PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

n30n 27.02.2024. 13:02

Citiraj:

Autor n30n (Post 3729928)
Evo dobili smo nekog "starijeg" kolegu u osiguranju koji nam je rekao da pošaljemo dodatne fotografije svega što imamo (mjesta nesreće, dokumente od krivca nesreće) i kao da će to pomoći. Sad ćemo vidjeti što će biti dalje.
Više nisam pametan, ubuduće zvati policiju za svaku nezgodu, pa makar i malu?

Evo da javim rasplet situacije.
Nakon dostavljenih dodatnih fotografija dobili smo na mail odobrenje popravka. U fotografijama su bile samo mjesto nesreće i polica osiguranja. Napisao sam na mail da kako je žena u istom osiguranju da vjerujem da imaju njenu osobnu i vozačku kod sebe već.
Mislim da nisam tražio kontakt nekog drugog starijeg kolege, sa ovom koju smo dobili ne bi ništa napravili.
Eto očito smo prošli super, čitajući vaša slična iskustva.

medo 27.02.2024. 19:34

Automobili

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3730586)
Dok si na javnoj površini-nema privatnosti.:roller:

Osim kada snimaš policijskog službenika :D

coconut 28.02.2024. 11:54

Apple odustaje od svog EV-a
https://www.theverge.com/2024/2/27/2...tan-shuts-down
https://www.reuters.com/technology/a...ts-2024-02-27/
https://www.theguardian.com/technolo...ic-car-layoffs

nepalac 28.02.2024. 15:25

Malo za promjenu, nije BMW u pitanju...

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d

medo 28.02.2024. 21:30

Radim blizu. Vatrogasci su tamo stajali ne znam koliko dugo da vide hoće li se Mustang spontano samozapaliti.

Wolverine 28.02.2024. 21:40

Neka je, jedan manje :D

Nego, kaj je su to pacijenti počeli prelazit sa Audia i BMW-a na Škode?
Zadnjih dana po cesti viđam popriličan broj pilota retarda u Škodama, ponajviše dizlo VRS modelima :D

A kad smo kod budala, danas na Av Dubrovnik, sve tri trake pune i vidim u retrovizoru kak se napikava lik u crnoj C- klasi. Napikuje se, ide iz trake u traku, obiđe me, uleti ispred mene i na kočnicu, pa onda dalje. Sustignem ga kod Avenue Malla i pogledam ko vozi, ono unutra klipan godina proizvodnje kasne 2000-e.
Šiber otvoren, bikoz balkan i auto bez šibera je ko čevap bez luka :D i tak jasno krešte cajke ko da netko mačku dere. :no2drug:

GreenLife 28.02.2024. 23:46

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3731146)

Zadnjih dana po cesti viđam popriličan broj pilota retarda u Škodama, ponajviše dizlo VRS modelima :D

Postalo prihvatljivo, cijene pale pa se kupuje da se ima *makina* od 185ks :D.
To me podsjetilo na vremena tamo između 2000-2005 kad su tadašnji mladci kupovali gofove 4 SDI (oni koji su imali malo više para TDI) i kačili kojekakve Need4Speed Underground kitove na njih. Očito svako vrijeme ima neke izrode :no2drug:

Citiraj:

A kad smo kod budala, danas na Av Dubrovnik, sve tri trake pune i vidim u retrovizoru kak se napikava lik u crnoj C- klasi. Napikuje se, ide iz trake u traku, obiđe me, uleti ispred mene i na kočnicu, pa onda dalje. Sustignem ga kod Avenue Malla i pogledam ko vozi, ono unutra klipan godina proizvodnje kasne 2000-e.
Šiber otvoren, bikoz balkan i auto bez šibera je ko čevap bez luka :D i tak jasno krešte cajke ko da netko mačku dere. :no2drug:

Nažalost , oduvijek je takvih bilo i bit će. Najlakše stavit glavu na ignore i lagano svojim putem.

Hamm 29.02.2024. 06:06

Citiraj:

Već neko vrijeme. :) Po škoda grupama koliko sam skužio svi su na dpf/egr/adblue off. Balkan funk. :) Mene ruše jer mi ne radi pozicija ili ženu jer pazi nije joj radila lampica kod tablice, a klipana s defacto tehnički neispravnim autom puštaju jer su lijeni napraviti pregled kak spada. :)

lowrider 29.02.2024. 07:17

A valjda prešli na Škode, jer se VW Gnjolfovi i sl. kvare :roller:

coconut 29.02.2024. 08:18

Hyundai N modeli postaju EOL za EU
https://de.motor1.com/news/710298/hy...i30n-aus-2024/

tomek@vz 29.02.2024. 08:52

Citiraj:

Odluka EU o prelasku na isključivo električna vozila do 2030. ide na reviziju, kompanije otkazuju investicije

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit...sticije-155828

Hm...

quazar912 29.02.2024. 09:11

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3731174)
Već neko vrijeme. :) Po škoda grupama koliko sam skužio svi su na dpf/egr/adblue off. Balkan funk. :) Mene ruše jer mi ne radi pozicija ili ženu jer pazi nije joj radila lampica kod tablice, a klipana s defacto tehnički neispravnim autom puštaju jer su lijeni napraviti pregled kak spada. :)

auto je tehnički ispravan. to što "zeleni" guraju neka svoja pravila je nešto drugo.
rasvjeta mora radit SVA koja je tvonički instalirana na autu. kao i brave i pojas....

Tualatin 29.02.2024. 09:12

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3731196)

Dugo je i trajalo ...

quazar912 29.02.2024. 09:18

ideaj o samo električnim vozilima u EU će zaživjet ako ljudima poklanjaju takve aute.

EU mi se save više i više gadi zbog mnogih propisa do ks druge strane priljev "građana" sa istoka mijenja kulturno naslijeđe Evrope na gore. a ja budala dao glas ZA ulazak HR u EU

tomek@vz 29.02.2024. 09:54

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3731202)
ideaj o samo električnim vozilima u EU će zaživjet ako ljudima poklanjaju takve aute.

EU mi se save više i više gadi zbog mnogih propisa do ks druge strane priljev "građana" sa istoka mijenja kulturno naslijeđe Evrope na gore. a ja budala dao glas ZA ulazak HR u EU

Problem je sto su se u vrhu EU ustogoljili politicari koji samo griju stolicu i filozofiraju. Pravog plana nigdje nema. EV bi itekako imao smisla kad bi se kvaliteta baterija (range , dugotrajnost i reciklaza) poboljsala i kad bi se poradilo na ekoloski prihvatljivim izvorima energije. Samo drmat dalje benzin i naftu dugorocno takoder nije rijesenje ali zabrana istih je samo kap u oceanu globalnog problema a s financijske strane najvise utjece na srednji stalez i siromasnije obitelji. Ima tu puno vise posla nego su zamislili i sad ovo sto rade nije bas dobro dugorocno rijesenje. Meni bi iskreno bilo draze da porazgovaraju sa pravim znanstvenicima i strucnjacima na podrucju energije i da rade na rijesavanju problema umjesto da opet idemo rikverc.

zkljaja 29.02.2024. 10:14

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3731198)
auto je tehnički ispravan. to što "zeleni" guraju neka svoja pravila je nešto drugo.
rasvjeta mora radit SVA koja je tvonički instalirana na autu. kao i brave i pojas....

Takoe.

X-Plosiv 29.02.2024. 12:00

Citiraj:

Autor coconut (Post 3731191)

Predviđalo se ovo već godinu dana. A Type R novi starta od 70 000 € kod nas :lol2:

medo 29.02.2024. 14:21

Automobili

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3731211)
Problem je sto su se u vrhu EU ustogoljili politicari koji samo griju stolicu i filozofiraju. Pravog plana nigdje nema. EV bi itekako imao smisla kad bi se kvaliteta baterija (range , dugotrajnost i reciklaza) poboljsala i kad bi se poradilo na ekoloski prihvatljivim izvorima energije.

Nažalost ide se u smjeru da baterije budu što manje i lakše a punionice svaki 20-25km van grada. Mislim da je to već i propisano nekim EU aktom. Drugim riječima neće se povećavati domet nego će se smanjivati masa i gabariti baterije.

Veći range će bojim se imati samo skupa vozila rezervirana za elitu.

Visage 29.02.2024. 18:34

Jucer kasno prije Miramarea, INA pumpa, bas sef pumpe parkirao. Pitam zasto na vise INA pumpi, maknuse automatiku i vratise rucne. Veli - dosadilo nam stalno popravljati, biciklisti neusporedivo cesce pumpaju naspram automobila, te stalno razmrdaju. Do daljnjeg ovako ostavljamo.

Nisam uopce obracao paznju na Langovom, jesu li i tamo makli?

...

quazar912 29.02.2024. 18:41

Citiraj:

Autor medo (Post 3731251)
Nažalost ide se u smjeru da baterije budu što manje i lakše a punionice svaki 20-25km van grada. Mislim da je to već i propisano nekim EU aktom. Drugim riječima neće se povećavati domet nego će se smanjivati masa i gabariti baterije.

Veći range će bojim se imati samo skupa vozila rezervirana za elitu.

hoće li punjenej trajat kao i sad tankanje - cca 4-5 minuta za 80% punog rezervoara?

ako ne, zamisli put iz OS,KC,VŽ do srednjeg jadrana - ZD,ŠI,ST - preko 6 sati po AC :D

bigAdvance 29.02.2024. 19:14

Citiraj:

Autor Visage (Post 3731293)
Jucer kasno prije Miramarea, INA pumpa, bas sef pumpe parkirao. Pitam zasto na vise INA pumpi, maknuse automatiku i vratise rucne. Veli - dosadilo nam stalno popravljati, biciklisti neusporedivo cesce pumpaju naspram automobila, te stalno razmrdaju. Do daljnjeg ovako ostavljamo.

...

na Langu je manual, jučer pumpao

X-Plosiv 29.02.2024. 19:26

Citiraj:

...

I treba manual, pola automatskih je razjebano, a nije lijepo kada spojiš na benzinskoj gumu i umjesto da krene puniti, krene je praznit....desilo mi se na AC, dobro pa odmah maknuo čim je ispumpao 0.2

webstartm 29.02.2024. 19:56

Nevidin ni poantu tih automatskih, samo je veca zajebancija. Puno lakse je napunit na rucnom.

dadoremix 29.02.2024. 20:02

ekipa, gdje kupit neke stvari za auto

krpe koje mogu mnogo vode popit, kao što to aliexpress i temu reklamira, ali da je fakat tako

i ona šprica za "aktivnu" pjenu

i da doma mogu u miru oprat auto

naravno, to što pitam, kupio na temu app
Naravno da nisam očekivao nešto, ručnici če poslužit da operem lanac na motoru
a ta pumpica mi se razletjela odmah nakon 3-4 pumpanja zraka u nju

neki dučan, webshop .. , link na amazon.de .. samo da je kvaliteta

tomek@vz 29.02.2024. 20:19

VW ID7 Pro 82 kWh 1000 km challenge

Respect. I postoji kao karavan. Cijena: 56.995 Euro nagore. To nije tolko skuplje od Passata karavana kaj je ok ako uspredujemo cijenu EV vs ICE. Ali opet...60k Eura...treba to platiti...:kafa:

medo 29.02.2024. 20:39

Automobili

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3731295)
hoće li punjenej trajat kao i sad tankanje - cca 4-5 minuta za 80% punog rezervoara?

ako ne, zamisli put iz OS,KC,VŽ do srednjeg jadrana - ZD,ŠI,ST - preko 6 sati po AC :D

Moji su iz Osijeka. Često sam išao tamo. Ne mogu si zamisliti da od tamo idem na struju do naše obale u sezoni.

Za tih 4-5 minuta je moj punoljetni sepet natankan do vrha, plaćen račun i put Dubrovnika. Do tamo sprži 30L benge od 51L koliko je tank.

Citiraj:

...

Normalni je fala Bogu, koristio sam ga par puta jer mi je na ruti.

Automatski su pogotovo loši za bicikle. Jednom mi je takav počeo nekontrolirano pumpati gumu na bikeu. Na vrijeme sam reagirao i skinuo ga. Guma je bila ko kamen. Ne znam kako se nije razletjela.

Visage 29.02.2024. 21:52

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3731306)
I treba manual, pola automatskih je razjebano, a nije lijepo kada spojiš na benzinskoj gumu i umjesto da krene puniti, krene je praznit....desilo mi se na AC, dobro pa odmah maknuo čim je ispumpao 0.2

Receno mi je da po pravilima, jednom mjesecno imaju provjeru. Inace, meni su automatske draze, kad rade, a kod spomenute INA pumpe, automatika je besprijekorno radila godinama. Zadam vrijednost za prednje, zadam za zadnje i odradim precizno za cas. Jasno, ni manualka ni automatika nisu sreca, kad je ventil skrsen, pa ga moras pritiskati ili strateski precizirati da radi kako treba.

Sadasnja rucna je cmoljasta, za super precizne pomake, jednostavno nema finocu.

Citiraj:

Autor medo (Post 3731322)
Automatski su pogotovo loši za bicikle. Jednom mi je takav počeo nekontrolirano pumpati gumu na bikeu. Na vrijeme sam reagirao i skinuo ga. Guma je bila ko kamen. Ne znam kako se nije razletjela.

To je istina, ako nije dobro podesena, posebno kod romobila, mozes za koji dan imati puknutu gumu. Ma sve skupa je zapravo gluparija, kad se sjetis koliko INA ima resursa.

Dobro, pitam sve u temi, koja pumpa od Centra do Dubrave, u ovome trenutku uopce ima automatsku? Nebitno INA ili drugo ime. Kako sam na dvije lokacije najvise pumpao, nisam obracao paznju na druge pumpe.

Wolverine 29.02.2024. 22:00

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3731311)
ekipa, gdje kupit neke stvari za auto

krpe koje mogu mnogo vode popit, kao što to aliexpress i temu reklamira, ali da je fakat tako

i ona šprica za "aktivnu" pjenu

i da doma mogu u miru oprat auto

naravno, to što pitam, kupio na temu app
Naravno da nisam očekivao nešto, ručnici če poslužit da operem lanac na motoru
a ta pumpica mi se razletjela odmah nakon 3-4 pumpanja zraka u nju

neki dučan, webshop .. , link na amazon.de .. samo da je kvaliteta

Večina toga ti je s Alia ionako :D

Ali ako želiš, baci oko na
Forea OCD
PH Detailing
Partes
Sjajno Hr

X-Plosiv 29.02.2024. 23:03

Citiraj:

Autor Visage (Post 3731331)
Receno mi je da po pravilima, jednom mjesecno imaju provjeru. Inace, meni su automatske draze, kad rade, a kod spomenute INA pumpe, automatika je besprijekorno radila godinama. Zadam vrijednost za prednje, zadam za zadnje i odradim precizno za cas. Jasno, ni manualka ni automatika nisu sreca, kad je ventil skrsen, pa ga moras pritiskati ili strateski precizirati da radi kako treba.

Manje više samo nova vozila do 5g starosti :D

lowrider 01.03.2024. 07:12

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3731198)

Ako imaš dvije lampe za osvjetljenje tablice, a jedna ne radi, mislim da to nije oad na tehničkom.

Sve što nije tvornički, a "gore" je za ekologiju, i zvuk mi itd bi trebalo u prešu, a ne ovi razni racingi, sa "podrapanim" bučnim auspuhima, pa kad na dizlu čujem otvoreni auspuh, to je za prešu na licu mjesta.

Tu neka klinka vozi gnjolfa dizla, poskidano valjda sve na auspuhu, strašno nešto za čuti

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:02.