![]() |
Citiraj:
|
samo me zanima kolika je razlika u igrama npr. između nekog Xeon E5450 i q6600 kojeg sad imam.
|
Citiraj:
|
nije neka razlika, ali mislim da je E5450 blize Q9650 nego 9550
|
Citiraj:
Ipak, samo sam htio napomenuti da nedostaju neke stvari koje bi ljudi mogli koristiti, od primjerice AVX pa sve do QuickSynca ili IGP-a. |
Citiraj:
|
Ako se uzme u obzir da sam zamijenio Q6600 za E5440 E0 za 250kn i imam DDR3 ploču apsolutno se isplati. Sad imam 45nm, hladniji i brži CPU. Za 250kn ne mogu kupit ni 4GB DDR3 kamoli nešto drugo. Miran sam još par godina ako ne i više sad.
|
montirano.zahvaljujem kolegi sipe na besplatnom adapteru,covjek mi poslao bez naknade:beer:
zahvaljujem yakobu22 na jeftinom dealu s procesorima Sve montirano iz prve nisam mogo vjerovat,cak nisam ni maticnu vadio kad sam rezao socket,bez povecala stavio adapter,reko nema sanse da bota,kad ono cujem beep,nisam mogo vjerovat:D ovo je pod primeom temperatura 37,stock,nemogu vjerovat bacite oko na validaciju jesu li nove instrukcije itd....... http://valid.canardpc.com/cache/banner/0uqfuq.png kasnije cemo se pozabaviti oc anjem:D |
Hehe, tako je i kod mene bilo, čuđenju nikad kraja kada sam čuo beep...
Imaš odličnu ploču, potegni malo pa nam javi da vidimo kolko ide malac...:D |
Citiraj:
|
450 fsb,
3825 brzina 1.2 v temperature 59 na najtoplijoj jezgri koci me memorija grrrrrrrr http://valid.canardpc.com/cache/banner/iakcyr.png stabilan? testiran za sada prime 15 min:D |
Citiraj:
Ako bude stvarno stabilan sat-dva, onda imaš odličan primjerak. Jesi siguran da te koči memorija? |
Kingmax KLDE88F-B8MO5 2 gb
siguran probao s manjim mnoziteljem itd, 470 fsb nemoze a nema sto bit nego smece od memorije,kad se sjetim svojih mushkin red line i maximusa 2 formule drzali su 500 fsb sa q9550 http://www.pohrani.com/t/41/CI/Bm6Xu...2-02195527.jpg |
Kod mene je prime prošao sat vremena;
450x8.5=3825mhz CPU-Z pokazuje 1.156V Temperatura jezgre RealTemp: 64, 55, 56, 66 Tj. max 85 C Nije loše, ali neznam kolko mi još memorija može potegnut. Treba se igrat još malo... |
Cca 3,9 GHz na stock voltaži? Fenomenalno.
|
Citiraj:
imam GA-X48T-DQ6 s DDR3 memoriom...Q6600 radi na 3.4 Ghz.... e sad..razmisljam isplati li se uzeti neki "najopaki" Xeon i probat ga dić do 4GHz......i što bi dobio u konačnici s tim... ak je ulaganje parsto kuna i dobijem drastičnu razliku...ak nije..onda niš...bar dok opet ne pojeftine Xeoni... |
Citiraj:
|
Citiraj:
uf..sad više ne znam jel X38T ili X48.....nisam ni znao da ima dvije verzije..a iizgledaju mi isto..;) moram provjerit... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@Zvonimir_s
Ako imaš DDR2 memoriju onda je x38. T verzije imaju DDR3 memoriju. |
30 min primea stabilan na 4 ghz sa 1.2 v p5q deluxe ftw
http://www.pohrani.com/t/2r/12b/wPjt...2-03095321.jpg |
kakva je razlika između xeona sa oznakom "CHINA" i "COSTARICA"??? i kakva je razlika izmedu "E" i "X" modela???
|
Citiraj:
Koje su postavke za napone, da znam za svoju deluxicu ::chears:. Odličan primjerak, odvrtio je 2 sata barem? |
Igrao sam se malo s overclockingom.
Da li se može reći da je sistem stabilan ako je Prime95 izbacio grešku na jednoj jezgri tek nakon 7 sati? IntelBurn prolazi bez problema. Citiraj:
Mislim da ima veze s time gdje su proizvedeni :D Razlika je jedino u TDP, tj X serija se malo više grije i to je uglavnom to. Performanse bi trebale biti iste. Uostalom prekopaj ovaj thread ili googlaj pa vidi što ćeš saznati. Ovo pitanje je postavljeno već "X" puta, čak i od mene. |
Citiraj:
fsb napon 1,28 northbrige 1.36 cpu 1.2 pogasena ona sranja memorija na light sve ostalo na auto |
jel ima tko iskustava s X5260/X5270?
|
Citiraj:
:beer: |
trebali bi se dat čipat kao svinje...
EDIT: ja sam na jednom primjerku kod frenda gurao 4,9 GHZ na E8400, tako da bi ovi trebali 5+ GHz komotno, TDP je veći, bolji silicij... |
Znam da se ne smije, ali svejedno sam napravio mali benč.
K.1.: E5405 (na stock 2.00ghz), P35c-ds3r, 4GB DDR3 1333 (na stock), HD4850 512, Intell ssd 128GB (primarni) K.2:: E5430 (na 3.2ghz), P35c-ds3r, 4gb ddr2 800 (1:1 fsb), 9800gt 1GB, WD black (primarni) Predmet: excel tablica sa "proračunima" K.1.: 6min22sek K.2.: 9min33sek Za testiranje su korištene identične Win 8.1 64b instalacije sa office 2013. Prilikom izračuna, sve su jezgre na oba računala bile zakucane u 100%. Sud o koristima pojedinih komponenti ostavljam na slobodnu procjenu. Nisam imao volje za neke detaljnije bencheve, jer ionako ne služe ama baš ničem. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:11. |