![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
dali se disk može odvesti negdje u servis pa da mi oni to naprave ili je ta metoda samo za 'privatnu kućnu radinost'? podaci su mi najvažniji. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
nek cura reklamira direkt u Seagate i nek priloži koju atraktivnu fotku pride, pa bu joj morti i zamenili disk... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Mod: Molim bez reklamiranja. Hvala. |
Maloprije oživio barakudu 7200/10. Spojen na komp nije dao da se uključi napajanje. U kratkom spoju bilo 5v. Skidanjem diode (odmah u blizini priključka napajanja) disk proradio. Dobro će mi doći tih 320Gb za htpc umjesto 40Gb (SP0411c).Inače ne znam svrhu tih dioda, do nje je i dioda za 12V moguće zener da ne dobije prevelik napon.
|
Pa sam si odgovorio, svrha dioda je zaštita od prevelikog napona :)
|
Citiraj:
|
Izgleda da ovaj problem koji imam nije bsy error. kupila sam novi disk WD10EZEX i isti jebeni problem :fuming:
"hardware initiate failed, please check device!!! the bios does not be instaled. press šta sad?... :hitthewal: Citiraj:
|
Instalirati sata raid driver, U biosu isključiti raid.Vidjeti ima li uskličnika u device menageru.
|
sata raid driver je instaliran, nema uskličnika, u biosu nema ama baš ništa o raidu, sata diskovima, ahci-ju... za namjestiti.
|
A jesi probala taj Seagate disk kod nekog drugog u kompu? Tebi možda i ploča rikava, tj kontroler na njoj...
|
Ispričavam se što dižem malo stariju temu, ali me zanima, imaju li još Seagate hard diskovi problema ? Kupio bi jedan model pa me zanima, ne želim probleme kasnije.
|
Nemaju ništa više od ostalih.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Niti jedan konkretan odgovor nisam dobio...
|
napisao ti je kolega da nemaju problema nista vise doli drugi brandovi.
|
Citiraj:
Od onda postoje fixevi za te serije, a kasnije serije nisu više patile od takvih problema. Kao što smo rekli, sada rade normalno kao i ostali diskovi i smrtnost im je ista kao i u ostalih diskova. |
Samo da javno pohvalim Druga Brku za brzu i učinkovitu akciju spašavanja moje Baracude i svih podataka na njoj.
Hvala ti Druže Brko, kad me put nanese kroz Karlovac :chears: piva ima da padne obavezno. |
Ljudi izgleda da imam problem sa diskom u pitanju je Seagate barracuda 500 gb.....st500dm002-1bd142
Da li ima netko ikakve informacije vezane uz navedeni disk ? |
Da, to je 3,5" HDD od 500GB i 16MB cachea i SATA 3 sučeljem..radi na brzini od 7200rpm..jel to dosta informacija ili? Šta te točno zanima? Imaš bad sectore ili?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
dali radi CA-53 kabel za ovo, google kaze oboje DA/NE ???
EDIT: eo naso jos nekih al niejdan CA42 dakle imam nokia - ca-53 alcaltel move2 - nema oznake galaxy young - U6 erikson - DCU-65 lg cookie - nema oznake samsung - od d900 nema oznake samsung - nepoznato porjeklo i oznaka |
http://blog.backblaze.com/2014/01/21...-should-i-buy/
Ne znam tko normalan bi nakon ove teme, interneta i ovog reporta kojeg sam linkao ikada u životu kupio Seagate... Shitty kompanija, shitty diskovi. |
Pobrisao sam posljednje postove koji su po mom mišljenju bili off topic - tema je krepavanje 7200.11 serije (zbog specifičnih problema s firmware-om). Ostavio sam inicijalni post koji je potaknuo raspravu, ali samo zbog linka na blog gdje je vidljiv puno veći failure rate 7200.11 diskova u odnosu na druge serije i proizvođače. I to graniči s off-topicom, ali eto...
Za ono o čemu se raspravljalo u obrisanim postovima predlažem otvaranje tome posvećene teme - nešto kao "Statistike pouzdanosti diskova" ili slično. Tko želi i ima linkove na slične podatke - slobodno neka pokrene temu. Pozdrav i ugodno surfanje. :) |
Prije cca. 3-4 mjeseca mi je zaglavio Seagate 7200.11 (ST35000320AS Firmware SD15)
Disk ne vidim u BIOSU i komp uopće ne želi startat čim disk spojim sata kabelom na ploču. Ima li tko u okolici Županje ili eventualno kad budem dolazio u ZG da bi povoljno popravio ovaj disk? Podatci na disku mi nisu važni tako da nisam spreman plaćati neke veće iznose. Možda bi pokušao sam popraviti disk: Da li ovaj kabel odgovara umjesto nokia CA-42 kabela? http://www.amazon.de/PL2303HX-RS232-...3HX+USB+To+TTL Više nije važno, prodao sam disk pa će si netko popraviti |
malo dižem zaspalu temu ali moram pohvalit Druga Brku koji je podigao i moj zaspali hard Baracudu 7200.11
nakon malo više od dve godine "mrtvog" stanja mog harda,evo zaputio se i ja kod Druga Brke i stvarno se čovjek potrudio i izašao u susret disk je živ i spašeni su podaci :respekt: |
Živio Drug Brko! :goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:08. |