![]() |
Citiraj:
Osobno, nemam niš protiv korejaca i iz godine u godinu rade sve bolje i bolje aute. No ljudi će uvijek preferirat neku marku ili imat predrasude prema drugima, što iz objektivnih, što iz neobjektivnih razloga. Neko će kupit toyotu jerbo su superkvalitetni auti, dok je netko neće zato što je ružna. Tak da, sto ljudi... |
Citiraj:
plus, ja nisam nigdje rekao da je bilo koji auto smece, da ce stati i zavrsiti na otpadu i ostale proljeve. nemam niti ja samo hvalospjeve o hyundaiju, pogotovo sto se tice interijera i to sam napisao jasno. ali naravno, to imas ljubav nekako preokrenuti i moj "hjundač" :D, samo najljepse, tric trac.......... jos, referiralo se samo na ovo sto je covjek rekao za polovno VS novo, plus novo kad je vec povucena paralela prema hyundaiju koji ce zavrsiti na otpadu. i dovoljno mi govori da si se uhvatio kvotati mene, dok se (ocito, jerbo se kvotas covjeka) slazes sa napisanim za BMWa sa 300k km, da je bolji od nekog novog automobila. ili? :) |
Citiraj:
A Conti sportcontact 3? Citiraj:
Sve stoji i ponekad ide ispod 700kn. |
Citiraj:
|
Kod mene uvijek novi. Zašto? Volim prvi prdnuti u sjedalo. Jedini i osnovni razlog. Pošteno platim i bok.
I svi su mi auti ok ali samo jedan model jednog proizvođača ne bih kupio da mi čupaš meso užarenim kliještima ( neću reći koji, bojim se za svoju smrtnu dušu ) :D |
Citiraj:
Gle, meni je ta serija trica još uvijek jedan od najljepših auta, al klasična. Ovaj coupe mi je u rangu multiple :D |
Citiraj:
Ja bih isto radije uzeo par godina star auto nego novu daciu. Što se tiče baš tog bmw-a, to mi je rijetko ružan auto i ne bih ga uzeo ni novog. Plus što ne bih uzeo ni jedan auto koji ima iza sebe 300k km. Dok Ivan recimo bi. I što na to reć? Ništa. Njegova volja, njegove pare, zabole me kako ih troši, pa sam si ih je zaradio. Citiraj:
1. vw 2. renault 3. mazda 4. opel 5. pežo 6. zastava Što opet ništa ne znači. Moja iskustva s lagunom su drastično drugačija od iskustva mog prijatelja s istom lagunom. On se je nije mogao napljuvat te je bio sretan ko malo dijete kad je se riješio. To ti je ono, što ti vrijedi da se od tisuću toyota kvare samo, neznam, tri, ako si ti vlasnik jedne od te tri. :D |
Citiraj:
|
baš i ja gledam :D
još je bilo tu na temi kao koji auti najviše puše na cijeni i vw je bio 1. ili 2. tak nekaj, servisi da ne pričam, pouzdanost ništa više nego klasa. |
Citiraj:
Kakav h..... sportcontact, to je opet SPORTSKA guma.... Ajd please da ne pišem peti put jedno te isto, PROČITAJ sve postove u vezi gume, upita i objašnjenja.... Citiraj:
Da pokušam dokučiti otkud toliki hejt. Pogotovo jer smo se jednom dotakli E60 linije di ama baš nitko od mojih prijatelja i rodbine sa istim, a ima ih, nema ama baš nikakvih problema. Redom je u igri 3.0d, u raznim izvedenicama (od 2004.e pa i do jednog nove linije iz 2010e, nekoliko običnih 3.0d te jedan biturbo 3.0d aka 535d). Ista iskustva su i sa 318d i 320d i e46 i e90, također nekoliko komada. Najsvjetliji primjer je već ranije navedeni gospodin, čiji 530d sad broji preko 800.000km, na kojem je JEDINI izvanredni kvar bila turbina prije 2g. Jedini vlasnik i jedini vozač dotičnog, auto je na autocesti 90% vremena. Tako da ono, please navedi te 'neugodne' probleme i navedi aute s tim problemima i uvjete korištenja jer me to živo zanima pošto imam totalno suprotna vlastita iskustva te iskustva ljudi s kojima sam počesto a imaju takve automobile. Hvala. |
Pitanje:
Kako vi rijesavate problem zamagljivanja stakla na autu koje nema klimu? Vozim Mazdu 323F iz 1990. Zamagli se odmah pa moram brisati dok vozim. -.- Jos sam primjetio da, recimo parkiram navecer i ujutro kad idem u auto ono i dalje stoji zamagljeno dok su ostala auta nisu. :wtf2: E da, stakla sam ocistio ( iznutra ) ali je problem i dalje prisutan. :stoopid: |
ha imaš onaj sonaxov sprej s kojim ga prebrišeš iznutra da smanjiš zamagljivanje, ali generalno ti je bitno što prije zagrijati auto.
|
Citiraj:
Kalkulacija je valjda kod svih ista. Koliko sam ga platio, koliko me košta održavanje, broj kvarova, snaga, brzina, potrošnja, prostranost, pouzdanost te na kraju moje osobno zadovoljstvo. Ti to kalkuliraš nekako drugačije? |
Citiraj:
Šo sam vozio? Uffff... Od 2002 kabrija do M6. Popis svih modela i tipova ima jedno 25 - 30 komada. Od toga cca 50 - 60% službeni (i to uredni službeni, ne gaženi). Što sam vozio duže vrijeme (bar 50.000 km) - dvije trice, jednu peticu, jedno iksića trojku. Niti jedan jedini mi ne opravdava cifru za novog, kao što mi sve manje predstavlja užitak u vožnji. Citiraj:
|
Citiraj:
Ako imaš, obavezno ti mora biti prebačeno na vanjski dotok zraka a ne recirkulaciju u kabini jer se onda magle stakla u sva vremenska doba osim ljeti kad nema vlage. Ako nemaš tu opciju u autu, onda ti pušta 'kiler' grijanja kabine ili vodovi do njega negdje sline jer kad je ventilacijski sustav ispravan ne može se i neće se magliti šoferšajba dok auto radi i ventilacija radi. |
Citiraj:
A što se tiče cifre novog i ostalog, to je opet stvar osobne percepcije, ukusa i mogućnosti. Od frenda starom je bilo sasvim normalno dati za a3 tdi-a 33.000€, dok je drugi za istu lovu kupio također ganc novog 318d na akciji sa solidnom opremom. Ne moram napisat što mislim o prvom, no kako rekoh, gore, svakom nešto paše. Ja ne mogu podijelit tvoje mišljenje o bmw-u jer sam ih privatno imao 10ak, a u tuđih sam se najmanje 100 vozio u mnogo navrata i na različite destinacije, i nemam niti jedno jedino negativno iskustvo na cijelom tom uzorku automobila i vlasnika istih. |
Citiraj:
Citiraj:
Uzet cu i ovaj sprej pa cu vidjet. Hvala obojici. :) |
Citiraj:
|
uf grdo :D
pa kad to isključiš zavoljet ćeš ponovo auto... koja je to muka negdje bila do sada :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
VW mi se gadno zamjerio cijenom i kvarovima. |
Dajte maknite te renoe (lagune) s listi, sjeme im se zatrlo. :D
|
meni deda sa lagunom 1.9dci 2003a negdje ima problema ono od svih poznatih na reno forumu do nekih kompletno novih... još povrh svega mu je taj auto kruh pošto je taxist.
nikak na zelenu granu s tim vozilom. |
Imam isto to, zapravo, auto i nije tako loš u trenucima kad se može vozit...
|
Citiraj:
|
ma velim baš je pogodio ono ko ćorava kokoš... auto stvarno očuvan bio, mislim direktora tadašnjeg blitz filma, uvoz, održavan i sada koja godina unazad koliko se to počelo kvariti strašno nešto.
@lister... baš to, kad vozi onda je super :D |
Citiraj:
Daj pogledaj da ti auto negdje ne prokisnjava, pomoglo bi mozda zamijenit filter kabine i mozda malo pocistit ventilaciju. Inace seat ibiza 2001. odmagli u roku odma bez klime |
Citiraj:
Otici cu kod automehanicara da procisti ventilaciju i zamjeni filter. :) |
Ja sam imal konstantno taj problem na svojim japancima iz tih godina.
|
Citiraj:
Ima od Sonaxa u Intersparu za 50-ak kuna. |
Citiraj:
|
Prije svega pozdrav svima i Hvala na svakoj sugestiji i pomoći. Neznalac sam i za aute katastrofa.
Kupujem aute i par VW mi je zapelo za oko nego svi su na nekim firmama i onda se kao ne plaća prijepis nego mi samo daju račun i ja sa tim računom idem na Mup po tablice i još nešto. Sad ono šta mene zanima kako ja mogu provjeriti jeli vozilo nema kazne ili ovrhu da mi nebi bilo da ga nemogu registrirati kasnije i kako se riješava prijepis vozila na mene kao drugog vlasnika ? |
Citiraj:
Postoji još web od fine za to, ali kasne dan-dva za mupovim podacima. http://zaloznaprava.fina.hr/upzap/public/odabir.do |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Code:
Error 500: java.lang.NullPointerException |
Citiraj:
No evo i main link, pa samo na vozila:fiju: http://zaloznaprava.fina.hr/upzap/public/prepare.do :) Edit: kad obrišem cache ne radi, nešto su smrdali, inače taj link koristim preko godinu dana. |
Citiraj:
Ne minjam svoj MK I dok on ne crkne. BTW Ja sam ženu očara dok sam još bija pješak, tako da sam zanemarija pussymagnet faktor prilikom kupovine :p |
Moja "privremena - recesijeka" vozilica danas okrenula 477 000 :)
|
moja 77 :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:26. |