PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 2. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=261630)

RF923 29.10.2015. 23:43

Da li radi Edge tap funkcija kad je ova silikonska maska na njemu?

Tomtam 30.10.2015. 00:02

Citiraj:

Autor RF923 (Post 2846866)
Da li radi Edge tap funkcija kad je ova silikonska maska na njemu?

To sam se i ja pitao, evo isprobano, šljaka uredno ali bez maske ipak malo lakše.

schjor 30.10.2015. 07:34

Gdje se može najpovoljnije kupiti meizu m2 mini iz eu skladišta?

mrva_zg 30.10.2015. 09:32

2 tomtam : Izašao ti je miui 7 za njega jučer pa si odma flešni gore.
ja stavio na note2 i jebeno radi :)

brodjo 30.10.2015. 09:49

@Tomtamn daj ti neke slike uslikane sa Mi4C da vidimo kakva je kamera :)

RF923 30.10.2015. 10:09

Citiraj:

Autor Tomtam (Post 2846877)
To sam se i ja pitao, evo isprobano, šljaka uredno ali bez maske ipak malo lakše.

Super, ja unaprijed naručio plastičnu i onda se sjetim da ovaj ima edge tap funkciju pa cu morat tu silikonsku jer volim da je "obučen".
Sa kojom verzijom MIUI-a je stigao?

Jakesevic 30.10.2015. 10:45

Citiraj:

Autor mrva_zg (Post 2846921)

stigao mi note 2 s giztopa za 10 dana od kad sam narucio, sve uredno, osim adaptera za eu trziste koje izgleda kao da ce se zapalit sam od sebe.

Ovako, posto nisam neki uber user treba mi preporuka roma koji da stavim, dosao je sa 66.77.33.00. Meni treba rom da uredno radi i da trajanje baterije bude korektno. Sad, da li je bolje stavit miui 7 ili one dev s eu.miui stranice.
I moze li netko objasnit kako se stavljaju i jedan i drugi jer koliko sam skuzio postoji razlika

P.S. stavit cu stable s ove stranice http://en.miui.com/download-274.html
nadam se da je to ok

mrva_zg 30.10.2015. 11:37

Taj stable je ok i meni radi sve bez greške

Imaš opis kako i kaj i full je jednostavno ;)

Jakesevic 30.10.2015. 11:44

evo sad stavio taj 7 stable i ne radi mi ni jedna aplikacija u kojoj mogu pisat text, tj. rade ali ne mogu pisat text:stoopid:
Znaci nemam tipkovnice

Ok, otisao sam u recovery, napravio wipe cache i user data i sad radi tipkovnica ali nemam google store. Kako do njega?

mrva_zg 30.10.2015. 12:27

Meni sve delalo
zajebavo me google play ali nakon restarta sve bez greške.

Jakesevic 30.10.2015. 12:39

kako si rijesio google play, ne znam odakle da skinem

Sunbriel 30.10.2015. 12:44

http://opengapps.org odabereš ARM64 i 5.0 i paket koji ti najviše odgovara. Flashaš u recoveryju.

Jakesevic 30.10.2015. 12:47

Citiraj:

Autor Sunbriel (Post 2846987)
http://opengapps.org odabereš ARM64 i 5.0 i paket koji ti najviše odgovara. Flashaš u recoveryju.

daj molim te mi malo pojasni, novi sam u ovome i nemam pojma. Kako to flasham u recoveryu, mozes malo detaljnije ako nije bed? ili na pm

mrva_zg 30.10.2015. 12:48

http://en.miui.com/thread-83505-1-1.html
ovdje imaš sve step by step ;)

RF923 30.10.2015. 12:55

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2846983)
kako si rijesio google play, ne znam odakle da skinem

Imaš ovdje. Da li ima na stable verziji hrv. jezik ili samo eng. i kineski?

Jakesevic 30.10.2015. 12:57

Citiraj:

Autor RF923 (Post 2846994)
Imaš ovdje. Da li ima na stable verziji hrv. jezik ili samo eng. i kineski?

Samo engleski i 2 kineska.

Brown Acid 30.10.2015. 13:25

Citiraj:

S kojih stranica? (http://en.miui.com/download-274.html) ili?
Šta je s kineskim bloatom? Kako si instalirao market?

Edit: ljenčina nije pročitala sljedeće postove zanemarite post..rano je još :D

Ag008 30.10.2015. 13:26

Evo, to se meni ne sviđa kod brendova koje neki vole.
Dobijete mobitel koji onda ima sw na kojemu je 10 kineksih appova, bloatware itd
I onda se mora tražiti koji verzija radi, tražiti upute, probavati koji je najbolji, koji ima a koji nema google play.
Kod brojnih mobitela (pa i cubota) nemre se ništa od toga, dolazi s playom, bez ikakve dodatne kineske aplikacije i rom radi stabilno.
Btw Cubot X16 mi je danas poslan iz EU skladišta, nadam se da dolazi uskoro.

Brown Acid 30.10.2015. 13:51

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2847019)
Dobijete mobitel koji onda ima sw na kojemu je 10 kineksih appova, bloatware itd
I onda se mora tražiti koji verzija radi, tražiti upute, probavati koji je najbolji, koji ima a koji nema google play.
Kod brojnih mobitela (pa i cubota) nemre se ništa od toga, dolazi s playom, bez ikakve dodatne kineske aplikacije i rom radi stabilno.

I moj je radio "out of the box" samo uvjek zelim noviji software :D

coconut 30.10.2015. 13:56

Meni taj Cubot po dizajnu izgleda kao pljunuti iNew v3. Što mi se sviđa.
btw, ima li uopće sd slot? Vidim da se reklamira '32Gb extended storage' (samo?!), a nigdje sd slota.
A najsmiješniji dio reklame mi je 'OTA update'. Koliko vas je u životu vidjelo OTA update na nekom odronu? Mislim da se Kinezi sa OTA updateom mogu prebrojiti na prste jedne ruke.
http://www.cubot.net/index.php/mobile/view/id/247.html

sasha2511 30.10.2015. 13:56

Citiraj:

Pa to su čari Kineza.. :D :D
Nista bez toga..

de.fang 30.10.2015. 14:23

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 2847030)
Nista bez toga..

Ja osobno lakse trpim los sw nego los hw..

Brown Acid 30.10.2015. 14:28

Dal na ovoj novoj stable verziji miui-a za Note 2 radi tap-to-wake?

Jakesevic 30.10.2015. 14:46

Mislim da nema.
Ovako mob je jako dobro slozen i brz,jedinovzajebancija s tim romovima,ali dobro kad jednom naletis nandobar onda nema beda. Jedina zamjerka je baterija koja se trosi nemoguce brzo,ali mozda je to do ovog miui 7 stable jer nema sanse da izdrzi 4-5 rada

dak0001 30.10.2015. 15:35

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 2847030)
Nista bez toga..

A gle, kad i ako nemaš pametnija posla, onda je to OK.
U svakom od tri mobitela s kojima sam se ja igrao na taj način, to je bila muka.
Samsung I5800, Mlais MX28 i TCL S720. Taman kad misliš da sve radi kak treba,
on se smrzne, ili se nemreš javiti ili ti GPS ne radi ili kamera malo radi, malo ne ... itd.
A fakat, kak Agent piše, kod svih drugih odrona, ono što je u njemu, s tim radi i radi sve kak treba.
A OTA nadogradnja?
Kolega išao nadograditi svoj Lenovo Vibe X2, pa ostao bez hrv jezika i počela mu je curiti baterija nenormalno i grijati se.
Na mom novom ViewSonicu V500 su se nakon prvog paljenja počeli dizati neki kineski servisi.
Nakon OTA nadogradnje, servisi se i dalje dizali, ali je otkazao GPS.
Nakon vraćanja na tvorničke postavke, serisi se ne dižu i sve radi, ali nemam hrv jezik.
Kak je neko negdje napisao, sa svakom nadogradnjom, nekaj dobiš, nekaj zgubiš

Brko 30.10.2015. 15:47

Citiraj:

Bilo bi lijepo da nas počastiš fotografijama mobitela i iz mobitela te nabaciš malo opširniji osvrt ovdje u temi.
Fakat mislim da se radi o potencijalnom best buyu do 900 kn, što izgledom i dizajnom, što funkcionalnošću te je kao takav vrlo interesantan.
Posebno ovo metalno kućište me zanima, budući su Cubotari do sada uglavnom bili od plastike...

mrva_zg 30.10.2015. 15:56

Jedna usporedba

prije u ramu OS+whatsup i viber oko 75% zauzeto
nakon flasha oko 50% puno bolje koristi tj manje ram sam os :)

sasha2511 30.10.2015. 16:03

Citiraj:

Autor dak0001 (Post 2847078)
A gle, kad i ako nemaš pametnija posla, onda je to OK.
U svakom od tri mobitela s kojima sam se ja igrao na taj način, to je bila muka.
Samsung I5800, Mlais MX28 i TCL S720. Taman kad misliš da sve radi kak treba,
on se smrzne, ili se nemreš javiti ili ti GPS ne radi ili kamera malo radi, malo ne ... itd.
A fakat, kak Agent piše, kod svih drugih odrona, ono što je u njemu, s tim radi i radi sve kak treba.
A OTA nadogradnja?
Kolega išao nadograditi svoj Lenovo Vibe X2, pa ostao bez hrv jezika i počela mu je curiti baterija nenormalno i grijati se.
Na mom novom ViewSonicu V500 su se nakon prvog paljenja počeli dizati neki kineski servisi.
Nakon OTA nadogradnje, servisi se i dalje dizali, ali je otkazao GPS.
Nakon vraćanja na tvorničke postavke, serisi se ne dižu i sve radi, ali nemam hrv jezik.
Kak je neko negdje napisao, sa svakom nadogradnjom, nekaj dobiš, nekaj zgubiš

A ono meni je to hobi, sarafit po mobitelima, tabletima i inim uredajima.. Proslo mi je svasta kroz ruke i volim kad dode mobitel sa nekim nazovimo ga "izazovom".. Naravno da to nije za svakog pa se onda kupi nesto kod nas i rijesen problem, valjda.. :D

Tomtam 30.10.2015. 18:53

Citiraj:

Hoću, iako sve super radi i ovako, evo vikend na vratima pa se potrudim. Trebam neki savjet, treba li šta rootati, enableati root, i odakle da skinem rom? Step by step tutorial volim. Malo ću potražiti pa napravim to.

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2846925)
@Tomtamn daj ti neke slike uslikane sa Mi4C da vidimo kakva je kamera :)

Sutra uslikam i postam u ovaj odgovor deset komada. Želje? Priroda? Unutrašnjost dan/noć?

Citiraj:

Autor RF923 (Post 2846927)
Super, ja unaprijed naručio plastičnu i onda se sjetim da ovaj ima edge tap funkciju pa cu morat tu silikonsku jer volim da je "obučen".
Sa kojom verzijom MIUI-a je stigao?

MIUI 77.0.4.0(LXKCNCI)??

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2846933)
stigao mi note 2 s giztopa za 10 dana od kad sam narucio, sve uredno, osim adaptera za eu trziste koje izgleda kao da ce se zapalit sam od sebe.

Ovako, posto nisam neki uber user treba mi preporuka roma koji da stavim, dosao je sa 66.77.33.00. Meni treba rom da uredno radi i da trajanje baterije bude korektno. Sad, da li je bolje stavit miui 7 ili one dev s eu.miui stranice.
I moze li netko objasnit kako se stavljaju i jedan i drugi jer koliko sam skuzio postoji razlika

P.S. stavit cu stable s ove stranice http://en.miui.com/download-274.html
nadam se da je to ok

Trebam isto...

Mrcina 30.10.2015. 20:21

Također danas stigao Xiaomi Redmi Note 2 sa giztopa.

Naručen 20. 10., 26. sletio u Francusku i 29. se javlja kurir da sutra, 30. dolazi dostava.
Free shipping i nema PDVa.

Mobitel je stigao s nekim stable romom, nisam ni gledao kojim jer sam žurio pa sam odmah instalirao eu dev rom 5.10.22 Hermes pomoću TWRPa

link za upute TWRP najlakši mogući način
  1. Skinuo sam ROM - 700mb i WinDroid programčić - 2mb i Mi PC Suite - 35mb
  2. Prvo se na mobitelu uključi usb debugging u postavkama, spoji se na pc, upali programčić - windroid
  3. windroid nije vidio mobitel pa sam instalirao Mi PC suite (driver)
  4. windroid refresh i piše sad online
  5. tamo odaberem model uređaja i kliknem flash twrp, on sam skine verziju i samo klikam ok ok ok i digne se twrp
  6. odmah sam i rootao supersu jer nisam bio siguran treba li mi ili ne. sve samo klikam po kompu.
  7. kad se sve obavi i mobitel se reboota normalno, kopiram ROM na mobitel preko win explorera.
  8. ugasim ga i onda upalim držeći vol up i power tipke dok se ne upali i onaj logo pokaže i još jedno 10 sekundi...
  9. uđe u twrp recovery, odem wipe i onda install i skroz dolje je rom i install i to je to. prvi boot mu je uzeo 5-10 minuta, ali to samo prvi

NAPOMENA: smrzo se twrp kad je flashao supersu i kad sam pritisnuo reboot i kad je flashao ROM i kad sam stisnuo reboot :D
čekao sam da se zacrni ekran i izvadio bateriju i upalio, sve super

eu rom ima hrvatski jezik, ima google play i nema bloatwarea a xiaomi.eu ekipa tvrdi da je stabilniji njihov dev rom od stable roma, iako imate i stable eu rom sa play store i bez bloata

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:30.