PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

webmaster750 27.04.2016. 12:11

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 2918977)
Jeli dosao kome MM na note4?
Pitam cisto iz znatiželje ako je ima li kakve razlike u odnosu na LP...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Imam 6.0.1 već desetak dana(custom ROM je u pitanju, exynos varijanta) . Sve radi fluidno, kernel sam ostavio stock :) Razlike su više vizualne kaj se tiče ikona. Zauzeće RAM-a mi je 1.2/3GB dok kod LP je bilo u prosjeku 1.7/3GB,
Preko TWRP napravljen full backup u slucaju povratka na 5.1.1.

Glavas_ZG 27.04.2016. 16:51

I na S5 je najveća razlika u fluisnosti, također je potrošnja rama smanjena.

Rista 27.04.2016. 17:48

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 2918977)
Jeli dosao kome MM na note4?
Pitam cisto iz znatiželje ako je ima li kakve razlike u odnosu na LP...

Ako je razlika i blizu kao na Note 5, ocekuj skoro novi mobitel :D Uskoro mi dolazi novi Note, pretpostavljam opet sa LP out of the box pa mozda bacim koji video prije i poslije upgradea na MM. Za one koji ne vjeruju da je velika razlika ;)

Brko 27.04.2016. 18:54

Upravo flešao 6.0.1 na S5, Netherlands edition iliti PHN... nije mi se dalo više čekat BTU :D
javim uskoro dojmove kad sve restoram.

sinisa1989 27.04.2016. 18:58

Ja imam službeni na N4 i još ništa. Ako će biti kao i L, bolje da ne dolazi :D

jopis 28.04.2016. 02:41

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2919563)
Upravo flešao 6.0.1 na S5, Netherlands edition iliti PHN... nije mi se dalo više čekat BTU :D
javim uskoro dojmove kad sve restoram.

Vip je došao odavno, btu uvijek kasni za vip updejtima. Ja sam se još prije 2-3 updejta upravo zbog toga vratio na vip, ionako nema nikakvog specijalnog bloata.

Summa summarum ovih par dana na 6.0.1, fluidniji je mob, brže se pali kamera, lijepo to sve izgleda (naravno da se opet tu i tam desi random tipični touchwizz lagg ničim izazvan, tipa kad unlockam mob), ali imam pol sata kraći sot uredno sa 6.0.1., nabi..m ih na bijelu pozadinu opet....

Brko 28.04.2016. 07:07

Vrijeme je... da se pređe :D

Potvrđujem sve kaj si rekao osim za bateriju. To još ne znam jer sam ga preko noći ostavio na puniocu pa ćemo vidjeti nakon prvog kompletnog pražjenja kako stvari stoje. Za sada OK sve. U svakom slučaju je upgrade sa 5.0 ali da je moglo bolje - moglo je ohoho bolje.

Sn4k3 28.04.2016. 07:52

Ja se bas malo igram na koleginom s5, prije 3 dana ga je updatea na MM...
Je da mob generalno bolje radi, al IMHO mogli su malo UI uljepsati, bar ovu ugly zelenu boju ako nista drugo :D

sinisa1989 28.04.2016. 07:55

Citiraj:

Autor jopis (Post 2919742)
...ali imam pol sata kraći sot uredno sa 6.0.1., nabi..m ih na bijelu pozadinu opet....

Na kraju ćeš biti sretan ako ti izdrži 2h kao i ja :D

jopis 28.04.2016. 09:00

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2919762)
Na kraju ćeš biti sretan ako ti izdrži 2h kao i ja :D

Lol. Ipak si to ti😂😛 tak da, ono, ne brinem se😆.
Ionako se po pitanju baterije najvise zanimam za situaciju na poslu, tamo mi stalno switcha 2g-3g ovisno gdje sam u pogonu pa tamo i baterija najvise trpi, tak da cu tamo najbolje vidit jel zapravo krace ili nije.

Zamzung Tapatalk

schetz 28.04.2016. 09:17

MM nativno podržava slonijev RRO , šta za s5 nema neki theme store ? Ako nema, onaj tko napravi root može probati Layers , dok sam koristio nexus sam vidio da su radili teme i za s4 i s5. Tako da, uz root bi trebali moći imati pozadinu kakvu god želite.

coconut 28.04.2016. 10:13

Je li netko konačno uspio naći adekvatno 2.5D kaljeno staklo za S7? Meni lik poslao k+o fol zakrivljeno, a staklo ravno da ravnije ne može biti.
http://imgur.com/7ZlwLxj
http://imgur.com/cu1NE7r

jopis 28.04.2016. 10:17

Citiraj:

Autor schetz (Post 2919791)
MM nativno podržava slonijev RRO , šta za s5 nema neki theme store ? Ako nema, onaj tko napravi root može probati Layers , dok sam koristio nexus sam vidio da su radili teme i za s4 i s5. Tako da, uz root bi trebali moći imati pozadinu kakvu god želite.

Jel mi vjerujes da mi je ovo prvi od 30-40 androida kog nisam rootao i s kojim sam generalno vrlo zadovoljan da ne vidim potrebu za rootanjem vec 2god.
Sto se tice teme i tema, tu potpunu krivnju svaljujem na samsung koji je ocito kao jedna od top kompanija svijeta toliko retardiran da prodaje svu silu mobitela sa amoled ekranima a nije u stanju svoj vlastiti softver prilagoditi istima. To su za mene moroni, bez imalo mozga.

Zamzung Tapatalk

schetz 28.04.2016. 10:35

Citiraj:

Autor jopis (Post 2919824)
Jel mi vjerujes da mi je ovo prvi od 30-40 androida kog nisam rootao i s kojim sam generalno vrlo zadovoljan da ne vidim potrebu za rootanjem vec 2god.
Sto se tice teme i tema, tu potpunu krivnju svaljujem na samsung koji je ocito kao jedna od top kompanija svijeta toliko retardiran da prodaje svu silu mobitela sa amoled ekranima a nije u stanju svoj vlastiti softver prilagoditi istima. To su za mene moroni, bez imalo mozga.

Zamzung Tapatalk

Vjerujem ,why not. I ja sam na z3 bez roota prvi put od kad imam Android i ne vidim baš da mi toliko toga fali (neke stvari da, ali šta je tu je) .
Ovo je čisto info za one kojima smeta a rade root, premda osobno Kingroot ne bih koristio u te svrhe.

Brko 28.04.2016. 10:48

Evo, jedna stvar mi sad ide na jetra. Uopće mi ne dolaze GMAIL notifikacije dok mob spava zaključan.
Toga na 5.0 nije bilo. 2 ure mob zaključan, upalim ekran i eto 5 mailova... koji k.
Gledao sam po postavkama, sigurno negdje nekakav powersaver ili nigdje nisam našao nešto korisno.

buljo 28.04.2016. 10:49

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2919832)
Evo, jedna stvar mi sad ide na jetra. Uopće mi ne dolaze GMAIL notifikacije dok mob spava zaključan.
Toga na 5.0 nije bilo. 2 ure mob zaključan, upalim ekran i eto 5 mailova... koji k.
Gledao sam po postavkama, sigurno negdje nekakav powersaver ili nigdje nisam našao nešto korisno.

Imas u settingsima pod app notifikacije za svaku app posebno, pogledaj tamo.

Neo-ST 28.04.2016. 11:02

Onda jel se isplati flashat MM na S5 ili? Nakon flasha, jeste napravili factory reset ?

Sent from my mobile using Tapatalk

jopis 28.04.2016. 11:11

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2919837)
Onda jel se isplati flashat MM na S5 ili? Nakon flasha, jeste napravili factory reset ?

Ja sam zadovoljan nadasve osim fakta da su mogli dat si truda i 'obuc' to u neku dark temu. Sve radi kak treba uz poboljsanje fluidnosti.
Nisam radio fact reset jos od kitkata. Ne vidim potrebu dok sve radi kak treba.

Zamzung Tapatalk

Neo-ST 28.04.2016. 11:11

A šta ja znam, negdje sam pročitao da bi kao trebalo nakon većeg updatea...

Brko 28.04.2016. 11:12

Isplati se. I treba resetat ;)

@buljo
Fala. Bumo sad vidili.

jopis 28.04.2016. 11:36

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2919846)
A šta ja znam, negdje sam pročitao da bi kao trebalo nakon većeg updatea...

Ah to je fama kao i masu stvari. Neko ima placebo da to sve radi bez greske onda, nekom stvarno radi bolje jer je imao ko zna kakav bloat ili sheban neki app prije updejta, a nekom radi kak treba i bez toga. Sta da ti kazem, meni je to stvar osobne prirode i koliko se kome da opet petljat sa setupiranjem svega, pogotovo internet bankarstva i slicnih stvari koje se ne mogu vratit backupom bez roota. Ne bih, hvala, dok god je sve 5 i ovako.

Zamzung Tapatalk

QuidZz 28.04.2016. 12:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 2919821)
Je li netko konačno uspio naći adekvatno 2.5D kaljeno staklo za S7? Meni lik poslao k+o fol zakrivljeno, a staklo ravno da ravnije ne može biti.

Nope. Ima Coral kaljeno staklo no skupo je i nije kompatibilno sa UAG ( i drugim kucistima ) pa sam ga preskocio. Koristim i dalje ono koje nije edge to edge i mislim da ga necu mijenjati. :D

Sn4k3 28.04.2016. 13:30

Citiraj:

Autor coconut (Post 2919821)

Nazalost ne, ja sam jos u potrazi nakon onog proslog Flipacase tempered glassa koje se nije pokazalo tako dobro.

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2919872)
Nope. Ima Coral kaljeno staklo no skupo je i nije kompatibilno sa UAG ( i drugim kucistima ) pa sam ga preskocio. Koristim i dalje ono koje nije edge to edge i mislim da ga necu mijenjati. :D

Mislim da nema druge nego pricekati Zagg, Spigen i Nillkin da naprave pravo edge-to-edge staklo, najavljuju ga otkad je mob izasa... U medjuvrimenu preostaje jedino nabaviti neku kvalitetniju foliju, navodno Spigen ima jedan dobar model (mislim da je rijec o Crystal HD ili tako nesto).

android-split 28.04.2016. 13:48

Nillkin ti neradi edge to edge, jedino ako je flat screen. Sad za g5 su izbacili 3,4 stakla i nijedno nije edge to edge. Na moj upit su mi odg. da oni to nerade.

Sn4k3 28.04.2016. 14:53

Citiraj:

Autor android-split (Post 2919905)
Nillkin ti neradi edge to edge, jedino ako je flat screen. Sad za g5 su izbacili 3,4 stakla i nijedno nije edge to edge. Na moj upit su mi odg. da oni to nerade.

Hmm, steta.. Nada sam se da ce izbaciti edge-to-edge model, njihova stakla su mi uvik bila na mobitelima...
Al zato su Zagg i Spigen najavili AFAIK...

srale7 28.04.2016. 15:12

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2919896)
Nazalost ne, ja sam jos u potrazi nakon onog proslog Flipacase tempered glassa koje se nije pokazalo tako dobro.

Mislim da nema druge nego pricekati Zagg, Spigen i Nillkin da naprave pravo edge-to-edge staklo, najavljuju ga otkad je mob izasa... U medjuvrimenu preostaje jedino nabaviti neku kvalitetniju foliju, navodno Spigen ima jedan dobar model (mislim da je rijec o Crystal HD ili tako nesto).

Da, radi se o ovoj foliji:

http://www.spigen.com/products/galax...curved-crystal

I po komerntarima je vrlo dobra, tj korisnici su zadovoljni, ali opet, 25 baksa a za dvije folije je onak, too much.

Jel postoji neka alternativa u vidu jeftinije folije koja dobro sjeda po zaobljenim rubovima S7?

coconut 28.04.2016. 15:36

Danas sam na guglu našao članak o najboljih 10 zaštita za S7. Koliko sam vidio, gro njih su uži od ekrana i uopće ne dolaze do zaobljenog ruba. Objašnjenje je da na taj način izbjegavaju da se slučajno zakači zaštita i podigne s ekrana kao i to da spriječavaju da se prljavština skplja između ruba ekrana i zaštitnog stakla.
http://www.amazon.com/CellBee-Defini...reen+Protector

TikaTaka 28.04.2016. 21:07

ja sam stavio od emirata MM na s5 jer stavio prije neg dosao za Vip,sve je super
sad isprobavam i od samsunga good lock,samo nemojte koristit otisak prsta za otkljucavanje jer app ne radi onda
Edit: unistal...neda mi se s tim zezat :D

sinisa1989 29.04.2016. 06:50

Citiraj:

Autor jopis (Post 2919783)
Lol. Ipak si to ti😂😛 tak da, ono, ne brinem se😆.
Ionako se po pitanju baterije najvise zanimam za situaciju na poslu, tamo mi stalno switcha 2g-3g ovisno gdje sam u pogonu pa tamo i baterija najvise trpi, tak da cu tamo najbolje vidit jel zapravo krace ili nije.

Zamzung Tapatalk

Mijenjamo se na 10 dana, pa ćeš vidjeti da će i tvoj SOT pasti :D

jopis 29.04.2016. 20:46

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2920184)
Mijenjamo se na 10 dana, pa ćeš vidjeti da će i tvoj SOT pasti :D

Hahaha, znam, ipak si ti mr baksuz, a pazi ovo sad.
Jučer, cijeli dan na wifi, 80% vremena tapatalk (black theme), sot 5.5h, ostalo navečer 22% baterije.
Danas u firmi doslovno cijeli dan, stalno šaltanje edge-h-h+, 80% vremena viber, sot 2h, ostalo 30% baterije sad. Katastrofa koliko ga kolje loš signal i bijela pozadina.

Princ288 01.05.2016. 01:59

Ja sam na s7 pol sata trazio dal postoji night tema, i na netu na kraju nasao da ce to doc u sljedecoj verziji androida tj u N. Ali da sto prije to bolje jer mene zivcira kad je sve bijelo

sinisa1989 01.05.2016. 09:38

Citiraj:

Autor jopis (Post 2920403)
Hahaha, znam, ipak si ti mr baksuz, a pazi ovo sad.
Jučer, cijeli dan na wifi, 80% vremena tapatalk (black theme), sot 5.5h, ostalo navečer 22% baterije.
Danas u firmi doslovno cijeli dan, stalno šaltanje edge-h-h+, 80% vremena viber, sot 2h, ostalo 30% baterije sad. Katastrofa koliko ga kolje loš signal i bijela pozadina.

Jučer poslijepodne skinut s punjača, 56min SOT-a, preostalo 58% baterije. Najveći potrošač Internet (stock browser apk). Koristio sam ga jako malo u tih ~1h, tako da je vjerojatno "zapeo" u memoriji.:fuming::fuming:

Sn4k3 01.05.2016. 11:26

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2920726)
Ja sam na s7 pol sata trazio dal postoji night tema, i na netu na kraju nasao da ce to doc u sljedecoj verziji androida tj u N. Ali da sto prije to bolje jer mene zivcira kad je sve bijelo

Ti ocito nisi svjestan da postoje teme koje mozes skinuti sa theme storea :stoopid:...
Mislim ako te vec zivcira bijela pozadina, jednostavno odaberi neku tamniju temu.

coconut 01.05.2016. 16:17

Izgleda da mi dolazi MM na t-kom S5. Ne znam šta drugo može imati 850+ Mb.

EDIT: Yep, 6.0.1

Mogy 01.05.2016. 19:42

Ekipa da li netko od Vas ima Note 4 mob? Naime, baterija mi se troši FUL brzo (čak i bez uključenog 4g-a, a kad je 4g uključen da ni ne pričam). Evo jučer prije spavanja je bio na 100% baterije, a evo već ga sad moram puniti opet.

Gledao sam jedno pola sata preko wifi live streaming i tu mi je uzelo cca 20%, znači na jedno 80-85% je mob bio i kada sam se probudio ujutro baterija je bila na jedno 60% (znači mob je preko noći potrošio 20% baterije u standby stanju?!?!?? :stoopid:)

Nemoguće da mi se tako brzo troši baterija koja ima 3220mah. Znam da je dosta velik ekran i to sve stoji, ali ovo nije normalno kako brzo troši bateriju.

Pretpostavljam da je baterija otišla? Sumnjam da neka aplikacija baš uzima toliko baterije?

Može neka preporuka/savjet, što napraviti molim Vas?

Hvala puno na pomoći ekipa :chears:

sinisa1989 01.05.2016. 19:56

Pogledaj moje whineanje :D
Ja isto imam problema s drainom. Doduše, ja na svakom uređaju imam taj problem :D
Pogledaj u manageru kakva je situacija s appovima

Sonic1984 01.05.2016. 21:23

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2920894)
Ekipa da li netko od Vas ima Note 4 mob? Naime, baterija mi se troši FUL brzo (čak i bez uključenog 4g-a, a kad je 4g uključen da ni ne pričam). Evo jučer prije spavanja je bio na 100% baterije, a evo već ga sad moram puniti opet.

Gledao sam jedno pola sata preko wifi live streaming i tu mi je uzelo cca 20%, znači na jedno 80-85% je mob bio i kada sam se probudio ujutro baterija je bila na jedno 60% (znači mob je preko noći potrošio 20% baterije u standby stanju?!?!?? :stoopid:)

Nemoguće da mi se tako brzo troši baterija koja ima 3220mah. Znam da je dosta velik ekran i to sve stoji, ali ovo nije normalno kako brzo troši bateriju.

Pretpostavljam da je baterija otišla? Sumnjam da neka aplikacija baš uzima toliko baterije?

Može neka preporuka/savjet, što napraviti molim Vas?

Hvala puno na pomoći ekipa :chears:

Imam note 4 i od prije neki dan isti problem...
Točno mi odnese preko noći 20posto baterije a i preko dana ga nesto ubija.
Ako se zanemari exchange koji isto iz cista mira bude prvi potrosac a ponekad ne odnese ni 5 posto uz isto korištenje sumnjivi su mi google services i android system.
Ima li kakva app da vidim detaljno sta crpi?http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...19ecc3ed6d.jpg

Mogy 01.05.2016. 23:37

Napravio sam factory reset moba sada. Javim kako će se ponašat kroz par dana ;)

Omar7 01.05.2016. 23:53

Od zadnjeg update S6-ice kada zakljucam mob s double tapom cime usput hiberniram neke aplikacije pomocu greenfy-a prilikom slijedećeg otključavanja radi sigurnosnih pravila mi ne dozvoljava koristenje otiska prsta a kada zakljucam uobicajeno na power button radi normalno. Zna mozda netko kako to rijesiti ako je moguce?
Prije update-a sve normalno bilo.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

srale7 02.05.2016. 00:33

Citiraj:

Autor Omar7 (Post 2920989)
Od zadnjeg update S6-ice kada zakljucam mob s double tapom cime usput hiberniram neke aplikacije pomocu greenfy-a prilikom slijedećeg otključavanja radi sigurnosnih pravila mi ne dozvoljava koristenje otiska prsta a kada zakljucam uobicajeno na power button radi normalno. Zna mozda netko kako to rijesiti ako je moguce?
Prije update-a sve normalno bilo.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Imam isti problem na S7, koristim Dpuble tap screen off aplikaciju

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:21.