenjaj po SRAM-u.
Shimano ljepše mijenja i radi :roller:
Da ti zamjenim bez znanja tvoj Saint za bilo koji drugi mjenjač nebi ni primjetio jer kad je mjenjač dobro naštelan onda radi kao i svaki drugi.
Samo želiš opravdati svoje (IMHO) beskorisno bacanje para na Saint.
Vozio si samo Saint i misliš da si popio svu pamet svijeta.
Ajde se ljepo vrati na Dropbike i tamo klincima hvali svoj presveti Saint.

Agreed :D

@rempejđ: Ako misliš spamat, odi na dbk ili fejs, nemoj mi tu gadit forum.
SRAM bih uvijek odabrao prije shimana zbog samo jedne stvari: za mijenjanje brzina potreban je samo jedan prst, palac.

murina 19.04.2011. 13:23

Ne znam za širinu BB-a, Tomi DSG mi je montirao sve, a njemu vjerujem :D U prvoj brzini je blizu gume, pa ond ljuljanjem grebe po gumi.

Rampage who? :D

Jeli ovo isplativo ili mogu negdje naći jeftinije (dostava je 17€)
http://www.go1bike.fr/Derailleurs-Re...-vitesses.html

Ne pratim ponudu i potražnju, zato tražim pomoć :) Moj se mjenjač opako klima na svim spojevima i mislim da mu je vrijeme.

Vuco 19.04.2011. 14:53

Ajde momci, malo lakše sa tim tonom i podjebavanjem. Ako se nekome nešto ne sviđa, sigurno mora imati razlog.
Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1894627)
SRAM bih uvijek odabrao prije shimana zbog samo jedne stvari: za mijenjanje brzina potreban je samo jedan prst, palac.

Moš sve palcem i kod Shimano Deore ranga, pa na dalje.

Samo polugicu koja ti je inače za vraćanje u manji zupčanik stisni palcem u kontra smjeru nego inače (jedino kak i moš gurati palcem).

hash 19.04.2011. 16:39

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1894674)
Ajde momci, malo lakše sa tim tonom i podjebavanjem. Ako se nekome nešto ne sviđa, sigurno mora imati razlog.

Samo polugicu koja ti je inače za vraćanje u manji zupčanik stisni palcem u kontra smjeru nego inače (jedino kak i moš gurati palcem).

daj me nemoj zajebavat, sad idem probat i :stoopid: ne vjerujem kak to nisam skuzio do sad :D
kad oces da ti adapter vratim?

@all
ici cu na zelenu magistralu kroz nekih sat vremena s crnomerca, pa ako je netko za nek se javi, vratim se tu kroz 45min da vidim dal ima zainteresiranih

Vuco 19.04.2011. 16:45

Citiraj:

Autor hash (Post 1894719)
daj me nemoj zajebavat, sad idem probat i :stoopid: ne vjerujem kak to nisam skuzio do sad :D
kad oces da ti adapter vratim?

Stavi ga u torbu i kad se vidimo, buš mi ga dao :D

hash 19.04.2011. 17:19

vec je u njoj :D

De5tr0yer 19.04.2011. 17:36

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1894674)

Demo video? Koliko ja znam, jedna poluga je na palcu a jedna je, da se tak izrazim, između kočnice i volana, i obara se od smjera prednjeg kotača ka zadnjem, dok se ova palčana poluga obara obrnuto. :stoopid:

hash 19.04.2011. 17:41

jel citas ti destro sto ja pisem :D

deore shifteri, ova od iza rucica koju vuces prema sebi ide i u drugu stranu, odnosno mozes ju gurnut naprijed palcem i presaltat ce

odo pedalirat pozz!

De5tr0yer 19.04.2011. 17:46

Hmmm, morat ću vidjet onda kakav je položaj te ručice u odnosu na sram. Zasad sam samo sram preferirao upravo zbog toga, a sad će mi biti svejedno ak je tak. I još bolje, veći izbor :)

Vuco 19.04.2011. 18:18

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1894743)
Demo video? Koliko ja znam, jedna poluga je na palcu a jedna je, da se tak izrazim, između kočnice i volana, i obara se od smjera prednjeg kotača ka zadnjem, dok se ova palčana poluga obara obrnuto. :stoopid:

Ova koja je između kočnice i volana možeš gurati u oba smjera. Kažiprstom je normalno (primičeš "prema sebi"), a Deore+ klasa dopušta tu istu ručicu gurati od sebe (palcem) i dobivaš istu stvar. Iako sama ručica ne izgleda ergonomski za to, šalta bez problema sve palcem. Brzo će ti postati to normalno, jer onda palac sve radi, a ostali prsti su na volanu/kočnici.

De5tr0yer 19.04.2011. 18:22

E hvala na pojašnjenju :)

Svakako nisam znao za to. No mislim da bi trebalo nešto vremena dok se privikneš.
Imam sram, ostajem pri njemu dokle god neće trebati mijenjati. A otompotom :D

murina 19.04.2011. 18:47

Nisam ni ja znao za to ali zbilja radi :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:44.