PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   WD TV Live (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=163098)

Kruno M 19.04.2010. 13:20

Da li netko koristi OSD modove i MovieSheet? Izgleda mi dosta zanimljivo. Nisam imao puno vremena da se pozabavim sa time, ali mi se ne ćini baš jednostavnim.

Pa ako netko ima kakva iskustva da podjeli ;)

Inaće ja koristim ovaj OSD mod

leteci 19.04.2010. 14:02

Citiraj:

Autor Kruno M (Post 1624762)
Da li netko koristi OSD modove i MovieSheet? Izgleda mi dosta zanimljivo. Nisam imao puno vremena da se pozabavim sa time, ali mi se ne ćini baš jednostavnim.

Pa ako netko ima kakva iskustva da podjeli ;)

Inaće ja koristim ovaj OSD mod

E to i mene zanima, da slučajno stave čitanje ovih meta podataka o svakom filmu u službeni firmware to bi bilo super :care:

A ti nisi stavio ovaj MovieSheet?

Kruno M 19.04.2010. 14:14

Citiraj:

Autor leteci (Post 1624785)
E to i mene zanima, da slučajno stave čitanje ovih meta podataka o svakom filmu u službeni firmware to bi bilo super :care:

A ti nisi stavio ovaj MovieSheet?

Ja sam samo stavio osdModLive 0.2 bez sheetova. Nisam ih uspio upogoniti. Inaće sheetovi rade samo sa b-rad-ovim FW-om.

Sa_Stilom 19.04.2010. 14:37

Evo mene natrag, da sad ne čitam 20 stranica, ima šta novo?
Redovito mi se vrši FW update sam od sebe i dalje nikakvih problema na Win7, sve dela ko urica?

Pitanja:
Dali je riješeno ono da se titlovi mogu spustiti niže?
Dali ima neki zanimljivi mod u međuvremenu, koji se preporuča denut?

Hvala i živjeli ;)

leteci 19.04.2010. 15:18

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1624813)
Evo mene natrag, da sad ne čitam 20 stranica, ima šta novo?
Redovito mi se vrši FW update sam od sebe i dalje nikakvih problema na Win7, sve dela ko urica?

Pitanja:
Dali je riješeno ono da se titlovi mogu spustiti niže?
Dali ima neki zanimljivi mod u međuvremenu, koji se preporuča denut?

Hvala i živjeli ;)

Sa zadnjim FW možeš podizat i spuštat titlove, sa tipkama gore doli, također možeš još više povecat veličinu titlova :)

Sa_Stilom 19.04.2010. 15:33

Aj bum probal, viš, dobro da sam pital :D
Thx

Edit: Bome dela, zakon! Thx še enkrat :D

novi1 20.04.2010. 11:52

Slučajno sam otkrio jedan dosta zgodan feature koji nisam primjetio po forumima, pa evo.. Prilikom fastforward-anja, skip preskače u razmacima po 10 min. Zanimljivo, backward ne skip-a.
To je jedna od stvari koja mi je baš nedostajala, pa evo da podijelim, ako netko ne zna.
Btw. ne znam da li to ima veze za zadnjim firmware-om..

Sa_Stilom 20.04.2010. 11:58

Staro, al fala :p

rendula 20.04.2010. 14:43

Citiraj:

Autor novi1 (Post 1625546)
Slučajno sam otkrio jedan dosta zgodan feature koji nisam primjetio po forumima, pa evo.. Prilikom fastforward-anja, skip preskače u razmacima po 10 min. Zanimljivo, backward ne skip-a.
To je jedna od stvari koja mi je baš nedostajala, pa evo da podijelim, ako netko ne zna.
Btw. ne znam da li to ima veze za zadnjim firmware-om..

back isto skipa 10min, ali ne prilikom prematanja u naprijed, nego unazad, naravno

leteci 20.04.2010. 19:20

Ljudi prijatelj mi je u americi trenutno, dolazi za misec dana doma. Pa me zanima hoce li njihova verzija radit u HR. Naime u USA se prodaje model WDBAAN0000NBK-NESN, a kod nas WDBAAP0000NBK-EESN. Kod ovog našeg modela ima opcija da se prebaciva između PAL i NTSC pa valjda ima i u ovoj američkoj!? Šta mislite bi li to tribalo radit!? Hvala

gnomisa 21.04.2010. 12:26

Citiraj:

Autor leteci (Post 1624863)
Sa zadnjim FW možeš podizat i spuštat titlove, sa tipkama gore doli, također možeš još više povecat veličinu titlova :)

a za WDTV gen2 uopće nije izašao firmware već mjesecima....tako da moram titlove spuštat u subtitle workshopu..sranje...doduše izašao je BRad-ov firmware koji radi i na gen2...ali...

Kruno M 21.04.2010. 12:59

Izašao novi B-radov FW WDLXTV-Live-0.4.2.0 baziran na novom 1.02.21 WD FW-u.

Kad dodjem s posla ću isprobati. A isto tako vidim da nitko ne petlja sa moviesheet-sima, pa moram sam :fiju:. Taman sam ćekao ovaj b-radov FW da mogu kako treba MS isprobavati, jer nisam htio sve podešavati bez novog 1.02.21 FW-a.

Darc0 24.04.2010. 06:35

Poslednji B radov 0.4.2.0 firmw. dolazi sa implementiranim movie sheetom u sebi.
Da bi ga ativirali stavite u "S00custom-options" sledece:
#Enable Movie Sheets
config_tool -c SHOW_FILESIZE_SETTING=0
config_tool -c MSHEETMODE=sheet
config_tool -c VIDMSHEET=ON
config_tool -c GENMSHEET=ON
config_tool -c LISTMSHEET=ON

pa sve to na USB, iskljucite WD(iz shtekera),stavite USB u WD,ukljucite WD i sacekate da odradi posao.

Sa ThumbGen-om i templates-om po zelji napravite movisheet i to je to.

POZZ i vidimo se u nedelju kad Partizan pobedi Cibonu:))))

coconut 24.04.2010. 09:08

Ja ga do sada nikad nisam isključivao iz utičnice već ga samo palio daljinskim sa utaknutim usb-om i uvijek je pocuclao firmware bez problema.

Sa_Stilom 06.05.2010. 17:06

Nego, kako držite (na FullHD TVu) onaj aspect mode, ili kak se već zove:
Na Normal ili Wide.

Naime, bio mi je na normal i sad upalim film koji je 1920x1080 i skuzim da mi nije prek cijelog ekrana, odem u settings, stavim na Wide, i onda je OK!

Kak vi to držite? Nekako sam navikao na crne crte gore i dolje, i sad mi je cudno kad mije cijeli ekran popunjen i kad mi ekipa vise nije onak sisnuta :D

rendula 06.05.2010. 17:39

cek - ti si gledao na plazmi od 50" filmove preko wdtv live-a sa krivim aspect ratiom? Bemti pa bolja slika meni na 82cm loewe crt-u onda :D

Sa_Stilom 06.05.2010. 21:47

Pa, vjerujem da je u ovom fora. Kad sam kupio WDTV Live, promjenom ARa ništa se nije mijenjalo, biće da naknadnim nekim FW updateom je to proradilo.

Pa eto, zato nisam skuzio :D

Vule 07.05.2010. 11:59

Bok ljudstvo,

primjetih ovaj zgodan uređaj .. ima već neko vrijeme.. no zadnjih dana intenzivno čitam o njemu jerbo više "nema smisla".. doma imam već nemali broj filmova na externom hardu (i slika) i do*izdilo mi više prženje, seljakanje.. simo-tamo.. i zapikirah na ovog mališu..

Dajte mi ovako - generalno - jel preporučujete WD TV Live? Čitam da ima onih 'bugova', ovih 'bugova'.. al nisam dobio dojam da je netko nešto specijalno razočaran..

Meni se čini kao dobar odnos uloženo/dobiveno.. a vidim da vrti skoro "sve" formate pa ni sa te strane ne vidim problema..

Prvenstvena mi namjera gledat filmove/slike sa externog harda.. za to je idealan?

Puno hvala unaprijed na mišljenjima

Lewis 07.05.2010. 12:01

Vule - Kratko i jasno : DA :)

Vule 07.05.2010. 12:27

Muchos gracias Lewis na odgovoru.. :)

Sa_Stilom 07.05.2010. 12:58

Za slike ne znam baš, nisam se puno time igrao, ali za filmove, definitivno DA!

ojpi 10.05.2010. 08:12

Da!

Cuky 10.05.2010. 10:12

dobar je i za slike. imas par vrsta onih transition effecta, mozes jos vremenski odabrat nakon kolko da ti slike salta itd

leteci 02.06.2010. 14:16

Citiraj:

Donio mi je frend iz USA WD TV Live, za drugog frenda koji ima plazmu, pa me zanimalo jel sve uredu sa playerom, pa sam ga spojio na monitor preko HDMI kabela, ali samo se onaj splash screen pokaze i onda se izgubi signal. Kad ga spojim na tv preko onog obicnog kabela sve bude uredu, tako da me zanima kako mogu prešaltat da forsira HDMI, jel ima neka šema sa držanjem reset tipke!?
EDIT
Ma monitor me nesto zeza, dok je ukljucen DVI kabel kompa ne prebacuje na HDMI, a kad ga isključim sve je uredu, WD sam prepozna na što je spojen. Živili

njOob 15.06.2010. 10:52

Evo jedno pitanje,jeli se moze wd tv live povezat sa CRT televizijom?Gledo sam pozadinu na slikama ali nisam vidio one 3 cinca?

Lewis 15.06.2010. 11:07

Citiraj:

Autor njOob (Post 1667789)
Evo jedno pitanje,jeli se moze wd tv live povezat sa CRT televizijom?Gledo sam pozadinu na slikama ali nisam vidio one 3 cinca?

Moze - dobijes chincheve u kompletu s uredjajem.

Cuky 15.06.2010. 11:10

moze, kod mene tako radi. imas kabel sa jednim konektorom na jednoj strani i cincevima na drugoj.

tascam 20.06.2010. 20:30

Dečki,pozdrav

Nedavno sam i ja nabavio wd tv live i uglavnom sam zadovoljan.

Pod network shared vidim desktop računalo i traži me username i password,međutim nemogu pristupiti,stalno mi daje poruku incorrect username

leteci 20.06.2010. 23:31

Citiraj:

Autor tascam (Post 1671865)
Dečki,pozdrav

Nedavno sam i ja nabavio wd tv live i uglavnom sam zadovoljan.

Pod network shared vidim desktop računalo i traži me username i password,međutim nemogu pristupiti,stalno mi daje poruku incorrect username

Napravi na kompu novog usera sa passwordom i sheraj tom useru foldere koje želiš vidit na WDu.

tascam 21.06.2010. 05:37

Citiraj:

Autor leteci (Post 1671968)
Napravi na kompu novog usera sa passwordom i sheraj tom useru foldere koje želiš vidit na WDu.

to sam napravio-međutim ne mogu se spojiti na komp.
U kojem obliku se upisuje username?,da li ide sa workgroup/username
ili u normalnom obliku?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:25.