PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2010 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=170043)

SRV 10.10.2010. 07:14

RB opet ima nisko prednje krilo!

Ovdje se najbolje vidi.

Ja sam gledao snimku kvala maloprije na RTL-u, sa onboard snimka sa RB bolida se takodjer jako fino vidi spustanje. Serem se na FIA-u i njihovo testiranje, a RB svaka cast na genijalnosti.

1v@n 10.10.2010. 09:45

Ako zanemarimo prvih par krugova, ovo je najdosadnija utrka ove sezone. Da nije Kobayashija bilo, katastrofa.
Šteta Kubice i Petrova, Renault je odličan bio cijeli vikend.

tomekk82 10.10.2010. 20:56

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1749821)
Ako zanemarimo prvih par krugova, ovo je najdosadnija utrka ove sezone. Da nije Kobayashija bilo, katastrofa.
Šteta Kubice i Petrova, Renault je odličan bio cijeli vikend.

Potpis!

Kobajaši kamikaza i pol :goood:

mitra 11.10.2010. 12:29

Što ova Force India ima neki natpis na sebi "Hit me", uvijek se netko zabije u njihov bolid od ovih jačih timova, i mislim da je netko sabotirao Kubicu i Rosberga sa onim gumama =)

viper 15.10.2010. 12:08

Citiraj:

Autor viper (Post 1735889)
Formula 1 stiže u Hrvatsku

Utrke svjetskog prvenstva formule 1 stižu u Hrvatsku i to s druge strane
Medvednice, u Bistru. Načelnik općine Bistra Krešimir Gulić odbio je to tome
jutros razgovarati no, Radio Sljeme ekskluzivno doznaje da predsjednik
Svjetske automobilske organizacije Jean Todt u ponedjeljak dolazi na sastanak
s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor na kojem bi se trebali utvrditi i konkretni rokovi.

A, da je konačni dogovor vrlo blizu potvrđuje i jučerašnja odluka Vlade
kojom se daje potpora projektu izgradnje polivalentnog sportskog centra
unutar gospodarske zone Bistra. U Gospodarskoj zoni Bistra trenutno je
milijun i 200 tisuća četvornih metara građevinskog zemljišta za koje je
donesena potrebna prostorno-planska dokumentacija, te su ishođene
lokacijske dozvole i potvrde glavnih projekata kompletne infrastrukture.

Projekt polivalentnog centra sastojao bi se od natjecateljske staze za kružne
utrke svjetskog prvenstva formule 1, otvorenog i zatvorenog karting centra,
hotela s velnes centrom i bazenom, heliodroma te ostale neophodne
infrastrukture i dodatnih sadržaja. (vjr)

-
17.9.2010
http://www.radiosljeme.com/

Eto, bilo je to jucer i u Dnevniku na HRT-u .. valjda ce bit nesto od toga :zdero:

Renesis 15.10.2010. 12:52

nista od toga, nemoj te se brinuti :)

Doink the Clown 15.10.2010. 13:32

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1753633)
nista od toga, nemoj te se brinuti :)

Tako je! Ili na Grobnike ili nigde! :D

zgmmax 15.10.2010. 13:37

jos dok je bio aktualni grobnik se je pricalo da je isplativije sagraditi negdje drugdje stazu nego renovirati grobnik. tak da od grobnika mislim da nece biti nista.

Ovo bi bilo super da mi bude F1 prek brda :D

Renesis 15.10.2010. 13:43

jedna F1 utrka je daleko prevelika investicija koju necemo tako brzo (ustvari nikad) isplatiti. A da ne govorim da je sama staza kao takva posve beznačajna bez GRO popratnih sadrzaja, koji ce onda stajati uglavnom prazni...

trebalo bi se fokusirati na realnije ciljeve, koji su ostvarivi i isplativi...

1v@n 15.10.2010. 13:56

Ne slažem se s Renesisom. Mislim da bi staza mogla samu sebe isplatiti za 5-10 godina, pogotovo ako pogledate kakav je vozni park u RH, a i okolici. Jedan način je vremenska ulaznica na stazu ili kupovanje određenog broja krugova. Drugi način može biti iznajmljivanje eksluzivnijih vozila. Treći može biti neka škola sigurne vožnje ili sportske vožnje, a i sigurno bi doprinijelo razvoju automobilizma kod nas.

A i sigurno bi takva staza maknula tzv. male tatine ovisnike o adrenalinu / potencijalne ubojice s cesta po Zagrebu i okolici. Ako imaju za M3, C63, RS4 i slične, onda im ulaznica na stazu ne bi predstavljala problem, pogotovo zato što nemaju nikakvih ograničenja. Pa nek razbijaju.... :D

Što se F1 tiče, ne znam u kojim smjerovima idu financije, ali sponzori i trenutne cijene karata sigurno mogu isplatiti sve. Nadam se da će uspjeti, a da ne završi kao Magny Cours.

Swarm dude 15.10.2010. 14:18

Ponovit ću ono što sam već rekao, samo neka oni lijepo sagrade stazu sa svim sadržajima i neka dovedu neka prestižnija automobilistička natjecanja, ne mora odmah biti GP Hrvatske u F1. Nek' bude FIA GT1, WTCC, neka endurance utrka ili utrke kad će se u nedalekoj budućnosti ujediniti Super GT i DTM :)

Potencijala ima, zašto ne, Zagreb je dosta velik grad, Pleso je blizu, cestovna povezanost sa ostatkom države i Europe je odlična. Slovenci nemaju nikakvu stazu, pa bi gravitirali Grobniku i Bistri (i naravno nekim stazama blizu ITA-SLO granice), + još bogatiji vozači iz BiH, Srbije, itd.

Renesis 15.10.2010. 19:36

grobnik radi cijele godine svaki dan, i stalno je puno. tesko je pogodit neki slobodan termin...

kao sto kaze swarm, dopeljat wtcc, i ostale jače auto utrke, dopeljat motore, to se sve moze rijesiti i lakse nego prerazvikana formula.

sto se tiče isplate staze u 5-10 godina, to je apsolutno smješno. takva ogromna investicija se ne bi samo tako isplatila...

mitra 22.10.2010. 02:49

Pozdrav kolege
Samo da vas pitam da li imate neki link za live streaming nadolazeće utke jer sam u nezgodnoj situaciji tj bez tv-a sam. Kvaliteta mi nije bitna, jedino da se može gledati i da li imate nešto osim justin.tv
LP

Lewis 22.10.2010. 08:27

Citiraj:

Autor mitra (Post 1758743)
Pozdrav kolege
Samo da vas pitam da li imate neki link za live streaming nadolazeće utke jer sam u nezgodnoj situaciji tj bez tv-a sam. Kvaliteta mi nije bitna, jedino da se može gledati i da li imate nešto osim justin.tv
LP

probaj ovo:

http://eplsite.com/stream1.html
http://eplsite.com/stream2.html
http://eplsite.com/stream3.html

Zna biti ponekad i engleski prijenos.

kian 23.10.2010. 08:08

2010 FORMULA 1 KOREAN GRAND PRIX Yeongam (Qualifying)

RBR najbrži, Alonso i Hamilton vrlo dobri, a i Mercedes u top 10.

Korea - qualifying conference - audio

Ima album za preslušati/skinuti 2009/2010. godinu

Neo2001 23.10.2010. 09:12

iskreno mislim da nas ceka dosta interesantna utrka... moram priznati da me staza iznenadila, na tv izgleda to super, dinamicno jos imaju varijablu prasina :lol2: i navodno se sprema kisa.... a mislim da za fanove F1 bolje preporuke niti ne treba :goood:

Burko 24.10.2010. 08:43

eh, kad bi bilo utrke, bilo bi super. probudim se nedjeljom da odgledam utrku na miru uz kavu, citava cetiri kruga pod SC-om......

steta koreje, stisni stisni do roka, uspiju i odrzat ce se utrka, i onda kisa sve ujebe. a bas mi se gledala kakva nova utrka, ako bi bilo koje izlijetanje ili sudar - jos bolje. ovako cisto ne vjerujem, 45 minuta je proslo......

Burko 24.10.2010. 11:02

Alonso :goood:.

iako navijam za ferrari, zao mi red bulla. ajd, vettelu je krepao motor, ali mi webbera mi je zao jer je covjek zaista ok. i da, sutil manijak :goood:.

tko nije gledao profulao je jako zanimljivu i nimalo dosadnu utrku. izlijetanja, sudara, prestizanja, kazni, SC-a........... svega.

drugi hamilton
treci massa
cetvrti schumacher

Jelc 24.10.2010. 11:10

Ovo mi je osvježilo jutro:D

Swarm dude 24.10.2010. 11:13

KMU, žao mi je što sam prespavao utrku :( Alonso :goood:

Jelc 24.10.2010. 11:17

Ja sam se digel u 9, taman kad su počinjali nakon onih četri kruga i stanke.
Gledati Vettela kako se dimi u šturcu-neprocjenjivo:D

Swarm dude 24.10.2010. 11:25

Ima li negdje možda snimka na netu? Na HRT-u će biti u sklopu emisije Olimp, ali to su valjda samo isječci i komentari utrke.

Burko 24.10.2010. 11:26

e da, zaboravih reci posto se redovito govori protiv schumachera, ferrarija, bla bla.

pocetak utrke, staza izgleda kao jezero. "voze" se cetiri kruga iza SC-a, doslovce ne vidis klinca pred nosom od izmaglice sto bolid naprijed napravi. cak vettel koji je bio iza SC-a isto ne vidi uopce kako treba. i na kraju ta cetiri kruga pita box hamiltona: "Kakvi su uvjeti na cesti?" -"da, da, moze se voziti".
druga situacija je bila pred kraj utrke, ocito se vidi da je mracnije, tamnije, jer nema sunca (zavrsili su utrku predvecer, tko nije gledao). opet pitaju hamiltora iz boxa kakvo je stanje, ma sve 5 odgovara, samo vozi.
treca situacija, webber izleti i naleti rosberg na njega i razvali mu pol zadnjeg kraja. puste snimku boxa mclarena, da vidis veselja........
vettelu se razvali masina i gotova prica za njega puste snimku boxa - opce veselje u mclarenu.

namjerno sam ovo napisao, jer se sjecam da je slicno netko napisao za ferrari ili koga vec, tj lagano su se popljuvali ovi iz boxa sto su se veselili. garant nije bilo mclaren u pitanju, ovo se svodi na istu stvar (veseliti se tudoj nesreci), pa da ne ostane nenapisano ;).

i da, buttonu bolid bio ok prvu ~cetvrtinu utrke, nakon toga cijelo vrijeme negdje iza. alonsu u boxu sjebali prednji desni kotac kod postavljanja, ispala matica, pa ga hamilton prestigao kroz boxove. ali se krug-dva poslije ham sjebao, otisao van staze malo i alonso ispred.

sljedeca utrka, brazil, bi svakako mogao biti zanimljiv kao koreja (kisa, samo padaj :)). ako bude upola zanimljiva, dobra. inace je cijela sezona po meni pravo osvjezenje nakon podosta godina, imas sta gledati. ok, ne cijelo vrijeme jer nema manijaka kao montoya :D, ali generalno vrlo zanimljiva sezona.

draksa 24.10.2010. 11:28

Vrijedilo je ustat u pol 8 skuzit da nema f1 studija,pa cekat do 9 do pravog pocetka trke.

Sutil manijak ,svaka 2 kruga izletava ,sam sam ceko da ga neko pokupi il da on nekog pokupi. Sto reci naisao je na Kamikazu i nie dobro proso.
Alonso konstantan,zasluzena pobjeda.

EDIT: Kad smo kod Montoye :D

http://www.youtube.com/watch?v=4vPxwkKRn78

Jelc 24.10.2010. 11:28

A i Sutil je malo osvježio današnju utrku:D

aski 24.10.2010. 11:44

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1760130)
Ja sam se digel u 9, taman kad su počinjali nakon onih četri kruga i stanke.
Gledati Vettela kako se dimi u šturcu-neprocjenjivo:D

Samo sam cekao :D :goood:

Predobra utrka, samo to mogu reci.

Kako se Alonso lijepo narugao na kraju preko timskog radija :roller::D

Jelc 24.10.2010. 12:02

Danas je neloš dan, prvo je Velasquez umlatio ono krme Lesnara a jutros sam uživao u prizoru Vettela kak se dimi:)

Navijao sam da se matori dočepa postolja ali jebiga, nemreš imat baš sve:D

Goranbm 24.10.2010. 12:03

Ja sam se digao u 7:45 :( Al eto dočekao sam i odgledao utrku, svaka čast Alonso :) Navijam za Ferrari, i super mi je što je prvenstvo jako neizvjesno :)

kian 24.10.2010. 14:25

Luda utrka. :goood:

Korea - Yeongam Sunday FIA Formula 1 race press conference - audio

nino 24.10.2010. 14:28

Probudim se u 5 do 8 i zaspim ponovo na najavnoj spici. :D

Sad trazim snimku okolo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19.