![]() |
Citiraj:
Pitam iz znatizelje, zasto ova preporuka, kakvi problemi se mogu pojaviti ako se koristi config dobijen resetom na tvornicke postavke ? |
Ruter je otključan, ali ne radi mi telefon. :stoopid:
|
imam jedan problem nakon stavljanja najnovijeg firmware-a. Naime pass za router mi je "admin" po defaultu nakon stavljanja novog firmware-a i ne mogu ga promjeniti! probao sam vec par puta preko opcije "system password" i on ga "kao zapamti" ali nakon ponovnog logiranja mi je opet "admin". kako to rijesiti?
@Hackservis: thnx! sad je sve ok. |
@andrija
ovo je najnoviji t-comov config koji se ne nalazi na ruteru. pretpostavljam da je optimiziran u radu s novim fw. isto tako remote njihov je tamo isključen. @alengrosevic to je side-efekt ovoga postupka. resetiraj ruter na tvornicu, stavi config (dio 1/ korak 3), promijeni u password po želji. @purple haze ovo je otključavanje od t-coma, sasvim je normalno da ti IMS neće raditi zato jer je nakačen na ruter. resetiraj ruter na tvorničke postavke i centrala će sama povući postavke. time opet gubiš ona 2 porta. jedino ako hoćeš pošalji mi config na kojem radi telefon tako da podatke izvučemo. |
Citiraj:
Mogu probati ponoviti proceduru još jednom da vidim dali je u tome bio problem, ako da napravim i 1. i 2.dio? Hvala. |
ne, sigurno nije do toga.
probaj prvo reset na tvornicu. |
napravio sam reset naravno po tvojim uputama, sada radi Wlan ali nemogu više aktivirati VOIP javlja mi:
End users are not authorized to create or modify VOIP accounts. Please contact your operator if you want to subscribe to this service. Šta mi sada savijetuješ da napravim? |
kada ti wlan nije radio, koji si config iz uputa koristio, onaj prvi ili onaj za maxtv?
inače ovaj voip problem riješiš ponovnim ubacivanjem configa. |
Ubacio sam onaj prvi.
Za ubaciti ponovno config šta trebam ponoviti samo točku 3 iz prvog dijela ili cijeli 1.dio? Hvala. |
samo korak 3.
kada upališ wlan s tim configom, svijetli li wlan lampica? |
S najnovijim firmware-om ne radi USB!!!!
|
Radi USB provjereno, to si ti nesto pogrijesio !!!!
|
Citiraj:
1. ako stavim WEP pass key koji se sastoji od 11 malih slova i 2 broja DHCP mi daje neku čudnu IP adresu 2. ako stavim WPA2-PSK key koji se sastoji isto kao u 1. slučaju onda mi DHCP daje korektne IP adrese i net radi OK To je normalno ili je nešto čudno? P.S. VOIP je sa tim AC ukopčan i za sada radi OK. Hvala. |
Nevezano sad jel možda ima kakav bug, uvijek je dobro definirat pass "po standardu" tj. max. br. karaktera. Nađi na netu WPA pass generator.
Znaš i sam da je bolje koristit WPA2. |
Da znam da je bolji WPA2 od WEP ali zbog testiranja uvijek prvo probam WEP a onda WPA2 i zato me začudilo ona greška sa dodjeljivanjem IP adresa!
|
ma taj wep bi trebalo skroz ukinuti...
on ubiti samo postoji zbog WDS-a. |
|
Citiraj:
|
captkirk, meni radi usb normalno.
što se tiče ove slike to je sasvim normalno i treba pričekati reboot |
Da,to sam skužio. Problem mi je što mi više ne vidi HDD na usb-u već napiše partition not usable. Kad spojim disk formatiran u fat32 vidi ga normalno. Izludio sam više. Uvijek se zbog toga vratim na stari firmware...
|
wd my passport 500 GB ntfs, sve radi...
|
Kod mene je externi WD 320gb formatiran u NTFS. Na starom firmware-u normalnio radi spojen una USB a na novom ga vidi kao disk ali "not usable". Provao sam i stick formatiran u ntfs,ista stvar. Kad isti stick formatiram u fat32 vidi ga normalno. Za poluditi!!!
|
Ekipa ima li kakvog rjesenja za ovaj WLAN i WEP ?
Koristim WDS pa ne mogu razmisljat o WPA2:stoopid: |
Probaj na nekom wep key generatoru (npr. ovaj ), kopirati na dnu hex value kljuca i njega ubaciti tamo u web config, s time da moras staviti onda key type na HEX, i onda u win. ubacis isto taj key u HEX obliku.
|
Hvala majstore, isprobano i radi :goood:
|
Je li se može stavit za USB share acc, guest koji ima samo read i bez passworda?
|
Naravno da moze, ides na advanced settings -> USB -> web server i tamo pod "Access (read only)" stavis potrebne podatke
|
Pokusavam pored postojeceg ims.t-com.hr Voip accounta skonfigurirati i nonoh, ali mi stalno javlja gresku:
"Jun 23 18:01:58 War Jun 23 18:01:58 Err Jun 23 18:01:58 Cri Molio bih nekoga tko je uspio iskonfigurirati nonoh da mi kaze gdje grijesim. Postavke za nonoh su slijedece: http://i1235.photobucket.com/albums/...alke/nonoh.jpg |
Greska je u tome sta tamo pod voip ima za odabrat samo jedan interfejs preko kojeg ide voip, i sad je na vpi/vci od ims, dakle nemoze se koristiti i nonoh i ims osim ako ne dodas skriptu koja ce dodati staticki route da ide nonoh preko internet interfejsa a ims da ostane kak je.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:28. |