PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

thesaint255 28.05.2012. 22:49

Iron sky -> Mislim stvarno,totalni idiotizam,hvala Bogu sto sam preskakivao po malo da nisam potrosio vise vremena na ovaj film, moja ocjena 3/10 ( zbog efekata)

rak21 29.05.2012. 01:46

Citiraj:

Autor thesaint255 (Post 2172260)
Iron sky -> Mislim stvarno,totalni idiotizam,hvala Bogu sto sam preskakivao po malo da nisam potrosio vise vremena na ovaj film, moja ocjena 3/10 ( zbog efekata)

Isto! Sinoć s frendom pogledao film, čuli se danas.. Komentar je bio; gdje smo bili-nigdje, šta smo gledali-nemam pojma.. Pričali smo i zujali pola filma..

Mad_Duke 29.05.2012. 02:09

Citiraj:

Autor rak21 (Post 2172322)
Isto! Sinoć s frendom pogledao film, čuli se danas.. Komentar je bio; gdje smo bili-nigdje, šta smo gledali-nemam pojma.. Pričali smo i zujali pola filma..

Ajde da pitam. Što ste vi očekivali od filma i što ste mislili da idete gledati? :D

Ja pogledao film i dobio točno što sam očekivao. Smijeh, bancija, parodija (ali ne u stilu onih "crnačkih" ala scary movie). Taman sjelo!

domina 29.05.2012. 09:55

Jel vrijedi u IMAX-u ona iskaznica za cinestar i jel ima kakav popust? il samo na ixicu?

Ivo_Strojnica 29.05.2012. 09:56

Ma nemoj govoriti da si ono očekiva, ono smeće nitko nije očekiva.
I ja sam očekiva smijeh, zajebanci*u, parodiju i efekte, a dobio sam hot dog, da se fino izrazim. Priča je debilnija nego šta sam definitivno očekiva, efekti su dobri, a parodija? Nema tu parodije, tu je samo idiotizam.
Uglavnom, 3/10.

Mad_Duke 29.05.2012. 13:25

Film je predobar i točno ono što je bilo tko upućen u produkciju istog mogao očekivati! Parodija? Pogledaj malo više filmova pa ti dojde do glave. Od the falla do strangelovea.

Pupo 29.05.2012. 13:33

Katastrofa mi je taj iron sky, žali bože potrošenog vremena i sveg ostalog na taj film. Đuka koji smjeh? Ja se nisam nijednom nasmijo, u nijednoj sceni. Neznam, možda sam to samo ja.

Ivo_Strojnica 29.05.2012. 13:33

ma pogleda sam te filmove, znam na šta misliš, ali ovo je meni idiotizam. Vjerojatno ne vidim "the message" budući da ima tako veliku ocjenu.

@ pupo:

Ma šta ćeš se nasmijati, samo sam slaga facu, OMG WTF am I watching?

bor1s 29.05.2012. 15:40

Da se nadovežem na komentare za Iron Sky.
Gledao sam dosta parodija ali za ovaj film mi nije uopće jasna taka velika ocjena na IMDB :S Iskreno ja se nisam ni jednom nasmijao tijekom cijelog film.
Nisam imao skoro nikakva očekivanja od filma ali mi je ostavio prilično loš dojam.
Pohvala je da su napravili super film s budžetom koji su imali ali imam osjećaj da je cijela ekipa sa seta nakon završetka filma se registrirala na IMDB da bi pohvalila film :D

Mar 29.05.2012. 15:53

Nisam još gleda Iron Sky, večeras sam planira, ali ako je u rangu sa Star Wreck: In the Pirkining, onda je dobar :D

Jedini problem ovog filma je možda to što je previše sulud za mainstream publiku i to što je iša u kino distribuciju, za razliku od Star Wreck-a koji je bio amaterski, underground film.

Mad_Duke 29.05.2012. 18:47

Bolji je od Star Wrecka. Pogotovo kaj su ipak uspjeli dovoljno budgeta skrpati nakon 5 godina da naprave i vizualno OK filmek, a bancija je na razini.
Ne znam, meni je baš zabavno gledati kako se ekipa žali kaj joj nije niš jasno (kao ovdje) :D Ja mogu na prste jedne ruke valjda nabrojati filmove koji su me baš iznenadili u zadnjih 5 godina, a da sam očekivao something completely different. Ali već sam naviknuo sa stvarima kao što su Mystery Train, Blade Runner, Clerks masa jednostavno ne kuži.

Sa_Stilom 29.05.2012. 18:59

Ja pogledah spomenuti Iron Sky (2012), maločas i meni je film 5-6/10, nije niš posebno, ali mi je bio zanimljiv za popodne.

Pupo 29.05.2012. 19:42

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2172718)
Bolji je od Star Wrecka. Pogotovo kaj su ipak uspjeli dovoljno budgeta skrpati nakon 5 godina da naprave i vizualno OK filmek, a bancija je na razini.
Ne znam, meni je baš zabavno gledati kako se ekipa žali kaj joj nije niš jasno (kao ovdje) :D Ja mogu na prste jedne ruke valjda nabrojati filmove koji su me baš iznenadili u zadnjih 5 godina, a da sam očekivao something completely different. Ali već sam naviknuo sa stvarima kao što su Mystery Train, Blade Runner, Clerks masa jednostavno ne kuži.

Kužim ja film, al nit mi je zabavan nit niki k. Ima 2 dobre fore i ovo je sve ostalo katastrofa. Dobro da nisam išao u kino gledat kako sam planirao prvotno.

Nego, da li je išao tko u kino pogledat Prometheus i Lockout? Na šta liče?

EDIT: Da, gledao sam najavu pa sam zabrijo da već puštaju :S

coconut 29.05.2012. 19:49

Šta je Prometheus izašao? Maloprije čitam na netu da su u UK prodali više od 30k karata u pretprodaji tj. prije prikazivanja.
http://www.index.hr/black/clanak/pro...ji/617758.aspx

bor1s 29.05.2012. 19:54

Citiraj:

Autor coconut (Post 2172769)
Šta je Prometheus izašao? Maloprije čitam na netu da su u UK prodali više od 30k karata u pretprodaji tj. prije prikazivanja.
http://www.index.hr/black/clanak/pro...ji/617758.aspx

Pa lijepo onda pročitaj članak do kraja :D jer piše da film dolazi u kina 7. lipnja

PS Film u Hrvatsku stiže 07.06. tako da odgovor na tvoje pitanje film nije još izišao. Ako ćeš već gledati u UK slobodno javi dojmove :P

coconut 29.05.2012. 20:00

Pitao sam Fleksa. A što se tiče čitanja, mogao bi i ti malo bolje čitati članak - piše u njemu da je UK premijera 31.05., a 07.06. u IMAX kinima.

MAGARAC 29.05.2012. 20:51

Jedan nelos film za zombie movies lovere, low budget free ali sasvim pristojan..

Omerta 29.05.2012. 21:51

Citiraj:

Autor coconut (Post 2172769)

:goood:

Citiraj:

Autor coconut (Post 2172783)
A što se tiče čitanja, mogao bi i ti malo bolje čitati članak - piše u njemu da je UK premijera 31.05., a 07.06. u IMAX kinima.

Zaključak. Očito nije izašao još.. :kafa:

fre@k 30.05.2012. 00:26

Pogledao The Grey, film mi je bas legao. Preporuke svakako :)

Burko 30.05.2012. 00:33

God Bless America

hm, prije svega:

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2140107)
God Bless America.
odlican film. nadam se da ce ga svi ameri pogledat :amen:.

:chears:

Citiraj:

Autor cccp (Post 2140113)
Joj, jučer sam ga gledao. Tema s puno potencijala, na kraju nije ispao vrijedniji od prosječnog forumsko ranta s temom američke pop kulture. Loše.

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2143450)
God Bless America. Preporuka. :) Ja sam se pronašao u glavnom liku. :D

Jako dobra komedija. :p

smetalo kome ili ne, ali meni film ostavlja "cudan okus". mislim, definitivno spadam u tu skupinu u koju spada i glavni glumac po rezoniranju svega, ali jednostavno pretjerana klinka u svakom pogledu, i ne mogu se oteti dojmu da je cak ona "napisana" namjerno tako da mozda sokira prosjecne gledatelje. sad, da li je to licemjerno prikazati u ovakvom filmu, jer ispada kao da je to normalno, da tinejder se ponasa kao klinka? tj upravo kontra onoga sto film porucuje, poljuljane vrijednosti, nestanak odredenih vrijednosti i velicanje drugih donedavno negativnosti i abnormalnosti i slicno...... ali ajd.

pojma nemam, nisam nesto odusevljen. odusevljen sam time sto je snimljena ovakva tematika i barem malo obradena, sto ocito postoje ljudi i grupe koje vide i osjete na sto je ljudska civilizacija spala i s kojim nacinima i sredstvima, ali sam film mi i nije nesto. jednostavno mi nije kvalitetan, niti kao komedija niti kao drama. a bome niti kao trash, iako ima podosta elemenata i trash scena. no,

The Intouchables

definitivna i slatka preporuka, odlicna tematika, odlicna gluma, jos po istinitom dogadaju......... filmcina koju se isplati pogledati cisto jer je - filmcina. ono, osjecas se dobro nakon gledanja filma, jer znas da si kvalitetno ubio vrijeme ;).

fanATIk 30.05.2012. 08:29

Citiraj:

Autor Mar (Post 2172634)
Nisam još gleda Iron Sky, večeras sam planira, ali ako je u rangu sa Star Wreck: In the Pirkining, onda je dobar :D

Jedini problem ovog filma je možda to što je previše sulud za mainstream publiku i to što je iša u kino distribuciju, za razliku od Star Wreck-a koji je bio amaterski, underground film.

Meni osobno nije bolji od Star Wrecka. Lagano razočarenje. Ne potpuno ali ipak. A čekao da izađe pun kufer...

Ivo_Strojnica 30.05.2012. 09:36

Pogleda jučer Dictatora u kinima.
Film je super, jednostavan, ali zabavan. Naravno, ima nekih pretjeranih scena, ali to su tipa 2-3 scene, sve ostalo je odlično. I da, trailer ne sadrži najsmišnije dijelove.
Preporuka! :)

timmy 30.05.2012. 10:14

Project X, ovak šta bolesno nisam dugo vidio :D
Superbad i Hangover u jednom filmu.:no2drug:
Film je inače "hate it or love it" pa prepouručam da nemate velika očekivanja.

syss 30.05.2012. 11:35

Citiraj:

Autor Burko (Post 2172916)
God Bless America

hm, prije svega:

smetalo kome ili ne, ali meni film ostavlja "cudan okus". mislim, definitivno spadam u tu skupinu u koju spada i glavni glumac po rezoniranju svega, ali jednostavno pretjerana klinka u svakom pogledu, i ne mogu se oteti dojmu da je cak ona "napisana" namjerno tako da mozda sokira prosjecne gledatelje. sad, da li je to licemjerno prikazati u ovakvom filmu, jer ispada kao da je to normalno, da tinejder se ponasa kao klinka? tj upravo kontra onoga sto film porucuje, poljuljane vrijednosti, nestanak odredenih vrijednosti i velicanje drugih donedavno negativnosti i abnormalnosti i slicno...... ali ajd.

pojma nemam, nisam nesto odusevljen. odusevljen sam time sto je snimljena ovakva tematika i barem malo obradena, sto ocito postoje ljudi i grupe koje vide i osjete na sto je ljudska civilizacija spala i s kojim nacinima i sredstvima, ali sam film mi i nije nesto. jednostavno mi nije kvalitetan, niti kao komedija niti kao drama. a bome niti kao trash, iako ima podosta elemenata i trash scena.

film je mrtvi 3rd person pogled na svijet danas, na tv koji je stvarno postao kutija za budale bez natruhe ikakve edukacije i/ili proširivanja kolektivne svijesti ka općem dobru... mislim oke malo utopijski pogled.

meni osobno je predstavljalo veliko zadovoljstvo likvidacije nebitnih persona sa svojih još nebitnijih 15 minuta slave jer se osjećam isto ko taj lik u mnogo pogleda.

Ziiky 30.05.2012. 12:44

Citiraj:

Autor thesaint255 (Post 2172260)

Citiraj:

Autor rak21 (Post 2172322)

Potpis 2/10
Ja se nameracio na film, ono 7,1 po imdb-u i nije tako lose, pa sam ocekivao solidnu vecernju zabavu prije kreveta. Kad ono, žestoka debilana.

Najjace mi je kad onaj samoprozvani Fuhrer odzdravi "heil hitler" onoj plavoj pici, digne ruku da salutira i ubode prste u lampu od 220v :D

Scena poslije ... plava pica mu zabije stiklu u celo, a on takav sa stiklom u celo malo proseta sobom

Burko 30.05.2012. 13:08

Citiraj:

Autor syss (Post 2173063)
film je mrtvi 3rd person pogled na svijet danas, na tv koji je stvarno postao kutija za budale bez natruhe ikakve edukacije i/ili proširivanja kolektivne svijesti ka općem dobru... mislim oke malo utopijski pogled.

meni osobno je predstavljalo veliko zadovoljstvo likvidacije nebitnih persona sa svojih još nebitnijih 15 minuta slave jer se osjećam isto ko taj lik u mnogo pogleda.

sve 5, sve stoji napisano. no svejedno mi sama izvedba filma je nedovoljno dobra, na to sam i potrosio rijeci.

Sa_Stilom 30.05.2012. 13:18

Pogledao:
Mirror Mirror (2012) - 6/10, sa Juliom Roberts, Avantura, malo komedije, Fantazija - Snjeguljica u novom ruhu, ne previše bajkovito, slatko, više za žensku publiku.

JuiceBox 30.05.2012. 15:10

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2173105)
Potpis 2/10
Ja se nameracio na film, ono 7,1 po imdb-u i nije tako lose, pa sam ocekivao solidnu vecernju zabavu prije kreveta. Kad ono, žestoka debilana.

Najjace mi je kad onaj samoprozvani Fuhrer odzdravi "heil hitler" onoj plavoj pici, digne ruku da salutira i ubode prste u lampu od 220v :D

Scena poslije ... plava pica mu zabije stiklu u celo, a on takav sa stiklom u celo malo proseta sobom

Taj iron sky ne da je smece, nego je sranje na kvadrat.Zali boze sto sam gledao tu glupost, a ovo iz tvog spoilera mi je vrh. :lol2: Ja mu dam 2/10 zbog sisa one pernate zenske i te plave pice.

Sa_Stilom 30.05.2012. 18:27

Pogledao:
God Bless America (2011) - 8/10, film koji zaista prikazuje svijet kakav jest i što čini od nas normalnih - nenormalne

Neo-ST 30.05.2012. 19:41

Pogledao i ja taj Iron Sky, a šta ja znam... isto oko 5-6/10.
Udrobljeno svega i svačega na kritiku nazija, amera i svijeta općenito, ali nekako ofrlje povezano, predsjednica krajnje iritantna, gluma određenih likova nije nešto, efekti su ok s obzirom na budžet, humor nije nešto ali ima dosta relacija sa pravim situacijama u svijetu koje su se dogodile i koje se događaju, pa eto, bar neki trud za ironiju :)
Sve u svemu treba ga gledat sa zadrškom i ne očekivat previše te imati razumijevanja ;)

Ivo_Strojnica 30.05.2012. 22:08

daj neo, ne politicari. :D

Omerta 30.05.2012. 22:18

Pogledali cura i ja danas u Cinestaru The Dictator.
Nasmijali smo se, dosta dobar film, ne tako brutalan kao Borat ili Bruno, ali svakako neloš.. Jedino, nekako prekratko traje, da je barem još 20min..

Eto, preporuka, pogotovo srijedom kad je jeftinije..

E da, gotovo svi oni inserti sa trejlera su zapravo na početku i ništa previše ne otkriju.. Tako da nemate straha, niste ništa skoro vidjeli..

:chears:

Mar 30.05.2012. 22:55

Kao što rekoh, sinoć sam pogleda Iron Sky.
Neznam, meni je film skroz dobar, baza ima napretek, nije toliko opičen kao što sam očekiva, relativno je miran što mu je možda glavni minus.

Sa_Stilom 31.05.2012. 00:08

Pogledao:
The Hidden Face / La Cara Oculta (2011) - 8/10, odličan triler, barem meni.

Neo-ST 31.05.2012. 02:17

Pogledao God Bless America, dugo nisam gledao tako dobar film. Zaista dobro prikazuje trenutno stanje u svijetu. Dosta me podsjeća na film Super, zapravo možda i previše...
Puno puta mi je došlo napraviti neke stvari koje je glavni lik napravio, tako da sam se totalno pronašao :D
9/10

fanATIk 31.05.2012. 08:36

Citiraj:

Autor Mar (Post 2173517)
Kao što rekoh, sinoć sam pogleda Iron Sky.
Neznam, meni je film skroz dobar, baza ima napretek, nije toliko opičen kao što sam očekiva, relativno je miran što mu je možda glavni minus.

Kakav ti je u odnosu na Star Wreck?

Campeonato 31.05.2012. 13:57

Pogledao u zadnja 3,4 dana:
Nisam bas neki komentator i ocjenjivac, ali evo nesto malo:

21 Jump Street (2012) - IMDb 7/10
Solidna komedija za ubit vrijeme... Bit ce nastavak kad tad, nadam se da ce biti dobar kao i ovo :)

Get the Gringo (2012) - IMDb 7/10
Isto zanimljiv film... Svidio mi se svaki dio u njemu, mozda zadnji dio malo slampav al ok..

The Dictator (2012) - IMDb 7,5/10
Odlicna komedija...

Iron Sky (2012) - IMDb 3/10
Sranje od filma, jedino mi ona plava zenska dobra u njemu.. Neznam kak sam uopce odgledao do kraja, nadao sam se da ce ta plava bar sise pokazat, al nist ni od toga...

Sa_Stilom 31.05.2012. 17:54

Pogledao:
The Woman In Black (2012) - 5-6/10, čudno mi "Harry Pottera" gledat u ulozi oca i takvoj vrsti filma. Na imdbu pobrao 6.6, ja bi mu dao 5.6-5.8 (triler, horor, drama)

Ammy 31.05.2012. 20:33

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 2173980)
Pogledao:
The Woman In Black (2012) - 5-6/10, čudno mi "Harry Pottera" gledat u ulozi oca i takvoj vrsti filma. Na imdbu pobrao 6.6, ja bi mu dao 5.6-5.8 (triler, horor, drama)

Ja moram ovo komentirat, inače nebi bila ja :D.
...meni se mota po glavi bez odjeće, nakon njegovih slika kada je narastao :roller:

Sa_Stilom 31.05.2012. 22:12

LOL Ammy, mislim da muški dio populacije je preskočio taj "editorijal" :D
Ja eto, povodom rođendana vraćam se unazad, na zihericu: Independence Day (1996) - 7/10, Will Smith itd...
Mislim da ću to pustiti na TV i uživancija... Što je ziher je ziher :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:51.