![]() |
Nije to baš tako jednostavno. Problem je što svi u kući imaju po dva TV-a, a najčešće je taj drugi TV za starije osobe kojima nije bitna kvaliteta slike, a i teško se snalaze sa STB-om i još jednim daljinskim. Po zadnjim informacjama to se pokazao kao veliki problem u Šibeniku gdje je isključena analogija ( koji je bio kao test), tako da za sada sigurno ostaje . Jedino se možda izbace još koji programi za osloboditi neku frekvenciju, ali sve ne.
|
Citiraj:
Nakon rucnog pretrazivanja na istim kanalima gdje su bili prije ta tri SD programa pojavili se HD programi, jedino sto u logu nemaju oznaku HD. Sva tri idu u 1080i; 16:9; HD |
Citiraj:
|
Na koliko MHz su RTL2, Kockica i Living?
|
Citiraj:
Pa sva tri HD RTL programa RTL, RTL2 i RTL kockica su na 474 MHz, a RTL living nisam ni pretrazivao on se sam pretvorio u HD, to sam kasnije skuzio slucajno. |
Hmmm, nakon skeniranja sam na TV-u (na 43 mjestu) našao samo RTL HD, ostale nigdje ne vidim,... znači nije mi na postojećim pozicijama zamijenio programe nego sam ovaj RTL HD morao ručno premjestiti na poziciju gdje želim :(
Ništa, idem još jednom probati :) |
Citiraj:
|
Skeniraj ručno točnu frekvenciju i pronaći će ti 3 kanala u njoj. RTL 1 i 2 i kockicu u HD-u. Meni je kod LG-a postavio te kanale na kraj liste.
|
Probao jutros još dva puta, našao je na 245 mjestu RTL2 HD, Kockice i Livinga HD još nema :) ... a malo me valjda LG karinđa :D
|
Citiraj:
|
A vidi, bolje i manje programa/kanala nego ono ružno reklamno sučelje od Kaona/A1 :D
|
Je, LG te karinđa, ako se ne varam u istom paketu / mux - u je RTL HD, RTL2 HD, Kockica HD (474 Mhz, QAM256, 6900kS/s), a za Living sad ne znam.
|
Nakon još par skeniranja programa LG našao i Kockicu (pojavila se na 274 mjestu), do kraja tjedna možda nađem i Living :D
|
Citiraj:
RTL living HD, frekvencija 754 MHz, 64 QAM, 6900 KS/s |
Citiraj:
Provjereno točno. Iako to nije mux, jer ovo se ne uzima sa dvb-t2 odašiljača, nego diretno od RTL-a ( kao i HRT i Nov@). Zato mogu imati tako velik bitrate. |
|
Ne, već neko vrijeme, očito su već znali ... a išli su drugog tužakat / uvalit ...
eto zašto im treba 20 Kn, da mogu platit kaznu. A kad ideš pristojno nazvati za produženje / uvjete onda ne može nego skuplje od prethodnog ... pljuc. Najgore od svega šta je opet (kao i obično kod nas) sve naopako, ko fol Hakom glumi da se "brine" za potrošače i jednakost na tržištu ... na kraju potrošači nahebu ... |
Potrošači naebu jer nema zdrave konkurencije. Kad bi bila 4 neovisna igrača i to financijki jaka da vidite kako bi cijene padale.
Ovako imamo dupol, a ovi mali operateri su sve marionete u vlasništvu uglavnom HT-a. Trio paket je išao po 199 kn, 6 mj besplatno, uzeo sam prošireni za 25kn rijekom 24 mjeseca umjesto 50, i sad uvališe i tih 20 kn. Izgleda da uskoro Trio paket sa proširenim neće ići bez 260 kn, što baš i nije malo. Cijene rastu umjesto da padaju. |
Zasto mislis da bi cijene trebale padati? Mislim ja bi volio da je tako, ali sve ostale cijene konstantno rastu. Zasto bi bilo drugacije s telekomima?
|
Zašto, zašto ?
Zato jer su kapitalistička gamad, evo ti švapska srednja ljubičasta margenta i mislim da je to parica a ne optika pa ti vidi: https://www.telekom.de/zuhause/tarif...mit-magenta-tv https://translate.googleusercontent....luLjT3MTfMeYeQ isto treba pažljivo čitati i šta se nudi i za koje nofčiće ... a ima i jeftinijih složenaca / paketa. |
24,95€ In den ersten 6 Monaten, danach 44,95 € mtl.
zzgl. Media Receiver 4,94 € mtl. ili ti ga 24,95€ prvih 6 mjeseci ,godina i po 44,95€ dobiješ 50/10 ,100 programa od kojih 20 u HD (4k i uhd ne dobijaš zbog ograničenja parice-piše u zvijezdici) tlefon flat prema čvrstim mrežama, cijene gotovo identična našim sa cijenika(bez akcija) razlika je standard korisnika. :( p.s.280€ se valjda odnosi na cijenu 24,95€ koliko se štedi u prvih 6 mjeseci jer je navedeno na čemu su sve popusti. p.s. danas sam slušao o pokrivenosti internetom i cijenama u europi i ispada da nam švabi po ničemu nebi trebali biti uzor ,optikom u portugalu je pokriveno 80% stanovništva 8% u njemačkoj 4g mreža je razvijenija u albaniji nego u njemačkoj navodno se upada u rupe bez signala čim iziđeš iz velikih gradova. |
Ma ok, jasno da ima boljih primjera i cijena po eu ...
|
Citiraj:
Disclaimer, matematika rađena u glavi, brojke nisu 100% točne |
Što je najgore, pravna služba A1 koja je prijavila Optimu nije imala pojma što radi njihov Retention i Save desk odjel dok im Hakom nije to otkrio :D
|
Ma ne virujem da nisu znali. Znali smo svi mi ovde i na svim drugim forumima i na fb :goood:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vjeruj mi, tamo ti se ne zna ni ko pije ni ko plaća. |
Naravno, A1 je novi oblik kaosa.
|
Može li se na Kaonu 1200 izvršiti pretraživanje kanala/programa ili on sam to napravi?
Naime, uključio sam ga danas i vidim da je pola programa koje sam imao na svojoj listi crna slika, a nema ih ni kad odem na sve programe... kopao sam po onim njihovim super preglednim postavkama i ne vidim ništa što bi upućivalo na ručno pretraživanje dostupnih programa :( |
A kad su se kanali premještali u međuvremenu.
Menu je malo blentav ali ima ručno pretraživanje kanala ... nije mi sad pri ruci da napišem gdje je, mislim, negdje pod Tehničke postavke :fiju: |
Postavke-tehničke postavke-traženje programa. Iako ja mislm da on to radi automatski svaki put kad ga resetiraš pod onim ažuriranje prijemnika.
|
Prije smo mogli gledati unazad emisije i serije a sad idemo pogledati Supertalent od jučer i javlja "Usluga pogledaj od pocetka nije aktivirana". Naravno nismo nista ugovarali naknadno, dali mogu oni samo tako ugasiti usluge ili koji k.?!?
Nece ni ovaj bajni A1 daleko cini mi se..... :nono: |
Citiraj:
Tehnička poteškoća. Zovi i prijavi. |
Nije ni meni htio sad kreniti play, iz druge evo ide.
|
Našao sam (jedva), pretražio ponovno programe (mislim da je našao 279 TV programa) no i dalje masu programa ne vidim (recimo svi Fox programi su u mraku)... ništa, idem ćaskati sa SZK :)
EDIT: Zvao i dobio odgovor da mi nešto ne radi kako bi trebalo (to sam znao i sam), ali što (zašto) to ne znaju ni oni :) Usput sam ih pitao zašto su korisničke stranice nedostupne https://i.postimg.cc/4K57wyGP/Novi-oblik-ivota.png ...e to im je bio prvi glas da ne rade pa će i to istražiti... najs... stvarno su prije par mjeseci pogodili u "sridu" s reklamnim sloganom "Novi oblik života" :D |
Citiraj:
|
TV su "hmmm..." popravili na način da su mi povukli nekakav back up nakon kojeg su svi u dostupni programi vidljivi... "hmmm i back up" je radi toga što sam pokušavajući si sam pomoći obrisao svoj "favorite popis" programa iz Kaona, a nakon njihovog "popravka" (nisam dobio suvislo objašnjenje što su morali popraviti) sam u Kaonu ponovno imao "favorite popis" identičnog naziva i identičnog rasporeda šezdesetak programa koje sam tamo stavio kad sam prvi put postavljao popis programa... znači back up od nekud...
Što se tiče pristupa korisničkim postavkama i za to su me kontaktirali i rekli da njima sve radi i da je problem kod mene pa da bi bilo dobro da ne koristim Firefox nego Chrome :care:... ili da se probam logirati s drugog uređaja jer je ovaj s kojeg sam pokušao korumpiran nečim :) ... onda smo još malo ćaskali pa "smo" (ovo "smo" je u jednini) zaključili da bi trebao koristiti Windowse :beer: Uglavnom nakon što sam objasnio da sam probao pristupiti iz Linuxa sa Firefoxa i Chromiuma (ne Chromea) i iz MacOS-a sa Firefoxom i Safariem (ukupno četiri laptopa i jedan desktop, a Windowse i IE više nismo spominjali) zaključeno je da kod njih radi, kod mene ne i da ne znaju gdje je problem :) Kvaka je (što sam pokušao objasniti) da ukoliko za 30-ak sekundi ne prođe log on, onda je korisnička stranica nedostupna, ako pak prođe log on onda uđem u korisničku stranicu ali i dalje ne mogu pristupiti na "Moj račun" i pogledati plaćanja za prethodne mjesece dok račun za tekući mjesec kojeg vidim na početnoj stranici ne mogu otvoriti... a na pitanje je li to povezano sa prošlo mjesečnim rušenjem sistema i izdavanjem računa na 0 (nula) kuna "vrlo uvjerljivo" :D kažu da nema veze. EDIT: Zaboravio sam napisati da sam ipak probao pristupiti korisničkim stanicama i iz Windowsa 10 i rezultat je bio super :D Kad idem iz Firefoxa normalno prođe log on i na početnoj stranici vidim da je zadnji račun za 10. mjesec podmiren: https://i.postimg.cc/vmG7gGFX/BNet-Firefox-Win10.png ... ali kad uđem iz M$ Edge-a, onda ili ne mogu proći log on ili ako ga i prođem (znači isto kao i na Linuxu i MacOS-u) onda vidim ovo: https://i.postimg.cc/VN4qX2zw/BNet-MS-Edge-Win10.png ... odnosno, prikazano mi je da račun za 10. mjesec nije podmiren, a na "moj račun" ili ranija plaćanja ne mogu pristupiti. Do interneta nije jer imam stalnih i stabilnih: https://www.speedtest.net/result/8802176671.png ... na WiFi-u, a na žici i 145/15. |
E pa susjed, živio nam taj "Novi oblik života" :D, dok je kod tebe onako kako nije kod mene (znas na kaj mislim :kafa:) vozi dalje.
|
Ma ne uzrujavam se jer je ovo kaj delaju komedija :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:52. |