![]() |
Citiraj:
Iphone sam zadnji put imao s Iphone SE. |
Procjeni sam odgovara li ti više droid ili iOS. Svaki od njih ima i prednosti i mana.
|
Ljudi, što kupiti do 500 eura? Jedini uvjet je da kamera bude što bolja :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko je bolja kamera pixelu, od ostalih jeftinijih mobitela? (Gledam, trenutno, Poco x5 pro, i Honor 90, kad izađe.). Savjet, preporuka? |
X5 Pro i Honor 90 su srednja klasa. Ako su ti bitne kamere idi na Pixel 7a, jer ova dva mu sigurno ne mogu parirati...
|
Honor
|
Citiraj:
|
Gsmarena nije baš pohvalila noćne slike i ultraširoku na F5 Pro....
|
GCam bi možda dao bolje slike.
|
kupovat takav mobitel da bi koristio gcam ...
|
Čini mi se da bi se uspoređivati mogao i Redmi Note 12+..
Jesam li u krivu? Da li je Honor kvalitetan kao nekad? Ako nema Google servise, još bolje. Najbolje bi bilo da ih se može jednostavno instalirati i deinatalirati kao sve druge aplikacije.. |
Citiraj:
Onaj tko želi mobitel bez mogućnosti prilagodbe, uvijek može kupiti iPhone. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa neće ni Gcam izvući iz maksimuma ako je u njemu lošiji senzor. Razlika u tome što je modani app portana iz Pixela i modificirali senzore za određene modele pritom pojačaju ili smanjuju raspon boja. Već se raspravljalo koliko verzija treba optimizirati. Moraš puno potrošiti vrijeme i pronaći idealne postavke, setupiranja. Ako crasha, kreneš opet ispočetka i pronaći problem. Dobar je stock ap. Gcam mod nikada neće dostići kvalitetu Pixele. Pixel je isto kao iPhone. Otvoriš kameru i okineš. Davno sam koristio modani GCAM i usporedio sa pravim Nexus i više generacije Pixele ( Pixel 1 , 2XL, XL i trenutni 7 Pro). Niti blizu i kvalitetno. Nema razlike ako se radi o procesoru Snapdragon i Exynos. Dobro je Dacher rekao, kupuješ mob pa na kraju budeš razočaran ograničenosti Camera 2 API i nedaj bože gorega da proizvođać uskrati kroz određeni update |
Imam priliku uzeti godinu dana rabljeni S22 ultra za 600€. nema točkice na sebi
jel se isplati? Trenutno imam realme x2 pro |
Citiraj:
|
Ne kažem ja da će GCam od svake kamere napraviti čudo, ali da će poboljšati kvalitetu kamere, hoće i to jako.
Ovisno o tome koliko je mobitel popularan, nećeš trebat tražit configove. Meni na Pocu zadana aplikacija kod najmanjeg pokreta daje mutne dijelove na slici. Kod GCam toga nema. |
Koliko se ja kužim u materiju, a možda griješim, GCam zapravo zamjenjuje originalni softver za obradu podataka dobivenih iz senzora. Znači, nema tu nikakvog hardverskog poboljšanja nego isključivo image postprocessing.
|
Koji bi razuman upgrade bio sa P30 Pro nakon 3 godine koristenja istog?
P30P mi je i dalje odlican, ali razbio sam ga i htio bio upgrade napravit. Sto uzeti za neku 500-600 eur cijenu, primarno najvaznija stavka na mobu mi je sto bolja kamera. |
A što je tebi 'normalna' cijena?
|
Citiraj:
Po gsmareni ima vecu autonomiju od mojeg kad je bio novi. Ionako sam mislio kupovati novi uredaj kroz mjesec-dva (nothing phone 2 sam cekao), ali mislim da se ovo vise isplati nego novi uredaj manjih marki. |
Citiraj:
|
Honor
|
Citiraj:
|
Koji bi mobitel preporučili od 300-400€ e naglaskom na kameru
Do sad je bio xiaomi Hvala |
Citiraj:
https://www.amazon.de/-/en/Google-Pi...s%2C174&sr=8-2 |
Citiraj:
Pixel 6a za 330 eura, pa niš drugo nema smisla gledati za tu cenu |
Zna 6a biti i manje od 300 eur na amazonu. Best buy mob uopće.
https://i.ibb.co/dKgBW4f/Screenshot-90.png |
A koji bi bio best buy za 200-250 eura?
|
Citiraj:
https://www.ekupi.hr/Elektronika/Mob...p/EK000478409? |
Citiraj:
Evo ja sam šokiran, nisam pratil mobove u zadnje vreme pa sam onak, pozitivno iznenađen |
Citiraj:
Da li su to najbolji izbori u rangu 500-600€, za nekog tko roota telefon za izbaciti google servise iz mobitela? |
usporediv po cemu? hadwarski je p60 bolji, software ti je gotvo isti samo honor ima gms.
|
Po kvaliteti, i trajnosti hardvera, i stabilnosti softvera.
Huawei mi je traja 5 godina, mijenjan je zbog moje dioptrije, i šta sam sve češće uzima ženin mob umisto svog.. Važna mi je i velika baterija, i kamera koja slika donekle pristojne slike bez stalka, (rukom koja nije najmirnija), da slici nije izoštreno samo lice, a sve ostalo mutno.. E sad i ja znam da mogu dati 2 prosječne plaće, i imati to šta tražim, zanima me jel se to može dobiti za 500-600€? Huawei ako išta vridi je 1000 eura, ovog p 60, nema baš, a Honor još nije izaša u prodaju. 1000€ mi se ne daje... |
Uzmi Pixela ako oces kameru koja je pouzdana u skoro svim uvjetima.
Ali minus je nedostatak VoLTE out of the box, mora se kemijati ili rootati. :/ |
Citiraj:
Huawei vs Honor. Po meni identični telefoni. Od samog pakiranja, punjača, feelinga u ruci, kvalitete izrade do softwarea. Da uzmeš njega i Huaweia u ruku nećeš primijetit razliku. Za trajnost ne znam imam ga od 11/2022 radi sve kako sam očekivao a ujedno sam ga kupio zato kaj nosi Huaweieve kvalitete. Razlika je jedino u nekim softwareskim sitnicama, Honor nema dvostrani notifikacijski centar i software djeluje kao kod starijih huawei-a (dizajnerski, font i ostalo). Po meni najveća mana su neredoviti update-jti, recimo ja nisam dobio još Android 13 iako su neki u HR na istom modelu već dobili. Općenito update-ti na mjesečnoj bazi nula bodova. I manjak je ponuda i izbor modela. Recimo oni u midrange modele još uvijek ne stavljaju stereo zvučnike. Autonomija odlična, software stabilan, slike vrlo dobre ... e sad ovo ostalo kaj ti treba, moraš odabrat model prema svojim zahtjevima ... Inače negdje sam pročitao da imaju masivan rast prodaje tako da se nadam da će sve više modela puštat u EU. Imam Honor 70 ... |
Citiraj:
Jel mu ekran dobar na suncu? Kakvi su detalji u kutevima slika? Ono, "slikaš dite u sobi, pa povećavaš poster na zidu iza njega"? Njemu bi kamera tribala bit bolja nego Honoru 90? (Pošto ima puno bolje dodatne 2 kamere).. Sad imam Xiaomi Redmi Note 7 pro, kamera je Sonijeva 48Mp, baterije mi ode 10 % u prvih 15 min. Korištenja.. ekran je sitno ciknija.. To je mob koji je prije 3 godine bio "ubojica flagšipova"! 128Gb/6Gb, još je zmaj, osim sitnijih bugova i malo tanje baterije za moje potrebe. |
Citiraj:
Ako ideš na Honor ja bi pričekao Honor 90 upravo je najavljen event za globalno predstavljanje. Ipak je noviji, ima bolji SoC, uglovi ekana su mu zaobljeniji nije ćoškast kao Honor 70 te ima amoled ekran i zeru veću bateriju. |
vidim da se najvise prica o Gugel Pixelu, Samsungu
kakvi su Motorola ? (oni mid range do 1500 hrk) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:26. |