PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

sakomako 31.10.2019. 08:29

Susjed mi ima samo TV od njih ukupno 150 kunića.

Ove godine riknuo mu STB po jubilarni 5 puta.

Sada gleda samo analognih 15 kanala u kvaliteti koja nije za gledanje.

Svaki puta zove mene a ja onda tehničku službu.

Zadnji puta crknulo u nedelju i zovemo za popravak, obećali u ponedjeljak ovaj tjedan, danas je četvrtak niti servisera niti zamjenskog uređaja.

Naravno nikada mu nisu refundirali dane kada nije imao usluge.

Danas idemo odjavit uslugu jer je ionako istekao mu ugovor već odavno.

Koliko on gleda dovoljna mu je i besplatna usluga od EVO TV i to preko sobne antene jer je slika izvrsna. S obzirom da želi i sportske kanale upikne si bucket x3 na popustu za 35 kunića i na to doda 5 kuna za najam uređaja i više nego zadovoljan, a u drugoj godini ga to sve dođe 75 kuna na mjesec. Nema hebavanja sa STB uređajima koji se kvare kao na traci. I sam sam imao se prilike u to uvjeriti kada je kod mene došao tehničar sa 5 kutija STB uređaja i niti jedan nije bio ispravan, pa došao drugi dan sa 3 dodatna i tek je drugi proradio.

Ovo od EVO TV radi na običnoj sobnoj aneteni koja izgleda kao komad A4 papira, a pretpostavljam da sa Jagi ribljom kosti koju preporuča EVO TV stvar mora raditi bez greške.

Slika i zvuk izgleda za klasu bolje nego kod A1.

To što sada najavljuju 4K kroz dva mjeseca neće im zadržat postojeće nezadovoljne krosinke poput mojeg susjeda, a takvih u zgradi imam barem još desetak. Definitvno su se srozali u kvaliteti, a još više u kvaliteti tehničke podrške, jer da im netko po tjedan dana nema uslugu koju plaća je i više nego sramotno.

A kada na to dodam moje iskustvo sa Amisa gdje sam bio više od pola mjeseca bez kompletne usluge i to njihovom greškom nemam što na to više reći, jedino ja koji trebam internet nemam kamo od njih pobjeći, jer mi A1 jedini ima optiku do mojeg stana, a konkurencija neće nikada niti prismrditi jer su podjelili teritorije.

Dakle ostaje čekati 5G po nekoj normalnoj cijeni da ih se riješim jednog dana.

DCM je bio 2000 godine OK i promptno reagirao, došao Bnet pa malo srozao tehničku podršku, a VIP se potrudio zabiti čavao u lijes, da bi rebrand u A1 definitvno rastjerao korisnike što se tiče kablovske usluge.

S moje strane Amis je bila izvrsna tvrtka koju je upropastio VIP, a daljnje propadanje donijelo je rebrandiranje u A1.

Umjesto da smo išli naprijed sa kvalitetom usluga stvari idu obrnutim smjerom kod nas a sve zahvaljujući HAKOM-u.

Tako da danas krajem 2019 ljudima izgleda prihvatljivija riblja kost na prozoru od usluge putem kabla.

Cilim 31.10.2019. 12:38

Citiraj:

Autor sakomako (Post 3349689)
A kada na to dodam moje iskustvo sa Amisa , jedino ja koji trebam internet nemam kamo od njih pobjeći, jer mi A1 jedini ima optiku do mojeg stana, a konkurencija neće nikada niti prismrditi jer su podjelili teritorije.

Ima nas jos koji smo u slicnoj situaciji kao i ti i koji imamo slicnu proslost kao i ti.
Nemamo kamo jer drugih provajdera nema, nema njihove infrastrukture i pitanje je kad ce doci, vjerojatno nikad. :hitthewal:

sakomako 31.10.2019. 12:57

Evo danas sam bio sa susjedom da otkažemo uslugu i nakon dva sata susjed dobio poziv iz A1 sa novim obećanjima za usluge, naravno odhebao ih je po kratkom postupku.

Naravno zaračunali mu 192 kune penala radi raskida Planet Sporta, ali sada pišem žalbu, jer ako mu osnovna usluga nije u redu i radi nje raskida, onda neka mu izvole isporučiti Planet Sport kako znaju i umiju jer jedino onda mu mogu naplatiti penale.

A također tražimo povrat novca za plaćene i neisporučene usluge kroz zadnje dvije godine jer je bilo 8 ispada koji su trajali po 5 do 7 dana što je kod njih uredno registrirano u sistemu ali nikada se nisu sjetili smanjiti cijenu usluge za taj mjesec jer pretplatnik to nije izričito pismeno zatražio.

Gamad na treću.

Mirkopoter 31.10.2019. 15:20

Vi ste trebali tražiti raskid ugovora bez penala zbog tehničkih problema i dobili bi ga. Ovako ćete se natezati s njima gdje oni imaju apsolutno pravo da vas odbiju jer ste tražili klasični raskid ugovora.

Također, povrat novca za plaćene i neisporučene usluge nećete dobiti jer je rok za žalbu mjesec dana. To ste trebali odmah tražiti svaki put kad je tehnička poteškoća uklonjena.

sakomako 31.10.2019. 18:05

Ne bih se baš složio sa time. Jer je evidentno iz žalbe da je raskid zatražen zbog nemogućnosti ispunjavanja ispravnog pružanja usluge, a tako je bilo 8 puta u dvije godine. To što službena osoba nije rekla da se to zatraži radi tehničkih problema nego je napisao zahtjev za klasični raskid je njihov problem. Jučer su rekli da nema nikavih obaveza, a danas nakucali penale.

Nije stvar korisnika da provjerava točnost izjava njihovih službenika jer je to njihov problem, jer osoba koja od strane kompanije daje izjavu predstavlja prema korisniku kompaniju i onda nema kasnije mijenjanja činjenica, no to ovi u A1 olako prelaze preko takvih stvari, a to se po zakonu zove navođenje kupaca što u stvari realno gledano to i jest. Tako da dokazivanje dali je ovo ovakav ili onakav razlog za raskid se vrlo lako dokaže da je to bilo lažno navođenje korisinika pogotovo što smo bili dvoje i kod prvog telefonskog razgovora, kao i danas u službenim prostorijama kompanije.

I samo da napomenem da je susjed još jednom danas kasnije kontaktiran od A1 i nagovaran na drugu uslugu no on ih je ponovo odbio.

Ovo je sada upućeno korisničkoj, iza slijedi drugostupanjska pa HAKOM ako treba.

Postoje pisani dokazi o osam slučajeva kvarova u 2 godine i kada se sve zbroji to je cca 2 mjeseca plaćenog a ne isporučenog.

To što se oni pozivaju na žalbu na računu u roku 15 dana je jedno, a realna mogućnost toga je drugo, jer na primjer meni je višekratno rečeno da će se to automatski odbiti od računa iako sam se na vrijeme požalio usmeno korisničkoj pa mi nije skrenuta pažnja na rok i da to mora biti pismeno. I svaki puta na upit je zabilježeno i rečeno da će se riješiti. Nakon toga me nije bilo 1 godine kod kuće i zašto bi to trebalo propasti.

Ja konkretno nisam jednu godinu bio kod kuće jer sam bio u inozemstvu, usluga im je uredno plaćana. No period kada su me prije toga ostavili bez kompletne usluge bilo je rečeno da se to automatski odbija ali nisu tako napravili. Uvjeti bi trebali biti jednaki za obje ugovorne strane. O ovakvim stvarima je govorio sudac na TV koji je govorio o kreditima u Švicarcima i onda je spomenuo telekome, ugovore i opće uvjete i rekao da općim uvjetima telekomi često mijenjaju uvjete iz ugovora, tako da tko se želi natjeravati može i vrlo lako ih može dobiti.

No problem je što većina ljudi preskače sve to jer im se na da pisati prigovore pogotovo jer se radi o relativno maloj svoti, a pogotovo ovo kada ne isporuče uslugu 100% pa onda trebaš pisati prigovor i telekomi to znaju. A s druge strane vrlo brzi su i za 1 lipu nekoga tužiti.

No što se tiče priznavanja nekome nečega ili ne ovisi o drugostupanjskoj komisiji i predstavniku potrošača u njoj i koliko se je spreman zalagati za prava potrošača, jer tamo odlučuje komisija o obeštečenju zajedno sa predstavnikom jednog od direktora i 2 dodatna zaposlenika kompanije,i svašta se tamo može otpisati ili ne. Neovisno o onome u općim uvjetima ipak se tamo gleda da korisnik je stranka koja očekuje fer odnos od kompanije do svojih korisnika i opći uvjeti su jedno, a ugled kompanije nešto sasvim drugo. Bio sam preko 5 godina u Bnetu u povjerenstvu kao član potrošača i mogu reći da se jako pazilo na moj stav kao predstavnika potrošača. Kako je danas u A1 neznam, ali B-net u to doba je pazio na odnos do potrošača.

alcro 01.11.2019. 15:26

Ma očito više se nemože zvati SZK i reći "ej ja bi isključio jel imaš neki popust" Ti ljudi su educirani da daju maksimalno 10 kn popusta. Ovi koji daju 50% šetaju ulicom, i do njih se nemože, oni kad dođu dođu. Neki dan idu prodajni predstavnici i nagovaraju susjede. Nude 3D paket za 229+20 kuna. Znači ponuda identična onoj na netu. Pa ko je tu lud. Ako ti neko dođe doma ima da ti da bar 20% popusta, to je neka stvar pristojnosti.

bertone 08.11.2019. 16:37

Danas mi je doma došao račun na 0.00 kn?! ... još netko dobio takav račun? :lol2:

Koliko vidim, uplata od prošlog mjeseca mi je na ovom računu obračunata kao preplaćeni iznos, zvao i kažu da je došlo do sistemske pogreške, pitao ima li to veze sa onim prošlo mjesečnim upadom u njihove servere... oni nemaju pojma što ih pitam. :beer::no2drug:

PS.
Susjed, sve je i dalje po starom i radi :D

Cilim 08.11.2019. 18:11

Citiraj:

Autor bertone (Post 3352400)

PS.
Susjed, sve je i dalje po starom i radi :D

:goood: :kafa:

Ag008 10.11.2019. 12:52

I ja sam dobio račun od 0kn ali mi na Moj A1 piše dugovanje 105kn pa sam preko weba uplatio

donatello 11.11.2019. 17:29

Planira li bnet odnosno A1 sutra pustit preko dvb-c RTL kanale u HD-u kako je RTL najavio da ih sutra pokreće?
Zašto nisu Z1, Jabuku tv, Mreža tv i CMC isto pustili u dvb-c kad su free od nedavno?

Ag008 11.11.2019. 17:46

Dobro je dok je džabe taj dvb-c, zamisli da i to ukinu.

Nikky 11.11.2019. 19:24

Neka se igraju, raji su i tako "na vrh glave" ... svašta se da urediti sa malo cvikanja ... :fiju:

donatello 11.11.2019. 21:04

Ma sta ce ukidat kad svatko moze uhvatit te kanale s antenom. Samo nam se neda antene spajat sad kad je dostupno preko dvb c.

Motorbreath 12.11.2019. 17:52

Kad će RTL HD u Bnet-u?

Ag008 12.11.2019. 18:43

Za koji tjedan po mojoj procjeni?

data202 12.11.2019. 23:05

Citiraj:

Autor donatello (Post 3353250)
Ma sta ce ukidat kad svatko moze uhvatit te kanale s antenom. Samo nam se neda antene spajat sad kad je dostupno preko dvb c.

Meni drugi TV ne podrzava DVB-T2 tak da necu morat kupovat prijemnik ak fino stave tu sve. A fale im jos CMC, sptv barem da stave nekodirano.

Ante M 12.11.2019. 23:29

Mislim da ne smiju oni ukidat tih 9-10 kanala koje provode FTA kabelskom instalacijom, a koji inače emitiraju u nacionalnom A i B muxu, jer su u mnogim zgradama "uplivali" u zajedničke antenske sustave istih.
Nisam ziher, ali ako se ne varam to je čak zakonski definirano i ne ovisi o njihovoj dobroj volji hoće li puštati te kanale, jer da ovisi vjerojatno bi ih odavno precvikali hehehe.

Nikky 13.11.2019. 09:29

Da, samo ni to nije mukte, ko fol "HR paket" muzu 50 Kn ako se ne varam,
idu okolo i stavljaju filtere namjerno ...

Ovo "uplivali" u ZAS zgrada je tek posebna priča ...

Stipest 13.11.2019. 16:05

Je li vam poremećen raspored programa na analogiji?

Ag008 13.11.2019. 17:03

Piše da se napravi automatsko pretraživanje na nekim kanalima.

Nikky 13.11.2019. 18:10

I ovo nije "slučajno", premjestili su ovih 9 "slobodnih" kanala na početak da mogu ljude zahebavat filterima = ukidati ostale kanale makar bili u analogiji.

Ja nisam ponovo pretraživao, svi meni interesantni kanali su tu, samo sam izmijenio nazive.

Ag008 13.11.2019. 19:24

Meni recimo na analogiji ne radi HRT1.

Nikky 13.11.2019. 19:37

Evo frekvencije pa provjeri / man. pretraži:
- HRT1 - 126 MHZ
- HRT2 - 133 MHZ
- RTL - 140 MHZ
- NOVA - 147 MHZ
- RTL2 - 154 MHZ
- DOMA - 161 MHZ
- HRT3 - 175 MHZ
- HRT4 - 182 MHZ

data202 13.11.2019. 23:04

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3353868)
Je li vam poremećen raspored programa na analogiji?

Meni i dalje sve na istom mjestu, samo par programa ne radi(crna slika) od prije.

mario6 14.11.2019. 13:32

Meni je skoro sve promijenjeno na analogiji.

Izbacili su mtv,woman,comedy central i cartoon network. :nono:

Cilim 14.11.2019. 20:15

Pa pise za analogiju, "Promjenjen je raspored TV programa, ako ne vidite neke TV programe pokrenite automatsko pretrazivanje TV programa na vasem TV prijemniku".

mario6 15.11.2019. 07:07

Ova 4 su već prije ukinuta,pisao je broj na koji možemo nazvati za aktivaciju digitalnog paketa. :D

jp_rv 15.11.2019. 20:26

U razgovoru sa szk, a s temom da bi prešli sa 3d na 1d paket (samo net) i upitom šta je sa analognom tv, rekli nam da ostaje do daljnjeg. E sad, nisam se sjetio pitati koji će to kanali ostati do daljnjeg.
Ugl, moji se prebacuju sa starog 3d paketa na samo net, bnet je počeo bit preskup osobito nakon uvođenja naplate onih 20kn...
Samo net je 135+20kn bez ugovora.
A za ove filtre koje spominjete, vidjet ćemo. Lokacija krimeja.

Mirkopoter 15.11.2019. 22:11

Imaš ovdje listu analognih programa: https://www.a1.hr/bnet/popis-programa

Stipest 17.11.2019. 16:01

Citiraj:

Autor Motorbreath (Post 3353585)
Kad će RTL HD u Bnet-u?

Odgovor na A1 face profilu:
"Vrlo brzo https://satelitskiforum.com/sf/wcf/i...lies/smile.png Tijekom idućeg tjedna bi program trebao biti uključen u našu tv ponudu."

Cilim 17.11.2019. 17:00

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3354979)
Odgovor na A1 face profilu:
"Vrlo brzo https://satelitskiforum.com/sf/wcf/i...lies/smile.png Tijekom idućeg tjedna bi program trebao biti uključen u našu tv ponudu."

Samo on "RTL" ili i ostali domaci TV programi koji su krenuli sa emitiranjem u HD-u. :kafa:

Stipest 17.11.2019. 17:20

Pitanje je bilo za RTL HD.

Firecracker 17.11.2019. 18:41

Kad ce 4K sa visekanalnim zvukom? :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Stipest 18.11.2019. 17:25

Pojavila se još preciznija informacija na A1 Faceu:

"od 19.11.2019. dodajemo kanale u HD formatu: RTL HD, RTL 2 HD, i RTL Kockica HD"

Stipest 19.11.2019. 12:22

RTL HD 474 MHz, QAM256
Dobar bitrate :goood:
https://i.postimg.cc/75N6WdcL/Clip.jpg

Ag008 19.11.2019. 13:25

Meni na njihovom prijamniku uopće nema RTL-a u HD-u.
BTW prijateljica na Utrinama izgubila kompletno analogiju na drugom (starom CRT) tv-u.

bertone 19.11.2019. 14:44

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3355675)
...
BTW prijateljica na Utrinama izgubila kompletno analogiju na drugom (starom CRT) tv-u.

Neka gleda to iz drugog (pozitivnog) kuta, odnosno da će sad imati pola do kvadrat stana više ;)

Exomaniac 19.11.2019. 18:03

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3355675)
Meni na njihovom prijamniku uopće nema RTL-a u HD-u.

Valjda konačno gase analogiju. Sad bi se realno mogle očekivati bolje brzine interneta, ako ima 40-ak analognih kanala, svaki zauzima 8MHz band, to je skoro 2 gigabita više propusnosti po postojećim kabelima.

Nikky 19.11.2019. 19:00

Napravi pretraživanje kanala kroz menu,
u ST treba naći 381 kanal (šta tv šta radio),
ako to odradiš dok je bio na 3. kanalu (dosadašnji RTL) vidit ćeš da je to postao 23. kanal, a RTL HD je sada 3. kanal,
ista logika je i za ostale SD > HD promjene.

Usput, dobro će mu doći jedan reboot.

EDIT: Kad su prebacivali / uključili HRT - ove HD, Novu onda su svima preko remote inicirali promjenu a sada to nisu napravili (ili barem nije još "došlo" do mene),
zato su ljudi zbunjeni.

Ante M 19.11.2019. 21:02

Stvarno je krajnje vrijeme da ukinu taj dekadentni analogni signal i ćim prije ga pošalju tamo gdje i pripada, u ropotarnicu povijesti.

Nek se oslobode frekvencije za korisnije i kvalitetnije stvari. A i Bnet bi mogao bar još i lokalne pustit FTA kroz svoju mrežu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.