![]() |
Sinko, ovo je tema o napajanjima. Kućišta imaju svoju temu, pa daj tamo postavi pitanje.
|
Koje napajanje uzet zaRX580 8gb? Piše 500w ili jače ja imam trenutno napajanje 400W
|
Koje napajanje od 400W imaš? Nije isto 400W nekog šroteksa ili Seasonica. Ispuni 'Moj komp'.
Budžet? EDIT: Ako ti nije bad kupovati polovno, imaš na Tržnici Corsair RMx 850W za 100€ sa još 5g. garancije. |
Konfiguracija je;
GA-H110-D3A G4400 / I5 7500 DDR4 2400 8GB / DDR4 2400 12 GB SSD TR200 256 GB R7 240 2 GB / RX 580 8GB PS Fortron ATX 400PNF Asus DVD RW Ovo masno će biti upgrade. Buđet je što manji jer sam ga već prešao davno tak da ako ne moram ne bi ni mjenjao PS. Ionako će se više koristi za office i tu i tamo neki lagani gaming. |
Fortron PNF....neki dan sam lemio ventilator u jedno 350W PNF, treći ventić po redu za to napajanje.:D Q6600, 8 GB DDR2 rama, Radeon 260X...Taj Q6600, ploča i rami imaju preko 90000 sati rada trenutno, napajanje je stavljeno kad je bilo sve novo (grafička je bila druga i bilo je 3 gb rama samo), disk je bio WD black koji je umirovljen s 60k radnih sati (još ispravan, bez bad sectora)...
Bude taj 400W držao rx580 i taj i5, pitanje samo starosti i stanja napajanja, u biti ti ne treba preko 500-550 W. |
Napajanje je iz 2008/09 nema nešto puno sati bar u zadnje vrijeme. Probat ću sa njime pa ćemo vidjet kako će se nosit.
Prema Coolermaster kalkulatoru piše da bi 400W trebalo biti dovoljno. |
Citiraj:
Probao sam samo sa RX580 (i5 još mi nije stigao) radi ok dok ne pokrenem igru (COD MW QHD Extra) onda se počne lagano čut napajanje ... očito je preslabo ili to tak mora? Imam još jedno Chieftec 400w al to ne bu vjerojatno ništa bolje. Našao na oglasu Chieftec GPS-550AB A jel bi to bilo ok? Nšao još neko Xilence 500w napajanje doma ... jel to kaj valja? |
Xilence nisu nikada bili nešto kvalitetni i zato su bili jeftini. Za nezahtjevne office konfe su ok. Za jače ipak treba uzeti nešto kvalitetnije.
Chief su bili bolji od Xilencea, ali nisu nešto. Jbg, kvaliteta košta. Za napajanje se ne smije gledati na lovu nego treba uzeti kvalitetu tako da ti napajanje može trajati bar 3 konfe. Moja mantra je da postoje 3 komponente na kojima se ne smije štediti: napajanje, kućište i monitor. |
Citiraj:
|
Slobodno pusti tog fortrona unutra, to šta se više čuje pod opterećenjem je normalna stvar. Konfa će trošiti kojih 200-250W što nije puno za to napajanje.
Onaj čiftek kojeg imaš je isto ok, ako se ne varam starije. Imao sam par komada u rukama koji su krepali zbog loših kondenzatora, tako da drž se ti tog Fortrona. |
Ma tak će i bit. Nego jedno pitanje. Pošto moje PS nema PCE konkektor jučer sam kupio adaptere 2 sata na 6 pinski i 2xmolex na 8 pinski.
E sad sam sužio da ploča ima jedan molex za PCI-E. PCIE_12V_1/2 (PCIe power Connectors) Jel to mogu koristi umjesto 6pinskog konektora na kartici ili čemu to služi? Dao sam samo za te glupe adaptere 10 eura. |
c/p
When two or more graphics cards are installed, be sure to connect the power cable from the power supply to the PCIE_12V_1 or PCIE_12V_2 connector to provide sufficient current to the system and prevent damage to the devices. https://www.gigabyte.com/Motherboard...A-rev-10/sp#sp |
aha znači to je za cross. Probao sam danas malo duže igrat na high da vidim kako će radit. I radi sve stabilno i ok. Tak da mislim da će biti dostatan fortron 400w.
|
Bit će ok. A i da ne bude taj Fortron nije šrot nego ima zaštite pa će se ugasiti prije nego napravi neku štetu.
|
Citiraj:
Na kraju uzeo Seasonic B12 BC-650W. |
Vjerojatno su godine odradile svoje sa tim Fortronom. Ali eto, fino se pristojno ugasio i ništa nije zadimilo.
|
Izgleda da mi je riknulo napajanje, molim savjet koje da kupim. Konfa je u potpisu, želim proći što jeftinije pa bih pogledao i rabljena.
|
Citiraj:
|
Smatraš da je dovoljno? Netko je spomenuo da bi trebalo jače.
|
Citiraj:
|
Dečki jel tko slao Corsair napajanje na reklamaciju? Ako se dobro sjećam ide u Nizozemsku?
Igrao Far Cry 5 (lock na 72 fps, nije veliko opterećenje). Odjednom se čuo slabiji prasak, kao petarda, neki zvuk (kao zujanje) i dim koji je pojačavao. PC normalno radio. Kad sam ga ugasio i ištekao iz struje tak je tad stao dim. Koliko se sjećam RM550X je imao 7 god. garancije pa su produljili na 10 god. (i za postojeće kupce) |
Slao sam TX650 davne 2012., išlo je u Nizozemsku. Sa supportom dogovorio sve, poslali mi shipping label da isprintam i zalijepim na paket, odnio u poštu, i za kratko vrijeme po dogovoru dobio RM650 u zamjenu koji je još u kompu. Skoro najbolje iskustvo sa reklamacijom.
|
Pročitao sam da su dobra iskustva. Koliko je to tajalo otprilike?
Ipunio sam RMA obrzac, pa čekam da mi se jave |
Ispravak, to je bilo 2014. Mislim da sam platio slanje do njih. A otkad sam predao RMA zahtjev do primitka napajanja mislim da je prošlo cca mjesec dana.
|
Opet ja. Šta sad ovo sve znači:
Prvi mail: Citiraj:
Citiraj:
Kad idem provjetiti status RMA sa tim brojem i mailom ništa nemaju |
Kad im daš sve podatke koje te traže trebali bi ti poslati pdf sa shipping labelom na kojem će pisati adresa itd.
U prvom mailu kažu da će ti poslati novi PSU kad zaprime tvoj. Ako si ga kupio u zadnjih mjesec dana preporučaju da radije riješiš sa prodavačem. Generički odgovor. Samo čil i prati proceduru, ne izmišljaj svoju. |
Jedno glupo pitanje: kad dobijem label i tracking broj, jesu oni poslali UPS prema meni ili to ja moram naručiti?
Citiraj:
Citiraj:
Koliko vidim za UPS u hr ide eurosender... Na tracing broju sam na prvoj točki - label created, druga točka je "on the way" treća "out to delivery" |
Koliko ti je trajalo napajanje?
|
@Manuel Calavera teško reći bez cijelog maila, ali u prvom citatu su samo rekli da su ti dali label sa već plaćenom dostavom kako bi ubrzali proceduru. Ako nisi siguran, nazovi jednostavno UPS za Hrvatsku i provjeri hoće li doći po to ili ti trebaš negdje odnijeti.
https://www.ups.com/hr/en/support/contact-us.page |
Update, umjesto RM550X ću dobiti RM650X
Tj. umjesto CP-9020090-EU ide CP-9020198-EU Case mi izgleda drugačije, mislim da je generaciju novije, iako je i to EOL Uglavnom za 4 nepuna dana došlo u nizozemsku, za dan i pol pregledali/odlučili poslat, trebalo je javiti UPS-u za naljepnicu (ništa nisam platio kad je pre-paid od corsaira). Ispušio sam cca 12 dana na čekanje, al dobro... Također stranica UPS-a u kurcu, ne mozeš se registrirati, ne mozeš poslati mail supportu, pa sam našao neki mail od nekog našeg d.o.o. koji radi za njih u hr |
Support im je ostao dobar koliko vidim, lijepo za znati :)
|
https://i.postimg.cc/WtDd0bFQ/IMG-20230816-140456.jpg
Stiglo 5 dana prije procjene/najave (+1 dan blagdan) Znači cca 4 dana do nizozemske, 2 dan procjenili i odobrili novo, 7 dana iz hong-konga do mene |
Trebao bih preporuku napajanja za RX 6950 XT i i5-13400F,ASUS PRIME Z790-P WIFI
Napajanje mora biti iz Hrvatskih trgovina |
Fractal Ion Gold 750/850W
|
XPG CORE REACTOR 750W Gold Modular je 11 eura skuplji ali ima 120 mjeseci jamstvo futurait ! A kod racunala.hr je samo 129 eura
https://www.tomshardware.com/reviews...upply-review/6 |
Imaš na Amazonu Asus ROG STRIX 850G na 34% popustu tj. za 119 EUR+dostava koji je prepakirani Seasonic Focus Gold
https://www.amazon.de/-/en/Strix-Pow...s%2C107&sr=8-3 EDIT: imaš na Svijet medija akcija -20% na ZABA-u. Vidio sam da imaju nekoliko be quiet i Corsair napajanja. |
Imam EVGA 750 G2 i GIGABYTE 3080. Zadnjih par dana svakih par minuta baca crni ekran, ventilatori na grafičkoj počnu raditi na 100% i čuju se zvukovi iz igre ili videa. Čitam na netu da je:napajanje problem. Zanima me koje napajanje da uzmem kako bi riješio ovaj problem?
|
Prije bi reka da je do graficke kakve su temperature pogledaj sa msi afterburnerom
Sent from my SM-G985F using Tapatalk |
Kao što kaže kolega, prije će to biti problem GPU nego PSU.
|
Možda, no zasad mi se čini napajanje. Nisam jedini s tim problemom:
https://linustechtips.com/topic/1477...n-issues-3080/ https://www.reddit.com/r/gigabyte/co...100/?rdt=41283 Kontaktirao sam Gigabyte i EVGA-u pa ćemo vidjeti što kažu. |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:08. |