![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Apsolutno sve plaćam karticama, od pekare, birceva, hrane koju naručim, vrtiće, shoppinge, servise, neznam kad sam zadnji put platio kešom. Stvarno mi je nevjerojatno da ekipa u 21 stoljecu izbjegava placanje karticama iako mi je jasno iz tvojih postova stanje uma cim si spomenuo kontrolu i pljačku od strane banaka. :chears: Uglavnom da se vratim na temu. Uopce se ne radi o pljuvanju developera i razno raznih drugih rola u ITju. Ali banke stvarno zasluzuju kritike i da ih se razapinje s obzirom na milijarde koje zarađuju a ulažu mrvice u IT. Bila je neka procjena da ce u sljedecih 10 godina se zatvoriti vise od 60 poslovnica i da ce se sve odvijati online. U tom slucaju bi sve funkcioniralo ali bas sve online. S obzirom da su banke zapele tamo u 19om stoljecu u smislu ITja nekako cisto sumnjam u to. Po ovom prelasku se vidlo zapravo kako je to sve loše i jadno. Pa čak i RBA koja je na glasu kao ne baš dobra banka prešišala je i pbz i zabu. Aplikacija je bila off 24 sata nakon toga uđem i sve radi. Sve dobro prikazuje. |
Pricas gluposti. ZABA je imala sve funkcionalno 1.1 popodne (ukljucujuci i mbanking). Ne znam kakve si probleme ti imao? Ili pricas napamet.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
PBZ net bankarstvo
Citiraj:
Citiraj:
Ako si u ZG, kuzim da ti je cudno, ali HR != ZG. Evo primjer u OS - nijedna od 5 pekara koje subkilometar od mene ne prima kartice, jedino Mlinar ima Keks, ali i to se nadas da blagajnica zna koristiti. Normalni kafici ne primaju kartice, samo fensi mjesta. Vecina manjih specijaliziranih trgovina prima kartice, ali za gotovinu daje 5-10% popusta. Cak i neki servisi/vulkanizeri. U ZG udem u neku preuredenu drvenu garazu/pekarnicu i pita me kartica ili cash. |
Kod mene u Tenji kraj Osijeka je pekara konačno par dana prije 2023. uvela POS tako da mi je zadnje mjesto za gotovinu otišlo konačno.
Ovi što se opiru karticama realno neće još dugo. |
PBZ net bankarstvo
Citiraj:
Na iOSu je apsolutno sve radilo 1.1 predvecer. Vidjele su se transakcije, token, sve ok. Ne samo meni, vec i frendovima. Za Android ne znam. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Aha, do platforme je. Keks je napravio suprotno - prvo Android pa iOS.
|
Citiraj:
A novi net banking web od RBA izgleda kao kopija PBZ net bankinga samo sa RBA bojama s vrlo osnovnom funkcionalnošću. |
Citiraj:
|
Pozz ekipa
Nakon redistribucije PBZ aplikacije na restorani Iphone 13 kod dopunjavanja Revoluta npr nemam push notifikaciju koja odobrava transakciju preko face recognitiona. Nudi mi #withkey ili citac kartica. Withkey je uzaludan jer skenira QR kod kamerom, bar ja nisam uspio upogonit QR preko screenshota. Sve notifikacije su dopustene za PBZ i Revolut.. imao tko isti problem? |
Citiraj:
Uspješno investiranje stvara novac ;) |
Imam kod za oporavak, ali negdje sam smetnuo korisnički broj. Mogu li ga ikako dobaviti, a da ne idem u banku?
|
Ja sam zaboravio kod za oporavak pa sam uspio tel rijesiti, tako da ces vj i korisnicki broj moci preko telefona...
|
Jok, ne daju. Valjda si imao sreće s osobom s druge strane...
|
Moras zvati njihovu podrsku.
Meni preko telefona sve rjesili, trebas svoj oib i zadnju transakciju koju si radio i cifru. nema vise aktivacije preko neta jer su imali nekih problema, tj ljudi su popusili podatke i pare |
Cisto da skratim nekome muke: kod za oporavak vise ne vrijedi, samo nova aktivacija. Kaze gdja u poslovnici da im je netko pokusao hakirati app (citiram).
|
Na pbz digitalnom bankarstvu preko računala ne vidim povijest transkacija. Samo zadnja 3 mjeseca? Jel se nije prije moglo više vidjeti?
|
Citiraj:
|
Kako odaberem kunski račun?
|
Citiraj:
|
Napravio sam to, ali mi nije prikazao sve izvode
|
Moraš odabrati datum perioda za koje želiš izvode.
|
Trebam primiti uplatu izvana, traže me swift, jel to od banke jedinstveno ili moram tražiti baš od svog računa nešto?
|
Citiraj:
https://www.theswiftcodes.com/croatia/ |
Citiraj:
|
nemoze
frend pred 3 dana hodočastio u banku |
Bas bzvz. A vise se ne moze ni kartica dodati za beskontaktno placanje bez zvanja banke...
|
Citiraj:
Ode se na https://internetbanking.pbz.hr/web/logon, tamo pod postavke, uređaj, Aplikacija za mobilno bankarstvo pa tam "redistribucija aplikacije" i nekako se uspije. Uputa sam nekoliko pročitao, sve beskorisne bez tog "broja" i izgubio sam sat dva na to...nadam se da bu nekome pomoglo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:15. |