![]() |
Tocno tako je i meni bilo sa S22 Ultra + sto ne mozes slikati ista u pokretu, osim ako nije pod 15000 lumena.
|
Stigao mi je U13 i za sada su prvi dojmovi iznimno pozitivni.
Sve radi kako treba a kamera je napokon ono sto ocekujem vec godinama...prakticki od LG G4. Tko ovdje trazi puno uplitanja AI, over sharpeninga, presaturiranih boja bolje da zaobiđe ovu kameru. Doduše ima mode i za to ali po defaultu su tu vise hladniji Leica tonovi |
ajd nabaci koje slikice, da vidimo od domaće osobe kako to izgleda.
živo me zanima! |
Whatsapp glasovna poruka / iritantan problem
Pozdrav ekipa,
mozda se vec pricalo o ovome, ali ne mogu uci u trag porukama. Ugl, kad idem pustit glasovnu poruku, mobitel (MI 11 lite) drzim u ruci cijelo vrijeme, zvuk krene na "zvucnik", poruka krene i slusam sadrzaj neko neodredjeno vrijeme, i tada mobitel sam od sebe prebaci zvuk na "slusalicu" i ekran se zagasi. Pretposatvljam da je neki K sa senzorom, pa misli da sam mobitel stavio na uho, pa nastavi sa zvukom na "slusalicu". Kako god, ne mogu to rijesit. Imate li koji prijedlog, jeste li se susreli s ovakvim problemom? :chears: |
Citiraj:
Vecinom su sa stock cam, Gcam sam instalirao tek neki dan pa cu ih kasnije dodati. https://www.flickr.com/gp/62335771@N03/6xP9s5w182 Neke slike su debelo iznad raspona od 5X uvecanja...mnoge su raspon od 5-10X. Iz exifa cete skuziti. |
imaš dobro oko.
Slike su super, jako dobro obrađuje slike! |
Citiraj:
Imao sam svojevremeno i Mi11 Ultra, Mi10 PRO i jos neke Xiaomie pa cak i Galaxy S23 Ultra do nedavno na kojoj sam isključivo koristio Gcam jer je jako velika razlika između stock cam i gcam...kod U13 nije toliko velika plus sto ima jako dobre Leica filtere gdje su odlicno implementirali Leica boje. |
Odlične slike. Proximity senzor ima hardverski i ne zeza?
|
Citiraj:
Haha, to sam prvo isao provjeriti. Radi bez greske, vjerojatno ima hardverski. Općenito nisam naisao na nikakve probleme i mobitel mi se jako sviđa i mislim ga zadrzati. Sviđa mi se sto je hladan u radu kao i S23U a to je zasluga procesora...ovaj procesor je bas pun pogodak u oba mobitela...cak je i SOT identican na oba...imao sam prije ovog mobitela S23U. U13 nije u niti jednom segmentu losiji, jedino ima bolju kameru i to je jedini razlog zašto sam se rijesio S23U i ostavio ovoga |
Hm, ovo mi je interesantno. Pošto sam nedavno bio u dilemi 13U vs 23U i odlučio se za drugi, sa tim da mi se činilo da je na 13U sve lošije osim glavne kamere :D
Zoom, video, baterija, olovčica, dex...no ako je samo glavna kamera bitna..... Nego, malo OT ovdje, ali ako imaš neki tip za S23U fotografije, zainteresiran sam. :D Zasad sam zaključio da je default 12mp mod loš zbog strašno velikog pooštrivanja slike i procesiranja. 50 mp mi daje punooo bolje rezultate, kako je to kod tebe išlo? GCAM? |
S23U je fantastičan mobitel sa vrhunskim procesorom i ove godine su napokon napravili sve kako treba a moje kritike za kameru prosjecan korisnik uopce nebi trebao uzimati kao neko mjerilo.
Koristio sam godinama vrhunske kamere, objektive i imam općenito stroge kriterije u tom segmentu i konstantno trazim mobitel koji ce biti barem na tragu toga i tu S23U jednostavno nije moj tip kamere...sto ne znaci da je losa i da ju ne treba gledati. Xiaomi 13 Ultra je kamera sa mobitelom, totalno drugi pristup.Nije napravljen za one koji vole instagram ready fotke, ne izbacuje preizostrene fotke u niti jednom modu, ima PRO mode koji je napravljen vise user friendly...i općenito je jednako dobar mobitel kao i S23U. Tips za S23U...kod mene je bilo da sam nasao najbolji dostupan Gcam i ostavio po strani nativnu kameru. Nakon nekog vremena mi postane zamorno razmisljati sto koristiti za koju situaciju...za video pali stock, za low light gcam...pa onda poneki bug u gcam koji naruši povjerenje... jednostavno nije za mene. S druge strane, mobitel kao mobitel, S23U je toliko dobra da nema nikakvih mana...ima ludo dobru autonomiju (SOT), sasvim ok brzo punjenje, fantastičan ekran, podrsku, jamstvo, zvucnike... |
Općenito, imam dojam da će S23 serija od Samsunga ostati zapamćena kao jedna od najboljih serija tog proizvođača.
Nedostaci se moraju tražiti mikroskopom. |
Citiraj:
|
Na wondamobile imate Xiaomi 13T Pro za 659.40 eura, a sa dostavom košta ukupno 695.25 eura. Ne plaća se carina iako šalju iz Hong Konga
https://www.wondamobile.com/xiaomi-1...-12gb-ram.html |
|
pikirao sam 13 pro ali 1)firma neda i 2)nemaju ga više.
pa gledam jeftiniju varijantu 13T - je to čemu? gledao sam 13T pro ali ne vidim neku razliku ni u kamerama ni u ekranu, a to su mi jedine 2 bitne stavke. da li je 13T pro TOLIKO bolji od običnog da bi se isplatilo, i u čemu je razlika? |
Razlika je u procesoru i brzini punjenja. Po meni zanemariva razlika za prosječnog korisnika.
|
13P ima bolju kameru i to dosta, 1" i SD procesor, dok 13T ima inferiorniju kameru spram 13P i mtk procesor.
|
nene, znam sa 13 pro, njega NEMA.
pitao sam za 13T i 13T pro razliku. nekako mi je nevidljiva da bi vrijedila 300 eura razlike u cijeni. sad sam zaglibio na note 12 pro šta je meni sasvim pristojan mob, ali ću se probat uštekat 13T :P samo zbog puno boljeg ekrana i bolje kamere. ostalo bmk |
Ak je 300€ razlike, radije onda uzet 13T.
|
Xiaomi 14 serija će vjerojatno imati ravan zaslon umjesto zakrivljenog
https://www.91mobiles.com/hub/xiaomi...ign-exclusive/ |
Citiraj:
|
Nabavio 13T, dobio u zamjeni nov novcat. Baš da vidim kako to čudo radi...😁
|
Dilema Xiaomi ili Samsung
Mislim se je li bolja opcija
Xiaomi 13T 8/256 za 550€ ili Samsung S23 8/128 za 650 € Je li tko radio sa oba pa da kaže iskustva.. Važne su mi kamere i baterija bar dan da ide bez punjenja. |
13T koristim i ok je. Solidan ekran, dobre kamere i baterija. Najveći plus je vrhunski procesor Dimensity 8200 Ultra. To je zvijer...
Mob realno vrijedi 400 do 450 eura max... Uzmi S23 jer je kompletniji, ima bolji softver i bolje kamere. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:google: |
Do sad bi onima koji pitaju zašto ne kupiti xioami uređaj govorio da znaju imati neke iritantne "probleme" posebno sa softverom. A sad ću dodati i kriminalni ovlašteni servis Bijelić. Dakle oni vraćaju uređaje sa servisa u jamstvu bez da ih popravljaju a obrazloženje je "prljav uređaj" ili "otvaran je". Ako i "poprave" uređaj dođe u istom stanju nazad. Uz to naplate samo to što su zaprimili uređaj. Ako nema popravka. I to masno. hahaha
Kako njih već netko nije prijavio inspektoratu? |
Xiaomi sam furao u neki servis na Radničkoj u Zg, isto ovlašteni. Sve po PSu odradili.
|
Citiraj:
|
Pozz trebam malu pomoć.
Dok sam na pozivu ponekad mi se pojavi nekakav SS cut tool (bar mi tako izgleda) preko ekrana i ne mogu ništa tapkati dok se njega ne riješim, a rješavam ga na način da pizdim i stišćem sve redom ... Ugasio sam onaj talkback misleći da je to to, al i dalje se izbacuje Gdje to čudo da ugasim? Miui 14.0.1 |
Pozdrav! Jel možda netko ima Xiaomi 13 pro kinesku verziju s global romom da mi kaže jel rade bankovne aplikacije (konkretno HPB)? Hvala!
Sent from my LM-G820N using Tapatalk |
Ekipa imam pocophone 3 serija, gledam neki novi launcher čisto da imam bolje teme na njemu i animirane pozadine.
Kojeg preporučate? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my 2210132C using Tapatalk |
samo je bitno da nemaš root.
A ako imaš root, onda se potrudi da prvo instaliraš Magisk hide PRIJE nego instaliraš banking aplikacije. |
Citiraj:
Sent from my 2210132C using Tapatalk |
Xiaomi 13T, koju maskicu kupiti? Novac nije toliko problem, volio bih ga zaštiti kvalitetno. Spigen ili ringke, zamolio bih vas preporuke.
Hvala! :chears: |
Što god da uzmeš od boljih marki, nećeš pogriješiti. Probaj staviti negdje u dućanima pa lako odaberes ili kasnije naručiš ako je negdje na webu dosta povoljno.
Ringke Fusion X imam na Poco F2 Pro. To je malo veća grdosija na ionako velikom mobitelu. To je ova prozirna. Pa ako veličina nije problem, onda je možda ovo jedna za uži izbor. Ringke Onyx - imao na iPhoneu 12 i 13. Padali i jedan i drugi, ali uz kaljeno staklo i taj Ringke nikad ništa. Sad na S23 imam Spigen Ultra Thin jer nisam našao Ringke Onyx. Gabaritima otprilike ista maska kao Onyx. Meni zbog jedne stvari bolja nego Onyx na iPhoneima, ali to je prije zato jer S23 ima oble rubove, za razliku od oštrih na iPhoneu 😁 Sve su iznad ekrana i kamere, nisu kao ove jeftine koje ti doslovno pokriju ekran i kamere do rubova, a kad bubne na pod, ako preživi, preživi... Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24. |