PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=145744)

rokoko 03.04.2013. 20:49

lako se potrosi, pogotovo ako se gledaju fullhd strimovi/youtube

pipe 03.04.2013. 21:18

Citiraj:

Autor kopija (Post 2371514)
Mene zanima ko je popustio: HT ili HAKOM.

Nitko, zasad. HAKOM je dozvolio HT-u da ponudi prilagodene pakete preko optike jos prosle godine u ovo doba.

Stopirana su daljnja ulaganja u optiku, a ovi paketi su vjerojatno samo za one lokacije koje su imale optiku i do prije dvije godine. Eventualno neka mala ulaganja instalacije po kucama na lokacijama gdje je dostupna.

Sumnjam da ce se tako brzo prosiriti na cijele i nove gradove. Nadam se da sam u krivu.

HumWeed 03.04.2013. 21:34

ma bit ce kradja ko s dsl-om kad je poceo

Mar 03.04.2013. 22:16

Aj bar da se nešto miče nabolje :)
Prijavija sam se pa ću vidit da mi jave imam li mogućnost uvođenja ili ne, čisto me zanima :)

Lud76 03.04.2013. 23:00

A baš to, tek je počelo i treba pričet bolje ponude, i adsl je krenuo sa smješnim brzinama za današnje pojmove adsla

Volume 04.04.2013. 08:49

Citiraj:

Autor Mar (Post 2371567)
Aj bar da se nešto miče nabolje :)
Prijavija sam se pa ću vidit da mi jave imam li mogućnost uvođenja ili ne, čisto me zanima :)

Ja sam ih pitao za Šubićevac i govore da može bez problema

kopija 04.04.2013. 10:37

Mislim da ništ od masovne optike od strane T-coma.
Čak im se i središnjica predomislila glede optike i najavljuju:
http://fastnetnews.com/dslprime/42-d...vectored-lines

fanATIk 04.04.2013. 12:14

Ma debili. Optika, terastream, samo da se piskara o njima. Bolje da ulože novac u obnovu centrala tak da svi mogu dobit brzinu koju plaćaju a ne da imam 1,5 mbita dok mi je uključen maxtv.

Old Iggy 04.04.2013. 12:33

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2371827)
Ma debili. Optika, terastream, samo da se piskara o njima. Bolje da ulože novac u obnovu centrala tak da svi mogu dobit brzinu koju plaćaju a ne da imam 1,5 mbita dok mi je uključen maxtv.

Tu je manji problem centrala, bitno veći kablovinje i stanje DTK.

Mar 04.04.2013. 12:34

Kod mene šipak, kaže mi sad agent max 15mbit, tj. bakar. Za optiku nemaju pojma kad će se uvesti.

IcyTexx 04.04.2013. 13:56

Jedan veliki haha...
Iznad ulaznih vrata mi već barem 2 godine stoji optika koja čeka na priključenje. Ma više, postavili su mi ju par mjeseci nakon što su počeli provlačit po gradu. Na B.net-u dobijem za 259kn 20/1.5mbit + telku sa svim programima (bez dodatnih programa bi bilo 219kn), a ovi mi nude za 369kn samo net, 20/5mbit. Sa B.netom nemam baš nikakvih problema, uvijek je max brzina... Ne mogu vjerovat da B.net daje veću kapu od 640GB, za razliku od HT-ovih mizernih 250GB.
Komedija.

bokinho 04.04.2013. 19:50

Bnet daje isto do nekih 320 gb punom brzinom kasnije smanjuju brzinu, tako sam dobio obavijest prosli mjesec jer sam presao do nekih 300gb.Preporucuju mi da uzmem neki internet plus opciju, mozes mislit.

Inace optiku ce poceti i za kuce privatne vuci kad udemo u europsku uniju.
Bit ce bit ce samo se treba strpiti.

IcyTexx 05.04.2013. 02:44

Citiraj:

Autor bokinho (Post 2372157)
Bnet daje isto do nekih 320 gb punom brzinom kasnije smanjuju brzinu, tako sam dobio obavijest prosli mjesec jer sam presao do nekih 300gb.Preporucuju mi da uzmem neki internet plus opciju, mozes mislit.

Inace optiku ce poceti i za kuce privatne vuci kad udemo u europsku uniju.
Bit ce bit ce samo se treba strpiti.

Ovisi koji paket imas, meni je 640GB. "Samo" skoro triput više nego što HT daje na optici. :beer:

trouble 05.04.2013. 07:12

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2371902)
Jedan veliki haha...
Iznad ulaznih vrata mi već barem 2 godine stoji optika koja čeka na priključenje. Ma više, postavili su mi ju par mjeseci nakon što su počeli provlačit po gradu. Na B.net-u dobijem za 259kn 20/1.5mbit + telku sa svim programima (bez dodatnih programa bi bilo 219kn), a ovi mi nude za 369kn samo net, 20/5mbit. Sa B.netom nemam baš nikakvih problema, uvijek je max brzina... Ne mogu vjerovat da B.net daje veću kapu od 640GB, za razliku od HT-ovih mizernih 250GB.
Komedija.

B net je krasan,samo ako ti je ping bitan... bolje dugu devu u usta i povuć okidač,bar vikendom. Alaj je momaka i devojaka u ZG koji igraju igre online prešlo na višestruko sporije adsl brzine zbog toga :)

IcyTexx 06.04.2013. 02:37

Citiraj:

Autor trouble (Post 2372341)
B net je krasan,samo ako ti je ping bitan... bolje dugu devu u usta i povuć okidač,bar vikendom. Alaj je momaka i devojaka u ZG koji igraju igre online prešlo na višestruko sporije adsl brzine zbog toga :)

Imam sreće jer sam se ostavio igara prije par godina, to vrijeme utučem u izležavanje. :D Svaka čast onima koji daju dvaput više para za nešto ms...
Inače, valjda sam na novoj/dobroj centrali ili je malo korisnika oko mene, ali uvijek imam stalan, ne prevelik ping...

fanATIk 06.04.2013. 13:03

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2371838)
Tu je manji problem centrala, bitno veći kablovinje i stanje DTK.

Nije govno nego se pas posro. :D Meni ko krajnjem korisniku tak svejedno što im ne valja dok je na moju štetu. Prešao bi davno na nekog drugog providera al naravno, kod mene može samo t-com.

pipe 11.04.2013. 15:04

Hakom popustio?!

Javna rasprava donesena jucerasnjom sjednicom Hakoma (objavljeno danas)

http://www.hakom.hr/default.aspx?id=116&subid=1120

Citiraj:

S obzirom da u razdoblju od prethodnih analiza nije došlo do značajnijeg ulaganja u nepokretnu pristupnu mrežu, HAKOM smatra ispravnim odrediti zemljopisnu podjelu regulatornih obveza s ciljem poticanja ulaganja u područjima u kojima postoji slabiji komercijalni interes za ulaganja u pristupnu mrežu. Slijedom navedenog, HAKOM je područje Republike Hrvatske podijelio na dva područja prema području pokrivanja MDF-ova*: područje tipa 1 i područje tipa 2. Određena pravila regulacije vrijedit će na području tipa 1, dok će se na područje tipa 2 primjenjivati drugačija regulacija.

Dodatno, kako bi pored poticanja ulaganja potaknuo i potražnju za maloprodajnim uslugama širokopojasnog pristupa internetu na temelju FTTH tehnologije, HAKOM smatra kako je u određenoj mjeri potrebno ublažiti regulatorne obveze i na tržištu maloprodaje širokopojasnog pristupa internetu u području tipa 2. Stoga je HAKOM u određenom dijelu morao izmijeniti Analizu tržišta maloprodaje širokopojasnog pristupa internetu.
Te iz dokumenta Prijedlog odluke-Izmjena Analize tržišta maloprodaje ŠPI stoji http://i.imgur.com/Pw6wOnE.png

Tip 2 se određuje prema slijedecim specifikacijama
Citiraj:

U područje tipa 2 su svrstane sve lokacije MDF‐a na kojima ima manje od 700 aktivnih linija ili je više od 50% ruta dulje od 2,5 kilometra. Tako dobiven skup područja tipa 2 sadrži i određeni broj lokacija MDF‐a na kojima postoji kolokacija. Na takve MDF‐ove na kojima postoji kolokacija primjenjuju se uvjeti iz područja tipa 1. Iznimno, vezano uz regulatorne obveze za FTTN koncept, ukoliko je broj izdvojenih lokalnih petlji koje se planiraju preusmjeriti na novi nezavisni* čvor manji od 10% od ukupnog broja aktivnih linija na navedenom MDF‐u, primjenjuju se uvjetiza FTTN koji vrijede za područje tipa 2.
Jos je sve u fazi javne rasprave, tako da ovo jos nije konacna odluka. Bas me zanima sto ce biti na kraju.

Blue_Fatal1ty 11.04.2013. 15:14

Po ovome bi onda žnači sela imala optiku dok gradovi ne koliko sam skužio? :D
Ugl da postoji tip 3 ja bi bio tip 4!! XD

HumWeed 12.04.2013. 00:52

dok oni rasprave AMIS ce napravit svoju mrezu i svi cmo srfat ko Hasselhoff

kopija 12.04.2013. 13:08

Pa ovo je presmješno, regulator bi nekim simboličkim mjerama htio uvjeriti T da ulaže u optiku po selima.
A oni više nemaju ni para za po gradu vući.

Old Iggy 12.04.2013. 14:22

Citiraj:

Autor kopija (Post 2377157)
Pa ovo je presmješno, regulator bi nekim simboličkim mjerama htio uvjeriti T da ulaže u optiku po selima.

Imaju, ako sami definiraju pravila igre, ne HAKOM.

Blue_Fatal1ty 12.04.2013. 19:47

Citiraj:

Autor kopija (Post 2377157)

Od kud ti taj info? Znaš baš iz prve ruke ili nagađaš?

kopija 12.04.2013. 20:29

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2377453)
Od kud ti taj info? Znaš baš iz prve ruke ili nagađaš?

Ma kenjam po običaju.
Ali sumnjam da im je središnjica spremna amenovat masovnu svjetlovodizaciju dok oni sami odustaju od optike.

bokinho 12.04.2013. 20:35

U Sloveniji se vuce optika po selima, sve financira EU.

veve 06.05.2013. 16:24

Zanima me ako se netko mozda susreo s ovakvim slucajem.
Ako tehnicar pokrene postupak za prebacivanje na optiku zbog tehnickih problema, da citiram tehnicara "kablovi su u losem stanju" (valjda u zgradi??).
Tko bi onda trebao snositi troskove ja ili T-com?

Old Iggy 06.05.2013. 16:50

Citiraj:

Autor veve (Post 2390422)
Zanima me ako se netko mozda susreo s ovakvim slucajem.
Ako tehnicar pokrene postupak za prebacivanje na optiku zbog tehnickih problema, da citiram tehnicara "kablovi su u losem stanju" (valjda u zgradi??).
Tko bi onda trebao snositi troskove ja ili T-com?

Treba doznati gdje su točno u lošem stanju. Ako je zgrada u pitanju to nije HT-ova infrastruktura, njihovo je do razvodnog ormara.

veve 06.05.2013. 17:18

E to ne znam na koji je dio on tocno mislio kad je rekao da su losem stanju.
Znam samo da dok me je zvao rekao da je dolje u zgradi s kolegom (valjda kod ormarica, jer se nalazi u prizemlju), zatim dosao u stan izmjeriti i kasnije me nazvao da veli da su kabeli koma i da ce oni to popraviti.
Valjda je onda njihova infrastruktura? :D

Old Iggy 07.05.2013. 16:20

Citiraj:

Autor veve (Post 2390450)
E to ne znam na koji je dio on tocno mislio kad je rekao da su losem stanju.
Znam samo da dok me je zvao rekao da je dolje u zgradi s kolegom (valjda kod ormarica, jer se nalazi u prizemlju), zatim dosao u stan izmjeriti i kasnije me nazvao da veli da su kabeli koma i da ce oni to popraviti.
Valjda je onda njihova infrastruktura? :D

A izgleda da je njihova. :D

Filip_zg 20.07.2013. 14:21

Konačno optički internet?

konačno veća upload brzina od pola megabajta, dvostruko manji ping uz ovu uslugu?

Međutim nisam primjetio nikakve reklame niti uopće ima provjeru broja za to, da li to znači da je optika prisutna na svakoj lokaciji koja već može imati MAX ADSL?

Da li je netko već dao zahtjev?

mamutarka 20.07.2013. 14:43

Citiraj:

Autor Filip_zg (Post 2432784)
da li to znači da je optika prisutna na svakoj lokaciji koja već može imati MAX ADSL?

definitivno ne, jako je mali broj ljudi koji imaju dovedenu optiku pred vrata

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:50.